Καλησπέρα, χθες κάαμε αξονική...Τα πράγματα δεν είναι καλά...
Έχω ένα παλιό πλαστικό κλουβί μεταφοράς και θελω να του φτιάξω ένα κλωβό οξυγόνου.
Τουλάχιστον αν το καταφέρω, να μπορεί να κοιμάται τα βράδια..
Δεν ξέρω όμως πόσο στεγανό πρέπει να είναι..80%, 90% ;;;
Στα κτηνιατρία τα βράδια μένουν με το οξυγόνο ανοικτό;;;
Επίσης για σκύλο 24 κιλά τι ρυθμό παροχης πρέπει να το δίνω;
Αν υπάρχει κάποιος κτηνίατρος στο φορουμ, θα ήμουν ευγνώμων!!!!!!!
Καλησπέρα. Λυπάμαι για το σκυλάκι σου. Δεν είμαι κτηνίατρος, είμαι φοιτήτρια, οπότε κι εγώ ακόμα μαθαίνω (κάνω αρκετές ερωτήσεις και εδώ στο φόρουμ) αλλά θα σου πω όσα γνωρίζω με κάθε επιφύλαξη.
Πιστεύω καταρχήν ότι είναι αρκετά δύσκολο να το κάνεις στο σπίτι γιατί δεν είναι εφικτό να παρακολουθήσεις το σκύλο και αν χρειάζεται να μειώσεις η να αυξήσεις την παροχή ή και να τον βγάλεις τελείως. Υπαρχει και ο κίνδυνος να το παρακανεις και το υπερβολικο οξυγόνο να προκαλέσει βλαβες. Δεν ξέρω τι γίνεται με κάποιον αυτοσχέδιο κλωβό αλλά σε αυτούς του εμπορίου χρειάζεται εξαερισμού Γιατί έχουν την τάση να υπερθερμαινονται, ειδικά με μεγαλόσωμα ζώα αλλά υπάρχει και ο κίνδυνος υπερβολικής συγκέντρωσης διοξειδίου του άνθρακα. Έχω ακούσει ότι προτείνουν να μπαίνει και ένα μπωλ με πάγο μέσα στον κλωβό για να υπάρχει υγρασία αλλά και να πέφτει λίγο η θερμοκρασία.
Πως σκέφτεσαι να το μονωσεις?
Στα κτηνιατρεία πιστεύω τα ζώα μένουν μέσα Όσο επιβάλλει η κατάσταση τους, συνήθως όμως δεν συστήνεται για πολλές ώρες συνεχόμενα.
Τώρα για την παροχή, θα πρέπει να σου πει ο κτηνίατρος που παρακολουθεί το σκύλο και μπορεί να κρίνει πόσο χρειάζεται, είναι επικίνδυνο να σου προτείνουμε εδώ κάτι. Αν τελικά το κάνεις, Γιατί δεν ζητάς να σε βοηθήσει ο γιατρός σου?