Βοήθεια σε καρκίνο

manin

Well-Known Member
23 Νοεμβρίου 2012
458
250
Καλημέρα σε όλους!

Ο Μικρός είναι το πιο παλιό μέλος της οικογένειας. 11 χρονών.
Πέρυσι το καλοκαίρι άρχισε ξαφνικά να τρώει χοντρά χόρτα, έντονα και διαρκώς.
Φαρυγγίτιδα. Πέρασε με κορτιζόνη.
Φέρος παλι το ίδιο. Δυστυχώς όμως ήταν λίγο διαφορετικό. Ταυτόχρονα παρατήρησα ένα περίεργο ροχαλητό.
Όταν ξάπλωνε. Προσπάθησα να δω αν ήταν όντως ροχαλητό ή κάτι άλλο.
Μετά από μέρες, παρατήρησα ότι "ροχάλιζε" και στο ξύπνιο του. Αρκεί να ήταν ξαπλωμένος.
Ταυτόχρονα είδα και μια δυσκολία στην αναπνοή...
Για να τελειώνω, κάναμε υπέρηχο καρδιάς. Φανηκε ένα μικρό φύσημα, όχι ανησυχητικό.

Κάναμε και ακτινογραφία στους πνεύμονες. Εδώ αρχίζουν τα δύσκολα...Ή μια μικρή πνευμονία,
ή κάποιο είδος καρκίνου.

Και ρωτάω, έχει κανείς εμπειρία με καρκίνο; Θέλω να αρχίσω να του βάζω κάποια στοιχεία barf στην ξηρά του.
Μπρόκολο, καρότο κλπ.
Επίσης λάδι κάναβης κλπ..
Έχετε κάποια πρόταση;

Ευχαριστώ πολύ

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.973
7.551
Δεν έχω ιδέα, αλλά αν θες να ψαχτείς με τροφές που βοηθάνε στην πρόληψη ή ως σύμμαχοι στη μάχη κατά του καρκίνου, ξέρω ότι ο Rodney Habib του planet paws πίνει νερό σε κάποιες διατροφικές συνήθειες, ειδικά σε σχέση με τον καρκίνο, τόσο που ξεκίνησε και τη σελίδα dog cancer survival series.

Το πρώτο λινκ που σου έβαλα έχει πολλά σχετικά. Το δεύτερο είναι πρόσφατο, δεν ξερω τι έχει εκεί μέσα.

Σίγουρα λέει ότι πρέπει αποκλειστικά μπαρφ. Πρώτο αντικαρκινικό φαί που θυμάμαι είναι το μύρτιλο (blueberry) - κι αυτό γιατί έκανα κάτι με μυρτιλο για τον δικό μου σήμερα. Έχει αυτή την εποχή κ καταψύχονται. Κουρκουμά και λάδι καρύδας δεν είμαι σίγουρη αν τα αναφερει ειδικά για αντικαρκινικες ιδιότητες, αλλά ο από πάνω τα χει τρέλα γενικά. Το λάδι κάνναβης δεν ξέρω αν είναι ασφαλές για σκυλο και πρόσφατα διάβασα ότι ενώ το πασσάρουν ως πανάκεια για τον καρκίνο, αυτό στο οποίο είναι όντως τρομερά αποτελεσματκό είναι απλά στην καταστολή των επιπτώσεων της χημειοθεραπείας. Αυτά θυμάμαι.

Last edited:

manin

Well-Known Member
23 Νοεμβρίου 2012
458
250
Καλημέρα, σε ευχαριστώ παρα πολύ.

Κουρκουμά το έχω ξαναδιαβάσει κάπου!!!
Για το λάδι κάνναβης, όντως μάλλον παρασύρθηκα, από τα τελευταία άρθρα που βλέπω

manin

Well-Known Member
23 Νοεμβρίου 2012
458
250
Τέλος η ξηρά για τον Μικρό. Εδώ και 10 μέρες περίπου, του μαγειρεύουμε ρύζι με κοτόπουλο με λίγα λαχανικά. Κάποιες φορές του βάζουμε τα λαχανικά ωμά λιωμένα στο μπλέντερ.

Επίσης του δίνουμε την παρακάτω συνταγή
Συνταγή Golden Paste (Πάστα Κουρκουμά) [VIDEO] - All About Dog

Επίσης βιταμίνη C, GeriatiVet, και Anima Strath. Καθημερινά μόνο το Golden Paste. Τα υπόλοιπα εν' αλλάξ.
Ψάχνω να βρω και φρέσκο μύρτιλο, αλλά μάλλον άργησα...Θα δοκιμάσω αποξηραμένο

Έχω μια εντύπωση πως ο κουρκουμάς κάνει δουλειά...Κλάποια στιγμή τελείωσε η πάστα και δεν του έδωσα για 2-3 μέρες. Παρατήρησα ότι το βράχνιασμα είχε επιβαρυνθεί. Ξεκινήσαμε αμέσως πάλι, και έχει έλθει πάλι σε νορμάλ επίπεδα.

Το κακό με τον κουρκουμά, είναι ότι προκαλεί διαταραχές στο εντερικό. Ακόμα και με το ρύζι που τρώει τα κακά του είναι μαλακά.
Επιβεβαιώθηκε και με τα άλλα ζωντανά, που μετά από 1 βδομάδα με λίγο κουρκουμά στο φαί τρελαθήκαμε στις διάρροιες...

noni_papa

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2015
1.935
3.155
36
Νέο Ψυχικό
Με τον κουρκουμά δοκιμάστε να μειώσετε λίγο τη δόση ή να τον χωρίσετε σε δύο γεύματα. Μύρτιλα μπορείς να βρεις και κατεψυγμένα σε μεγάλη αλυσίδα σουπερμάρκετ ;)

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
3 φορές την ημέρα, μισό κουταλάκι ανά ημέρα στο σύνολο
Φυσιολογική ποσότητα βάζεις, είσαι σίγουρος ότι ο κουρκουμάς κάνει το θέμα; Μειωσε λίγο αν είσαι σίγουρος. Δεν είναι καλό να έχει διάροια συνέχεια, αφυδατώνεται και εξασθενεί.
Πότε θα σιγουρευτείτε αν είναι καρκίνος ή πνευμονία; Τι σας είπε ο γιατρός;

noni_papa

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2015
1.935
3.155
36
Νέο Ψυχικό
Επίσης η πάστα κουρκουμά έχει και λίγο πιπέρι για να ενισχυθεί η απορρόφηση του κουρκουμά Εντούτοις αν βάζεις πιπέρι δοκίμασε να το μειώσεις λίγο. ή αν το δίνεις μέσα σε κάποιο φαγητό μήπως φταίει ο συνδυασμός της συγκεκριμένης λιχουδιάς με τον κουρκουμά;

manin

Well-Known Member
23 Νοεμβρίου 2012
458
250
Φυσιολογική ποσότητα βάζεις, είσαι σίγουρος ότι ο κουρκουμάς κάνει το θέμα; Μειωσε λίγο αν είσαι σίγουρος. Δεν είναι καλό να έχει διάροια συνέχεια, αφυδατώνεται και εξασθενεί.
Πότε θα σιγουρευτείτε αν είναι καρκίνος ή πνευμονία; Τι σας είπε ο γιατρός;
Ναι κάτι πρέπει να κάνω για τη διαταρραχές...
Κάναμε 3 ακτινογραφίες, η διάσπαρτη μάζα με τη θεραπεία δεν υποχώρησε παρά ελάχιστο..
Κάποια στιγμή που ελαττώσαμε την κορτιζόνη, για μια ολόκληρη μέρα δεν μπορούσε ούτε να σηκωθεί...
Οπότε καταλήγουμε στον καρκίνο...
Δυστυχώς άλλες εξετάσεις δεν μπορούμε να κάνουμε, γιατί θα τον ταλαιπωρήσουμε αρκετά...

Επίσης η πάστα κουρκουμά έχει και λίγο πιπέρι για να ενισχυθεί η απορρόφηση του κουρκουμά Εντούτοις αν βάζεις πιπέρι δοκίμασε να το μειώσεις λίγο. ή αν το δίνεις μέσα σε κάποιο φαγητό μήπως φταίει ο συνδυασμός της συγκεκριμένης λιχουδιάς με τον κουρκουμά;
Μέσα στο φαγητό το βάζω

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Φαντάζομαι η επόμενη εξέταση είναι η βιοψία που γίνεται με χειρουργείο.
Όχι ούτε εγώ θα προχωρούσα αλλά αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να πάρεις τις ακτινογραφίες και να τις δείξεις και σε κάποιον άλλο έμπειρο κτηνίατρο.

• Like
Reactions: noni_papa and manin

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.810
4.112
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Τέλος η ξηρά για τον Μικρό. Εδώ και 10 μέρες περίπου, του μαγειρεύουμε ρύζι με κοτόπουλο με λίγα λαχανικά. Κάποιες φορές του βάζουμε τα λαχανικά ωμά λιωμένα στο μπλέντερ.

Επίσης του δίνουμε την παρακάτω συνταγή
Συνταγή Golden Paste (Πάστα Κουρκουμά) [VIDEO] - All About Dog

Επίσης βιταμίνη C, GeriatiVet, και Anima Strath. Καθημερινά μόνο το Golden Paste. Τα υπόλοιπα εν' αλλάξ.
Ψάχνω να βρω και φρέσκο μύρτιλο, αλλά μάλλον άργησα...Θα δοκιμάσω αποξηραμένο

Έχω μια εντύπωση πως ο κουρκουμάς κάνει δουλειά...Κλάποια στιγμή τελείωσε η πάστα και δεν του έδωσα για 2-3 μέρες. Παρατήρησα ότι το βράχνιασμα είχε επιβαρυνθεί. Ξεκινήσαμε αμέσως πάλι, και έχει έλθει πάλι σε νορμάλ επίπεδα.

Το κακό με τον κουρκουμά, είναι ότι προκαλεί διαταραχές στο εντερικό. Ακόμα και με το ρύζι που τρώει τα κακά του είναι μαλακά.
Επιβεβαιώθηκε και με τα άλλα ζωντανά, που μετά από 1 βδομάδα με λίγο κουρκουμά στο φαί τρελαθήκαμε στις διάρροιες...
Βγαλ'το ρύζι. Οι υδατάνθρακες ταΐζουν τα καρκινικά κύτταρα.

http://www.ketopetsanctuary.com/

• Like
Reactions: manin and noni_papa

manin

Well-Known Member
23 Νοεμβρίου 2012
458
250
Βγαλ'το ρύζι. Οι υδατάνθρακες ταΐζουν τα καρκινικά κύτταρα.

http://www.ketopetsanctuary.com/
Καλημέρα, πρώτο άρθρο που έπεσα στο google, το ρύζι επιβαρύνει στους πνευμονες...:(
Δε χρειάζεται να δω για καρκινο...

Ξεκινήσαμε barf και όπου μας βγάλει...

• Like
Reactions: l.Kyveli and Berna

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.970
20.401
Μα υπάρχει περίπτωση, σε παρέα σκυλάδων, να μην φτάσει κάποια στιγμή η συζήτηση, στα κακά του σκύλου, ακόμη κι αν η συνάντηση είναι για φαγητό πχ; Μη σου πω, ότι θα την μονοπωλήσει κιόλας :D

manin

Well-Known Member
23 Νοεμβρίου 2012
458
250
Τι μπαρφ ξεκινησες;; δικη σου/ ετοιμη;
Δική μου...Προς το παρόν είμαστε στα πλατάρια...
Για 1-2 μέρες ακόμα θα συνεχίσουμε έτσι, ίσως να βάλω κι ακόμα ένα υλικό...

Έχω στο μυαλό μου αρκετες απορρίες που δεν βλέπω απαντήσεις στο forum, οπότε ετοιμαστείτε :D