Βοήθεια παιδιά!

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Κατερινα,ΚΑΜΙΑ σχεση
σκυλα μου με περιοδο-κανισακι 10-12 μηνων,δαγκωσε 2 φορες το αφεντικο του για τις καμπυλες της δικιας μου,,,οποτε ΑΣΧΕΤΟ
όχι, έχει πολύ μεγάλη σχέση. Δεν άνεφερα πιο πάνω ότι αυτή ήταν η δεύτερη επίθεση του σκύλου στη κυρία. Η πρώτη που θεωρήθηκε λιγότερο σοβαρή ήταν όταν τη ΄δαγκωσε ενώ προσπαθούσε να τον κατεβάσει από τον καναπέ...
Και επειδή την έζησα από κοντά αυτή την ιστορία...ήταν 100% λάθος του ιδιοκτήτη...
όπως έχω ζήσει και κάποιες άλλες αντίστοιχες ιστορίες με ντόμπερμαν και ιδιοκτήτες που δεν ήταν αρκετά έμπειροι..για να τα διαχειριστούν...
Επίσης, κάποια στιγμή φιλοξένησα για 1 χρόνο μία καταπληκτική θηλυκιά (Πρωταθλήτρια Εργασίας κλπ)...απίθανο σκυλί...και παρόλο που θεωρώ τον εαυτό μου αρκετά έμπειρο στο θέμα των σκύλων...μετά από 1 χρόνο μπορώ να πω ότι η ιδιοσυγκρασία μου..δεν ταιριάζει καθόλου με ένα ντόμπερμαν...είναι πολύ κυριαρχικά και θέλουν να επιβάλλονται...
Αυτό που θέλω να πω είναι ότι με κάποιες φυλές...δεν αρκεί η ομορφιά για να τα επιλέξουμε...

vemis01

Member
12 Ιουνίου 2010
23
0
Rodos
Καλό μήνα πρώτα από λα :)

Ίσως και να έχετε και δίκιο και να μην μου κάνει το doberman εγώ βέβαια επικοινωνισα με ένα εκτροφείο χτες και έφαγα Χ:( η κυρια οταν με ρωτισε που ζειτε κτλπ τησ ειπα οτι το σκυλη θα ειναι μαζι μας μεσα στο σπιτι αλλα το βραδυ θα κοιμαται σε kenel και με απεριψε με τι μια λεγοντας οτι το dober δεν ειναι για εξω τα επιρεαζουν πολυ ευκολα η καλαζαρ και αν οχι στον πρωτο στον δεύτερο χρόνο ζωής θα πεθάνει και μου πρότεινε να δω για φιλές όπως γερμανικό ποιμενικό, Καυκάσου πφφφφ

Darkpaladin

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2009
2.272
60
Αττική
Συγνώμη που θα στο πώ αυτό αλλά ΚΑΝΕΝΑ σκυλί που το θέλετε για συντροφιά δεν πρέπει ΠΟΤΕ να βρεθεί μακρυά απο την οικογένεια του. Δεν μπορείτε απλά να πάρετε ένα kenel και να τον κλείνετε εκεί το βράδυ για να μην περιφερετε ελευθερα στο σπίτι? Το σκυλί μαθαίνει σύμφωνα με εσάς πως να συμπεριφέρετε ασχέτος το μέγεθος του. Μην σκέφτεσε ανθρώπινα ότι ένα σκυλί δεν θα είναι άνετο και δεν θα περνάει καλά το βράδυ σε ένα kenel, αυτά είναι ανθρώπινα συναισθήματα και όχι σκυλίσια. Το σκυλί οχι μόνο θα του αρέσει το kenel αλλά θα είναι ένα μέρος μέσα στο σπίτι που θα ξέρει ότι είναι 100% δικό του και θα νιώθει και μεγάλη ασφάλεια εκεί. Αν το αφήνετε έξω δεν θα μάθει ποτε 100% όλους τους κανόνες του σπιτιού σας και πάντα λοιπόν θα έχετε ένα πρόβλημα με το σκυλί.

vemis01

Member
12 Ιουνίου 2010
23
0
Rodos
Μάλιστα τώρα καταλαβαίνω..η κυρία μου είπε να το συζητήσω με τούς δικούς μου και αν αλλάξουμε γνώμη και το χουμε μέσα να την ξαναπάρω γιατί οι γέννες είναι σύντομα.ευχαριστώ για την απάντηση dark βοήθησε

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Καλό μήνα πρώτα από λα :)

Ίσως και να έχετε και δίκιο και να μην μου κάνει το doberman εγώ βέβαια επικοινωνισα με ένα εκτροφείο χτες και έφαγα Χ:( η κυρια οταν με ρωτισε που ζειτε κτλπ τησ ειπα οτι το σκυλη θα ειναι μαζι μας μεσα στο σπιτι αλλα το βραδυ θα κοιμαται σε kenel και με απεριψε με τι μια λεγοντας οτι το dober δεν ειναι για εξω τα επιρεαζουν πολυ ευκολα η καλαζαρ και αν οχι στον πρωτο στον δεύτερο χρόνο ζωής θα πεθάνει και μου πρότεινε να δω για φιλές όπως γερμανικό ποιμενικό, Καυκάσου πφφφφ
Φίλε Vemis01, επίσης, καλό μήνα.
Σίγουρα στην εκτροφέα κάποια πράγματα δεν της ακούστηκαν "σωστά" και, σε κάθε περίπτωση, το kennel όπου ο σκύλος θα κοιμάται το βράδυ. Ο Γερμανικός Ποιμενικός μπορεί να ζήσει σε σπιτάκι (υπό πολλές προϋποθέσεις - μιάς και είναι τσοπανόσκυλο), όπως και ο Ποιμενικός Καυκάσου (μιάς και είναι, εκτός των άλλων και μαντρόσκυλο). Οπως σου ξαναέγραψα για πολλές φυλές, τα 2 σκυλιά αυτά είναι υπέροχες φυλές και μπορούν να γίνουν και αυτά εξαιρετικοί σύντροφοι της οικογένειας. Το Doberman, όμως, δεν είναι μαντρόσκυλο και δεν μπορεί να μείνει έξω. Παρόλα αυτά, οφείλω να σου πω και κάτι άλλο, ώστε να "χτίζεις" και τις δικές σου εμπειρίες. Οσο μαντρόσκυλο να είναι ένας σκύλος, το μέρος που ζει προσδιορίζει γενικά και το τι θα φυλάξει και από ποιόν. Αν ζει σε σπιτάκι, θα θεωρεί ότι θα πρέπει να φυλάξει τον κήπο και το σπιτάκι του και τότε θα μπορεί να γίνει επιθετικό προς οποιονδήποτε προσεγγίζει το σπιτάκι του και τον κήπο του και όχι το σπίτι και τους δικούς του ανθρώπους.

Θα ήθελα να με πιστέψεις πως, ότι κείμενα έχω γράψει στο θέμα σου, δεν είχαν την κατεύθυνση ότι "δεν σου κάνει το Doberman". Δεν με απασχόλησε το θέμα γιατί το ποιό σκυλί ταιριάζει σε κάποιον είναι δική του υπόθεση. Απλά, προσπάθησα να βοηθήσω προς την κατεύθυνση ότι υπάρχουν πιό εύκολα σκυλιά, που θα σε "βοηθούσαν" με το χαρακτήρα και το ταμπεραμέντο τους να αποκτήσεις καλές και σωστές εμπειρίες γύρω από το σκύλο.

Επίσης, δέχομαι ότι πάντα υπάρχουν εξαιρέσεις (σε οποιονδήποτε κανόνα) και θα μπορούσες ίσως να είσαι εσύ η εξαίρεση ενός νέου ιδιοκτήτη σκύλου που θα ασχοληθεί σοβαρά και υπεύθυνα και θα προσπαθήσει πολύ και, τελικά, θα τα καταφέρει να συμβιώσει αρμονικά με μία δυνατή και κυριαρχική φυλή. Απλά, μιλάω για τον κανόνα που είναι τελείως διαφορετικός.

vemis01

Member
12 Ιουνίου 2010
23
0
Rodos
Σωστά τα λες και σήμερα μίλησα και με άλλους ανθρώπους και το 99% μου χουνε πει οτι δεν πρέπει να ξεκινήσω με dober άλλα άλλη ράτσα ποιο ήπια...θα συνεχίσω να ψάχνω και θα πάω να πάρω και κάνα καλό βιβλίο για να μάθω ποιώ πολλά ξέρει κανείς σας κάποιο?

Kirki - Amirah

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
1.202
2
Τόσα μεγαλώσωμα σκυλιά συντροφιάς Golden, Labrador, Akita, κλπ δεν σας κάνανε καθόλου?
..μονο εγω τα βλεπω αυτα και παθαινω εγκεφαλικο;;; πρεπει να το κοιταξω μαλλον...

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Σωστά τα λες και σήμερα μίλησα και με άλλους ανθρώπους και το 99% μου χουνε πει οτι δεν πρέπει να ξεκινήσω με dober άλλα άλλη ράτσα ποιο ήπια...θα συνεχίσω να ψάχνω και θα πάω να πάρω και κάνα καλό βιβλίο για να μάθω ποιώ πολλά ξέρει κανείς σας κάποιο?
Είσαι σε καλό δρόμο... Θα ψάξω και θα σου προτείνω ορισμένα βιβλία ή sites. Νομίζω ότι και άλλα μέλη θα το κάνουν.

Για να σου δώσω ένα πολύ απλό παράδειγμα, του τι σημαίνει (σε πρώτη φάση) εμπειρία για την επιλογή φυλής: Προσωπικά, εϊχα σκυλιά, υιοθετημένα - ημίαιμα. Εν τω μεταξύ, ο σκύλος (σαν είδος) με ενδιέφερε από παλιά και είχα μελετήσει πολύ. Και εμένα μου αρέσουν, γενικά, οι μεγαλόσωμες φυλές και εκείνες που μπορούν να παίξουν το διπλό ρόλο του σύντροφου - φύλακα. Στο παρελθόν, αλλά ακόμα και τώρα, τρελλαινόμουν για τα ορεινά ποιμενικά. Τι να πρωτοπεί κανείς... Για τη βαρειά ιστορία τους. Για την εμφάνισή τους. Για τον ανεξάρτητο και περήφανο χαρακτήρα τους. Για τις ικανότητες φύλαξης. Για πάρα πολλούς λόγους... Επίσης, μου άρεσαν αρκετά τα mastiff και κάποιες μολοσσοειδείς φυλές, που τις είχα επίσης μελετήσει αρκετά. Ωσπου έφτασε η ώρα και η αγαπημένη σκυλίτσα της οικογένειας "κοιμήθηκε".
Αποφασίσαμε ότι θα παίρναμε ένα νέο σκυλάκι στην οικογένεια. Τι δεδομένα είχα εγώ τότε? Που βρισκόμουν? Σε τι συνθήκες ζούσα? Ζούσα σε διαμέρισμα. Μεγάλο, αλλά δεν παύει να είναι διαμέρισμα. Μπορούσα να αφιερώνω από 1 ώρα το πρωί και 1 ώρα το βράδυ για τις βόλτες του σκυλιού και όλο το Σαββατοκύριακο. Δεν κάνω κάποιο σπορ, όπως τρέξιμο και άρα δεν θα έπαιρνα σκυλί με πολύ υψηλή ενεργητικότητα. Δεν μας ενδιέφερε αν θα έχουμε πολλές τρίχες στο σπίτι (τις είχαμε συνηθίσει ήδη!). Τα παιδιά μας, μεγάλα πλέον, πηγαινοέρχονται στο σπίτι μας (κέντρο διερχομένων - σχεδόν ξενοδοχείο). Κάποια από τα παιδιά μας μένουν πιό πολύ (οπότε ένας σκύλος πιθανόν να τα αντιλαμβάνεται σαν οικογένεια - αγέλη του) και κάποια άλλα έρχονται σπάνια και ξεκλειδώνουν την πόρτα στις 4 το πρωί (οπότε ένας φυσιολογικός σκύλος τα αντιλαμβάνεται σαν "θερμούς" φίλους, αλλά όχι σαν μέλη της αγέλης του).

Και, τελικά φίλε μου, ενώ το πιό "άγριο" όνειρό μου ήταν να αποκτήσω ένα ζευγάρι ορεινών ποιμενικών, στη φάση αυτή της ζωής μου απέκτησα ένα υπέροχο θηλυκό bullmastiff, με το οποίο είμαστε πραγματικά ευτυχισμένοι, τόσο πολύ που όταν μπορέσω να έχω τον κήπο που θέλω κλπ., δεν ξέρω αν θα μπορέσω να πάρω σκύλο άλλης ράτσας. Γιατί? Το bullmastiff δεν είναι φυλή υψηλής ενεργητικότητας. Κάθε πρωί, σχεδόν της κάνω "τεμενάδες" για να σηκωθεί επιτέλους να πάμε βόλτα. Αναγνωρίζει πανεύκολα τις αποχρώσεις "συγγένειας" (δηλαδή, με τα πολλά, έχει μάθει ότι τα παιδιά που έρχονται πιό σπάνια είναι "σχεδόν" αγέλη - δεν τα υπακούει σε εντολές, αλλά δεν ταράζεται πλέον το βράδυ που μπαίνουν). Εϊναι καλός και παρατηρητικός φύλακας (και ακόμη είναι μόνο 9 μηνών) και διαθέτει ένα βροντερό γαύγισμα που σου κόβει το αίμα όταν είσαι έξω από την πόρτα και θελήσεις να μπεις ...απρόσκλητος. Σαν χαρακτήρας είναι υπέραχα σκυλιά! Συνεχώς κάθονται κοντά σου και σε κοιτάζουν με ένα βλέμμα που όλοι οι ιδιοκτήτες bullmastiff που διαβάζουν το ξέρουν πολύ καλά (και θα χαμογελάνε τώρα). Για να μη σου τα πολυλογώ, μας κατάκτησε τις καρδιές μας! Εβγαλε από το χάρτη (εντάξει τώρα, υπερβάλλω λιγάκι) όλες τις άλλες φυλές...

Αυτά σου τα λέω, γιατί από αλλού ξεκινάς και αλλού καταλήγεις, όταν ψάξεις μεθοδικά και σου αρέσει κιόλας!

Υ.Γ. Να επισημάνω ότι (ίσως από αβλεψία) το Akita αναφέρθηκε σα σκύλος συντροφιάς, ενώ δεν είναι. Αποτελεί μία από τις πλέον κυριαρχικές και "δύσκολες" φυλές και, μάλιστα με την πρόσφατη ταινία (Hatchico - με τον Richard Geere) φοβάμαι ότι σε 1-2 χρόνια θα βλέπουμε αρκετά Akita στο δρόμο, αδέσποτα...

Darkpaladin

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2009
2.272
60
Αττική
..μονο εγω τα βλεπω αυτα και παθαινω εγκεφαλικο;;; πρεπει να το κοιταξω μαλλον...
Μάλλον :p:)

Υ.Γ. Να επισημάνω ότι (ίσως από αβλεψία) το Akita αναφέρθηκε σα σκύλος συντροφιάς, ενώ δεν είναι. Αποτελεί μία από τις πλέον κυριαρχικές και "δύσκολες" φυλές και, μάλιστα με την πρόσφατη ταινία (Hatchico - με τον Richard Geere) φοβάμαι ότι σε 1-2 χρόνια θα βλέπουμε αρκετά Akita στο δρόμο, αδέσποτα...
Το παιδί ζητάει ένα σκυλί συντροφιάς και λέει ότι θέλει να πάρει Doberman. Το Ακίτα το έβαλα στο τέλος (λάθος μου, έπρεπε να το βάλω σαν ξεχωριστή κατηγορία) σαν σκυλι που δένετε πολύ με το αφεντικό του, είναι απόλυτα πιστό και μπορεί επίσης να ζήσει και μέσα στο σπίτι αλλά και έξω (όπως αναφέρει το παιδί εδω πέρα), για αυτό το ανέφερα, αλλά πάνω στην βιασύνη μου δεν το ανέλυσα καλύτερα. My bad.

Last edited:

Kirki - Amirah

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
1.202
2
Ολες οι φυλες που ανεφερες ειναι εργασιακες. Η τουλαχιστον ηταν αφου τα Golden και τα Lab , καθως και οι Γερμανικοι, τα Dob κλπ κλπ.... εχουν μετατραπει μεσω της εκτροφης σε σκυλακια συντροφιας ή καλυτερα σε κουνελια, αλλα σε πιο επιβλητικη συσκευασια. Θελει γενικοτερη αναλυση το ποστ σου, και φυσικα δεν αφορα το θεμα - αλλα αν ειναι αντι για Dob να του προτεινεις Akita λογο εμπειριας - καλυτερα να παρει ιπποποταμο.

Φιλε σου προτεινω να παρεις το Doberman που γουσταρεις, γιατι με αυτο το κριτιριο εχω καταλαβει οτι επιλεγεις (και καλα κανεις) - και αν παρεις κατι που δεν γουσταρεις, θα ξενερωσεις και δεν θα ασχολεισαι οπως πρεπει. Να ζητησεις βηθεια απο επαγγελματια για την ανατροφη του και να εισαι σε συνεχη επαφη μαζι του, ακομα και οταν τελειωσει η εκπαιδευση και ολα καλα θα πανε - αρκει να εισαι συνεπης, υπομονετικος και σοβαρος. Ολα τα σκυλια εχουν αναγκες που ειναι ζωτικης σημασιας και περνανε μονο απο το χερι του αφεντικου. Αν δεν εισαι "απικο" , το σκυλι σου θα ειναι δυστυχισμενο και θα φταις εσυ και μονο εσυ. Ευχομαι με το καλο!

Darkpaladin

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2009
2.272
60
Αττική
Ολες οι φυλες που ανεφερες ειναι εργασιακες. Η τουλαχιστον ηταν αφου τα Golden και τα Lab , καθως και οι Γερμανικοι, τα Dob κλπ κλπ.... εχουν μετατραπει μεσω της εκτροφης σε σκυλακια συντροφιας ή καλυτερα σε κουνελια, αλλα σε πιο επιβλητικη συσκευασια.
Ναι, και πριν χρόνια ο λύκος και ο σκύλος ήταν άγρια ζώα και ο άνθρωπος τα σκότωνε χωρίς επιπτώσεις, what's your point? Για το τώρα μιλάμε και όχι για το τότε.

Θα συμφωνήσω σε ένα πράγμα, ότι ο καθε ένας καλό είναι να πέρνει την φυλή που γουστάρει, αλλά ΜΟΝΟ αν μπωρεί να ανταπεξέλθει. Αλλιώς πέρνεις απλά ένα σκυλί που γουστάρεις και μετά απο λίγο καιρό επειδή σου πέρασε η κάψα το παρατάς γιατί ζητάει πολλά και δεν θές άλλο να ασχοληθείς. Ενώ ένα σκυλί σαν τα Lab & Golden ναι μέν έχουν κάποιες απαιτήσεις αλλά τουλάχιστον δεν είναι Doberman. Δεν είναι το ίδιο εύκολα εκπαιδεύσιμα και οι 2 φυλές απο έναν άπειρο ιδιωκτήτη. Επίσης μην ξεχνάμε ότι στο παιχνίδι είναι και η μητέρα, πρέπει και αυτή να μπορει να ανταπεξέλθει στο μελλον όταν το παιδί θα παέι σπουδές, φαντάρος, κλπ. Πάντα πρέπει να σκεφτόμαστε λίγο και το μέλλον. Δεν είπαμε να μην πάρει σκυλι για το τι μπορεί να συμβεί στο μέλλον αλλά το να το πάρει και μετά να γίνει άλλο ένα κηπό-σκυλο γιατί δεν μπορεί κανείς να ασχοληθεί δεν είναι ότι καλύτερο.

Καλό επίσης θα είναι όταν το πάρει φιλαράκο το σκυλί, να κρατάς επαφή με τον εκτροφέα ώστε ανα πάσα στιγμή, ότι και αν συμβεί (άνθρωποι είμαστε, ποτέ δεν ξέρουμε τι μας επιφυλάσει το μέλλον) και δεν μπορείς πια να ανταπαξέλθεις στο σκυλί σου καλό θα είναι να μιλήσεις και με τον εκτροφέα μήπως μπορεί να πάρει το σκυλί πίσω αντί να παραμείνει δεμένο σε μια αυτή η παρατημένο στο δρόμο.

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
...Ολα τα σκυλια εχουν αναγκες που ειναι ζωτικης σημασιας και περνανε μονο απο το χερι του αφεντικου. Αν δεν εισαι "απικο" , το σκυλι σου θα ειναι δυστυχισμενο και θα φταις εσυ και μονο εσυ. Ευχομαι με το καλο!
Δεν θα μπορούσαν να με καλύψουν περισσότερο κάποιες άλλες φράσεις!

Kirki - Amirah

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
1.202
2
Ενώ ένα σκυλί σαν τα Lab & Golden ναι μέν έχουν κάποιες απαιτήσεις αλλά τουλάχιστον δεν είναι Doberman. Δεν είναι το ίδιο εύκολα εκπαιδεύσιμα και οι 2 φυλές απο έναν άπειρο ιδιωκτήτη.
Προσπαθησα να μην "γινουμε" , αλλα αφου επιμενεις........
..θα ηθελες να εξηγησεις την διαφορα εκπαιδευσημοτητας μεταξυ Lab/Golden και Doberman; ή Rott ..διαλεξε ενα μολοσοειδες τελος παντων...

Αν μπορεις να μου διαχωρισεις και τις αναγκες τους σε εκτονωση, ποια κανουν περισσοτερες ζημιες, περιποιηση (πλυσιμο, βουρτσισμα κλπ..)

mathousalix

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2009
803
1
δηλαδη εσυ κιρκη πιστευεις οτι ενα λαμπ δεν ειναι πιο ευκολο να εκπαιδευτει απο ενα ντομπ??για να καταλαβω δηλαδη...

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.140
4.852
H βαθμος εκπαιδευσιμοτητας του Dob ειναι πολυ μεγαλος... Ενας σωστος εμπειρος εκπαιδευτης πολυ πιο ευκολα θα εκπαιδευσει dob παρα golden.
Aυτη ειναι η αποψη μου βασει της εμπειριας μου ολα αυτα τα χρονια, επειδη εχω ζησει 7 χρονια με αρσενικο doperman και εχω συναντησει πολλα goldem/lab.

Kirki - Amirah

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
1.202
2
Ειναι το ιδιο ευκολο ή το ιδιο δυσκολο, οπως θελεις παρτο. Το θεμα ειναι τι κανει ο ιδιωκτητης, και για τι προοριζει το σκυλο του. Αν παρεις ενα G.R για να το εκπαιδευσεις σε καθηκοντα προστασιας - απλα δεν γινεται. Αν παρεις ενα doberman να σου βοσκαει τα προβατα - ουτε αυτο γινεται. Στη βασικη υπακοη, που μονο εκει θα μπορουσαν να "συναντηθουν" οι εκπαιδευσεις τους, με τις εκτροφες που παιζουν και αν ασχοληθει οπως πρεπει - εκτως αν του κατσει κανα κερατο - δεν θα εχει κανενα προβλημα.

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.140
4.852
Νομιζω για ΒΥ μιλαμε .. δε νομιζω ο φιλος μας να θελει κατι αλλο.

mathousalix

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2009
803
1
μα εννοειται οτι ειναι στο τι κανει ο ιδιοκτητης..και στον καλυτερο εκπαιδευτη του κοσμου να το πας αν οταν τελειωσετε (πως να το θεσω κομψα..) εισαι 'λιγος' για να συνυπαρχεις με μια κυριαρχικη φυλη καλυτερα να εχεις ενα πιο ηπιο σκυλι που θα σου συγχωρησει πολυ πιο ευκολα τα λαθη που σιγουρα θα κανεις σαν αρχαριος...

Kirki - Amirah

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
1.202
2
δηλαδη εσυ κιρκη πιστευεις οτι ενα λαμπ δεν ειναι πιο ευκολο να εκπαιδευτει απο ενα ντομπ??για να καταλαβω δηλαδη...
by the way, με λενε Παναγιωτη.. :)
Νομιζω για ΒΥ μιλαμε .. δε νομιζω ο φιλος μας να θελει κατι αλλο.

Ναι δεν ξερω, ουτε αυτος ξερει κατα πασα πιθανοτητα. Ειναι το πρωτο του σκυλι, δεν ξερει τι να παρει - τι να κανει, και ολοι ξερουμε τι εχουμε κανει στην δικια μας πορεια. Αλλα ξεκινησαμε να κανουμε, αλλα καναμε μετα - ασχοληθηκαμε περισσοτερο, πιο εξειδηκευμενα. Δεν ξερεις ποτε που θα σε παει ενας σκυλος.

Darkpaladin

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2009
2.272
60
Αττική
Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς να "γίνουμε". Αν εννοείς ότι τα πήρες στην κράνα για κάποιο λόγο για κάτι που είπα παρακαλώ δείξε μου πως σε έθειξα και θα ζητήσω αμεσως συγνώμη.

Όσο για αυτό που ζητάς, για τις διαφορές μεταξύ Lab & Dob να αναφέρω ένα ΠΟΛΥ συμαντικό παράγοντα. Ένα Doberman ακόμα και ο ποιο καλύτερος εκπαιδευτής στην αμερική ποτέ δεν θα άφηνε μόνο του με μικρά παιδιά ενώ αντιθέτος ένα Lab όχι απλά μπορείς αλλά είναι σίγουρο 100% ότι το παιδί δεν απειλείτε απο το Lab ότι και αν του κάνει (το τσιμπήσει, του τραβήξει το αυτί ή τα μουστάκια, κλπ) and I quote: "a doberman is lless tolerant of being yanked on, pulled, and pinched by a child than a Labrador"

Επίσης αν γνωρίζεις, όλα τα Doberman συνέχεια τεστάρουνε τους ιδιοκτήτες τους κάτι που δεν είναι καλό, επίσης είναι πολύ δύσθυμα και όταν γίνουν έτσι μπωρούν να πάνε σε κόκκινη ζώνη σε κλάσματα δευτερολέπτου. Όση εκπαίδευση και αν τους κάνεις δεν τους αλλάζεις τα ένστικτα τους απόλυτα, άρα καταλαβαίνεις την διαφορά των 2.