Γαλλικό μπουλντόγκ - τρίχωμα

Elvis_kout

Member
30 Σεπτεμβρίου 2011
6
0
καλησπέρα. είμαι νέο μέλος εδώ και θέλω να ρωτήσω το εξής.. εδώ και ένα χρόνο είμαι πατέρας του Elvis, ενός γαλλικού bulldog..είναι 3 χρονων και είναι πλέον μέρος τις οικογενειας μου. έχει ότι θα μπορούσε να ζητήσει ένας "πατέρας" από τον γιο του, αλλα έχουμε ένα πρόβλημα...την τρίχα!!! το σπίτι είναι μονίμως γεμάτο τρίχες! ΠΑΝΤΟΥ! του δίνω κάψουλες με λάδι σολωμού, τροφή Hills (τις πρότεινε ο γιατρός) αλλα δεν βλέπω και θεαματικά "αποτελσμετα"..είναι κάτι άλλο που πρέπει να ξέρω και δεν το ξέρω (ps: τον χτενίζω καθημερινά)

...............................................................................................
Sofouli:Απαγορεύονται τα greeklish!!

Last edited by a moderator:

Elvis_kout

Member
30 Σεπτεμβρίου 2011
6
0
αιματολογικες οχι...ο κτηνιατρος μας ειπε οτι δεν εχει καποιο ιδιαιτερο προβλημα και οτι ειιναι φυσιολογικο να βγαζει τριχα, αλλα δεν νομιζω οτι η απωλεια τοσης τριχας ειναι φυσιολογικη.. εχω σκεφτει μηπως αρχισω την BARF μιας και μιας φιλης μου το ροτβαιλερ εχει απιστευτο τριχωμα τριχωμα με την συγκεκριμενη διατροφη...

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Elvis_kout, συνήθως η υγεία του σκύλου αντικαθρεφτίζεται απο την εικόνα της τρίχας.
Αυτό σημαίνει ότι παράγοντες όπως η διατροφή, αλλεργείες, νοσήματα κτλ παίζουν ρόλο στο πόσο πλούσιο, μαλακό, άοσμο και δυνατό είναι το τρίχωμα τους.

Απο την άλλη να ξέρεις ότι είναι σκύλος και λογικό είναι να μαδάει. Στην εποχή που μαδάνε τα δικά μου είμαι κάθε μέρα στην κυριολεξία με την ηλ.σκούπα. Αν παρόλο αυτό θεωρείς υπερβολική την απώλεια τριχώματος καλό είναι να απευθυνθείς στον κτηνίατρο σου και να του ζητήσεις να κάνεις αιματολογικές/βιοχημικές εξετάσεις. Κανονικά μια φορά το χρόνο είναι καλό να γίνονται, οπότε με αφορμή την τρίχα κάνε και της εξετάσεις να είσαι σίγουρος για την γενική υγεία του σκύλου.

Αν όλα είναι καλά, του δίνεις μια ποιοτική τροφή και συνεχίζεις να βλέπεις μια παραπάνω απο ότι πρέπει απώλεια τρίχας να ξέρεις ότι τα γονίδια παίζουν σημαντικό ρόλο.

cathy93

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
1.924
57
Μαρούσι
Είναι όντως φυσιολογικό να βγάζει τρίχα!αλλά αφού όπως λες είναι τόσο μεγάλο το πρόβλημα, κάνε και μια αιματολογική να είσαι 1000% σίγουρος οτι είναι πρόβλημα διατροφής και όχι κάτι άλλο!!!
Επιπλέον μην ξεχνάς πως αν δεν σε καλύπτει 100.000.000% ο λόγος του κτηνιάτρου σου πηγαίνεις επιτόπου και για μια δεύτερη γνώμη ή και μια τριτη αν χρειαστεί!!!;)

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.321
Μέλη
20.082
Νεότερο μέλος
liakosxr