Για δώστε μερικά φώτα εδώ...

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Λοιπόν το Μουφ τα 'φτυσε το τελευταίο τριήμερο. Το έπιασε διάρροια, στην αρχή είχε αυτό που λένε οι ντόπιοι ιθαγενείς loose stool και μετά ό,τι χειρότερο, νερό και ούτε που χώνευε το λαπά που του έδωσα. Το ζαλώθηκα λοιπόν διότι ήτανε χάλια και μάλιστα δεν πρόλαβε να βγει μια φορά και του φύγανε το σπίτι και έκλαιγε, οπότε το πήγα ίσα στον κτηνίατρο. Μου είπανε ότι είτε έφαγε κάτι που δεν έπρεπε (εγώ ΜΟΝΟ σκυλοτροφή του είχα δώσει), ίσως σε βόλτα, είτε το πείραξε το γεγονός ότι του ανακάτεψα τη συνηθισμένη του σκυλοτροφή που δεν τον πειράζει, με κείνη που μου έδωσε η κτηνίατρος για να μπουκώνεται και να μην πεινάει συνέχεια. Μαλακίες φυσικά η άλλη τροφή και θα τους τη γυρίσω, την παίρνουνε πίσω, λέει, και μου δίνουνε και τα λεφτά. Τελοσπάντων το Μουφ είχε ως συνήθως τα κέφια του αλλά γενικώς ήτανε χάλια. Πάτησε και πολλά κλάματα διότι μου είπανε να το αφήσω νηστικό και γενικώς είμαι χάλια διότι με το που κλαίει και δεν του δίνω να φάει αισθάνομαι σαν κάτι καθάρματα που κακοποιούν τα σκυλιά τους και τα βασανίζουν. Αφού τον είχα πάρει χτες αγκαλιά και έκλαιγα μαζί του και έμεινα κι εγώ νηστική γιατί δε μου πήγαινε να τρώω εγώ και το Μουφ να κοιτάζει και να κλαίει.

Τελοσπάντων, το τάραξα στο λαπά από σήμερα το μεσημέρι που τον λατρεύει (θα μου πείτε και ΤΙ ΔΕΝ λατρεύει το Μουφ?) και το λίγο βραστό κοτόπουλο που του έδωσα δεν το πείραξε. Δεν έχει πάει δε πάρα μόνο για τσίσα του σήμερα. Και φυσικά ζητιανεύει όπως πάντα φαΐ.

Πάντως τρόμαξα. Τι κάνω τώρα? Εμβολιασμένος είναι για απολύτως τα πάντα που υπάρχουνε στον πλανήτη. Το νερό που πίνει του το φιλτράρω. Διάβασα επίσης και όσα γράψατε για διάρροιες και έτσι και κάποιος είπε προ ετών κάτι για βραστά μακαρόνια μήπως και έφαγε τίποτα πλαστικό, οπότε του έδωσα και από αυτό. Πόσον καιρό πρέπει να τον λαπαδιάζω? Και πότε να του ξαναδώσω κοτόπουλο? Και τι τον κάνω από δω και πέρα?

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.179
3.020
ΑΤΤΙΚΗ
γενικώς είμαι χάλια διότι με το που κλαίει και δεν του δίνω να φάει αισθάνομαι σαν κάτι καθάρματα που κακοποιούν τα σκυλιά τους και τα βασανίζουν. Αφού τον είχα πάρει χτες αγκαλιά και έκλαιγα μαζί του και έμεινα κι εγώ νηστική γιατί δε μου πήγαινε να τρώω εγώ και το Μουφ να κοιτάζει και να κλαίει.
Sara συγνώμη, αλλά όπως πάντα με τα μυνήματά σου έχω λυθεί στα :D:D:D:D.(ειδικά το παραπάνω μου θυμίζει τις ''ελληνίδες μάνες...'' με το συμπάθειο.:p)
Να σοβαρευτούμε όμως.Εάν του έγιναν όλες οι εξετάσεις και δεν βγήκε κάτι ίσως να είναι κάποια ίωση.Εμένα την περασμένη εβδομάδα είχαν αρρωστήσει τα δικά μου και έκαναν εμετό το ένα πίσω απο το άλλο.
Γενικά ο λαπάς με κοτόπουλο σε μας λειτουργεί ως φάρμακο.Τρώνε 3 με 4 μέρες και τα συστήματά τους επανέρχονται στην προτέρα κατάσταση.
Σε πιο σοβαρές περιπτώσεις διάρροιας ο γιατρός μας δίνει Ersefuryl και σε περίπτωση αιμοραγικής γαστρεντερίτιδας και Flagyl. Το κοτόπουλο με ρύζι πάντως είναι ''φάρμακο''.
Λογικά σε λίγες μέρες το Μούφ θα είναι περδίκι!:):)

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Το νερόπου πίνει του το φιλτράρω.
Αμαν βρε Σάρα! Μην το αποστειρώνεις έτσι το σκυλί! Δε θα συνηθίσει ποτέ το εντερό του!!! Υπερβολική σε βρίσκω...:D:D

Περαστικά του!!

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Ευχαριστώ, αλλά εδώ φιλτράρω το νερό για μένα, δε θα το φιλτράρω για το Μουφ? Κι αν πάθει πέτρες στα νεφρά? Λέω τώρα.

Όσο για το αν είμαι κάθαρμα που το βασανίζω, θα σας θυμίσω μόνο το ανέκδοτο με τον τρελλό, τις κότες και το καλαμπόκι: καλά, εγώ κι εσείς το ξέρουμε ότι δεν αφήνω νηστικό το Μουφ για να το βασανίσω. Το Μουφ όμως το ξέρει? Και πώς διαφέρω εγώ κατά την κρίση του από το μαλάκα τον καράφλα με τα ταττουάζ και τη μοτοσυκλέτα στο Μίσιγκαν που ήταν μάλλον ο γκόμενος της πρώην κυρίας του και που το ξυλοφόρτωνε (φαντάζομαι και την πρώην κυρία την ξυλοφόρτωνε) και δεν το τάιζε και το παράτησε να πεθάνει στο κρύο στους -60 πάνω στη λίμνη?

Πάντως τώρα που ηρέμησε το πήγα χτες στον groomer να το πλύνει καλά μη μου συγκαεί και πιάσει μάκα και διάφορα μικρόβια και άλλες αηδίες και το φάνε ζωντανό και τους ζήτησα να του ψαλιδίσουν λίγο την ουρά και τις εκ δεξιών και εξ αριστερών "κουρτίνες" της μη γίνει μια αηδία. Μου τον επιστρέψανε κουκλί με καινούριο φουλάρι και κορδελλίτσα λες και ήτανε πακέτο για δώρο, πολύ πλάκα είχε...:D:D:D:D

Last edited:

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Εγώ πάντως στην Υδρα που πίνουμε εμεις μόνο εμφιαλωμένο, γιατι το νερό είναι μια αηδία (το φέρνουν με την Υδροφόρα....), προσπάθησα στην αρχή να του δώσω της βρύσης (μην τρελαθούμε τώρα που θα πίνει εμφιαλωμένο ο σκύλος στο σπίτι!!:D:D), αλλά μάλλον του φαινότανε .... γλυφό και δεν το'πινε (τη θάλασσα πάντως την πίνει ο μπουμπουνας...), οπότε μετά από κάποιες ωρες (και προκειμένου να μη μου πάθει αφυδάτωση) του έδωσα τελικά εμφιαλωμένο και ήπιε όλο το μπουκάλι με τη μια....:rolleyes::rolleyes:... το πήγαμε έτσι κανα δυο ΣΚ με εμφιαλωμένο, και τις προάλλες ξαναγύρισα στο της βρύσης και ώ του θάυματος είχε ξεχάσει οτι δεν του άρεσε, και έτσι τώρα ξαναγυρίσαμε στο νερό της βρύσης..... ελπίζω να μη με βρίσετε για κακοποίηση σκύλου, αλλά μου φαινότανε υπερβολικό να πίνει ο σκύλος ολο το καλοκαίρι εμφιαλωμένο!!

scooby doo

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2009
612
3
Ναύπλιο-Αθήνα
Οι πέτρες στα νεφρά λέγονται ουρολιθίαση??Η λέω βλακείες??
Πλάκα πλάκα Σάρα καλά κάνεις και το φιλτράρεις αρκεί μολις βγαίνετε απο το σπίτι να μην πίνει απ όπου κι όπου νερό.. ;)
Kοpritis νομίζω δεν την γλιτώνεις την μήνυση για κακοποίηση!!:D

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Όχι ρε, δεν είναι κακοποίηση, αλλά αφού το Μουφ θέλει το νερό του κρύο και γαργαριστό, είπα να του δώσω το φιλτραρισμένο που φυλάω στο ψυγείο. Δόξα να 'χει ο Βούδδας, έχω αρκετά δοχεία να γεμίσω και στη βρύση έχω βάλει έτσι κι αλλιώς φίλτρο. Αλλά δυστυχώς το Μουφ πίνει από τα βρωμόνερα αβέρτα, αλίμονο τώρα!

Καλά, Kopritis, πίνει θαλασσόνερο ο δικός σου?! Αφού, λέει, οι σκύλοι δε μεταβολίζουν το αλάτι!! Και δεν το ήξερα στην αρχή και τώρα έχω τρομερές τύψεις που του έδινα μπιφτέκια, να φανταστείτε ότι δεν έχω ξαναφτιάξει μπιφτέκια στο φούρνο διότι δεν μπορεί να φάει το Μουφ και νοιώθω απαίσια!

Πάντως τώρα που το βλέπω σήμερα μοιάζει να συνήλθε. Με πήρε τηλέφωνο και η φίλη μου που είναι κτηνίατρος και νομίζει κι αυτή ότι συνήλθε. Προσκύνησε τελικά το λαπά αφού είδε ότι σκυλοτροφή πήρε ελάχιστη και καθόλου από το φαΐ μου. Τώρα θα το βγάλω έξω να το χτυπήσει ο αέρας και να δω πώς θα πάει κιόλας.... Ευχηθείτε μου καλή τύχη, έχω ήδη πάρει το πακέτο με τις πενήντα σακούλες just in case...

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Καλά, Kopritis, πίνει θαλασσόνερο ο δικός σου?! Αφού, λέει, οι σκύλοι δε μεταβολίζουν το αλάτι!!
.
Μάλλον η θάλασσα του κάνει κάτι σε τεράστιο μπολάκι με νερό!! Προφανώς δεν του κάνει διαφορά στη γεύση ή δεν τον ενδιαφέρει! Δεν τον αφήνω φυσικά, αλλά επιμένει, ειδικά όταν διψάει! Πάντως στο σκυλοπάρκο το καλοκαίρι βάζουν λέει και λίγο αλατάκι στο νερό των σκύλων... δεν έχω καταλάβει ακριβώς τη λογική (εμείς χάνουμε άλατα απο τον ιδρώτα, αλλά τα σκυλιά δεν ιδρώνουν).... τελος πάντων δεν το ψυρίζω τόσο πολύ.... να πίνει και λίγη θάλασσα μια στις τόσες, δεν παθαίνει τίποτα! Ούτε κι απο το μπιφτεκάκι παθαίνει τίποτα! (σιγά το αλατι που έχει ένας κεφτές.....) αρκεί να μην τρώει όλο το ταψί και σου παχαίνει!!:D:D

Αντε βρε περαστικά στο Μουφ....

scooby doo

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2009
612
3
Ναύπλιο-Αθήνα
Εγώ σήμερα έκανα το πρώτο μου μπάνιο στην θάλασσα και ο σκούμπι μετά με έγλυψε για τα καλά .. Λέτε να τους λείπει το αλάτι??:p
Καλά τύχη Σάρα και περαστικά σας και πάλι!!

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Η δικιά μου, το πρώτο καλοκαίρι που την έπαιρνα στην θάλασσα, έπινε ασταμάτητα νερό από την θάλασσα, ότι και να έκανα, που την έβρησκα που την έχανα στην θαλασσα να πίνει νερό....Τελικά την έπιανε, διάρροια, έκανε εμετούς, ήταν σαν ζόμπι και την έπεφτε για ύπνο...μετά έστρωνε!
Ευτυχώς μεγαλώνοντας το έκοψε κι απολαμβάναμε όλοι την θάλασσα και δεν την κυνηγούσαμε να μην την πίνει!

Μάλλον είχε πάρει κυριολεκτικά το τραγούδι που λέει:Θέλω να πιώ όλο τον Βόσπορο...:p:p:p:p

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
:D:D:D:D:D

Παραδόξως το Μουφ, που όπου βρει λίμνη κάνει βουτιά, δεν πίνει τίποτα από μέσα. Πίνει βεβαίως το νερό από το αρτεσιανό πηγάδι του δημάρχου, αλλά τι να τον κάνω? Εμφιαλωμένο πίνει μόνο όταν ταξιδεύουμε και από ειδικό ταξιδιωτικό μπουκάλι. Ως τώρα η μόνη διάρροια που το έχει πιάσει έχει να κάνει με την αλλαγή τροφής.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.321
Μέλη
20.082
Νεότερο μέλος
liakosxr