Γειά σας και από μένα

ToDo

New Member
26 Απριλίου 2009
4
0
Είμαι ο Θοδωρής και η εμπειρία μου απο σκύλους είναι μηδενική μιας και δεν είχα ποτέ. Τελειώνω με τη σχολή και επιστρέφω σπίτι μου, όπου και θα μένω μόνος μου σε ένα μικρό διαμέρισμα 50 τετραγωνικών. Σκέφτομαι πολύ σοβαρά να αποκτήσω ένα συγκάτοικο μιάς και λατρεύω τα σκυλιά. Το είχα σκεφτεί και κατα τη διάρκεια των σπουδών μου αλλά παρεμβλήθηκε στρατιωτικό και ο ιδιοκτήτης δεν επέτρεπε οπότε το άφησα. Άρχισα τώρα λοιπόν να ψάχνω και βρήκα εσάς. Έχω διαβάσει αρκετά και η αλήθεια είναι ότι έχω αποθαρυνθεί. Όχι οτι κάτι με χάλασε όσων αφορά τα σκυλιά, αλλά φοβάμαι οτι δε θα είναι ευτυχισμένο μαζί μου. Να σας εξηγήσω και ακούω τη γνώμη σας:
Απο Σεπτέμβρη θα αρχίσω (πιστεύω) να δουλεύω, οπότε λογικά ένα 8ωρο απο εκεί θα λείπω απο το σπίτι.Βάλε κανα γυμναστήριο,κανα καφέ, πιστεύω οτι το ζώο θα είναι μόνο του 10 ώρες κάποιες μέρες. Πιστεύετε οτι υπάρχει κάποια ράτσα που να μπορεί να μείνει μόνη της τόσες ώρες; Ξέρω οτι έχουν κι άλλες ανάγκες, αλλά από αυτά που διάβασα, αυτή πιστεύω οτι είναι η πιο επίφοβη να μή μπορέσω να του καλύψω. Ακούω τις γνώμες σας και αν το πόρισμα είναι θετικό τότε συζητάμε και για τις άλλες τους ανάγκες και τις δικές μου επιθυμίες. Ελπίζω πάντως να μπορώ γιατί πιστεύω ότι και άλλοι που μένουν μόνοι τους και δουλεύουν έχουν σκύλο.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων και συγχαρητήρια για την πολύ καλή δουλειά που κάνετε σε αυτό το forum (αν δεν είχα ψάξει και δε σας είχα βρεί θα είχα αγοράσει χωρίς να αναλογιστώ τις ανάγκες του ζώου και μάλιστα απο pet shop).

kormos

Well-Known Member
30 Μαρτίου 2009
322
2
47
Greece
www.GrDevelopers.metrelenis.gr
Αν και νομίζω καλύτερα το θέμα να ανοιγόταν στο Νέο Μέλος θα σε καλωσορίσω και θα σου πω απλά την δική μου περίπτωση.
Εργάζομαι σε μια εταιρία και λείπω 9 ώρες το πρωί , όπου και ο μικρός μου μένει μόνος στο διαμέρισμα όπου κατοικούμε. Απο εκεί και έπειτα σου αναφέρω ότι οι υπόλοιπες ώρες είναι καθαρά δικές του. Όπου και να πηγαίνω είναι πάντα μαζί. Ακόμα και στον καφέ... :rolleyes:
Αυτό που έχω να πω είναι πως τα σκυλιά φέρονται καλύτερα απο τους ανθρώπους , συνεπώς όπως δεν θα άφηνες το παιδί σου μόνο του σπίτι για να πας για καφέ έτσι και να μην πράξεις για το νέο σου συγκάτοικο. (εξαιρώ το γυμναστήριο που ανέφερες)

Ρίξε μια ματιά και εδώ -> Να υιοθετήσω σκυλάκι;

Φιλικά πάντα :)

Last edited:

Panos0685

Well-Known Member
21 Ιουλίου 2008
490
1
43
Anthousa Athens
Καλως ηρθες κατ αρχην,

Το οτι το ψαχνεις το θεμα ειναι πολυ θετικο και μπραβο σου.Ειχα κ εγω τις ιδιες ανησυχιες μεχρι που τις ξεπερασα και πηρα το σκυλακι μου.Το οτι θα λειπεις 10 ωρες την ημερα ειναι αρνητικο ειδικα στην αρχη που θα ειναι κουταβι.Θα πρεπει να ασχολεισαι πολυ ποιοτικα τις υπολοιπες ωρες.Ξεπερνιεται αλλα ειναι αρκετα δυσκολο για να προσφερεις ποιοτικη ζωη στο σκυλο!

Αν οντως θελεις πολυ εναν σκυλο και τον αγαπησεις πραγματικα θα κοιτας να κοβεις του καφεδες και τις βολτες για να εισαι μαζι του.Γι αυτο πρεπει να σιγουρευτεις οτι τον θελεις πραγματικα κ μπορεις να ανταπεξελθεις και οικονομικα(αγορα , εκπαιδευση , ιατροφαρμακευτικη περιθαλψη κτλ κτλ).

Πως θα σιγουρευτεις?
Θα ψαξεις να βρεις ολα τα αρνητικα που εχει ενας σκυλος, και καλα κανουν μερικα μελη εδω και αναφερουν(ισως αποτομα μερικες φορες αλλα ετσι πρεπει),θα τα πολλαπλασιασεις επι 10 και αν συνεχιζεις να θελεις να εχεις σκυλο τοτε μαλλον θα τα κατεφερεις:)

Ενδιαφερεσαι για καποια συγκεκριμενη ρατσα η και για ημιαιμο?
Κουταβι ή ενηλικο?

ToDo

New Member
26 Απριλίου 2009
4
0
Το διάβασα το Να υιοθετήσω σκυλάκι; καθώς και πολλά υπομνήματα(αν όχι όλα). Αν δεν είχα διαβάσει όπως είπα δεν θα αναρωτιόμουν αν είμαι κατάλληλος για να αποκτήσω σκύλο και θα έπαιρνα κάτι που απλώς μου αρέσει εμφανισιακά και μάλιστα απο pet shop. Εννοείται οτι θα πηγαίνει μαζί μου όπου μπορώ να τον πάρω και οτι όσο κουρασμένος είμαι τις βόλτες του θα τις έχει,όπως και την όσο καλύτερη παρέα μπορώ να του προσφέρω όταν είμαι σπίτι.Απλά ήθελα να ρωτήσω συγκεκριμένα για αυτές τις ώρες που υπολογίζω οτι θα λείπω από το σπίτι γιατι εμένα,κακά τα ψέμματα, μου φαίνονται πολλές. Προς το παρών αυτό. Αν είναι απαγορευτικές δε θα προχωρήσω σε αγορά .Καλύτερα να μην έχω παρά να είναι μίζερη η ζωή του. Έχω ενημερωθεί για τις απαιτήσεις κάθε ράτσας μεσα απο το interet και εχω σκεφτεί τι θα ήθελα, αλλά περιμένω να δω τι θα μου πούν πρώτα στο σύνολό τους οι κάτοχοι και γνώστες και μετά θα συζητήσουμε για το τι θα έκανε για μένα.Χαίρομαι πάντως γιατί οι απαντήσεις σας είναι ενθαρυντικές σε σχέση με αυτό που περίμενα.

sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
αστο κανα 2 χρονια ακομα! εισαι μικρος ακομα! γιατι εκτος του καφε και του γυμναστηριου, θα ερθουν τα Σ/Κ με το αισθημα, ασε που το αισθημα δεν θα πολυ γουσταρει τον σκυλο μεσα κλπ κλπ.

αν θες σκυλακια μπορεις της κυριακες να βγαζεις βολτες τα σκυλια καποια φιλοζωϊκης:)

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
ασε που το αισθημα δεν θα πολυ γουσταρει τον σκυλο μεσα κλπ κλπ.
Εκτός αν τη βρει εδώ μέσα :D
αν θες σκυλακια μπορεις της κυριακες να βγαζεις βολτες τα σκυλια καποια φιλοζωϊκης:)
Και τα Σάββατα καλά είναι!

ToDo

New Member
26 Απριλίου 2009
4
0
Το αίσθημα πρέπει να σέβεται και τα δικά μου θέλω,αλλιώς...
Και δε νομίζω οτι μου αρκεί μια Κυριακάτικη βόλτα γιατί αυτό που με κάνει να θέλω σκύλο είναι η συνύπαρξη μαζί του και το δέσιμο που αναπτύσσεται.
Έβγαζα βόλτα τα σκυλάκια που είχε η προηγούμενη σχέση μου μαζέψει απο το δρόμο και της είχα πεί να τα φέρει σπίτι μου που συγκατοικούσαμε αλλα αντέδρασε η μητέρα της που της έλειπαν και ο ιδιοκτήτης μου.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Φιλε μου καλώς ήρθες!!!!

Πολλά μπραβο που το ψάχνεις!!!

Πιστεύω και εγώ πως δεν είναι ακόμα η ώρα..

Οπως είπες και εσύ... λίγο ο καφές, λίγο η δουλειά, λίγο κάτι άλλο ....

Θα έρθουν διακοπές, ανέμελες στιγμές, καταστάσεις που ίσως δεν θα μπορέσεις να σκεφτείς τον τετράποδο σύντροφο σου..
και δεν είναι κακό..
Ολοι πάνω κάτω τα περάσαμε..
Εγώ πριν τα 23 δεν μπορούσα να έχω ολοδικό μου σκύλο (όχι της οικογενειας) γιατί ήμουν δυο λαλούν και τρεις χορεύουν..
Είναι πολύ αισιόδοξο να βλέπουμε συνειδητοποιημένες κινήσεις..

Μπραβο πάλι!!!
Επειδή το θέλεις θα έρθει εκείνη η στιγμή που θα το αποκτήσεις..
Τότε θα είναι και η ώρα..;):):)

Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
50
Θεσσαλονίκη
marthathesharpei.blogspot.com
Πέρασα τα φοιτητικά μου χρόνια με την αγαπημένη μου σκύλα ever που την απέκτησα όταν ήμουνα φοιτήτρια. Πιο ανέμελα και απρογραμμάτιστα χρόνια από αυτά δεν υπάρχουν. Πιστεύω πως πέρασε καλύτερα από όλα τα σκυλιά που είχα και που θα έχω ποτέ.
Ήμουνα ρεμάλι μέγα, όπου δυο κι εγώ τρεις ΑΛΛΑ η Λουκία ήτανε πάντα και παντού μαζί μου (από τις βόλτες, τα πάρτυ και τα μπαράκια μέχρι και τη σχολή), πάντα προτεραιότητα, πάντα πάνω απ' όλους!

Το θέμα είναι να κάτσεις και να φανταστείς τη ζωή σου για τα επόμενα 10 χρόνια. Τους καφέδες, τις βόλτες, τις εκδρομές, τις παρέες, τις κοπέλες (περιπέτειες ή σχέσεις). Μπορείς να βάλεις το σκυλί σου μέσα σε όλα αυτά; Μπορείς να τα θυσιάσεις (αν χρειαστεί) για το σκυλί; Μπορείς να το έχεις προτεραιότητα;
Αν ναι τότε προχώρα!

Όλοι δουλεύουμε και λείπουμε από το σπίτι (εγώ βέβαια έχω την τύχη να έχω τη σκύλα μου μαζί μου στη δουλειά σχεδόν πάντα). Είτε ζεις μόνος είτε έχεις μεγάλη οικογένεια, το σκυλί θα μένει κάποιες ώρες μόνο του. Αλλιώς σκύλο θα παίρνανε μόνο οι εισοδηματίες.
Το θέμα είναι, μπορείς όταν τελειώνει η δουλειά να είσαι παρόν στις ανάγκες του; Μπορείς να είσαι (πραγματικά) μαζί του;
Να τον παίρνεις στον καφέ ακόμη κι όταν οι φίλοι σου τσινάνε; Να τους εκπαιδεύσεις να διαλέγετε την καφετέρια που θα δεχτεί το σκύλο; Να χάσεις μια εκδρομή/ένα ταξίδι επειδή ο σκύλος δεν μπορεί να ακολουθήσει; Να τον παίρνεις στις διακοπές ακόμη και όταν η κοπέλα σου μουτρώνει που δε σας δέχονται στο ξενοδοχείο που θέλει να μείνετε; Που θα χρειαστεί να κάνετε 2 μέρες ταξίδι με το αυτοκίνητο αντί για 2 ώρες με το αεροπλάνο; Μπορείς να στείλεις αυτήν που δε θα τον θέλει επειδή δεν αντέχει την τρίχα του στα ρούχα της, σιχαίνεται τα σάλια του και δεν τον αφήνει να την πλησιάσει μήπως της σκίσει το καλσόν;
Αυτά είναι τα σημαντικά.;)

Last edited:

ToDo

New Member
26 Απριλίου 2009
4
0
Καλημέρα και καλό μήνα! Όσων αφορά το αν είμαι μικρός, σε ποιά ηλικία δηλαδή είναι κατάλληλο να αποκτήσει κανείς; 1 χρόνος φανταρικό,5 χρόνια κανονικά η σχολή και ένα δάνειο τριών ετών για μένα που δε διάβαζα :D μας κάνουν 27 τα οποία κλείνω σε 15 μέρες. Έχω διαβάσει και έχω αναλογιστεί τις ευθύνες και τις δυσκολίες, αλλά παρόλ`αυτά είμαι διατεθειμένος να τα υποστώ μέχρι ενός σημείου,γιατί μετά από ένα σημείο πιστεύω εκπαιδεύεται ο ιδιοκτήτης και του γίνεται τρόπος ζωής η συμβίωση με τον τετράποδο φίλο του και δεν συγκρίνει τις όποιες δυσκολίες με την τη συντροφιά που του προσφέρει το ζωάκι.
Όσων αφορά τα επόμενα βήματα στη ζωή πχ σχέση ή οτιδήποτε άλλο,πάντα θα υπάρχει και κάτι επόμενο που θα μας αποτρέπει. Έτσι πολλοί δε θα επαιρναν ποτέ. Εγώ κάποια στιγμή σίγουρα θα πάρω!
Δεν ξέρω, ίσως τα βλέπω πολύ χαλαρά και ρόδινα όλα(αν και δε νομίζω ότι είναι ακριβώς έτσι).
Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις και τις συμβουλές σας.

mariettou

Well-Known Member
14 Μαρτίου 2009
314
1
Glasgow, UK
Γεια σου ToDo! Εγω παντως συμφωνω μαζι σου στο οτι ουσιαστικα δεν θα υπαρξει ποτε η καταλληλη στιγμη για να παρουμε σκυλο. Παντα θα υπαρχει κατι αλλο, σπουδες, δουλεια, οικογενεια , καριερα κοκ. Αν ολοι περιμεναν τις απολυτα ιδανικες συνθηκες για να αποκτησουν σκυλο θα επρεπε ζωα να εχουν μονο οι συνταξιουχοι (και με τα τελευταια δεδομενα αυτο θα αργει ολο και περισσοτερο:p) και τοτε δεν θα εχουν την ενεργεια για αυτο, οποτε ουσιαστικα δεν θα επρεπε κανεις να εχει σκυλο. Το ιδιο πιστευω ισχυει για παραδειγμα και με την αποφαση να κανει καποιος οικογενεια. Καποτε ειναι πολυ μικρος, μετα εχει πολλη δουλεια, μετα ειναι πολυ μεγαλος. Δεν θα κανει ο κοσμος δηλαδη πια παιδια;

Εγω ειμαι 22 χρονων και πηρα προσφατα σκυλακι. Καποιες φορες αναγκαζομαι να μεινω μεσα για να τον προσεξω ή γιατι οι φιλοι μου πανε σε μερη που δεν ειναι ευκολο να μπουν σκυλοι. Δεν το θεωρησα υπερβολικη δεσμευση, ουτε σκεφτηκα οτι θα ηταν καλυτερα να μην τον εχω. Πιστευω το αξιζει και με το παραπανω. Οποτε ειναι δυνατον τον παιρνω μαζι μου. Δε νομιζω οτι ειναι κατι τρομερο, εχω ηδη συνηθισει και εγω και αυτος και οι φιλοι μου που κανουν σαν τρελοι να τον δουν (ειναι βεβαια και γλυκουλης και οταν τον κρατανε τους πλησιαζουν ολα τα κοριτσακια:p).

Μαλλον τα παιδια ακουσαν οτι τελειωνεις τωρα τις σπουδες και πιστεψαν οτι εισαι πολυ μικροτερος. Αλλα εσυ κοντευεις τα 30, δε νομιζω οτι θα κανεις καθε μερα εξαλλο clubbing και θα κοιμασαι αντι να βγαζεις βολτα τον σκυλο πχ :D Ειπες οτι διαβαζεις και ψαχνεις την καταλληλη ρατσα και το πρωτο σου μελημα ειναι το να ειναι ευτυχισμενος ο σκυλος. Καθε μερα βλεπω διαφορους μεγαλυτερους και υποτιθεται πιο ωριμους που δεν κανουν τιποτα απο αυτα. Ειμαι σιγουρη οτι οταν βρεις εσυ τον σκυλο που σου ταιριαζει ειτε τωρα ειτε οταν νιωσεις περισσοτερο ετοιμος θα ειστε μια χαρα:)

Last edited:

chris paras

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
59
0
σε καταλαβαινω απολυτα.. και εγω ειμαι περιπου στην ιδια κατασταση , μονο που εγω ειχα παρει δωρο στο "αισθημα" το σκυλι το ειχαμε μαζι μεχρι που χωρισαμε και μου τον πηρε.. και τωρα δεν εχω σκυλο και ξενερωνω full.. αλλα απο την αλλη επειδη δεν εχω ακομα κατασταλαξει με την ζωη μου ακομα δεν μπορω να παρω δικο μου..

ο sir elrik εχει δικιο αραξε κανα χρονο και μετα το ψαχνεις πιο ωριμα.. εγω ειμαι στην φαση του αραγματος τωρα :):) .. και να σου πω κατι αν θελω επαφη με σκυλι εχω το cocker του αδερφου μου και το boxer του κουμπαρου μου και την ψιλο παλευω ετσι..
αν δεν εισαι απολυτα σιγουρος μην το κανεις μονο και μονο επειδη αγαπας τα σκυλια !

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.330
Μέλη
20.101
Νεότερο μέλος
nikolapetr