Γαστρίτιδα sos!!!

3 Δεκεμβρίου 2013
18
0
ΛΑΡΙΣΑ
Καλησπερα σε ολους! θα μπω κατευθειαν στο θεμα γτ ειμαι πολυ αγχωμενη. εχω ενα κανισακι 2 μιση χρονων, εμβολιασμενο το οποιο ζει μεσα στο σπιτι. σημερα παρουσιασε εμετους και εκανε μια κενωση με βλεννη. το πηγα κατευθειαν στον κτηνιατρο, οπου του χορηγησε ενεσιμα primperan και κατι ακομη που ειπε οτι ειναι για το στομαχι. επειδη φοβηθηκε για παρβο, την κρατησε εκει ολη την μερα αλλα το απογευμα μου τηλ να παω να την παρω γτ εδειχνε ηδη καλυτερα. επισης της χορηγησε και αντιβιωση και καταληξαμε στο οτι μαλλον κατι εφαγε που την πειραξε(καποιο ξενο σωμα ισως)να τονισω οτι της δινω αποκλειστικα σκληρη τροφη(κροκετες) και τιποτα αλλο! και ενω ολα πηγαν καλα και με διαβεβαιωσε οτι οι εμετοι θα σταματησουν, απο την ωρα που ηρθαμε σπιτι εκανε αλλες 2 φορες εμετο σε διαστημα 2 ωρων!εννοειται οτι το πρωι θα την ξαναπαω, αλλα πως θα περασει το βραδυ μ λετε?φοβαμαι πολυ μην παθει τιποτα! αν συνεχισει τους εμετους το βραδυ θα ειναι επικινδυνο λετε? ευχαριστω εκ των προτερων!

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Υπάρχει περίπτωση στην βόλτα ή και μέσα στο σπίτι να κατάπιε κάποιο ξένο σώμα; Εγώ σε παρόμοια περίπτωση με τον σκύλο μου ζήτησα να του κάνει ακτινογραφία στο στομάχι και βεβαιωθήκαμε ότι δεν έχει καταπιεί κάτι ξένο. Μήπως άλλαξες κροκέτες και τον ενόχλησαν; Περίπτωση δηλητηρίασης την απέκλεισε ο γιατρός; Μήπως να τον ενοχλούσες ακόμα και αυτή την περασμένη ώρα;

3 Δεκεμβρίου 2013
18
0
ΛΑΡΙΣΑ
H αληθεια ειναι οτι χθες ολη τη μερα ηταν μονη της, αλλα το αποκλειω να εφαγε κατι, γιατι προσεχω παντα ο χωρος που την αφηνω να ειναι καθαρος και να μην εχει κατι για φαγωμα. αλλα σιγουρα δεν μπορω να ξερω! οσο για την βολτα, επειδη εβρεχε πολυ τις τελευταιες 3 μερες δεν την εβγαλα...μου ειπε οτι αν οι εμετοι ξεπερασουν τους 5, να τον παρω τηλ για να επαναλαβουμε την αντιεμετικη.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Μήπως παίζει υπερευαίσθησία πεπτικού

Υπερηχο κάνατε να δειτε αν εφατε τίποτα?

βεβαια εμενα μου φαίνεται και λιγο ακυρο εκ μέρους του γιατρου να υπέθεσε ότι καποιο ξένο σώμα κατάπιε, αλλά οκ παρε τη σπιτι χωρις να το τσεκάρει πρώτα. Δεν ξερω, μπορεί να ειμαι και υποχόνδρια

3 Δεκεμβρίου 2013
18
0
ΛΑΡΙΣΑ
και μενα ακυρο μου φανηκε, αλλα εκεινη τη στιγμη πανω στον πανικο μου, ακουγα μονο την επιβεβαιωση οτι ειναι καλα και οτι θα την παρω σπιτι! υποτιθεται οτι την κρατησαν για να της κανουν τεστ για παρβο σε περιπτωση που εκανε κ αλλη κενωση, αλλα επειδη τελικα δεν εκανε το απερριψαν το ενδεχομενο να εχει. φανταζομαι αυριο αν συνεχισει αν κανει, να της κανουν και καποια εξεταση , τι να πω!

3 Δεκεμβρίου 2013
18
0
ΛΑΡΙΣΑ
Το οτι συνεχισε να κανει εμετο και μετα την αντιεμετικη σας φαινεται φυσιολογικο? εχει συμβει σε καποιον απο εσας κατι αναλογο?

russellKind

Well-Known Member
14 Ιουνίου 2010
948
4
Ειχε παθει και ο δικος μου το ιδιο με την διαφορα οτι εκανε μεσα σε λιγες ωρες παρα πολλους εμετους.Οταν τον πηγα ηταν αφυδατωμενος.Του εκανε αντιεμετικη ενεση και αντιβιωση ενεσιμη τα οποια εχουν καποιες ωρες διαρκειας.Αν θυμαμαι καλα δεν ξαναεκανε εμετο αλλα εκανε εμετο οταν του εδωσα το primperan σε σιροπι.Ετσι το αγορασα σε χαπια σε περιπτωση που συνεχιζονταν οι εμετοι αλλα δεν χρειαστηκε.Ο σκυλος ομως εκανε αυστηρη νηστεια και νερο με το κουταλακι,δηλαδη τη λιγοτερη δυνατη ποσοτητα.Και τελικα του περασε γρηγορα.Η αντιεμετικη ενεση γινεται για να σταματησουν οι εμετοι και να μην αφυδατωθει ο σκυλος.Νομιζω οτι η αντιβιωση δινεται προληπτικα και δεν σχετιζεται με την γαστριτιδα.Το σιροπι για το στομαχι ειναι αντιοξινο και βοηθα το στομαχι.Ο κτηνιατρος που τον ειχα παει ειπε να το δωσω οταν ο σκυλος γινει καλυτερα αλλα ουτε αυτο χρειαστηκε.Το σιροπι λεγοταν Epandoren νομιζω.1)Οταν γυρισες σπιτι εδωσες στον σκυλο primperan σε σιροπι η το σιροπι για το στομαχι? 2)Σου ειπε ο κτηνιατρος να κανεις στον σκυλο νηστεια?Διαβασα στο ιντερνετ οτι οταν ο σκυλος εχει γαστριτιδα και φαει (Ειδικα κροκετες)του πεφτουν πολυ "βαριες" σαν τροφη(Ισως γιατι το στομαχι του δεν εχει επαρξη γαστρικα υγρα τα οποια αποβαλλονται με τους εμετους).

valentina

Well-Known Member
28 Μαϊου 2013
101
0
θεσσαλονίκη
Το οτι συνεχισε να κανει εμετο και μετα την αντιεμετικη σας φαινεται φυσιολογικο? εχει συμβει σε καποιον απο εσας κατι αναλογο?
εμενα εδω και 1 εβδομαδα βρισκω το πρωι σαν καφε σαλια και ειμαι σιγουρη οτι ειναι εμετος..τον πηγα χθες στον γιατρο του εκανε υπερηχο και ακτινες και δεν εχει κανενα ξενο σωμα.μου εδωσε χαπια primperan το οποιο του εδωσα χθες το βραδυ και σημερα παλι βρηκα υπολειμματα εμετου..ναι και σε εμενα συμβαινει και εχω αγχωθει δεν ξερω τι στο καλο ειναι..και εγω τα ιδια: η ίδια τροφη απο 2.5 μηνων μονο κροκετα..τι να πω..εμενα μου ειπε το χαπι για 4-5 μερες και μετα βλεπουμε εν τη πορεια..

3 Δεκεμβρίου 2013
18
0
ΛΑΡΙΣΑ
και μενα μου ειπε να της κανω διαιτα για 2 μερες τουλαχιστον. οταν γυρισα απο τον κτηνιατρο, δεν της εδωσα ουτε κροκετες, ουτε νερο. παρ' ολα αυτα εκανε εκεινο το βραδυ 3 φορες εμετο.. απο την επομενη μερα αρχισει να δειχνει σημαδια βελτιωσης...

3 Δεκεμβρίου 2013
18
0
ΛΑΡΙΣΑ
6/12/13 ενημερωση: παιδια σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις σας, το σκυλακι μου ειναι πολυ καλυτερα, σταματησαν οι διαρροιες και οι απανωτοι εμετοι, και 4 μερες τωρα παιρνει zitac για το στομαχι..μεχρι και σημερα της εκανα διαιτα, δηλαδη της εδινα μιση μεριδα ξηρης τροφιμης, χωρισμενη σε μικρα γευματα κατα τη διαρκεια της ημερας και πολυ λιγο νερακι καθε 2 ωρες...εχει πολυ διαθεση, ωστοσο σημερα παλι προβληματιστηκα. πηγαμε στον κτηνιατρο για επανεξεταση( ειναι μεσα στην τιμη της πρωτης επισκεψης!) και ενω την βρηκε μια χαρα, μολις γυρισαμε εκανε παλι εμετο, ασπρο σαν αφρο! θα περασει ποτε, τι να πω πια! ελπιζω να μην ξανασυμβει. α! ο κτηνιατρος μου ανεφερε οτι ισως να εχει παλινδρομηση απο γεννησιμιου της και σ' αυτο οφειλονται και οι συχνοι εμετοι που κανει κατα καιρους! αντιμετωπιζει κανεις το ιδιο με το σκυλακι του?