Γαύγισμα και μεταδοτικές ασθένειες

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Τα έχω βάλει μαζί διότι χρειάζομαι τη βοήθειά σας. Γύρισα στην Αμερική από Ελλάδα στις 15 Αυγούστου οπότε και παρέλαβα το Μουφ σε άθλιο χάλι. Σήμερα έχουμε 19 Σεπτεμβρίου. Μου πήρε πολύ καιρό και μακρά θεραπεία να του σταματήσω τη διάρροια, του έκανα ιδιαίτερη αποπαρασίτωση, κλπ. Τώρα μάλλον είναι καλά από εντερικής άποψη και του φύτρωσε η γούνα στα μούτρα όπου έπεφτε συμμετρικά από τις δυο μερικές. Του έβαλα ειδική λοσιόν γι' αυτή τη δουλειά.

Δυστυχώς όμως δεν μπορώ να πω το ίδιο για το γαύγισμα. Αν και μπορεί να γαυγίσει για τα περισσότερα πράματα που γαυγίζει, ακόμα και να γκρινιάξει περίπου όπως παλιά, το γαύγισμά του δεν είναι το κανονικό, είναι σα βραχνιασμένο και έχει αποκτήσει ένα στριγγό γαύγισμα για μεγάλο μέρος της συνήθους γκρίνιας. Δεν έχει ανακτήσει δηλαδή όλες τις συχνότητες ακόμα. Επιπλέον έχει υιοθετήσει τρόπους να επικοινωνεί μαζί μου πέραν του ήχου διότι προφανώς και ξέρει ότι δεν μπορεί να βγάλει τους ίδιους ήχους με παλιά. Τέλος, όταν είναι πολύ εκνευρισμένος και ανυπόμονος να βγει από το αυτοκίνητο διότι είτε κάναμε μεγάλο ταξίδι (π.χ. προχτες και αντιπροχτές που πήγαμε Σικάγο και Άγιο Λουδοβίκο σε δυο μέρες δηλαδή οδήγησα έξι και πέντε ώρες αντιστοίχως με το Μουφ στο αυτοκίνητο) και επιτέλους φτάνουμε σπίτι, είτε διότι θέλει να πάει στο πάρκο και μόλις το δει χοροπηδάει και θέλει να βγει έξω, αρχίζει να λαχανιάζει το οποίο είναι φυσικά πολύ συνηθισμένο. Το λαχάνιασμα όμως που στην περίπτωση αυτή είναι πολύ βαθύ ακούγεται περίεργα σα να έχει ακροαστικά και όχι καθαρό.

Το πρόβλημά μου είναι φυσικά ότι δεν μπορώ να τον πάω στον κτηνίατρο για να τον εξετάσει λέγοντάς του "πάρε μια βαθειά ανάσα" ή "βήξε". Δε βήχει καθόλου οπότε νομίζω ότι η bordetella (kennel cough) αποκλείεται. Η κτηνίατρος μας παίρνει τηλέφωνο κάθε δυο βδομάδες να δει πώς εξελίσσεται το Μουφ και μου έχει πει ότι άμα δεν υπάρχει επείγουσα ανάγκη (ξέρει για το γαύγισμα, της το είπα προχτές στο τηλέφωνο) να τον ξαναφέρω τον Οκτώβριο που θα πρέπει να του κάνει τσεκάπ για κοπρανάλυση (την κάνουμε κανονικά δυο φορές το χρόνο και φυσικά πρέπει να γίνει τώρα λόγω της όλης ιστορίας).

Ξέρετε τίποτα περί γαυγίσματος? Σημειωτέον ότι το Μουφ παίρνει κάθε μήνα Interceptor και αμπούλες Frontline Plus και επιπλέον έχει κάνει έξτρα αποπαρασίτωση σε δυο δόσεις με Panacur C. Τον έχω εμβολιάσει δε στην ώρα του για απολύτως τα πάντα που υπάρχουν για σκύλους. Η κτηνίατρος είπε να περιμένω μέχρι 1 Φεβρουαρίου για να κάνουμε έξτρα heartworm test για την περίπτωση που η φάρμα το καλοκαίρι δεν του έδωσε όντως τα χάπια του και το Μουφί κατέληξε να πιάσει τίποτα. Όλα τα άλλα τεστ τα κάναμε, συμπεριλαμβανομένων και των μυκήτων.

Μια άλλη ερώτηση είναι αν μπορεί να κόλλησε κάτι από άλλους σκύλους στη φάρμα, κυρίως ανεμβολίαστους (έχω υπόψη μου ότι ήρθε σε επαφή με τουλάχιστον έναν). Δεν μπορώ να φανταστώ πώς είναι δυνατόν να έπιασε ο,τιδήποτε με τόσα εμβόλια που του έχω κάνει αλλά δεν ξέρω. Όρεξη πάντως έχει κανονική, θα φάει κι εμένα σε λίγο!

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για ό,τι συμβουλή. Εκτός του ότι ανησυχώ πολύ, πρέπει να πάρω και κάποιες τελικές αποφάσεις επί του θέματος.

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Η κτηνίατρος είπε να περιμένω μέχρι 1 Φεβρουαρίου για να κάνουμε έξτρα heartworm test για την περίπτωση που η φάρμα το καλοκαίρι δεν του έδωσε όντως τα χάπια του και το Μουφί κατέληξε να πιάσει τίποτα.
Αν υπάρχει υποψία για κάτι τέτοιο, δεν είναι πολύς καιρός μέχρι τον Φεβρουάριο? Μήπως πρέπει να το κάνει κι αυτό τώρα?

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Όχι, το ρώτησα αυτό αρκετές φορές και μου το είπανε τρεις κτηνίατροι, δηλαδή η κανονική του και δυο άλλοι που τον είχα πάει για επείγουσες επισκέψεις τότε. Για να δείξουν τα heartworms σε τεστ θα πρέπει να περάσουνε έξι μήνες από την τελευταία μέρα που θα έπρεπε αλλά δεν πήρε το Interceptor, δηλαδή 1 Αυγούστου. Μάλιστα έχω να του κάνω και κάτι άλλα άσχετα τεστ και μου είπανε να περιμένω μέχρι τις 1 Φεβρουαρίου για όλα αυτά. Δεν έχουμε συγκεκριμένες υποψίες για heartworms, δηλαδή συμπτώματα, αλλά είναι λογικό να ανησυχούμε διότι αν δεν πήρε τα φάρμακά του καθόλου είναι πιθανό να έπιασε κι απ' αυτά. Στην οποία περίπτωση την έχουμε κάνει διότι η θεραπεία είναι μακρά και πονάει πάρα πολύ, χώρια που θα πρέπει να περιορίσω το Μουφ (δηλαδή έναν Αυστραλέζο Ποιμενικό με τρομερή ενέργεια) να μην τρέχει και να μην ταράζεται διότι μπορεί να πεθάνει κατά τη διάρκεια της θεραπείας.

Last edited:

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.321
Μέλη
20.082
Νεότερο μέλος
liakosxr