Βόλτα πριν ή μετά το φαγητό??


16 Ιουλίου 2019
2
0
27
Καλησπέρα! Έχω διαβάσει από κάποιον εκπαιδευτή ότι η βόλτα πρέπει να γίνεται 10-20 λεπτά μετά το φαγητό. Και κάπου αλλού έχω διαβάσει ότι δεν πρέπει βόλτα μετά το φαγητό γιατί μπορεί να πάθει μέχρι και συστροφή στομάχου.. Τι ισχύει από όλα αυτά? Το σκυλί μετά το φαγητό δεν πρέπει να κάνει την ανάγκη του? Άρα βόλτα πριν ή μετά το φαγητό? Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
 


TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.168
2.985
ΑΤΤΙΚΗ
Η βόλτα για παιχνίδι , μάθημα, εκτόνωση κλπ. κλπ. αυστηρά πριν το φαγητό,
με ενδιάμεσο διάστημα 1/2-1 ώρας για να ηρεμήσει ο σκύλος.
Μετά το φαγητό να βγαίνει μόνο για την ανάγκη του .
 


st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.741
Θεσ/νίκη
Εσένα Γιάννη αν σε βάλουμε να φας 2-3 κομμάτια παστίτσιο και σε βγάλουμε να τρέξεις πως θα αισθανθείς?:cool:

Φέρε παράδειγμα στο μυαλό σου τώρα το καλοκαιράκι την πάρτη σου.
Έχεις ξεσκιστεί στην παραλία βουτιές, πλάτσα πλούτσα, πέρα δώθε,μπύρες κτλ.
Γυρίζεις σπίτι από την θάλασσα, τρως μια γαβάθα τοματοσαλάτα με φέτα, χτυπάς και τις πιπερίτσες τις τσούσκες, ξαναπίνεις και άλλη μια μπύρα ή κανα τσίπουρο.

Έπειτα ζητάει ο οργανισμός σου και ένα παγωτάκι για κλείσιμο. Οπότε θα πεταχτείς στο περίπτερο να τσιμπήσεις ένα.

Μετά ρε Χριστιανέ έτσι όπως είσαι ντάγκλα με το βρακί θέλεις να πας στο δωμάτιο να κατεβάσεις το στόρι μέχρι την μέση και να πεθάνεις στον ύπνο φυσώντας ο αέρας τα πόδια σου αφού έχεις ανοίξει και την άλλη μπαλκονόπορτα να κάνει ρεύμα.

Τώρα όλο αυτό μετάφρασε το και κούμπωσε το πάνω στον σκύλο σου.
Όπου θάλασσα βάλε την έντονη άσκηση, όπου τοματοσαλάτα βάλε το φαγητό του σκύλου και όπου παγωτάκι βάλε ίσως την ανάγκη που ίσως χρειαστεί να πάει το ζώο ώστε να πεταχτείτε λίγο να αδειάσει και ξανά μέσα.

Άσκηση-Φαγητό-Ξεκούραση
 
  • Like
Reactions: Key004 and Giwrgosm


Giwrgosm

Well-Known Member
15 Φεβρουαρίου 2017
137
155
34
Θα συμφωνήσω με την @TARA και το @st3li0s ... Το ίδιο μου έχει προτείνει και ο κτηνίατρος . Απλα αστον μετά τη βόλτα να χαλαρώσει και τότε τάιζε τον και μετά αφού φάει μια μικρή βολτουλα κανά δεκαλεπτο ίσα να λερώσει άμα θέλει.
 


canis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
1.410
6.538
Η γρήγορη απάντηση είναι, μάλλον, βόλτα πριν το φαγητό... ΑΛΛΑ, ούτε αμέσως μετά την βόλτα φαγητό.

Εγώ δεν τους αφήνω ούτε πρόσβαση στο νερό αμέσως μετά την βόλτα... Τους αφήνω να ηρεμήσουν 10-15 λεπτά και μετά θα πιουν όσο νεράκι θέλουν.

Τι σημαίνει "βόλτα" όμως;

5-10 λεπτά χαλαρό περπάτημα με το λουρί για να κατουρήσει ο σκύλος, δεν είναι βόλτα... και αυτό μπορεί να γίνει και μετά το φαγητό ή και να φάει ο σκύλος αμέσως μετά π.χ.

Τρέξιμο, παιχνίδια, άλματα, τραβήγματα, χιλιόμετρα γρήγορο περπάτημα... είναι βόλτα, μα καλό είναι ο σκύλος να έχει φάει 3-4 ώρες πριν από αυτό και να φάει τουλάχιστον μισή με μία ώρα μετά από αυτό.
 


16 Ιουλίου 2019
2
0
27
Σας ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές! @st3li0s ακόμα και εσένα που έγραψες μια μιρκή έκθεση ιδεών για να μου απαντήσεις, ήσουν κατατοπιστικότατος και αρκετά δημιουργικός!