Βρίσκω συνεχώς σκουλήκια

vasiliki68

Well-Known Member
2 Μαρτίου 2010
526
2
Αμαλιάδα
Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, όταν πήραμε το Φοίβο, του είχαν κάνει ήδη μια αποπαρασίτωση με wellpan και μου είπε ο άνθρωπος που μας τον έδωσε πως θα έπρεπε να κάνει άλλη μία στις επόμενες δυό μέρες. Πράγματι την επόμενη μέρα κάναμε την αποπαρασίτωση και το πρώτο εμβόλιο. Σε λίγες μέρες είδαμε σκουλήκια. Ξαναπήγαμε στην κτηνίατρο και του ξαναέδωσε wellpan, στη συνέχεια ξαναβλέπουμε σκουλήκια και μας έδωσε vermox. Και από τότε ανα δέκα ημέρες έχω δώσει σύνολο τρείς φορές vermox X 4 ημέρες κάθε φορά κι ακόμα σκουλήκια βλέπω.
Με τον κ. Μακαρίτη που επικοινώνησα κάποια στιγμή μου είπε για drontal το 1/4 του χαπιού, αλλά η κτηνίατρος είναι αντίθετη πριν από τον τέταρτο μήνα καινα συνεχίσουμε ανα 10 ημέρες μέ vermox μέχρι να μην ξαναδούμε σκουλήκι.
Αν ξέρει κανένας τίποτα περισσότερο ας μου πει παρακαλώ

vasiliki68

Well-Known Member
2 Μαρτίου 2010
526
2
Αμαλιάδα
Μόλις είδα πως και στο παπλωματάκι του στο crate έχει αφήσει σκουληκάκια συμβαίνει αυτό??? τί να κάνω????

kos

Well-Known Member
9 Ιουλίου 2007
1.550
1
www.giokobullmastiffs.com
Είναι τριών μηνών
το vermox νομιζω οτι ειναι ανθρωπινο σκευασμα και δε βρισκω λογο χορηγησης σε σκυλο οταν υπαρχουν αντιστοιχα κτηνιατρικα που θεωρουνται πολυ καλυτερα παντως 3 μηνων μια χαρα μου φαινεται για drontal ή milbemax, στη θεση σου θα ρωτουσα και αλλον κτηνιατρο στα σιγουρα (εγω παντως θα εδιναενα εκ των παραπανω που σου αναφερω στην καταλληλη αναλογια βεβαια).

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Όταν ο Τσούφι ήταν 3 μηνών, πριν 11 χρόνια, υπήρχε μόνο το drontal...και δεν έπαθε τίποτα όταν το έπαιρνε...
Το ίδιο και ο Keagan...

killah1

Well-Known Member
23 Μαρτίου 2010
142
0
48
Γιάννενα
kαι τα 2 κουτάβια της οικογένειας στους 3 μήνες drontal πήραν, δεν υπάρχει πρόβλημα απο θέμα ηλικίας. Τη σωστή δόση θα στην πει ο κτηνίατρος σου, καθώς πάει ανάλογα με τα κιλά του σκυλιού. Το χάπι που αναφέρεις αν έκανε καλή δουλειά, δε θα χε δράσει ως τώρα??:confused:

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
Λοιπόν
Κάνουμε αποπαρασίτωση-και τα σκουλήκια βγαίνουν-και προσπαθούμε ο σκύλος να μην έρθει σε επαφή με τα κόπρανά του γιατί πολύ πιθανό να τα ξανακολλήσει

Επίσης-είστε σίγουροι ότι τρώει το φάρμακο? γιατί μπορεί να το κρατάει σε κανα μάγουλο και να το πετάει όταν δεν βλέπετε.

Α
και άκου τον Στέλιο-με τα χρόνια που έχει στην πλάτη και τον χαρακτήρα που έχει (του αρέσει η συζήτηση) οι εμπειρίες του στα σκυλιά είναι όσες όλων των κτηνιάτρων της Ελλάδας μαζί

Α
και πές το και της κτηνιάτρου να μαθαίνει....

vasiliki68

Well-Known Member
2 Μαρτίου 2010
526
2
Αμαλιάδα
Αύριο πρωί πρωί θα πάω να το κοιτάξω, να δω τι θα μου πει και ο άλλος κτηνίατρος, το σίγουρο είναι πως όσες φορές και να δώσω vermox δεν έχω αποτέλεσμα.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.395
Α
και άκου τον Στέλιο-με τα χρόνια που έχει στην πλάτη και τον χαρακτήρα που έχει (του αρέσει η συζήτηση) οι εμπειρίες του στα σκυλιά είναι όσες όλων των κτηνιάτρων της Ελλάδας μαζί...
Ποιόν Στέλιο εννοείς;

Edit: Ασε, κατάλαβα...

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.004
1.514
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Ωρες ωρες απορω πραγματικα με μερικους κτινιατρους!
Που ζουνε τοσα χρονια και δινουν ΑΚΟΜΑ Vermox σε σκυλους???

Και ας πουμε, οτι δεν τις αρεσε της Κτηνιατρου το Drontal Plus, η το Milbemax για αποπαρασιτοση του κουταβιου ( αν και μπορει και πρεπει να γινει απο ηλικια 2 εβδομαδων)- υπαρχουν και οι παστες (Banminth, Fluthelmium) που θεωρουνται πιο ηπιες.

Και εγω θα σου συνηστουσα να αλλαξεις κτηνιατρο επειγοντος!!!!
Αφου δεν εχει ιδεα απο τοσο απλα πραγματα οπος αποπαρασιτοση- τι θα κανει οταν εχει καπιος κανα σοβαρο προβλημα- δεν θελω να το φανταστω δηλαδη!

killah1

Well-Known Member
23 Μαρτίου 2010
142
0
48
Γιάννενα
έτσι!! θα δεις σκουληκάκια στα κόπρανα του αλλά μην ανησυχείς, έτσι τα αποβάλλει.. να θυμηθείς πάλι να του δώσεις σε 3 μήνες!