Γεια σας! Νέο μέλος

fox

Member
31 Δεκεμβρίου 2013
22
0
κρητη
γεια σε ολους!ειμαι νεος ιδιοκτητης ενος τσεχοσλοβακικου λυκοσκυλου 2 1/2 μηνων και την εχω 2 βδομαδες.εχω μεγαλωσει με βελγικα γκρενενταλ και ειπα οτι θα μπορουσα με την εμπειρια αυτων να συζησω και με ενα τσεχοσλοβακικο αλλα μαλλον τα εχω βρει λιγο σκουρα.εχω διαβασει αρκετα για τη φυλη πριν το αποφασισω και εχω μιλησει και με εκτροφεις.
μεχρι εκει ολα καλα αλλα το κουταβι εχει βγει λιγο αγριεμενο, δαγκωνει και οταν πας να γλιτώσεις αυτο που εχει στο στομα της (μια καρεκλα, ενα παντζακι, ενα χερι...) αυτη δαγωνει πιο δυνατα και γρυλιζει. εχω δοκιμασει να την ηρεμησω με τους κλασσικους τροπους, οπως π.χ να τη κρατησω κατω, αλλα αυτη παθαινει αμοκ κ τα παιρνει χειροτερα. το εκανα για κανα 2 μερες αλλα τα επαιρνε πιο συχνα κ το σταματησα.
στην εκπαιδευση ειναι πανεξυπνη καθως με μερικα μεζεδακια καταλαβαινει τα παντα (το κατσε το αστο κ.α.) αλλα μονο οταν ειναι υπο την μυρωδια του μεζε.
εχετε καμια καλη ιδεα?κανα καλο ψυχιατρο?το μονο που με αγχωνει ειναι να μην κάνει συνήθεια το γρυλισμα κυρίως όταν μεγαλώσει...

agathe

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2011
3.265
114
Σπέτσες
ταβοράκι....:cool:

Καλή χρονιά και καλώς όρισες.

Εννοείς έχεις μιλήσει με εκπαιδευτές?

Δεν ξέρω τη φυλή αυτή, αλλά θεωρώ ότι όλα αυτά που κάνει είναι κατά κύριο λόγο κουταβίσιες συμπεριφορές. Μπορείς να διαβάσεις εδώ μέσα διάφορα ενδιαφέροντα θέματα που σχετίζονται με τη συμπεριφορά ενός κουταβιού και το μεγάλωμα του.
Επίσης θεωρώ ότι το να κρατήσεις κάτω το κουτάβι κλπ κλπ ΔΕΝ είναι τρόπος να το ηρεμήσεις!

fox

Member
31 Δεκεμβρίου 2013
22
0
κρητη
οχι με τον εκτροφεα εχω μιλησει κ ψαχνω μαλλον και για κανα εκπαιδευτη που να τη ξερει τη ρατσα.

BullNara

Member
29 Δεκεμβρίου 2013
14
0
Θεσσαλονίκη
Σου πρότεινα να πάρεις ένα τηλέφωνο στον Γιώργο Κωστόπουλο πολύ καλό εκπαιδευτή με ειδικότητα στην αλλαγή συμπεριφοράς η στην ομαλή μετάβαση του στην ενηλικίωση του. θα βρεις στοιχειά του στο internet. είναι πολύ καλός στην δουλειά του και πολύ κάλος κριτής αναγνωρισμένος σε τέτοιου είδους ράτσες. Με έχει κρίνει αρκετές φορές.

fox

Member
31 Δεκεμβρίου 2013
22
0
κρητη
σε ευχαριστω πολυ!θα επικοινωνησω μαζι του αν και η αποσταση δεν ξερω το κατα ποσο η αποσταση θα ειναι προβλημα.

Ghostdoc

Well-Known Member
25 Νοεμβρίου 2013
1.623
793
Ghostlands
Καλως το φίλο. Οπως εχεις και εχουμε καταλαβει υπαρχει προβλημα . Αν ησουν ασχετος θα ταιριαζε γαντι η φραση, " δεν ηξερες, δε ρωταγες;" αλλα απο οτι μας λες και ηξερες και ρωτησες.. !! θα χε λοιπον ενδιαφερον και θελα να ξερα πως + γιατι αποφασισες να "μπλεξεις" με αυτη τη φυλη. Σαν να μην εφταναν τα Βελγικα δηλαδη! Το μονο σιγουρο ειναι οτι πρεπει να λυσεις το προβλημα το ταχυτερο δυνατο, πριν γενικευτει η συμπεριφορά και φυσικα πριν την εφηβεία- ενηλικίωση .

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Kαλώς όρισες.
Θα σου πω κι εγώ να βρεις έναν καλό εκπαιδευτή να ασχοληθείτε με τον σκύλο σου μαζί.
Ο Κωστόπουλος θα συμφωνήσω ότι θα ήταν πολύ καλή επιλογή αλλά από την Αθήνα πως να βοηθήσει; Ψάξτο εκεί που είσαι.

ilektra_ilie

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2012
1.834
61
Hollywood
pawpix.wix.com
Καλως ηρθες και καλη χρονια!
Να χαιρεσαι την μικρουλα σου και μπραβο που δεν εκανες επιπολαιες κινησεις αλλα πρωτα διαβασες, εμαθες και μετα την πηρες απο σωστο εκτροφεα.
Δεν θα σου πω οτι τα κανει αυτα γιατι ειναι αγρια, προσωπικα πιστευω οτι ειναι κλασικη κουταβισια συμπεριφορα που εμφανιζεται και σε πολλα αλλα κουταβια, αλλα θα σου πω οτι προσωπικα δεν θα διαλεγα αυτη την ρατσα (οπως και αρκετες αλλες) αν δεν ειχα βρει καποιον αξιοπιστο εκπαιδευτη για να ειμαι σιγουρη οτι θα μεγαλωσει και θα κοινωνικοποιηθει σωστα.
Δεν ειναι απο τις πιο ευκολες ρατσες (απο οτι εχω διαβασει τουλαχιστον) και το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να μην κανεις μονος σου πειραματα, π.χ την κραταω στο πατωμα, γιατι βλεπεις οτι ετσι αγριευει πιο πολυ το σκυλι σου.
Το θεμα ειναι να εχει σωστη κοινωνικοποιηση και σωστο χαρακτηρα και για να τα κανεις ολα αυτα πρεπει πρωτα να χτισεις εμπιστοσυνη.
Ασε το κουταβι σου να χαρει την ηλικια του και οταν φτασει 4-5 μηνων ξεκινα εκπαιδευση. Πιο πολυ για να ερθει σε επαφη με σωστα και ισορροπημενα σκυλια στο εκπαιδευτηριο. Και προσοχη να μην εχει καποια αρνητικη εμπειρια οσο ειναι κουταβι.
Ευχομαι να εχετε μια υπεροχη γεματη υγεια ζωη μαζι :)

fox

Member
31 Δεκεμβρίου 2013
22
0
κρητη
"έμπλεξα" κ με αυτήν τη φυλή γιατί θεωρώ ότι είναι απίστευτα υπέροχη όπως και τα βέλγικα επίσης. Άλλωστε δεν νομίζω ότι είναι κ το μοναδικό ζωντανό στο κόσμο που κάνει κάτι τέτοιο. εννοώ ότι οποιαδήποτε ράτσα σκύλου θα μπορούσε να παρουσιασει το ίδιο θέμα. Από εκεί και πέρα σίγουρα πρέπει να λυθεί το πρόβλημα και γι αυτό το παραθέτω μήπως και κάποιος έχει καμία καλύτερη εμπειρία και συμβουλή μέχρι να καταφέρω να βρω έναν άξιο εκπαιδευτή.

fox

Member
31 Δεκεμβρίου 2013
22
0
κρητη
σας ευχαριστω πολυ παιδια! όσον αφορά την κοινωνικοποίηση νομιζω οτι είμαστε σε αρκετα καλο σταδιο. είναι όντως κουτάβι ακόμα, πολλές φορές λόγω μεγέθους το ξεχνάω χαχα. αλλά υπάρχει αρκετή υπομονή ευτυχως και θέληση και νομίζω ότι στο μέλλον θα υπάρξει το επιθυμητό αποτέλεσμα (λευκή σημαία)

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Κι εγώ έτσι νομίζω fox!
Το κάθε κουτάβι έχει τον χαρακτήρα του και μερικά είναι κέρατα , ανεξαρτήτου φυλής!
Όταν όμως υπάρχει ενδιαφέρον και προσοχή από τον αυτόν που τον μεγαλώνει δεν ξεφεύγουν τα πράγματα. Καλά κάνεις κι ενδιαφέρεσαι και ρωτάς και σίγουρα θα υπάρξουν πολλοί με εμπειρία να σου απαντήσουν και να σε προσανατολίσουν σωστά. Μακάρι να βρεις και τον σωστό εκπαιδευτή γιατί αυτό κι αν είναι δύσκολο..

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Αυτό που θα σου πει ένα εκπαιδευτής είναι να κόψεις την συνήθεια να της παίρνεις ότι έχει στο στόμα της!

Μην τεστάρεις την σκύλα!Μάθε πως να συναργάζεσαι μαζί της!

Λάβε υπόψιν σου ότι είναι μόλις 2,5 μηνών, άρα μωρό!
Θέλει προσεκτικούς χειρισμούς!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.976
20.412
fox...άνθρωπέ μου...καλώς ήρθες στο φόρουμ :)

Υπομονή και ψυχραιμία φίλε μου. Τίποτα περισσότερο.
Αν είσαι έμπειρος σκυλάς, απλώς...φρόντισε να μην έρχεσαι συνεχώς σε αντιπαράθεση με το διαβολοκούταβο. Δεν έχει νόημα και θα έχει και επιπτώσεις στην υγεία σου. Trust me...

Αδιαφορία...crate, και...προσευχή να περάσει το κρίσιμο χρονικό διάστημα του πρώτου...ενάμιση θα σου έλεγα χρόνου, αλλά εγώ τουλάχιστον μετράω ακόμα.

Και βέβαια, ένας καλός εκπαιδευτής είναι σχεδόν πάντα απαραίτητος.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.976
20.412
απο αθηνα αλλα πλεον μεταναστης μενω νοτια κρητη!οχι απο τσεχια τη πηρα.
Αν έχεις facebook και θέλεις, επικοινώνησε με αυτό το προφίλ.
Αν δεν μπορεί η ίδια να σε αναλάβει, ίσως μπορεί να σου συστήσει κάποιον άλλο.

Ghostdoc

Well-Known Member
25 Νοεμβρίου 2013
1.623
793
Ghostlands
"έμπλεξα" κ με αυτήν τη φυλή γιατί θεωρώ ότι είναι απίστευτα υπέροχη όπως και τα βέλγικα επίσης. Άλλωστε δεν νομίζω ότι είναι κ το μοναδικό ζωντανό στο κόσμο που κάνει κάτι τέτοιο. εννοώ ότι οποιαδήποτε ράτσα σκύλου θα μπορούσε να παρουσιασει το ίδιο θέμα. Από εκεί και πέρα σίγουρα πρέπει να λυθεί το πρόβλημα και γι αυτό το παραθέτω μήπως και κάποιος έχει καμία καλύτερη εμπειρία και συμβουλή μέχρι να καταφέρω να βρω έναν άξιο εκπαιδευτή.
Χαίρομαι ! Κάθε σκύλος είναι υπέροχος, είτε ανήκει είτε όχι σε κάποια φυλη. Απο κει και πέρα , επιλέγουμε μια φυλη αξιολογώντας συγκεκριμενα χαρακτηριστικά, αυτά σε ρώτησα να μας περιγράψεις.
Προφανώς και δεν ειναι το μονο σκυλί που συμπεριφέρεται κατ αυτό τον τρόπο, ιδίως στην κουταβίσια περίοδο. Οπως πολυ σωστα λες, το προβλημα πρεπει να λυθει. Γνωρίζεις οτι πρόκειται για μια δύσκολη φυλη που χρειάζεται έμπειρα χέρια , μεγάλη προσοχή και άφθονη κοινωνικοποίηση. Ενα κουτάβι είναι απατηλά εύκολο στο χειρισμό αλλά εντός ολίγων μηνών θα αποκτήσει διαστάσεις και δύναμη ενός ενήλικου και γι αυτο θα πρέπει να είσαι προετοιμασμένος. Ενα απλό παράδειγμα: φαντάσου να πρέπει στο μέλλον να αφαιρέσεις ακαριαία ένα δηλητηριώδες αντικείμενο από το στόμα του. Καταλαβαίνεις πόσο σημαντικό είναι να μπορείς να του δώσεις την εντολη άστο και να μπορείς απο νωρίς να βαζεις τα χερια σου άφοβα στο στόμα του κλπ. Φυσικά, ξαναλέω, είναι μικρός ακόμα αλλα όπως μου τόνιζε πάντα ένας φίλος εκπαιδευτής, είναι πάντοτε προτιμότερο να προλαμβάνεις παρά να διορθώνεις. Εάν μια λανθασμένη συμπεριφορά καθιερωθεί από νωρίς είναι πολύ δυσκολότερο να εξαλειφθεί .
Αλήθεια, με την κτητικότητα της τροφής πως τα παει;

fox

Member
31 Δεκεμβρίου 2013
22
0
κρητη
Αυτό που θα σου πει ένα εκπαιδευτής είναι να κόψεις την συνήθεια να της παίρνεις ότι έχει στο στόμα της!
ναι αλλα πολλες φορες στο στομα της εχει το ποδι μου κ αληθεια δε θελω να της το αφησω.προσπαθω να της μαθω το αστο αλλα ειναι μια απο τις διαταγες που δε θελει να μαθει.δε το τεσταρω να σωθω προσπαθω.χαχα.εχεις δικιο ειναι μικρη ακομα ελπιζω να λυθει στο μελλον.

Last edited:

fox

Member
31 Δεκεμβρίου 2013
22
0
κρητη
Αλήθεια, με την κτητικότητα της τροφής πως τα παει;
αν προκειτε για κροκετα μια χαρα αν ειναι με barf τρεχα να σωθεις αν κ δε τη προλαβαινεις τα τρωει σα το γλαρο.