Γειά σας! Είμαι φρέσκος στο dogforum

a_stavros

Active Member
26 Σεπτεμβρίου 2008
35
0
Ρεθυμνο
Με λένε Σταυρο και αποφάσισα να ξανα πάρω ενα rott. Γράφω ξανα διότι είχα ένα αρσενικό rott απο 20 ημερών μέχρι 14 μηνών (έφαγα ολη την ταλεπορία και τον έδωσα). Τον έδωσα γιατί τον είχα έξω απο το σπίτι των γονιών μου δεμένω πολλές ώρες σε ένα σπίτι με τσιμεντόλιθους. Το σκυλί αγρίεψε πάρα πολύ και δεν μπορούσε να το πλησιάσει κανεις εκτός απο εμένα (επόμενο ήταν).Έτσι έφτασαν οι φασαρίες απο τους γονείς μου(πάρτω απο εδώ θα μας φάει όλους κ.α) Έφτασα σε σημείο να το χαρίσω σε έναν εκπεδευτή για να μην πάει στράφι το σκυλί.Τωρα νοικιάζω δικό μου σπίτι και αποφάσισα να ξανα πάρω ενα rott με την προυπόθεση να το έχω μέσα στο σπίτι,να το κοινωνικοποιήσω με λίγα λόγια να κάνω ενα σωστό σκύλο. ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ 1) Πόσο ευκολο είναι να μεγαλώσεις ενα rott μεσα σε άνα σπίτι? 2) Εγώ λείπω απο το σπίτι απο τις 8 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι για δουλεια,αυτό είναι πολύ κακό για το σκυλί? 3) Οταν λείπω απο το σπίτι η οταν κοιμάμαι θα τρώει όλο το σπίτι? Μερικές συμβουλές για το σκύλος μεσα στο σπίτι. Σας ευχαριστώ πολύ!

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Καλώς ήρθες a_stavros!

Μπαίνω κατευθείαν στην ουσία.

1) Πόσο ευκολο είναι να μεγαλώσεις ενα rott μεσα σε άνα σπίτι?
Πανεύκολο.

2) Εγώ λείπω απο το σπίτι απο τις 8 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι για δουλεια,αυτό είναι πολύ κακό για το σκυλί?
Όχι.

3) Οταν λείπω απο το σπίτι η οταν κοιμάμαι θα τρώει όλο το σπίτι?
Ρίξε μια ματιά εδώ: Crate-Κλουβί

Από πού θα πάρεις το σκύλο?

liajoe

Well-Known Member
Καλώς ήρθες Σταύρο :)

Δείχνεις να έχεις καλές βάσεις για την απόκτηση
ενός σκύλου που να είναι "δικός" σου, ειδικά μετά
από την εμπειρία που είχες.

Μπορείς να έχεις σκύλο με το ωράριο μου δουλεύεις
(μαζί σου στην δουλειά?) αλλά περισσότερες πληροφορίες
για την φυλή που έχεις διαλέξει θα σου δώσουν άνθρωποι
που έχουν εμπειρία με αυτά :)

rottaki

Well-Known Member
4 Αυγούστου 2008
603
1
Κέρκυρα
20 ημερών???

Γεια σου Σταυρο, το πρωτο που μπορεις να κανεις ειναι να μην παρεις κανενα σκυλο απο 20 ημερων!!!

Επισης πριν φτασουμε να συζηταμε πως θα χειριστεις (και να προσαρμοστεις κι εσυ εκτος απο το κουταβι) τη ζωη στο σπιτι, πρεπει να γνωρισεις πως μπορεις να αποκτησεις ενα υγιες και αξιολογο δειγμα της φυλης απο εκτροφεα και οχι απο πετ-σοπ.

greedy

Well-Known Member
23 Απριλίου 2008
2.314
3
52
Πατρα
Καλως ηρθες:).Το μονο που πρεπει να κανεις στο επομενο ζωο σου ειναι να μαθεις απο τα λαθη σου.Και να διαβασεις για την ρατσα που σε ενδιαφερει.

a_stavros

Active Member
26 Σεπτεμβρίου 2008
35
0
Ρεθυμνο
Σας ευχαριστώ όλους για τις παρεμβάσεις σας. liajoe εννοώ αν μπορώ να ανταπεξέλθω σοστά στο σκυλί μου επιδί λείπω τόσες ώρες απο το σπίτι για δουλειά και οχι αν μπορώ να τον έχω στην δουλειά μου. http://www.parembasis.gr/

a_stavros

Active Member
26 Σεπτεμβρίου 2008
35
0
Ρεθυμνο
rottaki Ναι 20 ημερών! Έγκλημα. Το πήρα απο ιδιώτη και μου έλεγε έλα να το πάρεις γιατί θα μου το πάρουν κ.α. Έμαθα πολλά με το πρώτο μου σκυλί δυστυχός. Μήπως μπορείς να μου πείς για εκτροφείο? Σ΄ευχαριστώ πολύ.

rottaki

Well-Known Member
4 Αυγούστου 2008
603
1
Κέρκυρα
rottaki Ναι 20 ημερών! Έγκλημα. Το πήρα απο ιδιώτη και μου έλεγε έλα να το πάρεις γιατί θα μου το πάρουν κ.α. Έμαθα πολλά με το πρώτο μου σκυλί δυστυχός. Μήπως μπορείς να μου πείς για εκτροφείο? Σ΄ευχαριστώ πολύ.
Σταυρο για να ξερεις και εγω θυμα ειμαι:D, απο πετ-σοπ την πηρα τη δικια μου, οποτε προσπαθω να προλαμβανω καταστασεις για να μην την πατησουν κι αλλοι. Εκτροφειο δεν μπορω να σου πω γιατι δεν επιτρεπεται απο τη διαχειρηση του φορουμ (σωστα κατ'εμε), ασε που σκεφτομαι να παρω κι αλλο ροτ οποτε δεν θελω να με προλαβεις!:):):)

Παω για δουλεια, τα λεμε το βραδυ.

psaras

Well-Known Member
5 Σεπτεμβρίου 2007
841
1
64
Chania
www.chaniatown.gr
Διάβασε τα πάντα για την φυλή που σε ενδιαφέρει.
Εδώ μέσα έχουν γραφτεί πολλά που θα σε βοηθήσουν σε πολλά θέματα ακόμα και να βρεις μόνος σου το κατάλληλο κουτάβι χωρείς να χρειαστεί να σου υποδείξει κάποιος από πού να το πάρεις
Αυτά προς το παρόν εδώ είμαστε να βοηθήσουμε κατά το δυνατών
Και προσοχή στις λακκούβες :)

a_stavros

Active Member
26 Σεπτεμβρίου 2008
35
0
Ρεθυμνο
Σας έχω ζαλίσει! Το ξανά λέω,σας ευχαριστώ όλους για την πολύτιμη βοήθεια σας. o.k κατάλαβα πρωτον πρέπει να αγοράσω crate και μετά σκυλί. Όταν φευγω απο το σπίτι για δουλειά 8 με 3 πρέπει να βάλω το crate μέσα σε ενα δωμάτιο με κλοιστή την πόρτα του δωματίου για να το περιορίσω και να αφήσω ανοικτή τη πόρτα του crate με μια πάνα απο έξω και μέσα να βάλω την κουβέρτα του,τα παιχνίδια του και το νερό του και όταν γυρνάω σπίτι να αρχίζει η εκπαίδευση με το crate. Όλα αυτά τα κατάλαβα,αυτό που δέν μου άρεσε και πολύ είναι το οτι οταν φέυγω απο το σπίτι θα μου φάει τις ντουλάπες, το κρεβάτι κ.α που είναι μέσα στό δωμάτιο? :confused: Μάλλον δεν μπορώ να κάνω κάτι γι΄αυτο Θα πρέπει να μου τα φάει όλα! Καμία λύση????:confused::(

pikolina

Active Member
23 Αυγούστου 2008
26
0
41
Δήλεσι - Βοιωτίας
www.laraguidedogs.gr
Καλως ηρθες στο Dog forum:)
Πιστευω οτι δεν θα υπαρχει προβλημα ιδιαιτερο...οκ λιγο στην αρχη ισως μεχρι να συνηθισει ο σκυλος τη ρουτινα αλλα αμα τον βγαζεις μετα και γενικα ασχολεισαι μετα τη δουλεια αρκετα μαζι του δεν νομιζω να εχεις προβλημα.....:)
καλη επιτυχια και στους δυο....:D

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Αν έχεις τη δυνατότητα! Λογικά αν συζητήσεις με εκτροφέα νωρίς και "κλείσεις" κουτάβι πριν τη γέννα ή όταν τα κουτάβια είναι ακόμα μικρά, θα μπορείς να ενημερώσεις και το αφεντικό σου νωρίτερα για την (στο περίπου) περίοδο που μπορείς να πάρεις άδεια.
Πάντως επειδή είναι πολλές οι μέρες που λες και το κουτάβι δεν πρέπει να πάρει το μήνυμα ότι είσαι πάντα εκεί για ό,τι θελήσει, να το "υποβάλεις" σταδιακά σε όλο και μεγαλύτερες χρονικά απουσίες σου.