Γιατι κανατε αυτη την επιλογη

pouf

Well-Known Member
29 Απριλίου 2009
841
163
52
Ανοιξη,χειμωνας, καλοκαιρι
δε ξερω αν εχει ξανατεθει το θεμα αλλά γιατι διαλεξαμε τη ρατσα που εχουμε? ομορφια? εσωτερικη ανασφαλεια? ογκος? οικονομια συντηρησης? εξυπναδα? επιδειξη δυναμης? μοναξια? τυχαια? κατι αλλο?
ας πουμε εγω,ηθελα ενα σκυλι που να μου αρεσει,ηθελα πιο μεγαλο απο λυκο και ελληνικο που ειχα, ηθελα θυλικο για να δοκιμασω και τα θυλικα, ηθελα ενα σκυλι ψιλοκουλ για μεσα στο σπιτι. ρηχα τα κριτηρια? παντως τιμια.

despina

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2008
1.198
1
εγω ειμαι κολλημενη με τη μπαλα(Γ.Π)!!!
επελεξα τους Γ.Π γιατι ηθελα εναν ισορροπημενο σκυλο που να διαθετει ομορφια,εξυπναδα να ειναι αθλητικος, σωματοφυλακας κ παραλληλα καλο κατoικιδιο!

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
Τη λίζα -ημίαιμο λυκόσκυλο- δεν την διάλεξα, με διάλεξε... Πριν από 10 χρόνια στο σταθμό του Περισσού. Με ακολούθησε με τα πόδια μέχρι το Γαλάτσι κ την υιοθέτησα. Έμεινε μαζί μας μέχρι πέρυσι τον Νοέμβριο που 'έφυγε' λόγω μεγάλης ηλικίας...

Τη Λώρα τη διάλεξα γιατί εκτός του ότι είμαι κολλημένη με τη ράτσα (τα λυκοειδή δηλ.), λόγω χαρακτήρα, ενέργειας, αθλητισμού κ εξυπνάδας που διαθέτει.

Αλλά μου αρέσουν ακόμη πολλά άλλα σκυλιά κ αν είχα τη δυνατότητα (δηλ. χώρο αρκετό), θα έπαιρνα κ διαφορετικές ράτσες.

Αν γυρίσω με το καλό Ελλάδα κ αποκτήσουμε το μόνιμο σπίτι μας (όχι στο διαμέρισμα στο Γαλάτσι βέβαια :D), σειρά έχει να υιοθετήσω άλλο ένα σκυλάκι, ημίαιμο αυτή τη φορά (-από στέγη, καταφύγιο).
Κ μετά... βλέπουμε. :)

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
Βολικό μέγεθος για να τα παίρνω μαζί μου στις διακοπές με αυτοκίνητο, αεροπλάνο η ποδήλατο αλλά χωρίς να είναι σκύλος του καναπέ.

Θαρραλέο και σχετικά ανεξάρτητο ζώο, ανθεκτικό, φιλικό με ξένους και χωρίς πολλά προβλήματα υγείας.

Κατά προτίμηση να μην μαδάει και να μην χρειάζεται υπερβολική εκτόνωση.

Και φυσικά να μου αρέσει η εμφάνισή του.

Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
Αρχικά έψαχνα ένα σκύλο με καλή δυνατότητα εκπαίδευσης και φύλαξης χώρου. (Κάτι σαν Γερμανικό Ποιμενικό ας πούμε αλλά εκεί τα χαλάγαμε στην εμφάνιση). Χάνοντας την ημίαιμη που είχα, αποφάσισα να πάρω δύο σκυλιά, το κάθε ένα για μια δουλειά. (Σκύλους εργασίας δηλαδή :D).
Το border collie το πήρα γιατί ήθελα ένα σκυλί με έφεση σε agility, dog-dancing και tricks, μεσαίου μεγέθους (θηλυκό λοιπόν ως 20 κιλά) ώστε να ανεβαίνει σε μηχανάκι.
Τον Ελληνικό Ποιμενικό τον πήρα γιατί μου αρέσουν τα μεγαλόσωμα, να παίζουμε/παλεύουμε, να μη σκύβω όταν είναι δίπλα μου, να μπορεί να μας προσέχει/φυλάει. Μου είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα φυλή γιατί δεν ήθελα κάτι εύκολο και βαρετό (για μένα) και γιατί είναι ελληνική φυλή και αρχικά ενδιαφερόμουν για την υποστήριξή της.
Αν απλά ήθελα ένα pet σύντροφο θα διάλεγα ένα από τον δρόμο ή από φιλοζωϊκή όπως έχω κάνει πολλές φορές στο παρελθόν. Γενικά, φυσικά ερωτεύομαι εμφανισιακά σκύλους αλλά αυτό που με ενδιαφέρει είναι το ταμπεραμέντο τους και όχι αν τα αυτιά τους είναι όρθια ή κάτω, η τρίχα μακριά ή κοντή κλπ.

panosm

Well-Known Member
5 Ιανουαρίου 2009
49
0
εγω ειμαι κολλημενη με τη μπαλα(Γ.Π)!!!
επελεξα τους Γ.Π γιατι ηθελα εναν ισορροπημενο σκυλο που να διαθετει ομορφια,εξυπναδα να ειναι αθλητικος, σωματοφυλακας κ παραλληλα καλο κατoικιδιο!

με καλυψες απολυτα Δεσποινα !!!
εσυ το εχεις πολυ περισσοτερο καιρο απο εμενα οποτε και εχεις σχηματισει ολοκληρωμενη αποψη.
για εμενα παντως τα κριτηρια ειναι αυτα που ανεφερες !!
για δευτερη επιλογη βαζω τα ροττ !!!!

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
εγω διαλεξα γερμανικο ποιμενικο και καυκασου, γιατι ειμαι πολυπλοκη και ακραια προσωπικοτητα:p
νευροσπαστη, αεικινητη,ευαισθητη,φωνακλου,σπινταριστη ,σκληρη, μονοχνωτη, μοναχικη,ζω με λιγα , κανω διαλογισμο αλλα γουσταρω και τα παρτυ:D

zouzounos

Well-Known Member
19 Ιανουαρίου 2009
1.954
317
ηθελα ενα σκυλο να ζει πολλα χρονια:)
οτι και να επερνα θα εβλεπα τι αναγκες ειχε και αναλογως
θα ζουσα
αλλα θα εκανα με μαλτεζ αλλα κανω με το γερμανικο
παντως μου αρεσουν πολλα!!

Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
50
Θεσσαλονίκη
marthathesharpei.blogspot.com
ρηχα τα κριτηρια? παντως τιμια.
Πιο ρηχά από τα δικά μου αποκλείεται!:D

Πρώτο και κύριο να μην έχει τρελή προδιάθεση (η φυλή) για δυσπλασίες και γενικά κινητικού χαρακτήρα προβλήματα (λόγω της Λουκίας μου που έμεινε παράλυτη).

Να είναι "πρακτικό" σκυλί:
- να είναι κοντότριχο (περιποίηση για τεμπέληδες) και να μην πολυμαδάει
- να μη μυρίζει
- να εκπαιδεύεται εύκολα στα της τουαλέτας
- να μη γαβγίζει παρά μόνο αν υπάρχει πραγματικός λόγος
- να μη στεναχωριέται όταν μένει μόνο του στο σπίτι (άσχετα που δε μένει σχεδόν ποτέ)

Να μου χαρίσει μια ξεκούραστη δεκαετία:
- να μην είναι φουλ στην ενέργεια (αλλά να μη γίνει και μακαρίτης στην πρώτη εκδρομή στο βουνό)
- να μη χρειάζεται τρελή εκτόνωση
- να μπορεί να κολοκάτσει σε ένα μέρος να πιω τον καφέ μου σαν άνθρωπος
- να είναι ανθρωποκεντρικό αλλά όχι κολημένο πάνω μου, να με αφήνει να πάρω και μια ανάσα.

Να μη μου δημιουργεί μπελάδες:
- να τα πηγαίνει καλά με τα παιδάκια
- να μην θέλει τρελή εμπειρία και γνώση για να το κουμαντάρω
- να μην είναι "επιθετικό"

Να κάνει και κάτι χρήσιμο:
- να έχει ένστικτο φύλαξης, η παρουσία του να με κάνει να νιώθω μια σχετική ασφάλεια

Να είναι οπωσδήποτε κορίτσι (βίτσιο; )
Να γεμίζει την αγκαλιά μου (να πιάνει τα 20 κιλά). Εδώ την πάτησα, το βρωμόσκυλο δεν κάθεται ποτέ να την αγκαλιάσω! :mad:

Ομορφιά;
Απέχει έτη φωτός από όσα εγώ βρίσκω όμορφα σε ένα σκύλο. :D

Last edited:

BLUE

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2008
278
0
Ton Joseph τον διάλεξα πριν 15 χρόνια για λόγους εμφάνισης(μ΄αρέσουν γενικά τα σκυλιά που έχουν μαλλιά και δεν μαδάνε), αλλά και γιατί ήθελα ένα μικρό σκυλάκι, έως πέντε κιλά για να το παίρνω μαζί μου παντού και ιδιαίτερα στ΄αεροπλάνα επειδή ταξίδευα πολύ συχνά τότε λόγω σπουδών και δεν ήθελα να ταλαιπωρείται ένα σκυλί στο θάλαμο αποσκευών!
Τον Dante τον διάλεξα για την εξωτερική εμφάνιση, αλλά κυρίως για το χαρακτήρα του tchiorny, θεωρώ ότι είναι πολύ ισορροπημένα και έξυπνα σκυλιά και επειδή μ΄αρέσει ν΄ασχολούμαι πολύ με το σκύλο μου, (αυτός ο σκύλος μπορεί να τα κάνει σχεδόν όλα, σωματοφυλακή, agility, εκτός από κυνήγι που δε μ΄ενδιαφέρερει καθόλου)θα έχουμε πολλά να κάνουμε!
Επίσης τον διάλεξα για τον ήρεμο χαρακτήρα του. Αυτό είναι βασική προυπόθεση για μένα, δεν μου ταιριάζουν καθόλου ζωηρά σκυλιά που τρέχουν σα σβούρες μέσα στο σπίτι:eek:
Τέλος μ΄αρέσει που γεμίζει η αγκαλιά μου όταν κάνουμε αγαπούλες!*agapoylas**agapoylas*

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
δε ξερω αν εχει ξανατεθει το θεμα αλλά γιατι διαλεξαμε τη ρατσα που εχουμε?
Γιατι έτσι! :D
Με λίγα λογια, όσο δύσκολο είναι να προσδιορίσεις γιατί σου έκανε «κλικ» ένας άντρας ή μια γυναίκα, άλλο τόσο είναι να προσδιορίσεις το λογο που ερωτεύτηκες μια φυλή και όχι κάποια άλλη.
Απλή «χημεία».

:)

dimiv

Well-Known Member
18 Αυγούστου 2008
506
0
51
Αθήνα
-ήθελα σκύλο μικρό μέχρι 10 κιλά λόγω διαμερίσματος-

-να έχει ενέργεια για να μας ακολουθει στις πεζοπορίες ή στην Αθήνα ή στην εξοχή

-να είναι όμορφος ,θαρραλέος και με αυτοπεποίθηση

-να τα πηγαίνει καλά με τα παιδιά

- να χωράει το box μεταφοράς του σε ένα κάθισμα του αυτοκινήτου

υπό άλλες συνθήκες (κυρίως χώρου )

θα διάλεγα μεγάλο σκυλί κατά προτίμηση tervuren ,ροτ ή γπ

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
Επειδή το λευκό δεν πάει σε όλους!

Α, μ' άρεσε κι ο Μαραντόνα! Μ' αρέσει και το Τάνγκο!

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
Απλή «χημεία».

:)
Ναι μέχρι ένα σημείο, αλλά μετά μπαίνει και η λογική.

Είμαι ερωτευμένη με αρκετές φυλές και οι περισσότερες είναι μεγαλόσωμες, αλλά τελικά διάλεξα μικρόσωμο

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που συνυπολογίζεις στην επιλογή σου.

- Τι σου αρέσει (μου αρέσουν τα έξυπνα και αγαπησιάρικα σκυλιά)
- Τι επιθυμείς διακαώς (κάτι αδέσποτα με τα οποία έχω τρελή καψούρα)
- Τι μπορείς να χειριστείς (όποιος το σκέφτεται κατά την επιλογή είναι σε σωστό δρόμο)
- Τι χώρο, χρόνο, χρήματα διαθέτεις (θέλω τουλάχιστον 3 σκυλιά, αλλά δεν μπορώ να τα έχω).
- Τι γνώμη έχουν τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας.

Τον σκύλο μου δεν τον διάλεξα εγώ. Μου τον διάλεξε κάποτε η μητέρα μου, η οποία ήθελε σκυλί μικρόσωμο, έξυπνο, δραστήριο, τρυφερό, να μη χάνει τρίχα. Θα ζούσε ΚΑΙ εκείνη μαζί του. Και τα πέτυχε όλα με το κανίς. Δεν είναι ιδιαίτερα όμορφα σκυλιά, αλλά έχω μάθει να μην ενδιαφέρομαι σχεδόν καθόλου για την εμφάνιση του σκύλου.

mariettou

Well-Known Member
14 Μαρτίου 2009
314
1
Glasgow, UK
Ηθελα μικροσωμο σκυλο για να μπορει να ειναι παντου μαζι μου, ιδιως στα αεροπλανα

Να ειναι εξυπνος και να μαθαινει ευκολα

Να μην γεμιζει ολο το σπιτι τριχες!

Να ειναι κοινωνικος

Να εχει αρκετη ενεργεια για να κανουμε διαφορα πραγματα και βολτες μαζι αλλα οχι τοση ωστε να πεφτω το βραδυ αναισθητη απο την κουραση:p

Ε και να ειναι ομορφος και χαριτωμενος:D

Αν δεν ειχα ακομα μπροστα μου σπουδες και μετακινησεις πιθανοτατα θα προσανατολιζομουν σε μεγαλυτερο σκυλο αλλα ισως γινει αργοτερα:)

επειδη ειναι τα πιο ομορφα .......και δεν μου αρεσουν τα ασχημα:p
:D:D

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Mε έχουν καλύψει οι westades πάνω γιατί όλοι θα θέλαν μεγάλο σκύλο, αλλα βρήκαν κάποια χαρακτηριστικά μεγάλου σκυλιού σε μικρό..
Αν γυρνούσα τον χρόνο πίσω και δεν έβρισκα το westie μου και γνώριζα καλά την φυλή.., θα πήγαινα να το αγοράσω ασυζητητι..

Το maltez μου δεν το επέλεξα εγώ..
Αλλα η μητέρα μου..
Πιστός χαρακτήρας..
Ολα τα προσόντα ενός μικρόσωμου σκυλιού..(το παίρνεις παντού..).
Φύλακας..
Σχετικά ήρεμος..
Μεγάλη ενασχόληση με το grooming του..
και ένα τυπικό μικρόσωμο σκυλί "σαλονιού".

Το λάτρεψα αυτό το σκυλί, αλλα θα το επέλεγα πάλι στα γεράματα..

Τα σκυλιά μου εμενα είναι τα westie από μικρόσωμα και αν έπαιρνα την απόφαση θα έπαιρνα νέας γης η αγίου βερνάδου.
Βεβαια έχω την αίσθηση πως πιο πολλά προσόντα μεγάλου σκυλιού πέρα από την θεόρατη αγκαλιά που σου κάνουν, έχει ένα westie..:p:p
Παρα ένα νέας γης...:p:p:D

tifi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2008
247
0
Αθηνα
Ειχα απωθησει μια μνημη παιδικη και οταν αυτη ανασυρθηκε...απεκτησα την Beauty!!!
Η πρωτη Beauty της ζωης μου,ηταν ενα ντακσχουντακι που ειχε φερει η γιαγια μου απο την Αγγλια στο απωτατο παρελθον (1966).
Μετα απο 37 ολοκληρα χρονια,απεκτησα την δικια μου Beauty.
Αρχισα να μαθαινω την καταπληκτικη αυτη φυλη σκυλων,αφου ειχα ηδη αποκτησει το πρωτο μου ντακσχουντακι.
Η επιλογη μου,με αλλα λογια, δεν ηταν τοσο συνειδητη σε σχεση με την φυλη αυτη καθεαυτη, αλλα μονον συναισθηματικη.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.309
Μέλη
20.071
Νεότερο μέλος
Λάμπρος Φαλάρης