Βοήθεια παιδιά!

vemis01

Member
12 Ιουνίου 2010
23
0
Rodos
Είχα ξανακάνει post παλαιότερα για να μου λύσουν κάτι απορίες σχετικά με την απόκτηση σκύλου. Λοιπόν η μητέρα μου όπως έλεγα τότε δεν ήθελε μεγάλο σκύλο.. Τώρα όχι μόνο νιώθει έτοιμη αλλά επειδή μελέτησε μαζί μου τις ιδιαιτερότητες της κάθε φυλής νομίζει ότι της ταιριάζει το doberman που μου αρέσουν και εμένα πολύ. Τώρα θέλω λίγη βοήθεια για να βρω εκτροφείο. Παίρνω συνέχεια τηλ στον κοε για να μου στείλουν λίστα αλλά τίποτα.Δεν το σηκώνει κανείς. Εκτός από κοε υπάρχει άλλος τρόπος να βρω εκτροφείο? Μέχρι τώρα έχω επικοινωνήσει μόνο με εκτροφείο huski στην θεσσαλονικη αλλά δεν νομιζω να απευθυνθώ εκεί για κουτάβι είναι κάπως μακριά. Όποιος μπορεί να βοηθήσει λίγο ειμαι αναμεσα σε doberman kai dogo argentino αν ξερει καποια γεννα να μου πει:)

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.140
4.852
To dogo πως προεκυψε?
Πριν αποκτησεις οποιοδηποτε σκυλο , θα πρεπει να αποφασισεις ΜΙΑ φυλη!

vemis01

Member
12 Ιουνίου 2010
23
0
Rodos
Χμ μου αρέσει φυσικά το ταμπεραμέντο η εμφάνιση.. είναι αθλητικά σαν και μένα δεν θα μπορούσα να έχω ένα σκυλάκι που να μην του αρέσουν πολύ οι βόλτες και η άσκηση γενικά και οι αλλες 2 φυλές που ενδιαφέρομαι να αποκτήσω (πεθαίνω για ένα κουταβάκι :p) είναι εργασιακά σκυλιά.Το husky το αποκλείω γιατί Gaia lykaia είναι θεσσαλονικη και εγω ειμαι στην ροδο αν βρω κατι στην Αθηνα θα σπεύσω να το πάρω.. βεβαια παίζει και το οικονομικό πολύ είμαι 16 και δεν είμαι οικονομικά ανεξαρτητοποιημένος. Εσύ Αμαλία τon Diego τον πηρεσ απο Ροδο σωστα?Επειδη το ψαχνω μου ειπαν οτι το Dogo λογο του ασπρου μπορει αν παθει εγκαβματα απο τον ηλιο και εδω εχουμε αφθονο:(

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Κατρχήν...γνωρίζετε ότι τα Ντόμπερμαν είναι από τα πιο δύσκολα σκυλιά...και δεν κάνουν για άπειρους ιδιοκτήτες...? Είναι σκυλιά που χρειάζονται έμπειρο αφεντικό...
Αν η μαμά σου διάλεξε έναν σκύλο (τον πρωτο της), επειδή της άρεσαν τα Ντόμπερμαν εμφανισιακά και επειδή θεωρεί ότι θα έχει ένα φύλακα...καλύτερα να το ξανασκεφτείτε...
Από αυτά που γράφεις δεν νομίζω ότι είστε έτοιμοι για ένα τέτοιο σκυλί...
Τελικά τι θέλεις ...? Husky, Dogo η Doberman??????

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.140
4.852
Χμ μου αρέσει φυσικά το ταμπεραμέντο η εμφάνιση.. είναι αθλητικά σαν και μένα δεν θα μπορούσα να έχω ένα σκυλάκι που να μην του αρέσουν πολύ οι βόλτες και η άσκηση γενικά και οι αλλες 2 φυλές που ενδιαφέρομαι να αποκτήσω (πεθαίνω για ένα κουταβάκι :p) είναι εργασιακά σκυλιά.Το husky το αποκλείω γιατί Gaia lykaia είναι θεσσαλονικη και εγω ειμαι στην ροδο αν βρω κατι στην Αθηνα θα σπεύσω να το πάρω.. βεβαια παίζει και το οικονομικό πολύ είμαι 16 και δεν είμαι οικονομικά ανεξαρτητοποιημένος. Εσύ Αμαλία τon Diego τον πηρεσ απο Ροδο σωστα?Επειδη το ψαχνω μου ειπαν οτι το Dogo λογο του ασπρου μπορει αν παθει εγκαβματα απο τον ηλιο και εδω εχουμε αφθονο:(
Eγω τον Ντιεγκο τον πηρα απο καπου που δεν πρεπει καν να πλησιασει καποιος..Byb. Τα dogo δεν ειναι μονο αθλητικα και με εντονο ταπεραμεντο... ειναι και πολλα αλλα που μπορει να σας δυσκολεψουν τη ζωη... Επισης, λογω ευαισθησιας και ασπρου χρωματος δεν πρεπει να μενουν πολυ στο ηλιο το καλοκαιρι κ τις χαμηλες θερμοκρασιες του χειμωνα δε τις αντεχουν.
Για τα doperman δε μπορω να σου πω πολλα... εγω στη θεση σου παντως θα προτιμουσα θηλυκο (λογω ελλειψης εμπειριας). Υπαρχουν αξιολογοι εκτροφεις στην Αττικη με doperman. Αρκει να το ψαξεις λιγο παραπανω!
Παρολαυτα πριν κανεις οτιδηποτε.... ενημερωσου για της φυλες που σου αρεσουν και κατεληξε σε ΜΙΑ...τα ή το ενα ή το αλλο ή το παρααλλο δε θα σε βοηθησουν και πιθανοτατα θα κανεις στο τελος λαθος επιλογη φυλης!

vemis01

Member
12 Ιουνίου 2010
23
0
Rodos
Και τα 3 τα έχω λατρέψει και δεν έχω καταλήξει σε μια ράτσα. τώρα το άλλο συνέχειά μου λένε όχι μόνο εδώ και σε αλλα forum και γνωστοί μου είναι δύσκολα σκυλιά και είναι δύσκολα σκυλιά θέλουν έμπειρο χείριστη.. εγώ με τι να αρχίσω?

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.140
4.852
Ειναι δυσκολο ναι! Αλλα οχι ακατορθωτα!
Αν εχεις θεληση, υπομονη και ορεξη, ολα γινονται! Βεβαια το ιδιο ισχυει και για τη μαμα σου!
Με τη βοηθεια και ενος εμπειρου εκπαιδευτη, πιστευω οτι θα τα πατε μια χαρα! Δεν εχεις την επαρση των 16 χρονων που κατα καιρους μπαινουν εδω.
ΑΛΛΑ διαβασε και για τις 3 φυλες που σε ενδιαφερουν... ειναι τελειως διαφορετικες μεταξυ τους... και κατεληξε τι ειναι αυτο το ΕΝΑ που θελεις!

vemis01

Member
12 Ιουνίου 2010
23
0
Rodos
Τελικά καταλήξαμε επειδή την έκανα και τη μαμά ενεργή εδω γιατι το θέλουμε πολύ ενα σκυλάκι οχι για φύλακα όπως θέλουν πολλοί άλλα για σύντροφο πολλά χρόνια καταλήξαμε στα doberman. Όρεξη για εκπαίδευση έχω άπειρη..δεν είμαι κάνας αριστούχος μαθητής με δυσκολία διαβάζω 2 ωριτσες την ήμερα απο το να βαραω μυγες μπροστά απο την παλιό οθόνη του υπολογιστή και να πίνω 20 καφέδες την μέρα στα cafe μέχρι να σκάσει το συκώτι μου προτιμώ ενα δραστιριο φιλαράκι που θα το ανατρέφω και θα μου κάνει παρέα μια ζωή. Επειδή ανέφερες εκπαιδευτη ξερο ηδη που θα το πηγαινω αν τελικα μπορεσω να το παρω. Γνωστός του πατέρα μου και πάρα πολυ καλος στην δουλειά του. Τώρα γιατί καταλήξαμε στο doberman.. είναι πανέξυπνα διάβασα οτι είναι το 5 ποιο έξυπνο ζωο στον κόσμο.. φυσικά όμορφα προστατευτικά δεν θέλει κανείς να μπει ανάμεσά στο dob και τον ιδιοκτήτη του αν και έχουν την ρετσινιά του κακού σκύλοι που δαγκώνει και κάνει με σωστή κοινωνικοποίηση είναι άπαιχτα για μια οικογένεια είναι ευγενικά εκπαιδεύονται εύκολα δεν είναι όσο ευαίσθητα οσο τα dogo στον τόπο διαμονής μου και δεν έχουν πάρα πολλές ασθένειες έχουν κοντή τρίχα και οχι παρα πολλεσ η μάνα μου σίγουρα δεν αντέχει τις τρίχες πόνο στο κρεβάτι της και τους καναπέδες θα έλεγα και άλλα αλά ψιλοβαρεθηκα να γράφω:) Αυτοί που λένε ότι δεν είναι για άπειρο ιδιοκτήτη μπορούν να μου εξηγήσουν γιατί?

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
α) Τελικά καταλήξαμε επειδή την έκανα και τη μαμά ενεργή εδω γιατι το θέλουμε πολύ ενα σκυλάκι οχι για φύλακα όπως θέλουν πολλοί άλλα για σύντροφο πολλά χρόνια καταλήξαμε στα doberman.

β) Όρεξη για εκπαίδευση έχω άπειρη..

γ) δεν είμαι κάνας αριστούχος μαθητής με δυσκολία διαβάζω 2 ωριτσες την ήμερα απο το να βαραω μυγες μπροστά απο την παλιό οθόνη του υπολογιστή και να πίνω 20 καφέδες την μέρα στα cafe μέχρι να σκάσει το συκώτι μου προτιμώ ενα δραστιριο φιλαράκι που θα το ανατρέφω και θα μου κάνει παρέα μια ζωή.

δ) Επειδή ανέφερες εκπαιδευτη ξερο ηδη που θα το πηγαινω αν τελικα μπορεσω να το παρω. Γνωστός του πατέρα μου και πάρα πολυ καλος στην δουλειά του.

ε) Τώρα γιατί καταλήξαμε στο doberman..
ε1. είναι πανέξυπνα διάβασα οτι είναι το 5 ποιο έξυπνο ζωο στον κόσμο..
ε2. φυσικά όμορφα προστατευτικά δεν θέλει κανείς να μπει ανάμεσά στο dob και τον ιδιοκτήτη του αν και έχουν την ρετσινιά του κακού σκύλοι που δαγκώνει και κάνει
ε3. με σωστή κοινωνικοποίηση είναι άπαιχτα για μια οικογένεια είναι ευγενικά εκπαιδεύονται εύκολα
ε4. δεν είναι όσο ευαίσθητα οσο τα dogo στον τόπο διαμονής μου
ε5. δεν έχουν πάρα πολλές ασθένειες
ε6. έχουν κοντή τρίχα και οχι παρα πολλεσ η μάνα μου σίγουρα δεν αντέχει τις τρίχες πόνο στο κρεβάτι της και τους καναπέδες

στ) Αυτοί που λένε ότι δεν είναι για άπειρο ιδιοκτήτη μπορούν να μου εξηγήσουν γιατί?
Φίλε Vemis01, από που ν' αρχίσω και που να τελειώσω. Ασε που το κείμενό μου μπορεί να προκαλέσει διάφορα ...χαμόγελα. Ας πούμε, λοιπόν, ότι γράφω και για σένα, αλλά και για μελλοντικούς νέους και "φιλόδοξους" ιδιοκτήτες σκυλιών και ότι κάτι θα μείνει και σε σένα, αλλά και σε επόμενους. Εστω και σε ένα να μείναι κάτι, αξίζει τον κόπο ο χρόνος μου.

α) Γράφω, επίσης, μιάς και έχω ήδη τέσσερα παιδιά και υποψιάζομαι ότι είμαι στην ηλικία της μαμάς σου ή ακόμα μεγαλύτερος. Η μαμά σου, λοιπόν, εφόσον την έκανες "ενεργή" στο θέμα, θάπρεπε να διαβάσει προσεκτικά και να ξέρει ήδη (όπως κι εσύ, βέβαια) ότι, εφόσον ΔΕΝ θέλετε φύλακα, αλλά σύντροφο και φίλο (που υποψιάζομαι ότι θα είναι ο πρώτος σας σκύλος), υπάρχουν χίλιες δύο φυλές (καθαρόαιμων) σκύλων που ανταποκρίνονται στην έννοια του συντρόφου και βοηθούν ίσως και τον ιδιοκτήτη να γίνει πιό "έμπειρος". Ασε που υπάρχουν άπειρα ημίαιμα σκυλιά σε καταφύγια (και σε κάθε περίπτωση, πάρα πολλά στη Ρόδο) που ανταποκρίνονται επίσης.

β) Είναι πολύ θετικό που έχεις άπειρη όρεξη για εκπαίδευση, αλλά ο σκύλος δεν χρειάζεται τόσες ώρες εκπαίδευσης, αλλά ώρες βόλτας, κοινωνικοποίησης με νέες καταστάσεις και πολλή φροντίδα.

γ) Δεν ξέρω αν είναι θετικό ή αρνητικό που με δυσκολία μπορείς να διαβάσεις 2 ωρίτσες και σίγουρα έχεις δίκιο που δεν σου αρέσει να βαράς μύγες στον Η/Υ ή να πίνεις 20 καφέδες την ημέρα. Μην βρεις στο σκύλο μία εναλλακτική λύση για να ...κόψεις τις κακές συνήθειες. Γιατί, τότε, θα καταλήξεις να διατηρήσεις ΚΑΙ τις κακές συνήθειες ΚΑΙ να έχεις να ασχοληθείς με το σκύλο. Επίσης, έχεις σκεφτεί με τι θα ασχοληθείς και που θα βρίσκεσαι όταν τελειώσεις το σχολείο? Οι γονείς θα αναλάβουν το σκυλί? Και θα μπορούν να "τρέχουν" μαζί του τόσο πολύ? Ο σκύλος δένεται με τον ιδιοκτήτη του, τον άνθρωπό του...

δ) Σε σχέση με τον εκπαιδευτή, τώρα. Χωρίς να είμαι απόλυτα σίγουρος, ξέρω ότι στη Ρόδο οι περισσότεροι εκπαιδευτές (αν όχι όλοι) κρατάνε τον σκύλο για ένα μήνα μόνο του, τον εκπαιδεύουν και σου τον "ετοιμάζουν". Μην το δεχτείτε αυτό σε οποιαδήποτε περίπτωση και για οποιοδήποτε λόγο και για οποιοδήποτε σκύλο. Για πολλούς λόγους το λέω αυτό και ας σε διαφωτίσουν τα πιό έμπειρα μέλη του forum.

ε) Τώρα, γιατί καταλήξατε στo Doberman, που και κατά τη δική μου γνώμη είναι μία υπέροχη φυλή...
ε1. Δεν ξέρω αν είναι το 5ο πιό έξυπνο "ζώο" (φαντάζομαι να εννοείς φυλή σκύλου) στον κόσμο, αλλά έχω δει δεκάδες τέτοιες ταξινομήσεις που δίνουν εσφαλμένη πληροφορία. Εξυπνο ως προς τι? Εδώ, για τους ανθρώπους και την ευφυία τους υπάρχουν διάφορες απόψεις, που καμμία δεν είναι λάθος, αλλά καμμία δεν είναι σωστή. Αν κάνεις, π.χ., μία λίστα ευφιίας μόνο με κριτήρια ιχνηλασίας, ΟΛΑ τα retrievers θα βγουν πιό έξυπνα από όλα τα άλλα σκυλιά. Αν κάνεις, π.χ., μία λίστα ευφιίας μόνο με κριτήρια ένστικτου επιλογής "καλού" και "κακού" επισκέπτη, θα είναι πολύ διαφορετική από την προηγούμενη και τα retrievers θα είναι από τα τελευταία. Το μόνο σίγουρο είναι ότι τα πιό έξυπνα σκυλιά είναι εκείνα που ζουν συνεχώς διαφορετικές καταστάσεις και που ο ιδιοκτήτης τους κρατάει το μυαλό τους απασχολημένο. Αυτό σιχύει για όλες τις φυλές.
ε2. Σαφώς και κανένας δεν θέλει να μπει ανάμεσα στο Doberman και στον ιδιοκτήτη του και αυτό ισχύει για περίπου 100 άλλες "δυνατές" και "κυριαρχικές" φυλές. Και για κάποιες, πολύ περισσότερο!
ε3. Πολύ σωστός. Ετσι είναι και ισχύει για τουλάχιστον 200 φυλές σκύλων.
ε4. Επίσης, σωστός. Ολα, βέβαια, τα σκυλιά χρειάζονται τη σκιά τους και το άφθονο νερό τους. ΚΑΝΕΝΑ σκυλί δεν πρέπει να μένει μόνο στον (ξερό) κήπο, ή στην ταράτσα.
ε5. Εδώ, τι να σου πω. Θα σου απαντούσα αν ήμουν ειδικός στη φυλή. Ολα, όμως, τα καθαρόαιμα σκυλιά έχουν προδιαθέσεις προς κάποιες ασθένειες.
ε6. Η φυλή έχει κοντή τρίχα, αλλά αυτό σημαίνει ότι όταν η τρίχα μαδάει, δεν μπορείς εύκολα να τη μαζέψεις. Εντάξει, δεν πλέκεις πουλόβερ, αλλά η τρίχα θα είναι παντού. Αν το κριτήριο είναι η τρίχα του σκύλου (για τη μητέρα σου), απλά μην πάρετε σκύλο.

στ) Εδώ είμαστε στην ερώτηση του εκατομμυρίου!!! Εϊμαι πολύ "λίγος" για να σου εξηγήσω εγώ τι σημαίνει έμπειρος ιδιοκτήτης, αλλά θα μπορούσα να σου γράφω επί ώρες για το τι σημαίνει άπειρος ιδιοκτήτης, κάτι που το έχω ζήσει στο πετσί μου. Π.χ., τι θα κάνεις όταν ο κυριαρχικός σκύλος σου, κάποια μέρα, σε αμφισβητήσει και θεωρήσει ότι αυτός είναι ο αρχηγός της αγέλης σας (παρότι θα σε υπεραγαπάει)? Πως θα τον διορθώσεις? Και πολλά άλλα. Μόνο αυτή η ερώτηση μπορεί να πάρει απαντήσεις που γεμίζουν άνετα πολλά βιβλία. Και υπάρχουν τέτοια βιβλία, όπως και πολλά θέματα στο internet. Η εμπειρία, όμως, δεν μεταβιβάζεται, δεν εξαγοράζεται, δεν κληροδοτείται. Πρέπει ΕΣΥ να το περάσεις, για να την αποκτήσεις.
Εϊχα γράψει σε άλλο θέμα (για το ίδιο ερώτημα) ότι παρομοιάζω τον άπειρο ιδιοκτήτη με ένα νέο άνθρωπο, 18 ετών, που πήρε το δίπλωμα οδήγησης χτες και σήμερα αποκτά μια Ferrari με άπειρα άλογα. Πως θα χειριστεί, καταρχήν, την ψυχολογία και τον ενθουσιασμό του? Τι θα κάνει, π.χ., όταν πάει (πάντα με τη Ferrari) σε ένα club, πιεί τα ποτάκια και τα σφηνάκια του και βγει έξω να οδηγήσει? Και, στο δρόμο, κάποιος τον προκαλεί για κόντρες? Και μπλέκουν σε τσκωμό?

Φιλικά
Γιάννης

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Επειδή ήμουν η πρώτη στο forum που έγραψα πόσο δύσκολα είναι τα ντόμπερμαν..και πόσο "έμπειρο" ιδιοκτήτη χρειάζονται...θα σου πω μία από τις εκατοντάδες ιστορίες που γνωρίζω..
Μία κυρία πριν 10 χρόνια, (η οποία πάντα είχε σκύλους στη ζωή της, απλά είχε Lab, boxer & Golden)...αποφάσισε να πάρει ένα αρσενικό κουτάβι ντόμπερμαν από μια πολύ καλή γένα... Ο σκύλος ήταν ένας απίστευτα γλυκός αλλά ΠΟΛΥ κακομαθημένος σκύλος...
Η αφεντικίνα του από τη λατρεία της του έκανε όλα τα χατίρια, (όπως τα έκανε και στα προηγούμενα σκυλιά της άλλωστε)...
Μία μέρα, ενώ τον είχε βγάλει βόλτα, (οσκύλος ήταν περίπου 4 χρονών), συνάντησαν μία θηλυκιά σε οίστρο με το αφεντικό της...ο σκύλος της κυρίας τράβηξε το λουρί του για να πάει κοντά στη σκύλα και η αφεντικίνα του τον τράβηξε πίσω...στη δεύτερη προσπάθεια του σκύλου να φτάσει στην αδιάθετη σκύλα η κυρία του έβαλε τη φωνή και τον τράβηξε με τον πνίχτη...
Ο σκύλος επί τόπου γύρισε και έκανε επίθεση στην αφεντικίνα του, και μία πολύ άσχημη επίθεση θα έλεγα, (η κυρία πήγε στο νοσοκομείο για ράμματα στο πρόσωπο και στα χέρια)...
Ο σκύλος ΔΕΝ ΕΦΤΑΙΓΕ...απλά πίστευε (και πολύ σωστά) ότι ήταν το αφεντικό και θεώρησε σωστό να τιμωρήσει την κυρία του που αγνόησε τη θέλησή του.
Τον πήγαμε σε εκπαιδευτή...έμεινε εκεί 2 μήνες...και προσπαθ'ησαμε να του βρούμε άλλη οικογένεια...δυστυχώς ο σκύλος δεν κατάφερε να ξεπεράσει τον κυριαρχικό του εαυτό και τελικά έμεινε στον εκπαιδευτή σε κλούβα μόνος του για το υπόλοιπο της ζωής του...

Και πάλι θα επαναλάβω ότι Ο ΣΚΥΛΟΣ ΔΕΝ ΕΦΤΑΙΓΕ...

Sophiaouda

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2008
1.325
8
Φθινοπωρο
Εμενα απο την αλλη,μ'αρεσει να βλεπω ''παιδια'' με τοση θεληση-αγαπη-πεισμα κλπ

Θα κανεις σιγουρα λαθη (οπως ολοι μας ),,, αλλα ελπιζω να μην ειναι τοσο τραγικα.
Μπορεις (οταν ερθεις σε επαφη με τον εκτροφεα) να ζητησεις ενα κουταβι απο οχι τοσο ''μαχητικους'' γονεις,
δεν λεω να μην ειναι μορφολογικα καλη,αλλα να εχουν μμμμ ''χαμηλο ταπεραμεντο''....
....και πανω απο ολα ''τσαμπικε'' να μην το παιξεις μαγκακι με το σκυλακο σου!!!!

(sorry για το οφφτοπικ)

Sophiaouda

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2008
1.325
8
Φθινοπωρο
Κατερινα,ΚΑΜΙΑ σχεση
σκυλα μου με περιοδο-κανισακι 10-12 μηνων,δαγκωσε 2 φορες το αφεντικο του για τις καμπυλες της δικιας μου,,,οποτε ΑΣΧΕΤΟ

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Οι "δυνατές" φυλές θέλουν πολύ γνώση απο τον άνθρωπο
Πριν καν πάρεις κάποιο σκύλο βρες κανα βιβλίο να διαβάσεις με εκπαίδευση-ψυχολογία σκύλου
Αν όντως αποφασήσεις να πάρεις αυτή την φυλή που σκέφτεσαι πες του εκτροφέα να σου διαλέξει το πιο υποτακτικό κουταβάκι απο το litter του, αν είναι θυληκό ακόμα καλύτερα (αν είναι λάθος αυτό που λέω ας με διορθώσει κάποιος)

vemis01

Member
12 Ιουνίου 2010
23
0
Rodos
Πολύ εμπεριστατωμένα αυτά που λες και σίγουρα μου έμειναν.

α)Μα τι χίλιες δυο φιλές?Απο τι λένε τα παιδιά εδώ πρέπει να βρω την ΜΙΑ φυλή που προτιμάω. Έχω παρατηρήσει καμιά 200 αριά ράτσες και με την μια απορρίψαμε τισ 170 γιατί δεν μας άρεσαν εμφανισιακά. Συγνώμη αν προσβάλω τους ιδιοκτήτες μικρόσωμων σκύλον άλλα άμα βγω έξω με κανα chiuaua maltezaki η kanis θα γίνω ο περίγελος της κοινωνίας στην οποία ζω. Φυσικά υπάρχουν και τα άπειρα ημίαιμα σκυλιά σε καταφύγια ( πάρα πολλά στη Ρόδο) αλλά εγώ θα ηθελα να παρω εναν καλο σκυλαρο με pedigree και τα απο λα του απο ενα εκτροφειο.Να εισαι σίγουρος πως άμα δεν βρω κάτι στις ανάγκες μου δηλαδή να μου ζητανε 1.300euro το ποιο σίγουρο είναι να παω να πάρω ένα σκυλάκι απο καταφύγιο:)

β) Φυσικά και θα έχει ώρες βόλτας και πάρα πολύ φροντίδα αν δεν μπορούσα να του την προσφέρω δεν θα ενδιαφερόμουν να πάρω ενα σκύλο θα πέρνα ένα καλό ενυδρείο και θα έριχνα μια φορά τη μέρα τροφή και που και που κάνα καθάρισμα.Και για την κοινωνικοποίηση με ανθρώπους ψάχνομαι δεν ξέρω τι θα πρέπει να κάνω με σκυλιά νομίζω θα τα πάω καλά είμαι σε γειτονία που όλοι γύρο μου έχουν σκυλιά και θα με βοηθάνε

γ)Τα είχα ξανασυζητήσει όταν είχα μπει στο forum αυτά.Αν ειναι θετικό η αρνητικό να διαβάζω 2 ώρες? Τα πιάνω γρήγορα και δεν χρειάζεται να με πάνω απο ενα βιβλίο όλη μερα άμα προκύψει κανα διαγώνισμα ναι θα ειμαι σχεδον ολη μερα πανο απο το βιβλιο αλλα θα βρω τον χρονο να παω τον σκυλο βόλτα!Και οχι δεν ειναι εναλλακτική για να κοψω κακές συνήθειες λάθος μου αν το ειπα με τρόπο να σε κάνω να το πιστέψεις.Το να πάρω ένα σκύλο πλέον είναι η μεγαλύτερή επιθυμεία μου που δεν γινόταν αποδεκτή απο τους δικούς μου γιατί ζούσαμε σε μικρο σπίτι.Το με τι θα ασχοληθώ..πφφφ έχω σκεφτεί και πρώτο στην λίστα μου είναι ι σχολή ικαρον και δεν νομιζω να επιτρεπονται σκυλια εκει μεσα:p αλλά ειναι άπλα αυτό που μου αρέσει ποίος ξέρει που θα καταλήξω.Και ναι αν τελειώσω και αναγκαστώ να φύγω θα τρέχουν μαζί του ναι το έχουμε συζητήσει.

δ) Όχι ο συγκεκριμένος αυτός που ξέρω κάνει μαθήματά ενώ επιβλέπεις το σκυλί για να μάθεις και εσύ.

ε)Για μένα που δεν έχω πείρα τέλεια φυλή
ε1) Ωραία πάω πάσο στην εξυπνάδα ναι 5 ποιο έξυπνη φυλή σκύλου εγώ το διάβασα σε ενα άρθρο και μου κίνησε την περιέργεια και έχεις δίκιο ναι σε κάποια πράγματα θα υστερεί και σε κάποια θα είναι καλύτερο.
ε2)Ναι άλλες 100 φιλεσ που δεν μου κάνουν! γιατι οπωσ λενε τα αλλα παιδια εδω μεσα πρέπει να επιλέξω τι μια και για αυτή τη φυλή η προστασία υσχειη εγω το ανεφερα σαν ενα απο τα χαρακτηριστικά που με ώθησαν σε αυτό δεν θα ηθελα ενα kurdish kangal για φιλο και αμα μπούνε κλέφτες να με πειράξουν να τους κάνει λιώμα.
ε2)δεν γουστάρω τισ άλλες 200 φυλές αδερφέ και αν διάβαζες καλύτερα είπα 'αν και έχουν την ρετσινιά του κακού σκύλου που δαγκώνει και κάνει' απλα ανεφερα ενα στερεοτυπο που εχουν πολυ στο μυαλο τους και ειπα πωσ αν τα εκπαιδευσης ειναι πολυ καλα:shock:Μηπωσ δεν κατάλαβες κάτι?
ε4)Δεν εχω να πω κατι για αυτο..απλα το ανεφερα γιατι ημουν μεταξυ 3 φυλον μια ήταν το ntogko που είναι πολύ ευαίσθητα στον ήλιο και μένω ροδο τώρα τι λετε για νερό και τέτοια δεν σε πιάνω:confused:
ε5)εχουν φυσικα και εχουν αλλα δεν γενιουνται κουφα η έχουν πρόβλημά στον ήλιο γιατί δεν είναι άσπρα η είναι ευαίσθητα στην ανεσθησια όπως τα akita . έχουν άλλα προβλήματα όπως το wobblers syndrome.
ε6)Ναι ειναι ενα κριτιριο αλλα θα παρουμε σκύλο και δεν θέλουμε να πλέκουμε οπως θα καναμε με την γουνα του husky οπότε ιταν ένα +1 για να πάρουμε Doberman.

στ) Σίγουρα η απάντηση ου εκατομμυρίου!!!
Ωραία το εθεσες και έχω να σου πω πως μπορεί να πήρε το δίπλωμα χτες αλλά οδηγάει από τα 16 του όπως κάποιοι γνωστοί μου αρα δεν θα εχει μεγαλο προβλημα μετα απο 2 χρονια εμπειρίας να οδηγήσει μια f430 αν δεν τρεχει βεβαια!Μετα ειναι και το οτι εγω δεν πινω αρα το παραδειγμα σου δεν μου κανει και ειδικά δεν θα έπινα και θα οδηγούσα(τώρα αν το κάνουν κάτι ηλίθιοι ας πεθάνουν δεν με νοιάζει)...Ωσο για κοντρεσ πες του ρε ψιλε το αμαξι δεν ειναι γρηγορο τι να κάνουμε πες ότι έχεις νικήσει και πάρε τον μπο#¨@%$ο. Η εμπειρία, όμως, δεν μεταβιβάζεται, δεν εξαγοράζεται, δεν κληροδοτείται. Πρέπει ΕΣΥ να το περάσεις, για να την αποκτήσεις. Αυτό θέλω να κάνω είναι απίθανο να πάρω έναν μεγάλο σκύλο και να τα καταφέρω με σκληρή δουλεία?

Ευχαριστώ για την απάντηση σου
Δημήτρης!

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Θα διαφωνησω και με τα δυο πολύ αγαπητα μου μελη, Γιαννη και Κατερινα.
Γιαννη, οι καυλοπιτσιρικάδες δεν σκοτωνονται με φεραρι αλλά με πεζο 106. Κανε την αντιστοιχία με τον σκυλο.
Κατερινα, θα ηταν λαθος και μαλλον αδυνατο να ξεπερασει ο σκυλος τον κυριαρχικό εαυτο του. Αν μαθαινανε να τον ελεγχουνε, θα ειχανε έναν τέλειο σκυλο.

vemis01

Member
12 Ιουνίου 2010
23
0
Rodos
Σοφία πολύ ενθαρρυντικό αυτό που ειπες haha ωραίο και το Τσαμπικε :D

Biggbilly πολύ σωστό αυτο που ειπες μου το εχουν πει κε μενα αυτο με το θυληκο οτι ειναι ποιο ηρεμα αλλα επισεις μου παν οτι σε καιρό περιόδου ειναι ποιω κυριαρχα! Δεν ξερω βέβαια αν είναι αλήθεια

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Θα διαφωνησω και με τα δυο πολύ αγαπητα μου μελη, Γιαννη και Κατερινα.
Γιαννη, οι καυλοπιτσιρικάδες δεν σκοτωνονται με φεραρι αλλά με πεζο 106. Κανε την αντιστοιχία με τον σκυλο.
Κατερινα, θα ηταν λαθος και μαλλον αδυνατο να ξεπερασει ο σκυλος τον κυριαρχικό εαυτο του. Αν μαθαινανε να τον ελεγχουνε, θα ειχανε έναν τέλειο σκυλο.
Αρη, μικρό αλλά πολύ περιεκτικό το κείμενό σου. Σηκώνει, επίσης, πολλή συζήτηση. Να σχολιάσω "περιληπτικά" σήμερα, μιάς και είναι πιεσμένη μέρα (άντε και καλό μήνα να έχουμε):
Οντως, οι "καυλοπιτσιρικάδες" δεν σκοτώνονται με Ferrari, αλλά συνήθως με πεζό 106 και δεν διαφωνώ σ' αυτό. Γιατί, όμως, Αρη? Γιατί δεν έχουν πρόσβαση σε μια Ferrari και δεν έχουμε στατιστικό δείγμα, είναι απαγορευτικό το κόστος της για ένα πιτσιρικά. Αυτοί που έχουν Ferrari είναι οι πατεράδες τους (δυστυχώς, όχι εσύ κι εγώ). Και τι ιδιότητα έχουν οι πατεράδες τους, εκτός από τα χρήματα? Εχουν εμπειρία και κάποιοι από αυτούς, αν όχι όλοι, έχουν κάνει ειδική εκπαίδευση (βλέπε εκπαίδευση βασικής υπακοής). Εχουν προαποφασίσει τις αντιδράσεις τους σε αρκετές περιπτώσεις (βλέπε προχωρημένη εκπαίδευση & μελέτη συμπεριφοράς). Εχουν "σπάσει" κάποια άλλα αυτοκίνητα στα νιάτα τους (βλέπε εμπειρία που αποκτά σταδιακά ο αρχάριος). Εχουν επίγνωση για το ψηλό κόστος να κινηθεί το αμάξι και να συντηρηθεί σωστά (βλέπε κτηνιατρικά, εξετάσεις, φάρμακα, εγχειρίσεις, ακριβές τροφές, ακριβές μετακινήσεις - διακοπές κλπ). Και, τέλος, οι περισσότεροι μερακλήδες ιδιοκτήτες Ferrari, όταν αυτή παλιώσει και βγει "εκτός εποχής", δεν την πουλάνε, αλλά την κρατούν σα συλλεκτικό κομμάτι. Αν ρωτήσεις αυτούς τους τύπους γιατί αγόρασαν Ferrari, τώρα που πλέον δεν έχουν τα "μπράτσα" και τα αντανακλαστικά για να την οδηγήσουν πραγματικά, θα σου απαντήσουν: "Γιατί ΜΠΟΡΩ και γιατί ξέρω τι σημαίνει και τι συνεπάγεται". Αυτό τα λέει όλα.

Βέβαια, Αρη, υπάρχουν και κάποιοι (αρκετοί δυστυχώς) που αποκτούν μία Ferrari με δάνειο ή leasing, μόνο για να πουλήσουν μούρη (βλέπε όλες τις "παρεξηγημένες" φυλές και τους ιδιοκτήτες που δημιούργησαν την "παρεξήγηση") και φτάνει μία μέρα (συνήθως σύντομα - και φέτος είναι ιδιαίτερα επίκαιρο) που δεν μπορούν να πληρώνουν ούτε τη δόση, ούτε κάν τη συντήρηση και, έτσι, τα υπέροχα αυτοκίνητα αυτά καταλήγουν στις μάντρες των τραπεζών ή των τοκογλύφων (βλέπε καταφύγια, στην καλύτερη περίπτωση).

Αυτοί που σκοτώνονται (σαν παράδειγμα) με τα πεζό 106, το παθαίνουν μιάς και δεν είχε ο πατέρας τους Ferrari. Το παθαίνουν γιατί δεν μπορούν να καλύψουν ούτε το κόστος κτήσης. Και αν είναι τυχεροί, κάποιοι από αυτούς θα "σπάσουν" μερικά πεζό 106, θα ξεφύγουν από τις δυνατότητές του και προχωρήσουν.

Τέλος, σε σχέση με την απάντηση που έδωσες στην Κατερίνα, νομίζω ότι σε καλύπτω με το κείμενό μου. Θέλεις να πεις, σε ελάχιστες λέξεις, ότι είπα εγώ εδώ και σας κουράζω...:)

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.140
4.852
) Φυσικά και θα έχει ώρες βόλτας και πάρα πολύ φροντίδα αν δεν μπορούσα να του την προσφέρω δεν θα ενδιαφερόμουν να πάρω ενα σκύλο θα πέρνα ένα καλό ενυδρείο και θα έριχνα μια φορά τη μέρα τροφή και που και που κάνα καθάρισμα.
To ενυδρειο απαιτει πολλαααα περισσοτερα... Λαθος νομιζεις!!!!
Sorry για το off topic.

Darkpaladin

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2009
2.272
60
Αττική
Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω κάτι. Λες φιλε vemis ότι απέρυψες πολλές φυλές και κατέληξες στα Ντόπερμαν την στιγμή που και εσύ και η μητέρα σου αναζητάτε σκυλί συντροφιάς. Τόσα μεγαλώσωμα σκυλιά συντροφιάς Golden, Labrador, Akita, κλπ δεν σας κάνανε καθόλου? Που τουλάχιστον αυτά είναι και σκυλιά που είναι και εύκολα για πρωτάρηδες και δεν είναι "chiuaua" για να γίνεις όπως λες ρεζίλη και είναι απόλυτα ανθρωποκεντρικά και λατρεύουν να είναι με την οικογένεια τους μέσα στο σπίτι. Άρα γιατί αυτά τα ποιο "εύκολα" σκυλιά τα σνομπάρεις και θες να πας κατευθείαν σε ένα τόσο δύσκολο σκυλί?

Και εγώ αρχικά να σου πώ ήθελα το πρώτο μου σκυλί να είναι ένα Αγίου Βερνάρδου, αλλά let's be serious στην ελλάδα είμαστε και όχι στην Αμερική. Ένα τέτοιο σκυλί σε διαμέρισμα θα το έκανε γης μαδιάμ. Άρα βρήκα κάτι εξίσου καλό. Μήπως το όλο excitement σου για να πάρεις σκυλί σου έχει θαμπώσει λίγο το μυαλό και δεν σκέφτεσε ποιο λογικά? Όπως σου είπαν και άλλα μέλη εδω μέσα. Τι θα γίνει το σκυλί όταν εσύ πας σε άλλη πόλη για σπουδές, για στρατό, για δουλειά? Πιστεύεις ότι η μητέρα σου θα καταφέρει μόνη της να κρατήσει ένα τέτοιο σκυλί?