Γεια χαρά και από εμένα !!

11 Ιουνίου 2014
8
5
40
Καλησπέρα σας, λέγομαι Αντώνης και η κοπελιά.. Μόκα. Είναι ένα cane corso 12 εβδομάδων και είναι τέλεια!! Είναι πρώτη φορά που συναναστρέφομαι με θυληκό και μπορώ να πώ ότι έχω καταενθουσιαστεί!
Είναι πολύ γλυκιά και παιχνιδιάρα αλλά και πολύ ζωηρή μερικές φορές. Τα πάμε πολύ καλά οι δυό μας και θεωρώ ότι μαθαίνει πανεύκολα και συμπεριφέρεται σαν μικρή κυρία.
Σας ευχαριστώ που υπάρχετε και μπορούμε και αντλούμε γνώσεις για τους αγαπημένους μας φίλους!

Attachments

aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
Καλωσήρθατε! Μια κούκλα η Μοκα και ωραίο χρώμα!
Φαντάζομαι τώρα ξεκινάτε σιγά σιγά τις βόλτες σας!

Πες μας κάποια πράγματα για αυτή! Από που τη πήρες, πως κατέληξες σε cane corso κτλ :)

• Like
Reactions: Αντώνης990

11 Ιουνίου 2014
8
5
40
Στο κανε κορσο κατέληξα ύστερα από πολύ σκέψη και μελέτη. Αφορμή στάθηκε ένας γείτονας ο οποίος έχει ένα αρσενικό, το οποίο και με ενθουσίασε τόσο με τη σωματοδομή του όσο και με το χαρακτήρα του. Φυσικά και μου αρέσουν τα μεγαλόσωμα και δυνατά σκυλιά και ύστερα από την εμπειρία που απέκτησα από rottweiler, θεώρησα ότι το ταμπεραμέντο του κάνε κόρσο μου ταιριάζει.
Τη μόκα μου την έφερε ένας οικογενειακός γνωστός με καταγωγή από Βουλγαρία, ο οποίος έχει τους γονείς της.
Έχουμε 3-4 μέρες που βγαίνουμε βολτίτσες. Με τα άλλα σκυλιά τα πάει αρκετά καλά, ασχέτως μεγέθους και ράτσας, αν και σε μερικά φοβάται λίγο παραπάνω και σε μερικά άλλα ξεκινάει αμέσως το παιχνίδι.
Με τους ανθρώπους είναι πολύ φιλική και παιχνιδιάρα, αλλά όχι σε υπερβολικό βαθμό. Αν σταματήσεις να την ''πασπατεύεις'' δε θα σου γίνει τσιμπούρι.
Είναι ιδιαίτερα υπάκουη και ανταποκρίνεται άψογα στη βασική υπακοή που ξεκινήσαμε. Θα κάτσει πριν φάει και δεν θα φάει αν δεν της πώ εγώ, κάθεται μόνη της όταν σταματάμε στο δρόμο κλπ. (φυσικά όχι πάντα, αλλά είμαστε σε καλό δρόμο)
Είναι λίγο πεισματάρα, όταν υπάρχει κόσμος τριγύρω, αλλά με υπομονή και επιμονή πιστεύω θα το διορθώσουμε.
Ένα προβληματάκι που αντιμετωπίζουμε (αν και δεν ξέρω αν όντως οφείλεται στη μόκα), είναι με τον Darco. Ο Darco είναι και αυτός κάνε κόρσο (αρσενικό) κατά 2 βδομάδες μικρότερο σε ηλικία και ανήκει σε πολύ καλό μου φίλο.
Βγαίνουμε όλοι μαζί βόλτες (είναι σωστό αυτό άραγε?) και έχουν ένα θεματάκι στο μεταξύ τους.
Για να μην μακρυγορώ και κουράζω, θα το αναλύσω σε νέο θέμα στην αντίστοιχη ενότητα ώστε να πάρω τις πολύτιμες απόψεις και συμβουλές σας.
Αυτά πάνω κάτω για τη μικρή μου και πάλι..καλως σας βρήκαμε!!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.970
20.401
Καλώς ήρθες στο φόρουμ και να την χαίρεσαι την μικρή σου.

Ο Darco...2,5 μηνών, βγαίνει έξω βόλτες;
Η μικρή σου...επίσης; Εχουν τελειώσει τα εμβόλιά τους;
Οι γονείς της Μόκας σου, έχουν pedigree; Η Μόκα;

• Like
Reactions: Siegfried

11 Ιουνίου 2014
8
5
40
Καλώς ήρθες στο φόρουμ και να την χαίρεσαι την μικρή σου.

Ο Darco...2,5 μηνών, βγαίνει έξω βόλτες;
Η μικρή σου...επίσης; Εχουν τελειώσει τα εμβόλιά τους;
Οι γονείς της Μόκας σου, έχουν pedigree; Η Μόκα;
Σε ευχαριστώ!
Βόλτες έχουμε ξεκινήσει 2-3 μέρες τώρα, από τη στιγμή που πήραμε το οκ από το γιατρό!
Εγώ δεν πήρα pedigree, για τους γονείς δεν ξέρω να απαντήσω.:)

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.970
20.401
Αν δεν έχετε ολοκληρώσει τα εμβόλιά σας, ελπίζω να σας έχει ενημερώσει, για τους πιθανούς κινδύνους.

Επίσης, καλό θα είναι να πληροφορηθείς, έστω και εκ των υστέρων, ότι σκυλάκι δεν παίρνουμε απ'όπου να 'ναι. Για πολλούς λόγους, που αναφέρονται συνεχώς και παντού στο φόρουμ, οπότε θα τους βρεις εύκολα. Για τους ίδιους δε λόγους, δεν ζευγαρώνουμε ΠΟΤΕ τον σκύλο μας. Και ελπίζω, να μην έχετε τέτοιες φιλοδοξίες, με τους γονείς του Darco :unsure:

Να προσέχεις το κουτάβι σου. Κανονικά, ο "εκτροφέας" σου, θα πρέπει να σε ενημερώσει με κάθε λεπτομέρεια, για το μεγάλωμά του. Πόσο μάλλον, που ανήκει σε μεγαλόσωμη φυλή. Εύχομαι ειλικρινά, να μην ξημερώσει μια αποφράδα ημέρα, στο κοντινό μέλλον, που θα ανακαλύψεις ότι ίσως το κουτάβι σου, να έχει δείγματα δυσπλασίας.

11 Ιουνίου 2014
8
5
40
Αν δεν έχετε ολοκληρώσει τα εμβόλιά σας, ελπίζω να σας έχει ενημερώσει, για τους πιθανούς κινδύνους.

Επίσης, καλό θα είναι να πληροφορηθείς, έστω και εκ των υστέρων, ότι σκυλάκι δεν παίρνουμε απ'όπου να 'ναι. Για πολλούς λόγους, που αναφέρονται συνεχώς και παντού στο φόρουμ, οπότε θα τους βρεις εύκολα. Για τους ίδιους δε λόγους, δεν ζευγαρώνουμε ΠΟΤΕ τον σκύλο μας. Και ελπίζω, να μην έχετε τέτοιες φιλοδοξίες, με τους γονείς του Darco :unsure:

Να προσέχεις το κουτάβι σου. Κανονικά, ο "εκτροφέας" σου, θα πρέπει να σε ενημερώσει με κάθε λεπτομέρεια, για το μεγάλωμά του. Πόσο μάλλον, που ανήκει σε μεγαλόσωμη φυλή. Εύχομαι ειλικρινά, να μην ξημερώσει μια αποφράδα ημέρα, στο κοντινό μέλλον, που θα ανακαλύψεις ότι ίσως το κουτάβι σου, να έχει δείγματα δυσπλασίας.
Είμαι σε συχνή επικοινωνία με το γιατρό, ο οποίος τυγχάνει και φίλος και έχω ενημερωθεί πλήρως!
Η αλήθεια είναι, ότι συζητούσα την αγορά κουταβιού επικείμενης γέννας από εκτροφείο, όταν ενημερώθηκα ότι η μικρή υπήρχε ήδη και αφού ήταν φίλου, πήγα την είδα και ερωτευτήκαμε.. Όσο για το ζευγάρωμα, όχι δεν έχουμε τέτοιες βλέψεις. Η ''αγορά'' του κανε κορσο δεν έχει ''βρωμήσει'' ακόμα και δε θα ήθελα να συμβάλω σε αυτό.
Όσο για τη δυσπλασία, το απεύχομαι και εγώ. Αν και την έχω πατήσει με το πρώτο μου rottie το οποίο αν και με pedigree έβγαλε δυσπλασία!(τα πρώτα μου βήματα )

Σε ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον!

• Like
Reactions: ISKENDER

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.970
20.401
Η ''αγορά'' του κανε κορσο δεν έχει ''βρωμήσει'' ακόμα και δε θα ήθελα να συμβάλω σε αυτό.
Παρήγορο το ότι δεν σκοπεύεις να πράξεις το ίδιο, αλλά δυστυχώς η αγορά έχει ήδη βρωμίσει, εφόσον ήδη κυκλοφορούν τέτοιες γέννες, σαν του φίλου σου. Και παρότι φίλος, δεν "έψαξες" τα σκυλιά του; Τους γονείς, του κουταβιού σου; Δεν ρώτησες αν και τι κουβαλάνε, ενώ έχεις δυστυχώς παρόμοια εμπειρία; Αποφάσισες να το ρισκάρεις;

11 Ιουνίου 2014
8
5
40
Παρήγορο το ότι δεν σκοπεύεις να πράξεις το ίδιο, αλλά δυστυχώς η αγορά έχει ήδη βρωμίσει, εφόσον ήδη κυκλοφορούν τέτοιες γέννες, σαν του φίλου σου. Και παρότι φίλος, δεν "έψαξες" τα σκυλιά του; Τους γονείς, του κουταβιού σου; Δεν ρώτησες αν και τι κουβαλάνε, ενώ έχεις δυστυχώς παρόμοια εμπειρία; Αποφάσισες να το ρισκάρεις;
Μόνο στα λόγια βασίστηκα και τον εμπιστεύτηκα. Με δεδομένο το γεγονός, ότι το κουτάβι ήταν ήδη γεννημένο. Πράγμα το οποίο έπαιξε σημαντικό ρόλο. Επίσης, η αρνητική μου εμπειρία λειτούργησε εν μέρει κάπως ανάποδα, ''απαξιώνοντας'' το pedigree.
Εν πάση περιπτώσει, η μικρή έχει ένα εξαιρετικό χαρακτήρα και πολύ καλλίγραμο κορμί!!:D:D

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.970
20.401
Εν πάση περιπτώσει, η μικρή έχει ένα εξαιρετικό χαρακτήρα και πολύ καλλίγραμο κορμί!!:D:D
Εύχομαι να τα διατηρήσει, και όταν φτάσει στην ηλικία, που θα "δείχνουν" πραγματικά και σοβαρά.

• Like
Reactions: Αντώνης990

Giannis_Rottie

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2013
1.207
1.243
Brakhami,Athens,Greece
Κουκλα η μικρη Αντωνη. να σου ζησει και να την χαιρεσαι και να σε χαιρεται και αυτη. Εξαιρετικη επιλογη η παραπανω φυλη, ειναι μια εκ των αγαπημενων μου. Ελπιζω να σου βγει διαμαντι. Να προσεξεις ιδιαιατερα την κοινωνικοποιηση της για να βγει οσο το δυνατον πιο καλυτερη γινεται. Αναμενουμε και αλλες φωτογραφιες.

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.062
Φιλε μου κατ'αρχην να σου ζησει.
Επειτα βαλε κι αλλες φωτο......!!

Τελος να σου πω οτι κακως απαξιωνεις το pedigree και κυριως αγνοοντας τις "γραμμες" του σκυλου σου (αρα κ την ιστορια του ως μερος της ιστοριας της φυλης που λες οτι αγαπας) δινεις ως αγοραστης το "δικαιωμα" να βρωμισει κι αλλο η ηδη βρωμικη αγορα των cane corso...... με καλη προθεση στο λεω......