Νταβίνα μαθαίνεις, σύντομα δε θα χρειάζεται να γράφω τίποτα

Chilli

Βασιλάρα καλώς ήρθες στο φόρουμ και να χαίρεσαι το κουτάβι σου που είμαι σίγουρος λίαν συντόμως θα μάς ανεβάσεις και φωτογραφίες να δούμε πόσο όμορφο είναι
Ένα χρόνο έψαχνες, διάβαζες, ενημερωνόσουν για φυλές....
ήταν μια απ' αυτές τα Χάσκι ή γενικά εκπρόσωπος της ομάδας 5;
Το είδες στο πετ σοπ να το κρατάνε και τρελάθηκες.....
από τί; Αν δεν ήταν μωρό Χάσκι (τρία έχω μεγαλώσει ξέρω πόσο όμορφα είναι) και ήταν κάτι άλλο μωρό θα τρελαινόσουν, θα το ήθελες εκείνη ακριβώς τη στιγμή δίχως καμιά άλλη σκέψη να τρυπήσει το μυαλό σου;
Θέλω να πω, σκέφτομαι, λέω πως παρά τα όσα διάβαζες φοβάμαι πως τελικά έμεινες στην εικόνα κι επέλεξες σκύλο γιατί απλά είναι όμορφος.
Και τώρα θα περάσεις καλά
Αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι να βρεθεί η σωστή ισορροπία ώστε να μη βασανίζεις το σκύλο στην προσπάθεια αλλά και ο σκύλος να μην καταστρέψει το μεγάλο νοικιάρικο διαμέρισμα, τα φοιτητικά σου έπιπλα και να μη βλέπεις εφιάλτες ξύπνιος. Αυτά θα μπορούσαν να ισχύουν για οποιοδήποτε σκύλο, οποιασδήποτε φυλής, τότε συμπερασματικά για το Χάσκι ισχύουν επί μιάμιση φορά ακόμα.
Δύσκολος σκύλος, θα κάνει τελικά αυτό που θες αλλά πρέπει να τον πείσεις πως είναι το καλύτερο κι αφού τον πείσεις εσύ θα πρέπει να το διαπιστώσει και μόνος του.
Θέλω να πιστεύω πως ο σκύλος θα έρθει στην Αθήνα εμβολιασμένος ή πως τουλάχιστον θα έχει ξεκινήσει τα εμβόλια του.
Θέλω να πιστεύω πως ο σκύλος θα τσιπαριστεί κι ο κτηνίατρος θα περάσει τα στοιχεία του στο όνομα σου ως νομίμου ιδιοκτήτη.
Δε θα μπω στο τριπάκι ν' ασχοληθώ με το αν είναι καθαρόαιμος
δε θα μπω στο τριπάκι ν' ασχοληθώ με τον τρόπο απόκτησης
δε θα μπω στο τριπάκι ν' ασχοληθώ με το αν τον πλήρωσες
όλα αυτά πέραν του ότι θα στα αναλύσουν άλλοι, αυτή τη στιγμή είναι μπούρδες (αλλά απαραίτητα για τον επόμενο σκύλο σου) γιατί μάντεψε; το σκύλο τον έχεις ήδη. Εκεί τελειώνει το πριν κι αρχίζει το μετά. Ο σκύλος πρέπει να μεγαλώσει σωστά.
Τροφή; Μπορώ να σου αραδιάσω πενήντα τροφές απ' τις καλύτερες και ακριβότερες μέχρι επαρκώς καλές και φθηνές.
Σημαντικά στοιχεία στην τροφή είναι η τροφή να μυρίζει καλά και ζωντανά ανά πάσα στιγμή αν και η οσμή πρέπει να φθίνει όσο περνάνε οι μέρες, δείγμα πως τα συντηρητικά δεν είναι σε περίσσεια. Η τροφή πρέπει να έχει νοστιμάδα, ώστε ο σκύλος να την τρώει με όρεξη. Η κατάλληλη τροφή για το σκύλο σου θα έχει ως απόδειξη ότι του ταιριάζει: κακά λίγα, καλοσχηματισμένα, σε χρώμα σκούρο καφέ αλλά ποτέ μαύρο. Δε θα έχει αέρια και δε θα ρεύεται σε άσχετες ώρες με το φαγητό.
Τάϊσμα: Πολύ βασικό ως το τέταρτο μήνα τουλάχιστον ο σκύλος να τρώει τρεις φορές την ημέρα και μετά δύο για την υπόλοιπη ζωή του. Πώς ταϊζουμε όμως; Κοιτάς τη συσκευασία της τροφής βλέπεις τη δοσολογία που πρέπει να φάει ο σκύλος σου και τη χωρίζεις στα τρία. Του βάζεις στο μπολ του την τροφή και πρέπει να ξεκινήσει να την τρώει σχεδόν αμέσως. Αν μέσα σε ένα τέταρτο δεν την έχει φάει τη μαζεύεις. Ξαναταϊζεις στην επόμενη προκαθαρισμένη ώρα. Θα σου πρότεινα ανά 6ωρο, αλλά να ρωτήσεις και τον κτηνίατρο.
Ο σκύλος θα αρχίσει να εκπαιδεύεται και να εκπαιδεύει εσένα απ' την ημέρα μηδέν. Σκληρός και βάναυσος να μην είσαι και να μη γίνεις ποτέ, φαντάσου πως είναι ένα μωρό, αυτό να σκέφτεσαι και πως ό,τι μάθει σωστό ή λάθος τα υποπροϊόντα του θα σάς συνοδεύουν για όλη τη ζωή σας. Και μετά τον 6ο μήνα να μαζέψεις λεφτά από τώρα να πάτε σε εκπαιδευτή και οι δυο σας. Εσύ εκπαιδεύεσαι κατά 60% και ο σκύλος κατά 40%. Και μετά ασκήσεις ηρεμίας γιατί ο εκπαιδευτής δε θα σου δώσει το κλειδί του παραδείσου, τις βάσεις μόνο.
Ο σκύλος δε ζει στο μπαλκόνι, ο σκύλος ζει όπου ζεις κι εσύ, εσύ είσαι η οικογένεια του και τις ανάγκες του τις κάνει έξω στις βόλτες σας που είναι πολύ θεραπευτικές και για τους δυο σας. Μεγάλη άσκηση με εναλλαγές ταχύτητας όσο είναι μικρός ο σκύλος, δεν πρόκειται άλλωστε να κουραστεί πριν από 'σενα.
Θ' ακούσεις για τάσεις φυγής που είναι σαχλαμάρες. Ο σκύλος αυτός είναι εξερευνητής, συνεχώς του αρέσει ν' αλλάζει παραστάσεις και εικόνες γιατί αλλιώς βαριέται. Όπως πάντοτε βαριέται και τα παιχνίδια από ένα σημείο και μετά, δε βαριέται όμως ποτέ να τρέχει και θα το κάνει είτε μαζί σου, είτε χωρίς εσένα, γι' αυτό πάντοτε με το λουρί. Αλλά επειδή αυτά ως εδώ θυμίζουν και τάσεις φυγής να συμπληρώσω πως η πρόθεση του σκύλου είναι να γυρίσει κοντά σου αν ζει καλά μαζί σου, αλλά μιλάμε για ένα πάρα πολύ όμορφο σκύλο που όλοι νομίζουν ότι είναι γλάστρα που σημαίνει πως όταν θα έχει απομακρυνθεί πολύ από κοντά σου και θα έχει κουραστεί, κάποιος θα στον πάρει. Επίσης πάντα πρέπει να είσαι ένα βήμα μπροστά. Αν
γυμνάζεις επαρκώς το Χάσκι ποτέ δε θα θελήσει να σου φύγει, στο υπογράφω αυτό. Και επαρκώς θα μάθεις ότι σημαίνει πολλά χιλιόμετρα την ημέρα. Ένα παράδειγμα είναι η μεγάλη μου, πλέον είναι 12 χρονών, με αρθριτικά. Μπορεί να μην τρέχουμε αλλά ημερησίως πηγαίνουμε ανάλογα του χρόνου μου 2-4 βόλτες και πάντοτε συνολικά 7-9 χλμ και το λιγότερο 5 χλμ, αλλά μην ξεχνάμε ότι είναι γιαγιά.
Θα σου πουν και θα το νιώσεις κι εσύ πως ο σκύλος είναι ψυχρός και το μόνο που τον νοιάζει είναι το συμφέρον του.
ΣΑΧΛΑΜΑΡΕΣ ΑΣΧΕΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.
Ο σκύλος αυτός θα σου δείξει τα συναισθήματα του τη στιγμή και μόνο εκείνη τη στιγμή που θα καταλάβει πως έχεις πραγματική ανάγκη την έκφραση αυτή απ' αυτόν.
Δε θα γίνει ποτέ φύλακας, αλλά αν υπάρξει πραγματική ανάγκη να σε προστατέψει θα το κάνει. Κι όποιος έχει δει Χάσκι να ''πολεμάει'' για να προστατέψει το αφεντικό και τον εαυτό του (κι εχώ το έχω ζήσει) ενώ δεν είναι το δυνατότερο σκυλί, έχει την απαιτούμενη ευφυία και τις αβίαστες μονοκόμματες δυναμικές κινήσεις ενός γατόπαρδου ώστε να σε κάνει να μη μπορείς να κλείσεις το στόμα σου απ' το θαυμασμό.
Είναι μια πρωτόγονη φυλή κι αυτό θα το μάθεις στην πράξη. Να ζήσετε καλά κι ευτυχισμένα μαζί.