Γαστρεντερίτιδα σε κουτάβι

dj22

Active Member
26 Μαϊου 2010
32
0
:|Καλησπέρα σε όλους!Έχω ένα προβλημα όποιος μπορεί ας βοηθήσει!Πριν 3 μέρες πήρα ένα κουταβάκι Γερμανικό ΠΟιμενικό.ΑΠό την πρώτη μέρα δεν έτρωγε(του έβαλα ξηρά τροφή junior)επικοινώνησα με την κτηνιάτρο και μου είπε να δώσω σσουβλάκι.Αυτό το έφαγε αλλά όχι με πολύ όρεξη. Άλλαξα τροφή, αλλά δεν έτρωγε ούτε κι αυτήi,το βράδυ έφαγε λίγο κοτοπουλάκι.Σήμερα το πρωί εκανε διάρροια και λίγο εμετό το πήγα αμέσως στον κτηνίατρο και μου είπε οτι έχει γαστρεντερίτιδα μου είπε μονο νερό για σήμερα και φαγητό δοκιμαστικά αύριο.Πόσο σοβαρό είναι αυτό;Έχει τύχει σε κανέναν;Όποιος μπορεί ας συμπαρασταθεί!

Last edited by a moderator:

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.179
3.020
ΑΤΤΙΚΗ
σουβλάκι;;;;;;;;;;;;έλεος!!!!!
άλλαξε κτηνίατρο κατεπιγόντως!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

1/ γράφε ελληνικά
2/ απο που πήρες το κουτάβι;
3/ που το έχεις;
4/πόσο είναι το κουτάβι και τι εμβόλια έχει κάνει;
5/ έχεις άλλο σκυλί;
6/ υπάρχει άλλος κτηνίατρος κοντά;

Last edited:

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.395
Καταρχάς καλώς ήρθες και σε παρακαλούμε μην γράφεις greeklish :)
Να υποθέσουμε με σιγουριά ότι το σκυλάκι το πήρες από pet shop; Για να δούμε πως θα συνεχιστεί η συζήτηση :|

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Kαι πρόσεξε μήπως είναι τύφος και όχι γαστρεντεριτιδα...εμβόλια έχει κάνει το σκυλί? Εξω έχει βγει καθόλου?
Ζήτα δεύτερη γνωμη άμεσα.
(και μη γράφεις greeklish, σε παρακαλούμε, δεν επιτρέπεται).

Viper

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2010
903
1
39
Να υποθέσουμε με σιγουριά ότι το σκυλάκι το πήρες από pet shop; Για να δούμε πως θα συνεχιστεί η συζήτηση :|
Εχει αναγκη για βοηθεια κ οχι για κριτικη τωρα!

Φιλε εμενα ειχε γαστρεντεριτιδα και της χορηγουσα ορο , της εδινα με το ζορι νερο με συριγγα και ειδικη τροφη.
Μιλα με αλλον κτηνιατρο.
Αν εχει γαστρ. πρεπει να πινει υγρα παση θυσια...
Θα σ παραθεσω αμεσα και το δικο μ ποστ να ριξεις μια ματια.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.395
Κακώς δεν το νομίζεις. Αν δεν έχει αυτό σημασία για να βγουν κάποια αρχικά συμπεράσματα και να δοθούν γνώμες, τι έχει;
Για τον κτηνίατρο με πρόλαβε η Tara (που τώρα συμπλήρωσε και τα υπόλοιπα...)

Viper

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2010
903
1
39
Δεκτον αλλα το ειπε ξεκαθαρα. Γαστρεντεριτιδα.

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Συγγνώμη αλλά γαστρεντερίτιδα είχε πεί και ο γιατρός για το σκυλάκι που έσωσε τελικά το μέλος aris83 γιατί επέμενε να κάνει εξετάσεις για τύφο που είχε τελικά....

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Καλά εσύ το θεωρείς σοβαρή διάγνωση όταν η επόμενη προτροπή (κατα τα λεγόμενα του φίλου) ήταν να δώσει στο σκύλο σουβλάκι?

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Θα παρακαλέσω να περιοριστούμε σε ζητήματα που αφορούν στον εν λόγω σκύλο κι ας αφήσουμε τις συζητήσεις για το τι ταιριάζει και δεν ταιριάζει....

Περαστικά στο σκυλάκι σου!

Οι ερωτήσεις που σου έχει κάνει η Tara είναι άκρως σημαντικές, για να δούμε τι μπορούμε να σε συμβουλέψουμε!

Βασικότερες συμβουλες από εμένα είναι εφόσον έχεις αμφιβολίες για όσα σου είπε ο κτηνίατρος να ρωτήσεις κι άλλον και σε περίπτωση που δεις το κουτάβι σου να χειρότερεύει να ενοχλήσεις τον κτηνίατρο ότι ώρα και να είναι!

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Επίσης, εφόσον το πήρες από pet shop, την κτηνίατρο σου την συνέστησαν στο pet shop;

aris83

Well-Known Member
17 Απριλίου 2010
202
0
Γέρακας
Φιλική συμβουλή
Μην μείνεις σε ότι σου είπε ο κτηνίατρος(και αν γίνεται ζήτα και 2η γνώμη) ζήτα να του κάνουν εξέταση για τύφο είναι απλή με μια παντονέτα γίνεται
Καλύτερα να αποκλείσεις ενδεχόμενα παρά να μην ξέρεις 10000000% τι συμβαίνει
Μένεις Αθήνα;

Edit
Συγγνώμη δεν το καταλάβα σου είπε ο γιατρός να δώσεις σουβλάκι;;;;;;;;;;Σε μωρό θα έδινες σουβλάκι;;;;;;;;;
Φίλε το βουτάς το κουτάβι και πας σε άλλο γιατρό ΑΜΕΣΩΣ όμως

Edit στο edit
Μην το πάρεις ως επίπληξη απλά τρελάθηκα με το σουβλάκι
Φίλε σε άλλον γιατρό αμέσως δεν αξίζει καν να το συζήταμε
Αγχώθηκα τώρα

Last edited:

Viper

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2010
903
1
39
Με μπατονετα ειχε κανει κ μενα εξεταση η δικια μ κ ειχε βγει θετικη στον τυφο. Την επομενη εκανε εξεταση κοπρανων και βγηκε αρνητικη ομως στον τυφο.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Η εξέταση με την μπατονέτα που αναφέρετε έχει μεγαλύτερο ποσοστό λάθους από ότι η καλλιέργεια, αλλά και πάλι είναι πολύτιμο εργαλείο!

Viper

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2010
903
1
39
Ναι. Και εγω επεσα στο ποσοστο λαθους προφανως. Ευτυχως δηλαδη γτ αλλο να αντιμετωπιζειις τυφο κ αλλα γαστρ.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Γαστρεντερίτιδα έπαθε και το Μουφ πέρσυ, αρχικά το Μάιο και ακόμα χειρότερα όταν ήμουν στην Ελλάδα. Και δε μου είπαν τίποτα από τη φάρμα που τον άφησα ενώ τηλεφωνούσα τακτικά να δω πώς είναι. Μετά από εξονυχιστικές εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι είχε τριών ειδών παράσιτα διότι οι τύποι στη φάρμα δεν του δίνανε τα αντιπαρασιτικά του που τους τα είχα αφήσει! Μερικά από τα παράσιτα τα είχε διότι τον είχαν να ζει μέσα στις ακαθαρσίες και έπιασε τέτοια μάκα που έπρεπε να του ξυρίσουν μέρος της γούνας του για να μην τα δω όλα και φρίξω. Οι δε εξετάσεις που του κάνανε (αιματολογικές, ούρων και κοπρολογικές) ήταν πάρα πολύ εξειδικευμένες και τρέχανε τα δείγματα σε διάφορα εργαστήρια. Στο τέλος έπαθα κι εγώ γαστρίτιδα απ' το κακό μου από την όλη υπόθεση και δεν κάνω πλάκα μια και η δικιά μου είναι χρόνια.

Τελοσπάντων, το ρεζουμέ εδώ είναι ότι αν το σκυλάκι προέρχεται από πετ σοπ, μπορεί να έχει ένα σωρό προβλήματα υγείας που να σχετίζονται με το γεγονός ότι έζησε σε άθλιες συνθήκες. Και μην του δίνεις σουβλάκι του σκυλιού, θέλει ειδική κτηνιατρική σκυλοτροφή και με συνταγή γιατρού.

(Ναι, έκανα αγωγή στη φάρμα, ναι, εγινε εξώδικος συμβιβασμός. Τώρα το Μουφ το στέλνω μόνο σε νοσοκομείο σκύλων που έχει και πανσιόν, αλλά συνήθως το παίρνω μαζί μου στα ταξίδια αν γίνεται.)