Βρέθηκε ηλικιωμένο Πεκινουά - Ποιός το θέλει;

tasoulap

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2011
189
1
Ano Liosia, Athens, Attikis
Καλησπέρα σε όλους.
Το προηγούμενο Σάββατο βρήκα έξω από το σπίτι ένα Πεκινουά καφέ χρώματος με λευκά πόδια, λευκή κοιλίτσα και λίγο λευκό στη ράχη. Ήταν κρυμμένο κάτω από ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο και έτρεμε ολόκληρο. Μετά από πολύ προσπάθεια το δελέασα με ένα λουκανικάκι και το έβαλα σιγά σιγά μέσα στην αυλή του σπιτιού. Παρατήρησα οτι έχει πρόβλημα με τα μάτια του καθώς μοιάζει να έχει κατι σαν μεμβράνη με πιο έντονο το πρόβλημα στο αριστερό του μάτι. Ωστόσο, το τρίχωμά του είναι μαλακό, χωρίς κανένα τσιμπούρι επάνω του και είναι στρουμπουλό. Δείγματα του οτι δεν ήταν καιρό στο δρόμο. Έψαξα στη γύρω περιοχή και ρώτησα μήπως κάποιος το έχασε, αλλά κανείς δεν το ήξερε. Περίμενα μήπως κάποιος το αναζητήσει αλλά και πάλι τίποτα μέχρι σήμερα.

Το πήγα στον κτηνίατρο και είπε οτι είναι 10+ ετών, γεράκος δηλαδή :) , και έχει καταρράκτη. Του λείπουν και μερικά δοντάκια. Κατά τα άλλα είναι ζωηρός, είναι φαγανός και κάνει πολλές χαρές κάθε φορά που μας βλέπει. Για την ώρα τον κρατάω στην αυλή αλλά δεν θα μπορέσω να τον κρατήσω για πολύ ακόμα. Κάνω προσπάθειες μήπως κάποια φιλοζωική μπορεί να τον αναλάβει για φιλοξενία και έχω ανεβάσει φωτογραφίες του στο facebook.

Αν κάποιος γνωρίζει κάτι ή θέλει να τον υιοθετήσει, παρακαλώ να μου στείλει μήνυμα. Είναι πολύ καλός ο γεράκος κι είναι κρίμα να μην έχει μια γωνιά όσα χρόνια ζήσει ακόμα.

IMAG0113.jpg

IMAG0112.jpg

IMAG0111.jpg

chrispapas

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2011
1.359
25
Αυτό με το να έχεις ένα ζωντανό 10 χρόνια και να το αφήνεις δεν το έχω καταλάβει ακόμα.
Προωθώ και εγώ καλή τύχη να έχει.

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
μηπως να εβαζες μια ανακοινωση σε μαγαζια της περιοχης εκει γυρω φουρνο σουπερμαρκετ κρεοπωλειο οτι βρηκες το ταδε σκυλακι και το τηλεφωνο σου μηπως αυτος που το εχασε και οχι το παρατησε ειναι ηλικιωμενος-η και δεν ξερει απο φεης κλπ...???

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.799
8.004
Aυτό που λέει ο fero πρέπει να γίνεται παράλληλα και όταν βρίσκουμε και όταν χάνουμε ζώο. Καλό το fb και όλα τα σχετικά sites αλλά μην ξεχνάμε και τις αφισσούλες σε όλη την περιοχή και ενημέρωση των γειτόνων.

tasoulap

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2011
189
1
Οι γείτονες έχουν ενημερωθεί από την πρώτη μέρα. Συν του οτι, όπως έγραψα αρχικά, πήγα σε σπίτια και ρώτησα αν κάποιος το έχει χάσει ή ξέρει ποιανού μπορεί να είναι. Δυστυχώς, κανείς δεν ήξερε τίποτα. Έτσι τουλάχιστον είπαν.

tasoulap

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2011
189
1
Έχουν μπει πλέον και αφίσες στη γύρω περιοχή, έξω από το σουπερ μάρκετ αλλά και από τον φούρνο. Ελπίζω κάποιος να ενδιαφερθεί. Αν και μέχρι σήμερα δεν είχα κάποια ανταπόκριση. :-(

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.325
Μέλη
20.090
Νεότερο μέλος
johnys