Βοήθεια σε καρκίνο

manin

Well-Known Member
23 Νοεμβρίου 2012
458
250
Καλησπέρα, χθες κάαμε αξονική...Τα πράγματα δεν είναι καλά...

Έχω ένα παλιό πλαστικό κλουβί μεταφοράς και θελω να του φτιάξω ένα κλωβό οξυγόνου.
Τουλάχιστον αν το καταφέρω, να μπορεί να κοιμάται τα βράδια..

Δεν ξέρω όμως πόσο στεγανό πρέπει να είναι..80%, 90% ;;;
Στα κτηνιατρία τα βράδια μένουν με το οξυγόνο ανοικτό;;;
Επίσης για σκύλο 24 κιλά τι ρυθμό παροχης πρέπει να το δίνω;

Αν υπάρχει κάποιος κτηνίατρος στο φορουμ, θα ήμουν ευγνώμων!!!!!!!

Kahlan

Well-Known Member
2 Νοεμβρίου 2011
170
208
Καλησπέρα, χθες κάαμε αξονική...Τα πράγματα δεν είναι καλά...

Έχω ένα παλιό πλαστικό κλουβί μεταφοράς και θελω να του φτιάξω ένα κλωβό οξυγόνου.
Τουλάχιστον αν το καταφέρω, να μπορεί να κοιμάται τα βράδια..

Δεν ξέρω όμως πόσο στεγανό πρέπει να είναι..80%, 90% ;;;
Επίσης για σκύλο 24 κιλά τι ρυθμό παροχης πρέπει να το δίνω;

Αν υπάρχει κάποιος κτηνίατρος στο φορουμ, θα ήμουν ευγνώμων!!!!!!!
Καλησπέρα. Λυπάμαι για το σκυλάκι σου. Δεν είμαι κτηνίατρος, είμαι φοιτήτρια, οπότε κι εγώ ακόμα μαθαίνω (κάνω αρκετές ερωτήσεις και εδώ στο φόρουμ) αλλά θα σου πω όσα γνωρίζω με κάθε επιφύλαξη.
Πιστεύω καταρχήν ότι είναι αρκετά δύσκολο να το κάνεις στο σπίτι γιατί δεν είναι εφικτό να παρακολουθήσεις το σκύλο και αν χρειάζεται να μειώσεις η να αυξήσεις την παροχή ή και να τον βγάλεις τελείως. Υπαρχει και ο κίνδυνος να το παρακανεις και το υπερβολικο οξυγόνο να προκαλέσει βλαβες. Δεν ξέρω τι γίνεται με κάποιον αυτοσχέδιο κλωβό αλλά σε αυτούς του εμπορίου χρειάζεται εξαερισμού Γιατί έχουν την τάση να υπερθερμαινονται, ειδικά με μεγαλόσωμα ζώα αλλά υπάρχει και ο κίνδυνος υπερβολικής συγκέντρωσης διοξειδίου του άνθρακα. Έχω ακούσει ότι προτείνουν να μπαίνει και ένα μπωλ με πάγο μέσα στον κλωβό για να υπάρχει υγρασία αλλά και να πέφτει λίγο η θερμοκρασία.
Πως σκέφτεσαι να το μονωσεις?
Στα κτηνιατρεία πιστεύω τα ζώα μένουν μέσα Όσο επιβάλλει η κατάσταση τους, συνήθως όμως δεν συστήνεται για πολλές ώρες συνεχόμενα.
Τώρα για την παροχή, θα πρέπει να σου πει ο κτηνίατρος που παρακολουθεί το σκύλο και μπορεί να κρίνει πόσο χρειάζεται, είναι επικίνδυνο να σου προτείνουμε εδώ κάτι. Αν τελικά το κάνεις, Γιατί δεν ζητάς να σε βοηθήσει ο γιατρός σου?

manin

Well-Known Member
23 Νοεμβρίου 2012
458
250
Καλησπέρα. Λυπάμαι για το σκυλάκι σου. .....
Καταρχήν ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου...
Σκεφτόμουν να τον αφήνω το βράδυ για να μπορεί να κοιμάται, γιατί δυσκολεύεται. Εννοείται ότι θα ρωτήσω την κτηνίατρό μου...Βασικά για την ακρίβεια, θα την πρήξω...Ρωτάω όμως παντού για να μαζέψω ότι πληροφορία μπορώ, γιατί καταλαβαίνω, ότι είναι δύσκολο εγχείρημα, και πρέπει να προσέξω πολλά...
Να φανταστείς έχω βάλει να ρωτήσουν σε Γερμανία και Αμερική, που ίσως τα χρησιμοποιούν πιο πολλά χρόνια...
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες!!!

Δημητρα_kme

Well-Known Member
4 Ιανουαρίου 2017
998
1.409
Ειχε ψαξει φιλος για κατι τετοιο για το σκυλακι του. Τελικα δεν τα καταφερε να το κανει γιατι το θεωρησαν οντως επικινδυνο και πηραν επαγγελαμτικο μηχανιμα.. το οποιο δεν το χρησιμοποιησαν αρκετα ομως γιατι τελικα το σκυλακι βασανιζοταν να ζει ετσι και εγινε ευθανασια, εκαναν δωρεα το μηχανιμα στο κτηνιατρειο..

Kahlan

Well-Known Member
2 Νοεμβρίου 2011
170
208
Καταρχήν ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου...
Σκεφτόμουν να τον αφήνω το βράδυ για να μπορεί να κοιμάται, γιατί δυσκολεύεται. Εννοείται ότι θα ρωτήσω την κτηνίατρό μου...Βασικά για την ακρίβεια, θα την πρήξω...Ρωτάω όμως παντού για να μαζέψω ότι πληροφορία μπορώ, γιατί καταλαβαίνω, ότι είναι δύσκολο εγχείρημα, και πρέπει να προσέξω πολλά...
Να φανταστείς έχω βάλει να ρωτήσουν σε Γερμανία και Αμερική, που ίσως τα χρησιμοποιούν πιο πολλά χρόνια...
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες!!!
Κατάλαβα! Ελπίζω να βρεις μια άκρη και είναι πολύ όμορφο που προσπαθείς να τον βοηθήσεις. Το να μείνει όλη νύχτα μέσα χωρίς επίβλεψη βέβαια δεν ξέρω, επιφοβο μου φαίνεται... άσε που είναι και εύφλεκτο.
Ξέρω ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο αλλά αν δυσκολεύεται πολύ ο σκυλακος μήπως πρέπει να πάρεις κάποια στενάχωρη απόφαση?

manin

Well-Known Member
23 Νοεμβρίου 2012
458
250
Κατάλαβα! Ελπίζω να βρεις μια άκρη και είναι πολύ όμορφο που προσπαθείς να τον βοηθήσεις. Το να μείνει όλη νύχτα μέσα χωρίς επίβλεψη βέβαια δεν ξέρω, επιφοβο μου φαίνεται... άσε που είναι και εύφλεκτο.
Ξέρω ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο αλλά αν δυσκολεύεται πολύ ο σκυλακος μήπως πρέπει να πάρεις κάποια στενάχωρη απόφαση?
Ξέρεις πόσες φορές το έχω σκεφτεί;;;
Μετά τον βλέπω όρθιο γεμάτο χαρά να πάμε βόλτα και κομπλάρω....

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.669
11.091
Athens
Βασικά έχεις δίκιο...Είμαστε με κορτιζόνη...
Από σήμερα τη μειωνω σταδικά να τον αφήσω να φυγει
Αν και επίπονο για σένα είναι το καλύτερο για αυτόν...

Δημητρα_kme

Well-Known Member
4 Ιανουαρίου 2017
998
1.409
Πηγαινα να στο γραψω κ εγω και το διεγραφα.. εχεις τον τροπο να τον βοηθησεις να μην βασανιζεται να ξερεις ειναι πολυ σημαντικο αυτο.. ο φιλος που σ γραφω πιο πανω το μονο που σκεφτεται τωρα ειναι οτι θα μπορουσε να το ειχε κανει κ λιγο νωριτερα μονο αυτο.. ηταν υπερβολικα δυσκολο αλλα πλεον ξερει οτι τοτε πηρε την σωατη αποφαση. Καλη δυναμη σ ευχομαι!

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.810
4.112
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Οταν είχε χτυπηθεί από αυτοκίνητο, ο σκύλος μου έμεινε όλη τη νύχτα στο κτηνιατρίο στο οξυγόνο, οπότε δεν νομίζω να είναι πρόβλημα;

Λυπάμαι που δεν νιώθει καλά ο σκυλάκος... Καλή δύναμη.

sofia st

Well-Known Member
5 Σεπτεμβρίου 2017
66
137
43
Βασικά έχεις δίκιο...Είμαστε με κορτιζόνη...
Από σήμερα τη μειωνω σταδικά να τον αφήσω να φυγει
κουράγιο... να είσαι δίπλα του.. λυπαμαι πολύ