Βρήκαν σφαγμένο σκύλο και τον έσωσαν

posedon2468

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2010
372
0
Αυτο το εχετε δει?
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=222382&cid=17

"Την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010 βρέθηκε σφαγμένο στο λαιμό – από μαχαίρι όπως είπε ο κτηνίατρος – ένα σκυλί στην παραλία της Αμμουδάρας, στην περιοχή Γιόφυρο Ηρακλείου στην Κρήτη. Το σκυλί υπέφερε από τους φριχτούς πόνους. Μετά από πολλές ώρες κατάφεραν οι φιλόζωοι που έτρεξαν για να το πιάσουν, να το ναρκώσουν και να το μεταφέρουν στον κτηνίατρο.

Αυτό έγινε εφικτό μετά από πολύ κόπο και χάρη στη βοήθεια της Έλλης Φερετζάκη, του Νίκου Λιόντα και της Μαρίας Χουστουλάκη, καθώς το σκυλί ήταν έντρομο και δεν άφηνε κανέναν να το πλησιάσει.
Οι κτηνίατροι τώρα παλεύουν να σώσουν το ζώο. Θα γίνει καλά μας είπαν, αλλά έχει ακόμα πολύ δρόμο μπροστά του…

Το τραύμα που έφερε το ζώο στον λαιμό του, ήταν τόσο βαθύ που έφτανε μέχρι την τραχεία του…

Όταν οι άνθρωποι που έσπευσαν να το βοηθήσουν ζήτησαν από κάποιους περίοικους ένα κομμάτι σαλάμι για να βάλουν εκεί τα υπνωτικά χάπια, προκειμένου το ζώο να δελεαστεί και να τα φάει, κανείς τους δεν προσέφερε ούτε καν αυτό.

Ο σκυλάκος έκανε χθες το πρώτο χειρουργείο και πλέον βρίσκεται στο καταφύγιο του Δήμου Ηρακλείου και αναρρώνει. Όμως για την κάλυψη του κόστους της νοσηλείας του χρειάζονται χρήματα και οι οικονομικές αντοχές των φιλόζωων του νησιού έχουν πλέον εξαντληθεί."

babster

Well-Known Member
7 Νοεμβρίου 2010
118
0
Δυστυχώς αυτά συμβαίνουν συχνά, αλλά λίγα από αυτά μαθαινούμε. Ένα μεγάλο μπράβο σε όσους βοήθησαν και μια ευχή για το σκυλάκι
να γίνει καλά

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Μπράβο στα παιδιά. Λυπηρά όσα μαθαίνουμε για τέτοιες ιστορίες. Και μετά μου λέτε για ηρεμία και κλπ....:mad:

ATREAS

Well-Known Member
8 Νοεμβρίου 2009
874
2
Mesogeia - Attiki
Να ναι καλά οι άνθρωποι.

Για την Κρήτη τι να πεις; όσο ωραίος τόπος είναι, τόσο σκληρά φέρεται στα σκυλιά.

Ευτυχώς είναι και καποιοι που νοιάζονται.
Πάντα θα υπάρχει καποιος που νοιάζεται και θα τραβάει κουπί για όλους τους υπολοιπους...

Angelos

Well-Known Member
26 Οκτωβρίου 2010
847
0
Αθήνα
Ένα ΜΠΡΑΒΟ νομίζω δεν είναι αρκετό,δεν φτάνει!!Τι μπορεί να πεί κάποιος στους ανθρώπους τώρα αυτούς!

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
Όμως για την κάλυψη του κόστους της νοσηλείας του χρειάζονται χρήματα και οι οικονομικές αντοχές των φιλόζωων του νησιού έχουν πλέον εξαντληθεί."
εύγε για την πωτοβουλία τους...
εμένα όμως μου έμεινε αυτή η παραπάνω πρόταση στο μυαλό μου.... πώς μπορούμε να βοηθήσοιυμε;

Labrador Retriever

Well-Known Member
11 Νοεμβρίου 2010
875
0
29
Πειραιας
Να ναι καλά οι άνθρωποι.

Για την Κρήτη τι να πεις; όσο ωραίος τόπος είναι, τόσο σκληρά φέρεται στα σκυλιά.

Ευτυχώς είναι και καποιοι που νοιάζονται.
Πάντα θα υπάρχει καποιος που νοιάζεται και θα τραβάει κουπί για όλους τους υπολοιπους...

Tα ειδα ολα!
Πριν να αρχησω να ασχολουμε με την κυνολογια,θεωρουσα φυσικο να ειναι δεμμενα ολη τους τη ζωη,και δεν εδινα σημασια.Αλλα μολις πηγα προσφατα...επαθα πλακα!!
Ελυσα 5 σκυλια!!Και τα 5 σκελετωμενα,και ετοιμορωπα!
Βεβαια τωρα το μετανιωσα..:(γιατι αυτα θα ζευγαρωσου με αλλα,και μετα με αλλα,και τα εκανα σκ@@α! :rolleyes:Αλλα δεν μπορουσα να τα αφησω εκει να πεθανουν...

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Παιδιά, το έχω ξαναπεί και σε άλλο ελληνικό σωματείο: πρέπει να φτιάξετε επίσημο account με το Paypal διότι έτσι θα έχετε περισσότερα λεφτά και από εξωτερικό. Είναι πολύ εύκολο και στην Αμερική μέχρι και ο σερίφης παίρνει Paypal για τα καταφύγια των κομητειών. Απλώς συνεννοηθείτε με την Paypal να γραφτείτε ως σωματείο. Η μεταφορά κεφαλαίων από το εξωτερικό, κυρίως εκτός ΕΕ, κοστίζει πάρα πολύ και η Paypal είναι πάρα πολύ φτηνή λύση.

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
εύγε για την πωτοβουλία τους...
εμένα όμως μου έμεινε αυτή η παραπάνω πρόταση στο μυαλό μου.... πώς μπορούμε να βοηθήσοιυμε;
"Τεράστια" ερώτηση!!! Ολα τα λεφτά!!!
Και (μιλώντας για ...λεφτά), αν υπάρχει κάτι που μπορούμε να οργανώσουμε σαν μέλη του φόρουμ, please, let me know (που λέμε και εμείς οι Ελληνες)...

Υ.Γ. Είτε κάποια πιο λεπτομερή στοιχεία, ώστε ο καθείς από μας να πράξει κάτι από μόνος του...

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Αναδημοσιευση απο facebook :

15/12/10 ΝΕΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΥΛΑΚΙ...ΠΗΓΕ ΣΕ 3ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΥΣ ΧΤΕΣ ΕΓΙΝΕ 1ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΑΣ ΒΟΗΘΕΙΑ Ο ΖΩΦΟΡΟΣ ΚΡΗΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΜΕ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΤΟΥ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟΥ
[Αρ.Λ/σμου ALPHA BANK
788.00.2101.117304 /ΖΩΦΟΡΟΣ/
IBAN GR48 0140 7880 7880 0210 1117 304
SWIFT CRBAGRAAXXX]
ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΖΩΑΚΙ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΦΥΓΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΡΩΝΕΙ..ΗΤΑΝ ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΣΟΚ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΤΟ ΕΙΔΑΝ..ΖΗΤΑΜΕ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΣΠΙΤΙ ΝΑ ΤΟ ΑΓΑΠΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΟΛΙΣ ΓΙΝΕΙ ΚΑΛΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΕΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΕ...ΕΛΛΗ ΦΕΡΕΤΖΑΚΗ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Τα κατάφερε ο σκυλάκος που βρέθηκε σφαγμένος στο Ηράκλειο Κρήτης!

Καλά στην υγεία του είναι ο σκυλάκος που βρέθηκε σφαγμένος στις 11 Δεκεμβρίου 2010 στην παραλία της Αμμουδάρας, στην περιοχή Γιόφυρο Ηρακλείου στην Κρήτη.

Μετά από την επέμβαση - που του έκανε η κτηνίατρος - και την φροντίδα που του προσέφεραν οι φιλόζωοι εθελοντές, οι οποίοι έδωσαν μάχη για να καταφέρουν να εγκλωβίσουν το πληγωμένο ζώο, το οποίο περιφερόταν με το τραύμα στον λαιμό του ανοιχτό μέχρι την τραχεία - ο σκύλος αναρρώνει.

Όπως βλέπετε και στη φωτογραφία είναι μια χαρά και εκείνοι που το φροντίζουν θα καταφέρουν να το κάνουν να ξεχάσει τα μαρτύρια που πέρασε στα χέρια κάποιου ανθρωπόμορφου κτήνους που κυκλοφορεί ελεύθερο στο νησί.

Στο έγγραφο που βλέπετε και το υπογράφει ο κτηνιάτρος, Ανδρέας Μπαντουβάς, που έδωσε τις πρώτες βοήθειες στον σκύλο, το ζώο απέκτησε αυτό το βαθύ τραύμα στον λαιμό του από «τέμνον αντικείμενο».

Γνωμάτευση Κτηνιάτρου!

πηγή: zougla.gr

Όλα καλά για τον σκυλάκο λοιπόν!
Ελπίζω να είναι καλότυχος στο υπόλοιπο της ζωής του!
Ευχαριστούμε που αναρτήσατε και αναδείξατε το θέμα!