Γιατι ΔΕΝ ζευγαρώνουμε τα σκυλιά


Status
Κλειδωμένο θέμα

nikoscar

Guest Star
Staff member
9 Ιουνίου 2006
2.178
1.000.000.018
ATHENS
Mε αφορμή...την "αναζήτηση" του georgels για να ζευγαρώσει το 6χρονο Θιβετιανό σπάνιελ..."ανοίγω" ενα νεο thread για τους λογους που ΔΕΝ ζευγαρώνουμε τον σκύλο μας....γιατι σίγουρα εκτροφή δεν σημαίνει βάζω δυο "όμορφα σκυλάκια" να ζευγαρώσουν και περιμένω σε 60 μερούλες να μου "βγάλουν" (σαν σε φούρνο μικροκυμάτων) ωραία κουταβάκια...

Γιατί ο κόσμος ζευγαρώνει τα σκυλια του ???

Ποσες φορες εχετε ακουσει τα παρακατω:

α) γιατι ετσι πρεπει....να γινει....ειναι πλεον ωριμα...πρεπει να του βρουμε αρσενικα/θηλυκο....μα δεν το βλεπεις με καβαλαει....ολες οι θηλυκες πρεπει να κανουν μια τουλαχιστον γεννα...

β) να βγαλουμε και κανα φραγκο.....εδω τα petshop πουλανε οτι παρεις 600...εγω θα πουλαω 150.....

γ) θελω να κρατησω μωρε ενα......ενα ιδιο σαν την δικια μου....η...ολοι μας οι φιλοι θελουν ενα ιδιο...

multiple choise to εκανα...να βαλω και ενα poll?? :D

 
Last edited by a moderator:


Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Μερικές απαντήσεις σε αυτά τα όντως συχνά "επιχειρήματα"...

α) Ναι, όντως τα σκυλάκια μας έχουν ορμές (και μόνον-όχι ανάγκη για σύντροφο. ΔΕΝ είναι άνθρωποι!). Και είναι στη φύση τους να ζευγαρώνουν. Σύμφωνα με αυτή τη φύση τους λοιπόν θέλουν να ζευγαρώνουν 2 φορές το χρόνο. Ακόμα και αυτοί που είναι υπέρ του ζευγαρώματος, θα το έκαναν 2 φορές το χρόνο? Μαντεύω πως 99% όχι. Άρα εναντιονώμαστε στη φύση τους εκ των πραγμάτων. Τι μένει λοιπόν? Να τα προστατέψουμε από τις παρενέργειες που προκύπτουν... (βλ. πυομήτρα) Δηλαδή? ΣΤΕΙΡΩΣΗ!!!

Και όχι δεν πρέπει όλες οι θηλυκές να κάνουν τουλάχιστον μια γέννα. Γιατί πρέπει δηλαδή? Άρα θα έπρεπε να τα ζευγαρώνουμε όλα τουλάχιστον μια φορά? Και τα άρρωστα? Και αυτά που έχουν δυσπλασίες και λοιπά κληρονομικά προβλήματα? Και τα ημίαιμα? Ακόμα και τα ανάπηρα? Μάλλον από κάπου μπάζει το επιχείρημα αυτό... Δηλαδή όλα αυτά που δεν έχουν ζευγαρώσει, αλλά έχουν στειρωθεί τι έχουν πάθει?

Πριν από 15 χρόνια περίπου πίστεψα κι εγώ αυτήν την άποψη, η οποία μάλιστα ήταν συμβουλή του γιατρού και ζευγάρωσα την περίπου λυκοσκυλίτσα μου με ένα άλλο περίπου λυκόσκυλο... Χωρίς εξετάσεις, χωρίς ειδική φροντίδα, χωρίς να είμαι σωστά προετοιμασμένη για την διαδικασία υιοθεσιών... Επειδή ο γιατρός είπε ότι πρέπει γιατί αλλιώς μπορεί η σκυλίτσα μου μεγαλώνοντας να πάθει καρκίνο! Και εννοείται ότι το έχω σκυλο-μετανιώσει (κυριολεκτικά!) και σήμερα δεν θα το έκανα με τίποτα. Τι έχει αλλάξει? Είμαι πλέον σχεδόν 30 χρονών και όχι 15, έχω πολύ καλύτερη πρόσβαση σε πηγές ενημέρωσης για τέτοια θέματα και ευτυχώς δεν ξέρω κανέναν γιατρό σήμερα που να προτείνει κάτι τέτοιο! Δεν χρειάζεται βέβαια να σας πω πόσο άσχημα ένοιωσα όταν αργότερα έμαθα ότι δεν ήταν απαραίτητο και θα μπορούσα να την έχω προστατέψει και μάλιστα σίγουρα και αποτελεσματικά με μια στείρωση...

Αφού λοιπόν δεν τίθεται ζήτημα υγείας, το θέμα για μένα είναι απλό και βασίζεται σε κοινή λογική: έχεις ημίαιμο? Δεν υπάρχει απολύτως ΚΑΝΕΝΑΣ λόγος να δημιουργήσεις ένα τσούρμο κουτάβια ακόμα. Υπάρχουν ΠΑΡΑ πολλά στους δρόμους που ψάχνουν απεγνωσμένα σπίτι. Αν υποθέσουμε ότι υπάρχουν υπεύθυνοι ιδιοκτήτες να υιοθετήσουν όλα τα μωρά της σκύλας σου, άστους να υιοθετήσουν κάποιο από τα αδέσποτα. Αν πάρουν τα μωρά που θα κάνει η σκύλα σου, κάποια αδεσποτάκια μπορεί ακόμα και να χάσουν την ζωή τους επειδή δεν ήρθε ποτέ η σειρά τους. Επειδή τη σειρά τους για να βρουν ένα καλό σπίτι θα την έχει πάρει ένα από τα κουτάβια που έκανε η "καημένη η σκυλίτσα σου που πρέπει να γίνει μαμά".

Αν πάλι δεν έχεις ημίαιμο, αλλά καθαρόαιμο προχωράμε στην περίπτωση

β) Θέλεις να βγάλεις κανένα φράγκο? Γίνε υπεύθυνος επαγγελματίας και αν θέλέις πούλα τα και 1200. Αλλιώς μόνο κακό κάνεις... Και στη ράτσα, και στους σωστούς εκτροφείς και σε ζωντανά πλάσματα που ταλαιπωρούνται από την επιπολαιότητα του καθενός. Θα μπορούσα να συνεχίσω με περισσότερες λεπτομέρειες και για αυτό το θέμα, αλλά θα το αφήσω σε άλλους που ξέρω ότι έχουν περισσότερες γνώσεις για το θέμα των καθαρόαιμων...

γ) Πριν είπα ότι οι σκύλοι δεν είναι άνθρωποι. Ε, λοιπόν ούτε πουλοβεράκια είναι! Δεν τα βγάζουν μηχανές για να είναι όλα ίδια. "Α! Πολύ νόστιμο, θα πάω κι εγώ να πάρω ένα! Θα έχει στο νουμεράκι μου"? Δεν είναι ούτε καν χειροποίητα πουλοβεράκια. "Τι καλό! Θα μου φτιάξεις και μένα ένα? Έχω και 2-3 φίλες που το είδαν και θα σου παραγγείλουν κι εκείνες!" ...
Γεγονός το οποίο μας γυρνάει στις 2 προηγούμενες περιπτώσεις. Αν πρόκειται για ημίαιμο δεν υπάρχει λόγος να το ζευγαρώσεις (εκτός των άλλων και να ήθελες, ίδιο δεν θα βγει που να κοπανιέσαι). Αν πάλι είναι καθαρόαιμο, υπάρχει ο σωστός τρόπος για να γίνει η διαδικασία.

Και στην τελική είναι και λάθος κίνητρο για να έχεις σκύλο. "Τον είδα, μου άρεσε, θα μου τυλίξετε έναν για το σπίτι?" Και μετά? Θα έχεις μια μικρή χαριτωμένη σκατομηχανή να αλωνίζει στο σπίτι και να την καμαρώνεις... Και μετά? Θα διαπιστώσεις ότι δεν συνοδεύεται από οδηγίες χρήσης και δεν γεννήθηκε ξέροντας τι πρέπει να κάνει απλά κα ι μόνο γιατί του το ζητάς στη δική σου γλώσσα... Και μετά? "Μπα! Σε χαλασμένο θα έπεσα (όχι σαν εκείνο το καλό του φίλου μου)... Άστο στη ντουλάπα (βλ. μπαλκόνι, απομόνωση, δρόμο...) και βλέπουμε..." Δεν έχουν και εγγύηση γαμώτο...


Υ.Γ. Συγνώμη αν ακούγομαι παρμένη, είναι επειδή είμαι! Το συγκεκριμένο θέμα μου πατάει κάλο :evil:
 


ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Προσυπογράφω με όσα έγραψε το Xotikouli!
Άσε που πριν λίγο είδα και το βιντεάκι που ποστάρισε η FrenchieFan στα γενικά θέματα και θα κάνω ώρες να συνέλθω!

Λοιπόν σχετικά με το ζευγάρωμα και την αναπαραγωγή σκύλων…
Πολλοί δεν γνωρίζουν το εξής:
Αν θέσουμε ως δεδομένο ότι τα σκυλιά προέρχονται από του λύκους, θα πρέπει να λάβουμε υπ’ όψιν το γεγονός ότι στην φύση ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ να ζευγαρώσουν όλα τα άτομα μιας αγέλης.
Στην αγέλη υπάρχει το κυρίαρχο ζευγάρι (τα υπ’ αριθμόν 1 αρσενικό και θηλυκό), και μόνο αυτά ζευγαρώνουν και αναπαράγονται. Κανένας άλλος λύκος. Αν κάποιος άλλος, ο οποίος βρίσκεται χαμηλότερα στην ιεραρχία, επιχειρήσει να ζευγαρώσει, διώχνεται από την αγέλη.
Αυτό γίνεται για να διαιωνιστεί το είδος με όσον το δυνατόν πιο δυνατά και υγιή ζώα. Πρόκειται για φυσική επιλογή.
Αυτά όσον αφορά τους προγόνους των σκύλων μας.

Όλα τα ζητήματα που έθεσε ο Oscar, απασχολούν συνήθως ανθρώπους που είτε δεν έχουν γνώση, είτε αναζητούν το εύκολο κέρδος. Η πρώτη κατηγορία αυτών των ανθρώπων είναι σαφώς η χειρότερη (ο αδαής και ηλίθιος μπορεί να προκαλέσει μεγαλύτερη ζημιά από έναν όντως «κακό» άνθρωπο, με πρόσχημα ότι δεν γνώριζε, οπότε δύσκολα μπορεί να του προσάψει κάποιος ευθύνες και μομφή).
Το τελικό συμπέρασμα είναι το προφανές.
Όσες φορές ο άνθρωπος προσπάθησε να καταργήσει του νόμους της φύσης το αποτέλεσμα ήταν εξαμβλωματικό…
 


denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Eπίσης: (πρακτικά προβλήματα για όσους δεν τα ξέρουν)

- Το αρσενικό σκυλί δεν ηρεμεί αν ζευγαρώσει - γίνεται χειρότερο και σε ''αντριλίκι'' και σε τάσεις ''καβαλήματος'' και πειθαρχίας.

- Το θηλυκό χαλάει πολλές φορές ανεπανόρθωτα (ειδικά αν δεν ξέρεις τί κάνεις) την εμφάνισή του, και επηρεάζεται απρόβλεπτα ο χαρακτήρας του.

- Το σπίτι βρωμάει απίστευτα! Ακόμα και στον κήπο ή σε ανοικτό χώρο, η μυρωδιά είναι πολύ έντονη για πολλές μέρες ή και μήνες αν δεν καθαρίζεις τα κουτάβια πολύ καλά 2 φορές την ημέρα τουλάχιστον.

- Αν το κάνουμε για να δουν τα παιδιά το θαύμα της φύσης, όπως πολλές φορές έχω ακουσει, πρέπει να είμαστε έτοιμοι να δούμε και: πολύ αίμα - τερατογενέσεις - λιωμένα κεφάλια ή σκυλάκια - σκυλιά χωρίς πρωκτική οδό - σκυλιά με τρύπιο ουρανίσκο - παράλυτα - αδύναμα που πεθαίνουν -
την μάνα να τρώει κουτάβι- και το σημαντικότερο: θάνατο της μάνας.

Συγγνώμη για τα παραπάνω αλλά έτσι είναι τα πράγματα ... ξανασκεφτείτε το ...

Αν για συναισθηματικούς λόγους θέλετε απόγονο του σκύλου σας, σκεφτείτε ότι η μεγαλύτερη τιμή που μπορείτε να του κάνετε είναι να γίνετε καλύτεροι ιδιοκτήτες στον επόμενο σκύλο σας, και η υπεύθυνη ιδιοκτησία δεν αρχίζει με επιπόλαια ζευγαρώματα.
 
  • Like
Reactions: Hiraeth


zoulou

Well-Known Member
19 Απριλίου 2007
245
0
48
Μυτιλήνη - Λέσβος
www.era-aegean.gr
Δηλαδή αν ποτέ δεν ζευγαρώσει ο μικρούλης μου, δεν θα έχει κανένα πρόβλημα :?:
Και για να το αποφύγω θα πρέπει να του κάνω στείρωση :?:
Και αν ναι, σε πια ηλικία :?:
Και αν δεν του κάνω, θα έχει πρόβλημα :?:
Προσωπικά δεν θέλω να ζευγαρώσει ποτέ :!:
 


ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
zoulou said:
Δηλαδή αν ποτέ δεν ζευγαρώσει ο μικρούλης μου, δεν θα έχει κανένα πρόβλημα
Όχι
Και για να το αποφύγω θα πρέπει να του κάνω στείρωση
Όχι
Και αν ναι, σε πια ηλικία
http://www.dogforum.gr/forum/viewtopic.php?t=821
Και αν δεν του κάνω, θα έχει πρόβλημα
Όχι
Προσωπικά δεν θέλω να ζευγαρώσει ποτέ
Μπράβο!
 
  • Like
Reactions: Miniature Schnauzer








yasmin1gr

Well-Known Member
14 Μαϊου 2007
65
0
Θεσσαλονικη
www.argosgr.org
Δεν εννοουσα καλε να τις εμπορευεστε απλα επειδη τα παιδια μιλανε [πολυ σωστα και ως σκυλοφιλοι θα αγγιξει αυτο που λενε κι αλλους κνομιζω οτι χρειαζεται ηνα συμφωνουν πριν το χρησιμοποιησω. Αλλωστε τα φυλλαδια ειναι δωρεαν δεν ειναι εμπορευμα. Και καλο θα ηταν να γινονταν κι επωνυμα
 


lone wolf

Well-Known Member
13 Οκτωβρίου 2006
706
3
Athens
ΩΣΤΕ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΖΕΥΓΑΡΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΥΛΑ ΣΟΥ
ΓΙΑΤΙ ???
"Να βγάλω χρήματα", Γνωρίζεις τα έξοδα που περιλαμβάνονται στην εκτροφή, κτηνίατροι, πληρωμή αρσενικού, φαγητό, μόνο για να πούμε μερικά?

"Γιατί θέλω τα παιδιά μου να δούν το θαύμα της γέννησης και να παίζουν με τα κουτάβια". Στην πραγματικότητα η γέννηση η ίδια είναι αποκρουστική για τα παιδιά και τα περισότερα θα απομακρυνθούν όσο μπορούν πιο γρήγορα απο το "θέαμα" που τους ετοίμασες. Και τα κουτάβια μεγαλώνοντας είναι αδιάφορα για τα παιδιά και φοβούνται τα πλασματάκια που πηδάνε πάνω τους με τα κοφτερά δοντάκια και νύχια. Εάν θέλεις να δούνε τα παιδιά σου ένα κουτάβι είναι καλύτερα να τους αγοράσεις ένα.

"Γιατί αγαπάμε την σκύλα μας και θέλουμε άλλο ένα σαν αυτήν" Οι πιθανότητες να πάρεις άλλο ένα σαν αυτήν είναι πραγματικά παρα πολύ μικρές.

"Γιατί όσοι έρχονται στο σπίτι μας και βλέπουν το σκυλί μας θέλουν ένα κουτάβι μόλις γεννήσει " Μόνο περίμενε μόλις η γέννα των 12 κουταβιών είναι έτοιμη να πάνε στα καινούργια τους σπίτια και παρακολούθησε όλους αυτούς να κάνουν πίσω, με δικαιολογίες σαν..."Τα παιδιά είναι πολύ μικρά"....."Τα παιδιά είναι πολύ μεγάλα τώρα να φροντίσουν τον σκύλο"..."Θα κάνουμε μωρό", ... "Το χαλί είναι καινούργιο" ... "Το σπίτι είναι μικρό"... "Στην γιαγιά δεν αρέσουν τα σκυλιά".. και η λίστα συνεχίζει και συνεχίζει.

"Γιατί αγαπάμε τα κουτάβια" Καλά θα κάνεις να τα αγαπάς πολύ. Δεν μπορείς να φανταστείς τι σε περίμενει, πόση δουλειά χρειάζεται μια γέννα. Μπορείς να αντέξεις το συνεχές καθάρισμα που χρειάζονται τα κουτάβια? Δεν υπάρχει τρόπος να φανταστείς την κούραση του συνεχούς καθαρίσματος πίσω απο τα κουτάβια, στην γενήστρα, στο κένελ, στην αυλή ή όπου αλλού τα έχετε. Πετούν το νερό και το φαί την στιγμή που το βάζεις κάτω, το πατάνε και το μεταφέρουν σε όλο τον χώρο που βρίσκονται, και με 6 ή 8 ή 10 κουτάβια, πάντα υπάρχει κάτι καινούργιο για να καθαρίσεις!

Συνηδειτοποιείς την ΕΥΘΥΝΗ που έχει μιά γέννα? δεν είναι μόνο η θυληκιά που φροντίζει τα κουτάβια μέχρι να είναι έτοιμα να φύγουν. Τα περισσότερα πράγματα τα κάνεις εσύ, και είσαι δεμένη με τα κουτάβια σαν μια δεύτερη μάννα, μόνο που δεν μπορείς να τα πάρεις μαζί σου στην επίσκεψη που θα κάνεις στην πεθερά σου, ή οπουδήποτε αλλού, γιατί θα πρέπει να είσαι εκεί να τα ταίζεις 4 φορές την ημέρα.

Τώρα που έχεις κάποια ιδέα τι περιλαμβάνει μια γέννα εκτός απο το παιχνίδι με τα χαριτωμένα κουταβάκια και είσαι αποφασισμένη να κάνεις γέννα, να μερικά πράγματα ακόμα που πρέπει να σκεφτείς.

Εχει η σκύλα σου ΠΟΙΟΤΗΤΑ εκτροφής? Γνωρίζεις τα σφάλματα και τις αρετές της? Εχει τα στάνταρ της φυλής? Εχει καλή υγεία? Εχεις κάνει τις εξετάσεις για γεννετικά ελλατώματα που σχετίζονται με την φυλή? Έχεις αγοραστές για να μην δώσεις τα κουτάβια κάτω απο την αξία τους, ή να αναγκαστείς να τα χαρίσεις, ή ακόμα χειρότερα να τα παρατήσεις στον δρόμο?

Εάν απάντησες "ναι" στα παραπάνω και δεν έχασες την αποφασιστικότητα σου να ζευγαρώσεις το σκυλί σου τότε διάβασε παρακάτω.......

Πάρε γνώμες για την σκύλα σου απο υπευθυνους εκτροφείς. Μάθε τί νομίζουν για τα προτερήματα και τα ελλατώματα της.

Μάθε για ότι γεννετικά προβλήματα υπάρχουν στην φυλή όπως δυσπλασία, οφθαλμολογικά προβλήματα κλπ.

Μελέτησε το στάνταρ της φυλής για να μπορείς να αξιολογήσεις τους υποψήφιους αρσενικούς επιβήτορες. Ρώτησε την γνώμη απο υπεύθυνους εκτροφείς για τον αρσενικό που θα ταιριάζει στην σκύλα σου.
Πήγαινε να δείς όσο μπορείς περισότερους αρσενικούς και τα κουτάβια που έκαναν πριν .

Αφού έχεις επιλέξει τον αρσενικό, πήγαινε την θυληκιά σου στον κτηνίατρο για τις σχετικές εξετάσεις ($$$$). Θα πρέπει να κάνει γενικό τσεκ απ υγείας και ο κτηνίατρος θα σε ενημερώσει τι βιταμίνες και συμπληρωματικά θα χρειαστεί στην διατροφή της.

Μην ξεχνάς όλα αυτά κοστίζουν χρήματα αλλά είναι απαραίτητα , μέρος του προγραμματισμού μιας καλής γέννας.

Όσο περιμένεις την σκύλα σου να έρθει σε οίστρο διάβασε όσα περισσότερα βιβλία μπορείς για την φυλή, για εκτροφή, για την γέννα και την φροντίδα των κουταβιών.

Ξεκίνα να μαζεύεις εφημερίδες και βάλε τους φίλους σου να κάνουν το ίδιο (θυμάσαι τι είπαμε για το καθάρισμα?) Θα χρειαστείς όσες εφημερίδες θα μπορέσεις να βρείς.

Ζευγάρωσε την σκύλα σου, και άλλα ($$$$)

Παράγγειλε να σου φτιάξουν γεννήστρα για τα κουτάβια, και άλλα ($$$$).

Αφού ζευγαρώσει η σκύλα σου έχεις 63 ημέρες να διαβάσεις και να σκεφτείς, και μαζί με τις καλές σκέψεις για τα πολύτιμα κουταβάκια θα έρθουν και κάποιες τρομερές σκέψεις για το πόσα πράγματα θα μπορούσαν να πάνε στραβά, και πόσα θα σου στοίχιζε και οικονομικά και συναισθηματικά.

1) Τί θα γίνει εαν η σκύλα σου έχει προβλήματα στην γέννα και χρειαστεί καισαρική ή άλλες ακριβές κτηνιατρικές υπηρεσίες, και άλλα ($$$$)?

2) Τί θα γίνει αν πεθάνουν τα κουτάβια?

3) Τι θα γίνει εαν η σκύλα σου δεν είναι τελικά έγγυος ή κάνει αποβολή?

4) Τί θα κάνεις με τα 10 μηνών κουτάβια που δεν μπορείς να πουλήσης, η να τα χαρίσεις, θα τα κάνεις ευθανασία? Έχεις κατάλληλες εγκαταστάσεις?

5) Τι θα γίνει εάν η σκύλα δεν ταίζει τα κουτάβια? Είσαι έτοιμος να τα ταίζεις κάθε 2 ώρες για τις επόμενες τρείς εβδομάδες?

6) Και το χειρότερο τι θα γίνει εαν η σκύλα σου πεθάνει στην γέννα? Θα άξιζε τον κόπο?

Οι μέρες περνάνε, και η σκύλα σου γεννάει τα κουτάβια χωρίς προβλήματα, Αλλά πάλι θα πρέπει να πάς στον κτηνίατρο μέσα σε 24 ώρες μετά την γέννα. Μάλλον θα χρειαστεί ενέσεις για να αποφευχούν μολύνσεις. ($$$$)
Τυχερέ. Η σκύλα σου έκανε 10 κουτάβια. Εχουν πάει 8 εβδομάδων και είναι έτοιμα να πάνε στα καινούργια τους σπίτια. Πρώτα πρέπει να τα πάς στον κτηνίατρο. θα χρειαστούν εμβόλια, μικροτσίπ και τα απαραίτητα φάρμακα 10 Χ ($$$$).

Τώρα που είναι υγιή και έτοιμα να φύγουν, θα χρειαστείς έναν εκτροφέα για να δεί πόσο θαυμάσια είναι τα κουτάβια σου και πόσο καλά τα πήγες με την πρώτη. Φυσικά, θα νομίζεις οτι είναι όλα εκθεσιακής ποιότητας και αξίζουν να πουληθούν σε τιμές εκθεσιακών σκύλων. Αλλά πάλι να είσαι έτοιμος για σου πούνε τα παρακάτω.

1) Το καλύτερο αρσενικό έχει μόνο εναν όρχη.

2) Το δευτερο καλύτερο έχει τα δάκτυλα έξω πολύ άσχημα (αλλά έχει 2 όρχεις).

3) Η όμορφη σκυλίτσα έχει πρόβλημα με τους σιαγόνες.

4) Η άλλη σκυλίτσα έχει σωστό δάγκωμα αλλά άσχημη πλάτη.

5) Η σκυλίτσα με το όμορφο κεφάλι έχει στραβά πίσω πόδια.

6) Υπάρχουν τέσσερα μέτρια κουτάβια που δεν έχουν τίποτα εξαιρετικό.

Υπάρχει ένα που είναι εκθεσιακής ποιότητας. Το εκθεσιακής ποιότητας θα το κρατήσεις γιατί το αγάπησαν τα παιδιά (άλλο ένα στόμα να ταίσεις ($$$$).

Τώρα που έχεις αξιολογήσει και τιμολογήσει την γέννα είσαι έτοιμος να τα πουλήσεις. Αλλά είσαι τώρα γνώστης της φυλής αρκετά όσο οι αγοραστές νομίζουν οτι είσαι? Είσαι έτοιμος να απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με την εκπαίδευση, εμβολιασμούς, διατροφή, περιποίηση κλπ? Είσαι έτοιμος να απαντήσεις ερωτήσεις όχι μόνο στην πώληση αλλά και μήνες αργότερα όταν σε πάρουν μεσάνυχτα γιατί ο σκύλος έκανε εμετό? Θυμήσου είσαι τώρα ο εκτροφέας και η ευθύνη σου δεν σταματάει μόλις το κουτάβι περάσει την πόρτα. Μην περιμένεις ότι οι αγοραστές θα κάνουν ουρές για να πάρουν τα κουτάβια σου, μπορεί να περάσουν εβδομάδες ακόμα και μήνες μέχρι να τα δώσεις, και άλλα ($$$$).

Ελπίζουμε ότι εάν αποφασίσεις να ζευγαρώσεις την σκύλα σου θα το κάνεις σωστά και για τους σωστούς λόγους και μόνο, και θα βάλεις πολλή σκέψη και αγάπη στην απόφασή σου.

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΚΟΥΤΑΒΙΑ ΠΟΥ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΛΟΓΩ ΑΝΕΥΘΥΝΗΣ ΕΚΤΡΟΦΗΣ. ΜΗΝ ΑΦΗΣΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΥΤΑΒΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΚΑΤΗΛΗΞΕΙ ΕΤΣΙ.

(Αγνωστη συγγραφέας)
Απόδοση: Γιώργος Μπίμπας
 


Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
yasmin1gr said:
xotikoyli kai denis μου επιτρεπετε να παρω τις πολυ χρησιμες και πρακτικες αποχεις που εκφρασατε για ενα φυλλαδιο υπερ των στειρωσεων των σκυλων???
:oops: Εννοείται, no problem και από εμένα!

Να δω φυλλάδιο να μιλάει για σκατομηχανές και τι στον κόσμο! Χαχα :lol:
Πλάκα κάνω, εννοείται ότι μπορείς να τα προσαρμόσεις όπως νομίζεις.
Καλή επιτυχία!
 


yasmin1gr

Well-Known Member
14 Μαϊου 2007
65
0
Θεσσαλονικη
www.argosgr.org
Ευχαριστω παιδια θα παρει λιγο χρονο γιατι ετοιμαζω και το σαιτ για την προστασια ζωων αλλα θα γινει κατι καλο ειδικα για τα σκυλια μαλλον που ειναι και πολλα αν και τα ιδια επιχειρηματα ισχυουν και για τις γατες
 


x-origin

Active Member
17 Νοεμβρίου 2007
31
0
Αθήνα
τι να λεμέ...μακάρι να είχαν όλοι οι άνθρωποι την νοημοσύνη και την λογική να καταλάβουν τα γραφόμενα αυτά στο γιατί ΔΕΝ πρέπει να ζευγαρώνουμε τα σκυλιά! :roll: είναι κάτι το οποίο δυστυχώς δεν μπορούμε να το σταματήσουμε!

:roll: η ανευθυνότητα πάντα υπήρχε και πάντα θα υπάρχει! :x
 




Marin

Well-Known Member
1 Απριλίου 2007
124
22
Athen
Πολύ χαίρομαι που δε μαλλιάζουν μόνο οι δικές μας γλώσσες... γιατί κουράστηκα να λέω τα επιχειρήματα και κανείς να μην καταλαβαίνει τίποτα.

Με αποκορύφωμα να μου ζητάνε τον καθαρόαιμο μολοσσό για να μπορεί να "γονιμοποιήσει", με απάντηση ότι "είμαι άσχετη", όταν αρνήθηκα να τον δώσω για BYB.

Μαρίνα
 


x-origin

Active Member
17 Νοεμβρίου 2007
31
0
Αθήνα
Marin said:
Πολύ χαίρομαι που δε μαλλιάζουν μόνο οι δικές μας γλώσσες... γιατί κουράστηκα να λέω τα επιχειρήματα και κανείς να μην καταλαβαίνει τίποτα.

Με αποκορύφωμα να μου ζητάνε τον καθαρόαιμο μολοσσό για να μπορεί να "γονιμοποιήσει", με απάντηση ότι "είμαι άσχετη", όταν αρνήθηκα να τον δώσω για BYB.

Μαρίνα
Η δικια μου γλώσσα να δεις τι μαλλι εχει βγαλει..αλλα ο κοσμος που δεν γνωριζει επι του θέματος ειναι ανημέρωτος και δεν εχει και διαθεση να μαθει...τι να κανουμε..ακομα και εμεις που ειμαστε μικρο ποσοστο συμβαλουμε για το καλυτερο πιστευω!
 


Eva

Active Member
22 Μαρτίου 2008
36
0
Athens, Greece
x-origin said:
τι να λεμέ...μακάρι να είχαν όλοι οι άνθρωποι την νοημοσύνη και την λογική να καταλάβουν τα γραφόμενα αυτά στο γιατί ΔΕΝ πρέπει να ζευγαρώνουμε τα σκυλιά! :roll: είναι κάτι το οποίο δυστυχώς δεν μπορούμε να το σταματήσουμε!

:roll: η ανευθυνότητα πάντα υπήρχε και πάντα θα υπάρχει! :x
Αν δεν ζευγαρώνουν τα σκυλιά, πάντα μιλάμε για καθαρόαιμα για να συνεχιστεί η φυλή, τότε πως ακριβώς θα συνεχιστεί?

Θα είμαστε αναγκασμένοι να αγοράσουμε κάποτε ένα νέο σκυλί από ένα πετ σοπ που θα τα έχει φέρει σε κοντέϊνερ από την Τσεχία?
 


denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Eυχαριστώ που ''ανάβεις'' το topic, και μάλιστα με την άλλη άποψη ...

Θα ζευγαρώνουν σκυλιά που ΕΙΝΑΙ της φυλής αυτής ... των εκτροφέων και ιδιοκτητών που την αγαπούν ... αφού κάνουν εξετάσεις υγείας, πάνε σε έκθεση να δούμε ΕΧΟΥΝ σωστά δόντια ?? ΕΙΝΑΙ καλά δείγματα ?? Αφού δούμε τον χαρακτήρα τους, αν πρέπει, αν είναι της φυλής τους αυτός ο χαρακτήρας , αφού δούμε μπλα μπλα μπλα ... ΟΛΑ ΑΥΤΑ ... αλλά ΑΦΟΥ τα δούμε ... ΕΤΣΙ κατέληξες εσύ με ένα chihuauha και εγώ με ένα rottweiler ... αλλιώς, δεν θα μπορούσαμε να το κάνουμε αυτό ...

ΕΤΣΙ θα έχουμε πχ chihuahua κλπ κλπ ... αλλιώς σιγά σιγά ΔΕΝ θα έχουμε .... θα έχουμε ΜΟΝΟ ημιαιμα ...

ΠΡΟΣΟΧΗ, ακόμα και απο καλά πάρα πολύ καλά δείγματα της κάθε φυλής, συνήθως δεν χρειάζεται πάνω από 2-3 βήματα (γενιές) για να βγεί ΗΜΙΑΙΜΟ αν δεν γίνουν προσεκτικά ζευγαρώματα ...

ακόμα και στην Τσεχία, που λές, και αλλού βέβαια, πολλές από τις σκύλες ''παραγωγής'' ζευγαρώνουν με πρωταθλητές αρσενικούς ... αυτό ΚΑΤΙ σημαίνει ...
 


Eva

Active Member
22 Μαρτίου 2008
36
0
Athens, Greece
Δεν αντιλέγω σε όσα είπες παραπάνω, διότι τώρα είπες το σωστό επιχείρημα... πριν απλά με πήρατε από τα μούτρα. :D

denis said:
ακόμα και στην Τσεχία, που λές, και αλλού βέβαια, πολλές από τις σκύλες ''παραγωγής'' ζευγαρώνουν με πρωταθλητές αρσενικούς ... αυτό ΚΑΤΙ σημαίνει ...
Ναιιιι... αλλά πως έρχονται αυτά τα καθαρόαιμα εδώ στην Ελλάδα κουβάρια το ένα πάνω στο άλλο, πολλές φορές άρρωστα ή ακόμα και νεκρά και τα διαθέτουν μέσω πετ σοπς που κάθε άλλο από γνώστες σε λεπτομέρειες είναι για κάθε φυλή.

Η σωστή λύση σαφώς και είναι ένας επαγγελματίας εκτροφέας και όχι η "σπιτική" αναπαραγωγή. Δεν αντιλέγω σ' αυτό.

Με τη διαφορά ότι πλέον δεν υπάρχουν εκτροφείς Τσιουάουα στην Ελλάδα... για άλλες ράτσες υπάρχουν και είναι και καταξιωμένοι στην Ευρώπη. (πχ Ντόμπερμαν)
 


Status
Κλειδωμένο θέμα

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.113
Μηνύματα
895.807
Μέλη
19.923
Νεότερο μέλος
micknaf