Βοηθεια με Labrador Retriever

Ducky

New Member
2 Ιουλίου 2015
3
0
28
Γεια σε ολο το φορουμ. Εχω ενα σοβαρο προβλημα και θελω τα φωτα σας. Εχω ενα Λαμπραντορ 3 χρόνων, και κατα εναν περιεργο λογο μου παρουσιασε στα ματια του, αλλαγη χρωματος σε γριζο-μπλε. Καμια φορα οταν γυρναω σπιτι και τον βλεπω του φωναζω, (ειναι πειτε στα 10 μετρα) σηκωνετε αλλα δεν κανει οπως εκανε πριν 2 μηνες (ερχοτανε στα καγκελα και με συνοδευε μεχρι την εισοδο)... Ενεργητικο το σκυλακι ειναι, δοξα τον θεο, ολο μου φερνει την μπαλα για να του την πεταω (εχει τεραστιο κολλημα στο να φερνει πραγματα). Φυσικα και θα τον παω αυτες τις μερες κτηνιατρο, αλλα θελω να ξερω αν καποιος γνωριζει κατι παραπανω, να με ενημερωση και εμενα για να ξερω τι θα αντιμετωπισω. Απλα φοβαμε πως πρεπει να παιζει κανας καταρακτης, ελπιζω να μην ειναι αυτο.

korthem

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2015
176
187
34
Κοίτα, δεν ξέρω αν έχει κάποιο ιατρικό πρόβλημα, πάντως τα λαμπραντόρ ανήκουν στην κατηγορία των κυνηγόσκυλων επαναφοράς, και άρα είναι λογικό να λατρεύει να φέρνει πίσω πράγματα! Επειδή όπως είπα δεν είμαι καλός με τα ιατρικά, και μπορεί να σου πω κάτι που δεν ισχύει (κάποιο άλλο μέλος μάλλον θα μπορούσε να δώσει καλύτερη απάντηση) , αλλά μήπως έχει κάτι σαν κατάθλιψη επειδή μένει πολύ ώρα μόνο του; Αν όντως μένει πολύ ώρα μόνο του, μήπως έμενε και από τότε που ήταν κουτάβι; Επίσης, παλιότερα, οταν γύρναγες σπίτι ή όταν σε έβλεπε ήταν χαρούμενο; Αν ναι, τώρα είναι; Πάντως μάλλον παίζει ρόλο και η αλλαγή χρώματος των ματιών του. Τέλος, από που το απόκτησες το σκυλάκι σου; Το ρωτάω αυτό επειδή υπάρχει περίπτωση αν έχει κάποιο πρόβλημα υγείας να είναι κληρονομικό... Είχες την ευκαιρία να δεις τους γονείς του κουταβιού; Τέλος πάντων, ελπίζω το σκυλάκι σου να είναι καλά!!!

Υ.Γ: Καλωσήλθες στο forum!

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.930
5.323
patra
grdane.blogspot.com
καλησπέρα καλώς ήλθες....
ελπίζω να πας στο γιατρό όσο πιο γρήγορα μπορείς...
πολύ πιθανό αυτή η αλλαγή χρώματος να μην είναι αυτό καθεαυτό κατά βαση αλλά κατι σαν γλαύκωμα, καταρράκτης η κατι τέτοιο... ο γοιατρος θα το δει και θα ξερει καλυτερα....
λογικό αν είναι ταλαιπωρημένο η να πονάει να το επηρρεάζει στη διάθεση του....

• Like
Reactions: Aslan and mareco

Ducky

New Member
2 Ιουλίου 2015
3
0
28
Κοίτα, δεν ξέρω αν έχει κάποιο ιατρικό πρόβλημα, πάντως τα λαμπραντόρ ανήκουν στην κατηγορία των κυνηγόσκυλων επαναφοράς, και άρα είναι λογικό να λατρεύει να φέρνει πίσω πράγματα! Επειδή όπως είπα δεν είμαι καλός με τα ιατρικά, και μπορεί να σου πω κάτι που δεν ισχύει (κάποιο άλλο μέλος μάλλον θα μπορούσε να δώσει καλύτερη απάντηση) , αλλά μήπως έχει κάτι σαν κατάθλιψη επειδή μένει πολύ ώρα μόνο του; Αν όντως μένει πολύ ώρα μόνο του, μήπως έμενε και από τότε που ήταν κουτάβι; Επίσης, παλιότερα, οταν γύρναγες σπίτι ή όταν σε έβλεπε ήταν χαρούμενο; Αν ναι, τώρα είναι; Πάντως μάλλον παίζει ρόλο και η αλλαγή χρώματος των ματιών του. Τέλος, από που το απόκτησες το σκυλάκι σου; Το ρωτάω αυτό επειδή υπάρχει περίπτωση αν έχει κάποιο πρόβλημα υγείας να είναι κληρονομικό... Είχες την ευκαιρία να δεις τους γονείς του κουταβιού; Τέλος πάντων, ελπίζω το σκυλάκι σου να είναι καλά!!!

Υ.Γ: Καλωσήλθες στο forum!
Korthem σε ευχαριστω για το καλοσωρισμα. Για να σου πω την αληθεια το σκυλακι εμεινε μονο του αρκετο καιρο λογο διαβασματων, φροντιστηριων και γραπτων. Εφευγα απο το σπιτι το πρωι στις 6, και γυρναγα απο ολα αυτα κατα της 7 το απογευμα, και μετα διαβασματα και παλι απ'την αρχη. Δεν μπορουσα να ασχοληθω πολυ μαζι του οντως. Απο μωρο οχι, ποτε δεν εμεινε μονο του ειμασταν μαζι πανω ολη σχεδον την ωρα. Παλιοτερα ηταν οντως πολυ πιο χαρουμενο. Το σκυλακι το πηρα απο μια οικογενεια στην Θεσσαλονικη, οχι εκτροφειο ουτε pet-shop και τετοια. Οι γονεις του ηταν ''ΤΕΛΕΙΟΙ'', ουτε προβληματα ουτε τιποτα. Ειχαν τελειο σκαρι και οι δυο, και αυτο το απεκτησε και ο δικος μου. Σε ευχαριστω πολυ για τις ευχες και την απαντηση.!

Ducky

New Member
2 Ιουλίου 2015
3
0
28
καλησπέρα καλώς ήλθες....
ελπίζω να πας στο γιατρό όσο πιο γρήγορα μπορείς...
πολύ πιθανό αυτή η αλλαγή χρώματος να μην είναι αυτό καθεαυτό κατά βαση αλλά κατι σαν γλαύκωμα, καταρράκτης η κατι τέτοιο... ο γοιατρος θα το δει και θα ξερει καλυτερα....
λογικό αν είναι ταλαιπωρημένο η να πονάει να το επηρρεάζει στη διάθεση του....
GRDANE σε ευχαριστω για το καλοσωρισμα. Θα το παω μεσα στην επομενη εβδομαδα επειγοντως. Κατι για τα ματια υπαρχει, οπως σταγονες και τετοια που μπορουν να το ανακουφισουν λιγο αν εχει καταρακτη η γλαυκωμα, μεχρι να τον παω?

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.416
Δεν βάζεις ούτε γι'αστείο, κανένα σκεύασμα, αν δεν στο πει γιατρός.
Στον οποίο γιατρό, έπρεπε να έχεις πάει από την πρώτη στιγμή. Το "μέσα στην επόμενη εβδομάδα" μόνο "επειγόντως" δεν είναι. Είναι...με το ραχάτι μου, αν δεν έχω τίποτα καλύτερο να κάνω.
Ειδικά οι παθήσεις των ματιών, όσο τις αφήνεις επιδεινώνονται και γίνονται μη αναστρέψιμες, ενώ θα μπορούσε με μια απλή αγωγή, να έχει φτιάξει το όποιο πρόβλημα.
Κάθε ώρα που περνάει και δεν έχεις πάει σε γιατρό, μπορεί να είναι μοιραία, για την όραση του σκύλου σου. Και ελπίζω, αν φτάσει να τυφλωθεί από 3 χρονών!!! να τον φροντίσετε τουλάχιστον όπως του πρέπει, μέχρι όσο χρειαστεί.

korthem

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2015
176
187
34
Korthem σε ευχαριστω για το καλοσωρισμα. Για να σου πω την αληθεια το σκυλακι εμεινε μονο του αρκετο καιρο λογο διαβασματων, φροντιστηριων και γραπτων. Εφευγα απο το σπιτι το πρωι στις 6, και γυρναγα απο ολα αυτα κατα της 7 το απογευμα, και μετα διαβασματα και παλι απ'την αρχη. Δεν μπορουσα να ασχοληθω πολυ μαζι του οντως. Απο μωρο οχι, ποτε δεν εμεινε μονο του ειμασταν μαζι πανω ολη σχεδον την ωρα. Παλιοτερα ηταν οντως πολυ πιο χαρουμενο. Το σκυλακι το πηρα απο μια οικογενεια στην Θεσσαλονικη, οχι εκτροφειο ουτε pet-shop και τετοια. Οι γονεις του ηταν ''ΤΕΛΕΙΟΙ'', ουτε προβληματα ουτε τιποτα. Ειχαν τελειο σκαρι και οι δυο, και αυτο το απεκτησε και ο δικος μου. Σε ευχαριστω πολυ για τις ευχες και την απαντηση.!
Με βάση αυτά που απάντησες ακόμα πιστεύω ότι το πρόβλημα μπορεί να είναι και κομματάκι ψυχολογικό. Βέβαια, τα περισσότερα σκυλιά όταν μένουν μόνα τους ή νιώθουν παραμελημένα γίνονται πιο ζωηρά και "ζημιάρικα" (ή τουλάχιστον έτσι έχω παρατηρήσει εγώ), όμως πάντα υπάρχουν και εξαιρέσεις! Χωρίς να θέλω να σε στενοχωρήσω ή να σου μειώσω τις ελπίδες, υπάρχει μια περίπτωση να παίζει πράγματι κάτι με την υγεία του σκύλου, όμως επειδή όπως έχω ήδη αναφέρει δεν μπορώ ποτέ να είμαι σίγουρος με τα ιατρικά προβλήματα (καθώς δεν είμαι κτηνίατρος) θα σου έλεγα να προσπαθήσεις να μην το αφήνεις πάρα πολύ ώρα μόνο του, ας πούμε όταν δεν μπορείς να είσαι εκεί ζήτα αν γίνεται από φίλους ή οικογένεια να του κρατούν συντροφιά.
Ευχές για αίσιο αποτέλεσμα άλλη μια φορά!

Υ.Γ: Συνέχισε να παίζεις μαζί του για να του ανεβάζεις το ηθικό!