Γευγισμα ενω τρωμε ή τσισα ως εκδικηση


lilikazoo

Member
3 Οκτωβρίου 2017
6
0
38
Καλημερα σας . Ζητω την βοηθεια σας καθως ειμαστε στα ορια μας
Τον Ιανουαριο υιοθετησαμε ενα σκυλο απο καταφυγιο . Μας ειπαν οτι ηταν πεντε -τελικα ειναι δεκα χρονων και ...
Το προβλημα με τον σκυλο μας ειναι οτι οταν τρωμε γαυγιζει πολυ δυνατα διεκδικοντας να του δωσουμε φαγητο απο το τραπεζι . Εαν δε του δωσουμε κανει τσισα απο αντιδραση .
Δυστηχως λογω ωραριου βαρδιων στο σπιτι δεν μπορουμε να εχουμε συγκεκριμενες ωρες γευματων της οικογενειας . Ο καθενας τρωει οποτε βολευετε συμφωνα με την εργασια του . Αρα αυτο το ζουμε 3-4 φορες την ημερα .
Εχουμε δοκιμασει λιχουδιες ,τις τρωει σε χρονο μηδεν και θελει και αλλες ή τις βαριετε και δεν τι τρωει μεχρι να παρει φαγητο απο το τραπεζι . Εχουμε δοκιασει να μεινει σε αλλο δωματιο αλλα συνεχιζει το γαυγισμα και κατουραει επισης . Το διο και στο μπαλκονι και δυστηχως δεν μας φταιει η γειτονια να τον ακουει να γαυγιζει .
Μιλησαμε με εκπαιδευτη και μας ειπε οτι ειναι μεγαλος για να αλλαξει συμπεριφορα και η στειρωση δεν θα βοηθησει σε ηρεμια .
Το σκυλι βγαινει 3 φορες βολτα εξω και τον ταιζουμε 2 φορες την ημερα πρωι και βραδυ ξηρα τροφη ή κονσερβα
Καθε βοηθεια δεκτη
 


Hammer

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2017
1.468
2.709
Καλημερα, τι φυλης ειναι ο σκυλακος; Κιλα; Πως καταλαβες οτι τελικα ειναι 10; Πως εισαι σιγουρη οτι τα κανει απο αντιδραση και οχι πχ λογω καποιου προβληματος υγειας; Ειναι ο πρωτος σκυλος σου;
 


lilikazoo

Member
3 Οκτωβρίου 2017
6
0
38
Οχι δεν ειναι ο πρωτος , μας το ειπαν 3 κτηνιατροι οτι ειναι περιπου 10-12 ετων , Δεν αφορα προβλημα υγειας του εχουμε κανει ολες τις εξετασεις , ειναι ημιαιμος αλλα σε καννις -πουντλ
 


Hammer

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2017
1.468
2.709
Οκ, κατ αρχην ασε τα καμπανακια του μαγκα ησυχα, δεν χρειαζεται νυστερια, λιγη πειθαρχια και υπομονη θελει...Δεν θα ξαναφαει πριν ή κατα τη διαρκεια του γευματος καποιου μελους της οικογενειας ΠΟΤΕ. Λιχουδιες σε ακυρες στιγμες οχι, θα τρωει οτι θελεις να του δωσεις ΜΟΝΟ στα 2 γευματα του. Το γαυγισμα και τα τσισα χρειαζονται υπομονη και διορθωσεις. Αν με την διορθωση ο σκυλος σταματησει να γαυγιζει ομως ΔΕΝ θα τον ανταμειψεις με μεζε αλλα με γλυκολογα και χαδια. Δεν χρειαζεται να τον απομακρυνεις οταν τρωτε το μπανιστιρι επιτρεπεται...
 


lilikazoo

Member
3 Οκτωβρίου 2017
6
0
38
Αρα για να καταλβω απλα σταματω να δινω λιχουδιες και τροφη απο το τραπεζι και θα σταματησει να γαυγιζει και να κανει τσισα απο μονος του? Δηλαδη πιθανο οταν καταλαβει οτι δεν του δινουμε σημασια ? και θα το καταλαβει?
 


Hammer

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2017
1.468
2.709
Σταδιακα θα το καταλαβει...Δε θα του αρεσει...Οταν γαυγιζει θα πρεπει να του λετε ΜΗ και να του δινεις ενα "τρανταγμα" χρησιμοποιωντας το λουρι που θα εχεις πιασμενο στο περιλαιμιο του.Αν του εχεις στηθολουρο παρε ενα φθηνο περιλαιμιο για αυτο τον λογο. Το "τρανταγμα" τις πρωτες φορες θα ειναι ηπιο και οσο συνεχιζει θα αυξανεις την ενταση ΧΩΡΙΣ ομως φωνες και υστεριες. Το ιδιο για τα τσισα αν το κανει μπροστα σου. Αν τα κανει κρυφα θα τον οδηγεις στο σημειο του εγκληματος, θα του το δειχνεις και θα του μιλας με αποδοκιμασια για λιγο(σαν να θες να του δημιουργησεις ενοχες) μην τραβας λουρι ή φωναζεις σε αυτη τη φαση, εχει γινει ηδη..Τωρα δεν ξερω αν εχει θεματα ακρατειας λογω ηλικιας, λογικο μου φαινεται..ΚΑΘΕ φορα που δειχνει καλη συμπεριφορα θα τον ανταμειβετε με χαδια ακομα και μετα τις διορθωσεις, δειξτε του οτι ειστε παντα φιλοι!
 


l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.642
7.753
Να τον χαίρεστε και να σας ζήσει! Μπράβο που υιοθετήσατε σκυλάκι από καταφύγιο, τώρα η ηλικία δύσκολο να εντοπιστεί με ακρίβεια ακόμη και από κτηνίατρο γιατί πολλοί σκύλοι έχουν χάλια δόντια λόγω αφροντισιάς και κακής διατροφής από πολύ μικρή ηλικία. Μην σου κάνει εντύπωση λοιπόν αν είναι όντως 5-6.


καταλαβαίνω ότι είναι ενοχλητικό να έχεις έναν συναγερμό όποτε τρως μέσα στο αφτί σου αλλά να ξέρεις αυτή η συμπεριφορά υποδηλώνει κάποια παλιότερη εμπειρία του σκύλου, προφανώς τον τάιζαν παλιότερα στο τραπέζι και το έχει μάθει. Διαφωνώ ότι είναι δύσκολο να το ξεμάθει, είναι θέμα επιμονής και συνέπειας από μέρους σας. Πρέπει να συνεννοηθείτε και να κάνετε όλοι τα ίδια. Θα τον αγνοείτε πλήρως , ούτε καν θα τον κοιτάτε και θα τρώτε ανενόχλητοι σαν να μην τον ακούτε. Θα δεις ότι θα το κόψει αλλά πρέπει όλοι να δείξετε την ίδια συνέπεια, αν κάποιος κάνει του κεφαλιού του τότε δεν πρόκειται να σταματήσει την συμπεριφορά αυτή.
 
  • Like
Reactions: Yorkaddict


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.650
19.883
Εγώ θα χρησιμοποιούσα crate, τις ώρες αυτές.
Μικρών διαστάσεων, ίσα για το μπόι του, μήπως και τον αποτρέψει από το να κατουράει μέσα εκεί. Αν συνέχιζε το γάβγισμα, θα τον κουκούλωνα. Ολα αυτά, χωρίς μάλωμα. Απλώς με υπομονή, μέχρι να τελειώσει η φάση. Αν παρέμενε ήσυχος και στεγνός, θα τον έβγαζα 5 λεπτά, μετά το πέρας του φαγητού και θα του έδινα λιχουδιά. Αν έκανε σαματά, θα περίμενα 5 λεπτά, αφού θα σταματούσε να γαβγίζει, για να τον βγάλω και να του δώσω λιχουδιά.

Σε άλλες φάσεις δεν αντιδρά έτσι; Μόνο την ώρα του φαγητού;
 


lilikazoo

Member
3 Οκτωβρίου 2017
6
0
38
Οχι τις υπολοιπες ωρες ειναι ησυχος και κοιματε . Βεβαια δεν ειναι σκυλακι που το παιρνεις αγκαλιες . Μπορεις μονο να τον χαιδεψεις στο κεφαλι . Δεν θελει να του ακουμπας τα ποδια -γεννητικα οργανα και να τον σηκωνεις απο το πατωμα ,εκει δαγκωνει ασχημα (την πατησαμε εγω και ο συζηγοςμε επισκεψη στα επειγοντα) . Δεν μπορουμε να τον κανουμε μπανιο ή να τον καθαρισουμε (τον παμε μια φορα τον μηνα σε γκρουμερ για μπανιο) -Μονο οταν τον παει ο αντρας μου στον κτηνιατρο δεχεται να τον παρεις αγκαλια απο φοβο
 


noni_papa

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2015
1.935
3.155
34
Νέο Ψυχικό
Όσο συνεχίζετε να του δίνετε φαγητό από το δικό σας όταν τρώτε ή λιχουδιές την ώρα που τρώτε, τόσο θα συνεχίσει να τις ζητάει. Αυτή τη στιγμή σας εκπαιδεύει. Εσείς μπορεί να σκέφτεστε "ας του δώσω λιχουδιά ή κάτι από το πιάτο μου για να κόψει το γάβγισμα". Αλλά σε εκείνον αυτή η κίνηση μεταφράζεται "με επιβραβεύουν που γαβγίζω όσο τρώνε/το γάβγισμά μου έχει το αποτέλεσμα που θέλω" οπότε για εκείνον η όλη φάση είναι μια τεράστια επιβράβευση που ενισχύει την επανάληψη της πράξης (και αν συνεχιστεί μάλλον θα γίνει και πιο απαιτητικός). Μια χαρά μαθαίνουν και οι πιο μεγάλοι σε ηλικία σκύλοι, απλά θέλει περισσότερη υπομονή. Όπως είπαν οι προλαλήσαντες, κομμένες οι λιχουδιές από το τραπέζι και γενικά εν ώρα δικού σας φαγητού. Στην αρχή θα του κακοφανεί πάρα πολύ αλλά θα το πιάσει το νόημα.

Τώρα για τα τσίσα,Αφού αποκλείσετε ιατρικούς λόγους (ακράτεια) τότε και εγώ είμαι υπέρ του κρέιτ. Κάνει θαύματα στην εκπαίδευση της τουαλέτας αν χρησιμοποιηθεί σωστά και όχι καταχρηστικά. Προσωπικά θεωρώ ότι άμα τα κάνει στα κρυφά και δεν τον πάρεις χαμπάρι εκείνη τη στιγμή, δεν έχει απολύτως κανένα νόημα να τον οδηγήσεις κανά 15λεπτο μετά στο σημείο που τα έκανε. Δεν θα καταλάβει ακριβώς τι του λες και δεν θα μπορέσει να κάνει καμία σύνδεση.
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.650
19.883
Πρέπει να αποσυνδέσεις μεταξύ τους, τις δύο καταστάσεις.

Αυτό:
Βεβαια δεν ειναι σκυλακι που το παιρνεις αγκαλιες . Μπορεις μονο να τον χαιδεψεις στο κεφαλι . Δεν θελει να του ακουμπας τα ποδια -γεννητικα οργανα και να τον σηκωνεις απο το πατωμα ,εκει δαγκωνει ασχημα (την πατησαμε εγω και ο συζηγοςμε επισκεψη στα επειγοντα) .
Δεν είναι απαραιτήτως κακό. Και ο δικός μου έτσι είναι. Εχω μάθει, να μην τον ενοχλώ χωρίς λόγο, αφού νοιώθει άσχημα και δεν θέλει. Ο δικός σας, μπορεί να έχει πρότερες τραυματικές εμπειρίες. Να φοβάται ή και να πονάει και αυτό θα πρέπει βέβαια, να το αποκλείσετε. Η να μην έχει μάθει ποτέ έτσι, και να τρομάζει. Με τον καιρό, θα το βελτιώσει πιθανότατα, αν δεν το εξαλείψει τελείως. Σίγουρα, θα πρέπει να σεβαστείτε αυτή του την αντίδραση.

Αυτό όμως:
Δεν μπορουμε να τον κανουμε μπανιο ή να τον καθαρισουμε (τον παμε μια φορα τον μηνα σε γκρουμερ για μπανιο) -Μονο οταν τον παει ο αντρας μου στον κτηνιατρο δεχεται να τον παρεις αγκαλια απο φοβο
Θα πρέπει να το δουλέψετε λίγο-λίγο. Ειδικά αν ο κτηνίατρος ή ο groomer, κινδυνεύουν να δαγκωθούν. Μπάνιο δεν χρειάζεται να τον κάνετε συχνά. Με ένα συστηματικό, συχνό και ανώδυνο χτένισμα, θα τον μάθετε σιγά-σιγά να ανέχετε κάποιες κινήσεις σας. Δοκιμάστε όλα αυτά να τα κάνετε, αφού τον ανεβάσετε σε κάποιο τραπέζι πχ. Συνήθως όταν τα σηκώνεις από το πάτωμα [αν επιβιώσεις αναίμακτα από αυτό :D], λουφάζουν. 1-2 λεπτά χτένισμα τις πρώτες φορές, 5-10 στην συνέχεια και με λιχουδίτσες ενδιάμεσα, όλο και κάτι θα καταφέρετε. Σίγουρα, αξίζει να δοκιμάσετε.
 


Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.445
12.860
Aθήνα
Πέραν των άλλων συμβουλών, μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε την ώρα που εσείς τρώτε, να του δώσετε ένα κονγκ με λιχουδιά μέσα σφηνωμένη. Αν το γουστάρει και έχει πείσμα, μπορεί να απασχοληθεί όση ώρα εσείς τρώτε - μπορεί και παραπάνω.

Να σας ζήσει!
 


vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
49
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Συνήθως όταν τα σηκώνεις από το πάτωμα [αν επιβιώσεις αναίμακτα από αυτό :D], λουφάζουν.
:ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:

Εχουν χαρακτηρα. Εμας η Ισις ετσι ακριβως ειναι. Δεν θελει πολλα πολλα και ας μεγαλωσε μονο με χαδια και επιβραβευση. Τωρα στα γεραματα μονο ειναι πιο δεκτικη στα χαδια και τις αγκαλιες. Αν στα νιατα της επιχειρουσα δηλαδη να φιλησω κοιλια ή να τη σηκωσω απο το πατωμα αγκαλια το λιγοτερο που θα παθαινα θα ηταν να μεινω χωρις μυτη ή καποιο μαγουλο :D:D:D:D . Μαθαμε να το σεβομαστε. Στο γιατρο βεβαια η στριγκλα γινεται αρνακι, κιχ δεν βγαζει. ΕΙδικα την πρωτη φορα που ηταν να της παρει αιμα τον προειδοποιησαμε να ειναι προσεκτικος και της ειχε βαλει φιμωτρο και απο μια μερια περιμεναμε να δουμε αντιδραση. Εκπλαγηκαμε ευχαριστα απο το μαναρι μας και την καλη της συμπεριφορα. Δεν εβγαλε τσιμουδια, κυρια κανονικη. Ετσι ειναι παντα στο γιατρο, κοτα, αλλο σκυλι.
 


GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.815
5.047
patra
grdane.blogspot.com
προσωπικα όλα αυτά μαζί μου δίνουν την αίσθηση ότι ο σκύλος "σας έχει."...αντί να συμβαίνει το αντίθετο...
δεν πιστεύω ότι συμπτωματική θεραπεία... θα δώσει λύση...
αν πάλι αυτό θέλετε, θα πήγαινα σύμφωνα με αυτά που σας είπε το μαρεκο....

από τον ιανουάριο μέχρι τώρα πως του φερόσασταν?
τι άλλα προβλήματα αντιμετωπίζετε στην καθημερινότητα σας?
πιστεύω αν και θα φανώ κοινότυπος ότι ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης, με εκπαιδευτή , θα σας έλυνε και τα υπόλοιπα προβλήματα που αντιμετωπίζετε και δεν έχετε ακόμα προλάβει να αναφέρετε...
 


Hammer

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2017
1.468
2.709
Δεν μου ειπες πριν για δαγκωματα...Ισως να χρειαζεται λιγο ο εκπαιδευτης..Οχι ομως αυτος που λεει οτι σε αυτη την ηλικια δεν μαθαινουν. Οχι κονγκ με λιχουδιες την ωρα του φαγητου..ειπαμε τρωει παντα το δικο του οταν ειναι η ωρα του.
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.650
19.883
To kong δεν είναι φαγητό.
Είναι ευχάριστη απασχόληση, όσο χρειάζεται να αποπροσανατολιστεί από κάτι άλλο, μη επιθυμητό.
Οπότε, μια χαρά λύση είναι. Και για αρχή, πιο οικονομική από το crate.
Αξίζει δηλαδή οπωσδήποτε, την δοκιμή.
 


l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.642
7.753
Διαφωνώ απόλυτα με την λύση κρέιτ αλλά επειδή στην πορεία του θέματος βγαίνουν και άλλα θέματα συμπεριφοράς νομίζω ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί στο σύνολο του η συμπεριφορά του σκύλου σας .
 


Hammer

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2017
1.468
2.709
Ξερω τι ειναι το κονγκ..Απλα λεω οτι δεν ειναι κουταβι που χρειαζεται αποπροσανατολισμο..Ειναι ενας μαγκας υγιης σκυλος που τους εχει παρει τον αερα και χρειαζεται λιγη πειθαρχια, thats all.
 


medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.236
7.779
Αλλη ηλικια βεβαια, εμενα βοηθησε να δινω παιχνιδι τυπου κονγκ ή κατι να κραταει ωρα γεμισμενο με λαχταριστα ζαμπονακια ή κομμάτια κοτοπουλο αλλα ως επιβραβευση μολις καθοταν και ησυχαζε. Τις πρωτες 2-3 φορες τον εβαλα εγω να κατσει και του τραβηξα τη προσοχη με το αντικειμενο του ποθου να σκασει. Μετα επερνε θεση μονος του. Μετα απο μια εβδομαδα τον αφηνα να καθεται περισσοτερη ωρα και το εδινα λιγο πιο μετα. Ετσι και απασχολιοταν και δε σηκωνε τη πολυκατοικια στο ποδι και καταλαβε νομιζω οτι με την ησυχια κερδιζει καθως τωρα καθεται και του πεφτουν τα σαλια και σε κοιταει αλλα τουλαχιστον δε φωναζει. Και μιλαμε για σκυλο που το γαυγισμα το εχει στο τσεπακι.
Βεβαια τοσες φορες που ειπα μπραβο ησυχια ενω καθοταν κιολας για να το συνδιασει με μια λεξη και να το μαθει, τωρα νομιζει οτι ησυχια ειναι να σκαω και να καθομαι ταυτοχρονα.
 
Last edited:


st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.741
Θεσ/νίκη
Μπορείτε να τρώτε όποτε θέλετε, μπροστά του, πίσω του κτλ!

Αυτά ότι δεν κάνει τάχαμου ο σκύλος να τρώει την ώρα που τρώει η οικογένεια ή θα πρέπει να τρώει διαφορετικές ώρες από μας να τα αφήσετε για τους χαίβανους!

Δηλαδή αν έχετε έναν σκύλο τέντα από εκπαιδεύση μπροστά σας και φάτε με τον σκύλο υπό εντολή που θα το αποδώσετε?
Στην εκπαίδευση ή στο ότι ο συγκεκριμένος σκύλος δεν διαθέτει...εκδικητικό μυαλό?

Σε 10 χρονών σκύλο εγώ δεν θα τον έβαζα σε διαδικασία πίεσης ή εκπαίδευσης! Αλλαγή δωματίου, περιορισμός την ώρα που τρώτε και τέλος!

Καλή συνέχεια!
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.113
Μηνύματα
895.813
Μέλη
19.923
Νεότερο μέλος
micknaf