Βόλτα

lovezizou

Well-Known Member
24 Σεπτεμβρίου 2007
61
0
Ο Μαρκο τωρα ειναι 6 μηνων και κατι και σε γενικες γραμμες ειναι πολυ βολικος και υπακουος. Στις βολτες του τις περισσοτερες φορες ειναι πολυ καλος. Με εξαιρεση καποιες φορες που βλεπει αλλα σκυλακια ( και θεωρει οτι ΟΛΑ τα σκυλακια αυτου του κοσμου θελουν να παιξουν μαζι του - κατι που προσπαθουμε να δουλεψουμε) , ειναι ηρεμος, δεν τραβαει, ακουει το 'μαζι΄' και βασικες εντολες οπως κατσε και ξαπλωσε.

Το θεμα ειναι οτι μερικες φορες, μια φορα στις 7 με 10 μερες, εκει που στην προηγουμενη βολτα καθεται σχεδον κολλημενος στο πλαι μου, αποφασιζει να τραβιξει σαν τρελος, να μην ακουει τιποτα, να δαγκωνει το λουρι του και πραγμα που δεν κανει ποτε και πουθενα - να χοροπηδαει σαν τρελο. Οταν το πιανει αυτο δεν ελεγχεται με τιποτα. Δεν χαμπαριαζει το γεγονος οτι μενω ακινητη μεχρι νε ηρεμισει γιατι με το που προχωρησω ξεκιναει τα ιδια. Στο 'κατσε' που κανει παντου αυτοματα με κοιταει με ενα υφακι " μπα, και γιατι να κατσω μανταμ - make me" . :roll:

Φορουσε μεχρι τωρα απλο harness και τον τελευταιο καιρο φοραει το Easy walk που απλα δενει απο το στηθος μπροστα και καπως ελεγχει το σκυλι απο το να φυγει αποτομα. Δεν νομιζω να ειναι θεμα οτι εχει ενεργεια ( που παντα εχει αυτο το σκυλι αλλα μιλαμε για εξτρα ενεργεια ) γιατι συμβαινει και σε φασεις που ειναι κουρασμενος απο τρεξιματα. μεγαλες βολτες και εκδρομες και μπορει να μην εχει κοιμηθει και αρκετα ( μηπως παιζει και αυτο ρολο , οπως στα παιδια ?)

Προσπαθω να καταλαβω τι τον πιανει αν και εχω μια υποψια οτι αυτο το κατι λεγεται εφηβεια. Εχει κανεις παρομοιες εμπειριες?

amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
Ο σκύλος, και ιδιαίτερα ο αρσενικός σκύλος από 6-8 μηνών μέχρι τους 16-18 μήνες (κατά μέσο όρο) περνάει κανονικότατη εφηβεία, με όλα τα συνεπακόλουθα.

Θα αμφισβητήσει, θα πουλήσει την μαγκιά του, θα προσπαθήσει να κερδίσει θέσεις στην ιεραρχία. Είναι φυσιολογικό.

Εσύ πρέπει να σταθείς βράχος, αλλιώς αν σε καβαλήσει, την έκανες για όλη την υπόλοιπη ζωή σας...

amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
Ανάλογα την ράτσα. Σε κάποιες μεγαλόσωμες φυλές η ενηλικίωση φτάνει στα δυόμιση και στα τρία χρόνια. Συνήθως τα περισσότερα ενηλικιώνονται ενάμιση με δυο χρονών.

Όσο πιο μεγαλόσωμο, τόσο πιο αργά ενηλικιώνεται, και τόσο πιο νωρίς γερνάει... :(

ΓΕΩΡΓΙΑ

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2008
414
0
36
εκει που στην προηγουμενη βολτα καθεται σχεδον κολλημενος στο πλαι μου, αποφασιζει να τραβιξει σαν τρελος, να μην ακουει τιποτα, να δαγκωνει το λουρι του και πραγμα που δεν κανει ποτε και πουθενα - να χοροπηδαει σαν τρελο. Οταν το πιανει αυτο δεν ελεγχεται με τιποτα. Δεν χαμπαριαζει το γεγονος οτι μενω ακινητη μεχρι νε ηρεμισει γιατι με το που προχωρησω ξεκιναει τα ιδια.
το ιδιο προβλημα ανττιμετωπιζω κι εγω...εχει φτασει 6 μηνων και αν και 7 κιλα περιπου τραβαει απιστευτα...εχω δοκιμασει ολες τις συμβουλες που εχετε παραθεσει αλλα δεν φαινεται να χαμπαριαζει και πολυ, ισως φταιω κι εγω καπου..οι βολτες μαζι του εχου καταληξει να ειναι μαρτυρικες και γι αυτον αλλα και για εμενα...σημερα απο το πολυ τραβηγμα αρχισε να ξεροβηχει και να πνιγεται αλλα συνεχιζε απτοητος...!!!:mad:

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Θα σου έλεγα να αφήσεις για λιγο καιρό το στηθόλουρο στην άκρη...
edit: Ώπα τώρα είδα ότι το θέμα είναι προπέρσινο... Γεωργία είναι στην κατάλληλη ηλικία για εκπαίδευση :)

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.326
Μέλη
20.093
Νεότερο μέλος
Melenia78