Βοήθεια, νέος ιδιοκτήτης Siberian Husky!!


vasilaras

New Member
9 Οκτωβρίου 2011
1
0
Παιδια πρωτα απολα γεια σας..με λενε Βασιλη και ειμαι 18 χρονων..πριν κανα μηνα ανεβηκα στην Αθηνα ως φοιτητοπαιδο απο την επαρχεια και συγκεκριμενα απο την Κω..λοιπον για να μην σας τρωω τον χρονο αδικα..εδω και ενα χρονο ασχολουμουν με τα σκυλια γενικα..πληροφοριες και γνωσεις για διαφορες φυλες με σκοπο να καταληξω σε οτι πιο καταλληλο για μενα..μπορω να πω πως δεν εχω καταληξει ακομα σε καποια συγκεκριμενη φυλη αλλα επειδη οπως ξερετε ποτε δεν ξερεις τι σε περιμενει..την τελευταια εβδομαδα που ημουν στο νησι κατα τυχη επεσα πανω σε μια οικογενεια ξενων..τουριστων..οι οποιοι ειχαν ερθει διακοπες με το πανεμορφο χασκι τους..το οποιο μεσα στο καλοκαιρι ειχε γεννησει παρεπιπτοντως καθαροαιμα μικρα χασκακια..που λετε οπως εμπαινα σε ενα πετ-σοπ για να αγορασω ΓΑΤΟτροφη βλεπω το πανεμορφο τελευταιο αρσενικο χασκι-κουταβι στα χερια των τουριστων..περιττο να πω οτι το ερωτευτηκα και τους ζηλεψα αμεσως..αλλα που να ξερα!!..καθως ακουγα τη συζητηση τους με τον καταστηματαρχη επαθα την πλακα της ζωης μου..κανονιζαν να περασουν την επομενη μερα και να αφησουν το κουταβακι στο πετ-σοπ για πουλημα επειδη εφευγαν και δεν μπορουσαν να το παρουν μαζι..ισως να μην ηταν τοσο εξυπνο αυτο που εκανα αμεσως μετα αλλα δεν αντεξα..βγηκα απο το μαγαζι τους ακολουθησα και τους σταματησα..χωρις να εχω συνειδητοποιησει καλα καλα τι λεω και τι κανω οι τουριστες βρισκονται ανακουφισμενοι με ενα χαμογελο στα χειλη και εγω με ενα κουταβι στν αγκαλια..πιστευω καταλαβατε..και να μαι λοιπον μετα απο ενα χρονο ψαξιματος ξαφνικα μπαμπας..και για να μην σας κουραζω αλλο (χμμ..περιεργο νομιζω το ειπα και στην αρχη αυτο..χαχα)..ειμαι στην Αθηνα φοιτητης σε ενα μεγαλο διαμερισμα σε μια ησυχη σχετικα περιοχη..αλλα δεν μπορω να μην σκεφτομαι καθε μερα το παιδι μου..και επειδη οπως ειπα ημουν στο πετ σοπ για γατοτροφες αποφασισα να το σωσω απο τα νυχια των 3 γατων μου και να το ανεβασω εδω..σε αυτο το σημειο ζηταω τη βοηθεια ολων σας..χασκι 2,5 μηνων αρσενικο..πρεπει να ετοιμασω το σπιτι για τον ερχομο του..τι εξοπλισμο θα χρειαστω?? τροφη?? κανεναν καλο κτηνιατρο εδω σε περιπτωση αναγκης?? οτιδηποτε θα ηταν χρησιμο..και γενικοτερα περα απο τς πληροφοριες του ιντερνετ για τη συγκεκριμενη φυλη δικες σας συμβουλες για το μεγαλωμα και την ας πουμε "εκπαιδευση" του..!! Ευχαριστω για το χρονο σας..:)
 


Gherudos

Well-Known Member
27 Μαρτίου 2011
423
0
Ηράκλειο
Ελπίζω να μην το πλήρωσες, πως είσαι σίγουρος ότι είναι γνήσιο και ότι δεν ζευγάρωσε η θυληκιά με κανένα τσιουάουα;
 


BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Husky στην Αθήνα... γίνεται δεν λέω αλλά μου κάθεται λίγο περίεργα :D

Συμβουλές μπορεί να σου δώσουμε αμέτριτες.
Γινε πιο συγκεκριμένος για το τι σε αγχώνει περισσότερο.
 


twipsy

Well-Known Member
25 Δεκεμβρίου 2009
329
1
Αργος
Τροφη θα την επιλεξεις εσυ γιατι παιζει ρολο το ποσα χρηματα θες να διαθεσεις και γενικα και ποια τροφη αρεσει στον σκυλο...Εξοπλισμο κανα παιχνιδακι για να παιζετε και αναλογα το το εχεις και τι οχι...Λογικα θα θελει και ενα μαξιλαρι δικο του και υπομονη στην αρχη που θα κανει την αναγκη του παντου..
 


stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
σε μια οικογενεια ξενων..τουριστων..οι οποιοι ειχαν ερθει διακοπες με το πανεμορφο χασκι τους..το οποιο μεσα στο καλοκαιρι ειχε γεννησει παρεπιπτοντως καθαροαιμα μικρα χασκακια..που λετε οπως εμπαινα σε ενα πετ-σοπ για να αγορασω ΓΑΤΟτροφη βλεπω το πανεμορφο τελευταιο αρσενικο χασκι-κουταβι στα χερια των τουριστων..περιττο να πω οτι το ερωτευτηκα και τους ζηλεψα αμεσως..αλλα που να ξερα!!..καθως ακουγα τη συζητηση τους με τον καταστηματαρχη επαθα την πλακα της ζωης μου..κανονιζαν να περασουν την επομενη μερα και να αφησουν το κουταβακι στο πετ-σοπ για πουλημα επειδη εφευγαν και δεν μπορουσαν να το παρουν μαζι..
Τελικά συμβαίνουν μάλλον και στας Παρισίους ...:rolleyes:
Καλώς ήρθες
Να πω να χαίρεσαι το κουτάβι σου πια...και ρίξε μια ματιά στα διάφορα θέματα σχετικά με το μεγάλωμα κουταβιού και την προίκα του ...
Αλήθεια το πλήρωσες ?
 


ChilliJRT

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2011
1.970
139
Πάτρα
Που είναι ο Γρίφος; Να σε κατατοπισει πλήρως. Θα σε κατσαδιασει λιγο στν αρχη αλλα τν αγαπάει πολυ τη φυλη στο τέλος θα ενδωσει! Για αρχη πάντως θες παιχνίδια, λουρακι για τν βόλτα, κρειτ, τροφή της επιλογής σου κ σφουγγαριστρα!
 


vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Για αρχη θα χρειαστεις μια τροφη για κουταβια απο οποιοδηποτε πετ σοπ και ενα crate αφου φανταζομαι οτι θα μενει καποιες ωρες μονο στο σπιτι. Διαβαζεις ενα χρονο οπως ειπες για σκυλια και απ' οτι φαινεται δεν διαβασες τα βασικοτερα πραγματα που επρεπε να πληροφορηθεις πριν κανεις την κινηση για την αποκτηση του σκυλου. Μετα απο ενα χρονο διαβασματος δεν βρικες πουθενα γραμενο οτι κουταβια παιρνουμε μονο απο εκτροφεια, καταφυγια η καποιο αδεσποτο απο το δρομο; Επλιζω να μην πληρωσες για ενα σκυλο που δεν εχει το παραμικρο πιστοποιητικο. Σου ευχομαι το κουταβι σου να ειναι υγιες και να περασεται ομορφα τα επομενα χρονια.
 


Νταβίνα

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2011
1.579
688
Βύρωνας-Καρέα
www.facebook.com
θα γινω λιγο κακια το ξερω :p αλλα απο την στιγμη που μπηκε το κουταβι σπιτι σου θα του βαλεις ορια και θα το κοινωνικοποιησεις για να εχεται πρωτα μια καλη συμβιωση!! οσο αφωρα τα υπολιπα ε σιγα σιγα θα καταλαβεις και τι αναγκες εχει. προσπαθισε τωρα που ειναι μικρο να ερωτευτει καπιο παιχνιδι θα σε βοηθησει για να μενει συγκεντρομενο σε σενα ειδικα στην εκπαιδευση. τροφες παιχνιδια κλπ εξαρτατε απο σενα και απο το ποσό που μπορεις να διαθεσεις.

δεν ειναι και ευκολη φυλη. ποτε χωρις λουρι αλιως θα ψαχνεστε. εκτονωση πολυ και σταθερο προγραμμα επεισης σταθερη σταση απο σενα απεναντη του μην εισαι την μια χαλαρος και γουτσου γουτσου και την αλλη τσιτομενος κλπ απλα δεν το βοηθαει καθολου. 3 βασικες εντολες για μενα που ειναι καλο να μαθει απο τωρα που ειναι μικρο ωστε να τις εκτελει τελεια οταν μεγαλωσει ειναι: ελα,μαζι/διπλα, ΜΗ(θα σε σωσει απο πολλες καταστασεις)!

ειναι αρκετα ξεροκεφαλη φυλη παντα θα προσπαθει να βγει πιο εξυπνο απο σενα(κατα την γνωμη μου ειναι πιο εξυπνα απο εμας) που σημαινει πως πολυ πιθανο να σε τσιτωσει αν δεις πως τσιτωνεις απλα σταματα οτι κανεις και σινεχισε το αλη φωρα μην φωναζεις(θα σε θεωρει απλα αδυναμο αρχηγο για την αγελη και δεν θα σε ακουσει ποτε) η ΜΗΝ χτιπησεις κλπ που αρκετοι το κανουν (μπορη να σου πουνε να παρεις εφιμεριδα κλπ μην τους ακουσεις απλα δεν ξερουν τι λενε. πηστεψε με τα παντα θα ακουσεις απο τον κοσμο στο δρομο που νομιζουν οτι ξερουν)
ειναι δυσπιστα σκυλια πρεπει να τους βγαζεις εμπιστοσυνη και προστασια αλιως δεν θα σε εμπιστευτει ποτε (και καλα θα κανει)

για μενα ειναι καλο για αρχη να δωσεις περισσοτερη βαση στην εκπαιδευση του απο την στιγμη που μπαινει μεσα κλπ μην ξεχνας πως η πρωτη σας επαφη ειναι και τα πρωτα θεμελια στο χτισιμο της σχεσης σας.
κτηνιατρους κλπ κανε βολτα στην περιοχη παρε φιλους που να εχουν σκυλι και να εμπιστευεσαι και θα βρεις ευκολα. αλλα μην βασιστης σε εναν απο τωρα κανε πρωτα ενα search δλδ κανε μια κουβεντα μαζι τους δεν ειναι λιγοι οι απατεωνες.μετα θα καταλαβεις ποιος θα ειναι ο καταλληλος για τον κουταβο.

αα και να μην ξεχασω μην εχεις τα παιχνιδια στην διαθεση του θα τα βαρεθει φροντισε το παιχνιδι να τελειωνει πρωτου τελειωσει η ορεξη του :p

αυτα προς το παρον. καλως ηρθες και καλο διαβασμα
 


Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Νταβίνα μαθαίνεις, σύντομα δε θα χρειάζεται να γράφω τίποτα :):):)

Chilli :D:D

Βασιλάρα καλώς ήρθες στο φόρουμ και να χαίρεσαι το κουτάβι σου που είμαι σίγουρος λίαν συντόμως θα μάς ανεβάσεις και φωτογραφίες να δούμε πόσο όμορφο είναι :)

Ένα χρόνο έψαχνες, διάβαζες, ενημερωνόσουν για φυλές....

ήταν μια απ' αυτές τα Χάσκι ή γενικά εκπρόσωπος της ομάδας 5;

Το είδες στο πετ σοπ να το κρατάνε και τρελάθηκες.....

από τί; Αν δεν ήταν μωρό Χάσκι (τρία έχω μεγαλώσει ξέρω πόσο όμορφα είναι) και ήταν κάτι άλλο μωρό θα τρελαινόσουν, θα το ήθελες εκείνη ακριβώς τη στιγμή δίχως καμιά άλλη σκέψη να τρυπήσει το μυαλό σου;

Θέλω να πω, σκέφτομαι, λέω πως παρά τα όσα διάβαζες φοβάμαι πως τελικά έμεινες στην εικόνα κι επέλεξες σκύλο γιατί απλά είναι όμορφος.

Και τώρα θα περάσεις καλά :D

Αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι να βρεθεί η σωστή ισορροπία ώστε να μη βασανίζεις το σκύλο στην προσπάθεια αλλά και ο σκύλος να μην καταστρέψει το μεγάλο νοικιάρικο διαμέρισμα, τα φοιτητικά σου έπιπλα και να μη βλέπεις εφιάλτες ξύπνιος. Αυτά θα μπορούσαν να ισχύουν για οποιοδήποτε σκύλο, οποιασδήποτε φυλής, τότε συμπερασματικά για το Χάσκι ισχύουν επί μιάμιση φορά ακόμα.

Δύσκολος σκύλος, θα κάνει τελικά αυτό που θες αλλά πρέπει να τον πείσεις πως είναι το καλύτερο κι αφού τον πείσεις εσύ θα πρέπει να το διαπιστώσει και μόνος του.

Θέλω να πιστεύω πως ο σκύλος θα έρθει στην Αθήνα εμβολιασμένος ή πως τουλάχιστον θα έχει ξεκινήσει τα εμβόλια του.

Θέλω να πιστεύω πως ο σκύλος θα τσιπαριστεί κι ο κτηνίατρος θα περάσει τα στοιχεία του στο όνομα σου ως νομίμου ιδιοκτήτη.

Δε θα μπω στο τριπάκι ν' ασχοληθώ με το αν είναι καθαρόαιμος
δε θα μπω στο τριπάκι ν' ασχοληθώ με τον τρόπο απόκτησης
δε θα μπω στο τριπάκι ν' ασχοληθώ με το αν τον πλήρωσες
όλα αυτά πέραν του ότι θα στα αναλύσουν άλλοι, αυτή τη στιγμή είναι μπούρδες (αλλά απαραίτητα για τον επόμενο σκύλο σου) γιατί μάντεψε; το σκύλο τον έχεις ήδη. Εκεί τελειώνει το πριν κι αρχίζει το μετά. Ο σκύλος πρέπει να μεγαλώσει σωστά.

Τροφή; Μπορώ να σου αραδιάσω πενήντα τροφές απ' τις καλύτερες και ακριβότερες μέχρι επαρκώς καλές και φθηνές.

Σημαντικά στοιχεία στην τροφή είναι η τροφή να μυρίζει καλά και ζωντανά ανά πάσα στιγμή αν και η οσμή πρέπει να φθίνει όσο περνάνε οι μέρες, δείγμα πως τα συντηρητικά δεν είναι σε περίσσεια. Η τροφή πρέπει να έχει νοστιμάδα, ώστε ο σκύλος να την τρώει με όρεξη. Η κατάλληλη τροφή για το σκύλο σου θα έχει ως απόδειξη ότι του ταιριάζει: κακά λίγα, καλοσχηματισμένα, σε χρώμα σκούρο καφέ αλλά ποτέ μαύρο. Δε θα έχει αέρια και δε θα ρεύεται σε άσχετες ώρες με το φαγητό.

Τάϊσμα: Πολύ βασικό ως το τέταρτο μήνα τουλάχιστον ο σκύλος να τρώει τρεις φορές την ημέρα και μετά δύο για την υπόλοιπη ζωή του. Πώς ταϊζουμε όμως; Κοιτάς τη συσκευασία της τροφής βλέπεις τη δοσολογία που πρέπει να φάει ο σκύλος σου και τη χωρίζεις στα τρία. Του βάζεις στο μπολ του την τροφή και πρέπει να ξεκινήσει να την τρώει σχεδόν αμέσως. Αν μέσα σε ένα τέταρτο δεν την έχει φάει τη μαζεύεις. Ξαναταϊζεις στην επόμενη προκαθαρισμένη ώρα. Θα σου πρότεινα ανά 6ωρο, αλλά να ρωτήσεις και τον κτηνίατρο.

Ο σκύλος θα αρχίσει να εκπαιδεύεται και να εκπαιδεύει εσένα απ' την ημέρα μηδέν. Σκληρός και βάναυσος να μην είσαι και να μη γίνεις ποτέ, φαντάσου πως είναι ένα μωρό, αυτό να σκέφτεσαι και πως ό,τι μάθει σωστό ή λάθος τα υποπροϊόντα του θα σάς συνοδεύουν για όλη τη ζωή σας. Και μετά τον 6ο μήνα να μαζέψεις λεφτά από τώρα να πάτε σε εκπαιδευτή και οι δυο σας. Εσύ εκπαιδεύεσαι κατά 60% και ο σκύλος κατά 40%. Και μετά ασκήσεις ηρεμίας γιατί ο εκπαιδευτής δε θα σου δώσει το κλειδί του παραδείσου, τις βάσεις μόνο.

Ο σκύλος δε ζει στο μπαλκόνι, ο σκύλος ζει όπου ζεις κι εσύ, εσύ είσαι η οικογένεια του και τις ανάγκες του τις κάνει έξω στις βόλτες σας που είναι πολύ θεραπευτικές και για τους δυο σας. Μεγάλη άσκηση με εναλλαγές ταχύτητας όσο είναι μικρός ο σκύλος, δεν πρόκειται άλλωστε να κουραστεί πριν από 'σενα.

Θ' ακούσεις για τάσεις φυγής που είναι σαχλαμάρες. Ο σκύλος αυτός είναι εξερευνητής, συνεχώς του αρέσει ν' αλλάζει παραστάσεις και εικόνες γιατί αλλιώς βαριέται. Όπως πάντοτε βαριέται και τα παιχνίδια από ένα σημείο και μετά, δε βαριέται όμως ποτέ να τρέχει και θα το κάνει είτε μαζί σου, είτε χωρίς εσένα, γι' αυτό πάντοτε με το λουρί. Αλλά επειδή αυτά ως εδώ θυμίζουν και τάσεις φυγής να συμπληρώσω πως η πρόθεση του σκύλου είναι να γυρίσει κοντά σου αν ζει καλά μαζί σου, αλλά μιλάμε για ένα πάρα πολύ όμορφο σκύλο που όλοι νομίζουν ότι είναι γλάστρα που σημαίνει πως όταν θα έχει απομακρυνθεί πολύ από κοντά σου και θα έχει κουραστεί, κάποιος θα στον πάρει. Επίσης πάντα πρέπει να είσαι ένα βήμα μπροστά. Αν γυμνάζεις επαρκώς το Χάσκι ποτέ δε θα θελήσει να σου φύγει, στο υπογράφω αυτό. Και επαρκώς θα μάθεις ότι σημαίνει πολλά χιλιόμετρα την ημέρα. Ένα παράδειγμα είναι η μεγάλη μου, πλέον είναι 12 χρονών, με αρθριτικά. Μπορεί να μην τρέχουμε αλλά ημερησίως πηγαίνουμε ανάλογα του χρόνου μου 2-4 βόλτες και πάντοτε συνολικά 7-9 χλμ και το λιγότερο 5 χλμ, αλλά μην ξεχνάμε ότι είναι γιαγιά.

Θα σου πουν και θα το νιώσεις κι εσύ πως ο σκύλος είναι ψυχρός και το μόνο που τον νοιάζει είναι το συμφέρον του.
ΣΑΧΛΑΜΑΡΕΣ ΑΣΧΕΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.

Ο σκύλος αυτός θα σου δείξει τα συναισθήματα του τη στιγμή και μόνο εκείνη τη στιγμή που θα καταλάβει πως έχεις πραγματική ανάγκη την έκφραση αυτή απ' αυτόν.

Δε θα γίνει ποτέ φύλακας, αλλά αν υπάρξει πραγματική ανάγκη να σε προστατέψει θα το κάνει. Κι όποιος έχει δει Χάσκι να ''πολεμάει'' για να προστατέψει το αφεντικό και τον εαυτό του (κι εχώ το έχω ζήσει) ενώ δεν είναι το δυνατότερο σκυλί, έχει την απαιτούμενη ευφυία και τις αβίαστες μονοκόμματες δυναμικές κινήσεις ενός γατόπαρδου ώστε να σε κάνει να μη μπορείς να κλείσεις το στόμα σου απ' το θαυμασμό.

Είναι μια πρωτόγονη φυλή κι αυτό θα το μάθεις στην πράξη. Να ζήσετε καλά κι ευτυχισμένα μαζί.
 


ChilliJRT

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2011
1.970
139
Πάτρα
Εγω στα'πα... ;) Διάβαζε. Καλύτερα να σε τρομαξουμε λιγο κ να σε εκπλήξει ευχάριστα το μικρο με τν ευκολία που θα συνηθίσει τν κοινή σας ζωή, παρα να τα περιμένεις ολα ρόδινα κ να σου βγουν παλουκια! Εγω να πω πάντως ότι απο όσα διαβάζω κ μαθαίνω, τα SH γίνονται αγαπημένη μου φυλη... 
 


Whitefang

Well-Known Member
20 Οκτωβρίου 2008
250
12
Κοζάνη
Τουρίστες ήρθαν με έγκυο καθαρόαιμο χάσκυ για διακοπές στην Ελλάδα, το σκυλί γέννησε και μετά οι τουρίστες προσπάθησαν να ξεφορτωθούν τα κουτάβια πριν γυρίσουν στην χώρα τους δίνοντας το τελευταίο σε έναν δεκαοχτάχρονο άγνωστο που τους ακολούθησε έξω από το πετ-σοπ? Μάλιστα. Το ακούσαμε κι αυτό.
Τέλος πάντων, καλή τύχη με το κουτάβι σου κι ότι θες εδώ είμαστε.
 


Νταβίνα

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2011
1.579
688
Βύρωνας-Καρέα
www.facebook.com
ευχαριστω πολυυυ Grifos :) με τιμα πολυυ να το λες εσυ αυτο :)

οσο αφωρα για τις τασεις φυγης οπως τα λες ειναι γριφε ο λογος που ειναι καλο να ειναι με λουρι ειναι γιατι μπορη να τρεχει για ωρες ασταματητα και να νομιζει πως το ακολουθεις μετα οταν σταματησει θα σκευτει οπ που βρισκομαι.αμα θελει να γυρισει πισω θα βρει συγουρα το δρομο του αλλα ως τοτε μπορει να περασει πολλα η ακομα και να το παρουν ποτε δεν ξερεις. οποτε καλο ειναι σε καμια περιφραξη η αλιως μεγαλο χωρο το καλητερο για μενα με μακρι ιμαντα προσοχη ομως για περιοχες με φωλες!!!! εχουν βγει πολλα ειδη φωλας τελευταια ακομα και σκονης οποτε πολυυ προσοχη.

δεν χρειαζεται να σε ξερογλυφει για να διξει την ζεστη πλευρα του οπως πολυ λενε οτι ειναι ψυχρα(ειναι περισσοτερα αδιαφωρα με τον κοσμο και την τρελα μας ετσι γυριζουν το κεφαλι αλου για να χαλαρωσουμε :p) οταν ειμαι χαλια αλλα πραγματικα χαλια και το καταλαβαινει ερχεται και ξαπλωνει διπλα μου :)

για φυλαξη συγουρα δεν κανει αλλα δεν θα δυστασει καθολου να σε προστατεψει αν χρειαστει.
ειχα περασει και εγω ενα μικρο περιστατικο.

ανυπομονω να μαθω ακομα περισσοτερα :D γριφε. ενω ηξερα αυτα που εγραψες λογο του Τζερυ που ετσι αντιδραει αλλα δεν το ειχα σινιδιτοποιησει:p τωρα ομως βλεπω πιο βαθια στη καθε του κινηση :) ευχαριστουμε για τις πληροφοριες!!!!!!! τωρα μαθαινω περισσοτερα :D
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.331
Μηνύματα
900.266
Μέλη
20.102
Νεότερο μέλος
stavria87