Γλιστερο εδαφος

afg

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2013
570
27
Καπου πηρε το ματι μου οτι το γλιστερο εδαφος δεν ειναι καλο για το κουταβι ( δεν ξερω αν ισχυει και για ενηλικο σκυλι).
Για ποιο λογο??
Εγω εχω βγαλει απο ολο το σπιτι και το παραμικρο χαλι προκειμενου να γινει πιο ευκολο το εργο της εκμαθησης της τουαλετας.
Οντως αποζημιωθηκα απο αυτην την κινηση αλλα ο μπουφος τρεχει και οταν σταματαει γλιστραει.
Καμια φορα ζοριζεται να σηκωθει και οταν παει να στριψει ενω τρεχει τρωει τα μουτρα του.
Ενω εχει μαθει να πηγαινει στην πανα, εχουμε ακομα ατυχηματακια φυσικα και δεν τον εμπιστευομαι.
Και ειμαι σιγουρος οτι αν στρωσω χαλι , ετσι ωραιο και μαλακα που ειναι , θα αρχισει να το κατουραει παλι.
Ποσο μεγαλο προβλημα μπορει να δημιουργησει το γλιστερο εδαφος??

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.004
1.515
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Εκτος το οτι μπορει να παθει κανα εξαρθρημα- ισως και σπασιμο γλιστροντας, ανοιγουν και τα πελματα οταν δεν μπορουν να σταθουν καπου με τα νυχια.
Ετσι δημηουγειται κατι σαν ¨πλατυποδια" με αποτελεσμα ο σκυλος να μην περπαταει σωστα και να επιβαρυνει με λαθος τροπο τα ακρα του, καταπονοντας συνδεσμους και τενοντες, δημηουργοντας ανεπανορθωτες ζημιες στης αρθρωσεις πολλες φορες.

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.004
1.515
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Οταν ειχα κουταβια ( παντα χειμονα!!!)και για να μην ειναι το σπιτι εντελος ξεβρακοτο εβαζα κατι μεγαλα "υφαντα χαλια" σαν κουρελουδες τετραγονες ενα πραγμα απο το ΙΚΕΑ- τα οποια εμπαιναν και στο πλυντηριο και την εβγαζα με αυτα.
Οραια ειναι αλλιως- αλλα εκαναν δουλεια.

afg

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2013
570
27
Θα μπορουσα για την ωρα του παιχνιδιου να τον βγαζω εξω στον κηπο , αλλα ειναι υπερκινητικος ο ατιμος και σχεδον οποτε δεν κοιμαται, παιζει.
Αλλιως πρεπει να βρω και εγω καμια κουρελου.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.676
11.109
Athens
Το γλιστερό έδαφος δεν είναι σίγουρα καλό για κουτάβι αλλά δεν είναι ό,τι καλύτερο για οποιοδήποτε σκυλί. Εγώ έχω χαλιά χειμώνα καλοκαίρι γιατί το πλακάκι μου είναι θανατηφόρα γλιστερό. Ειδικά με ένα σκυλί με πρόβλημα στη μέση, το γλύστριμα είναι το τελευταίο πράγμα που θέλω. Για το καλοκαίρι βρήκα μια εξαιρετική λύση, πλαστικό δαπεδο-χαλί (που όμως μοιάζει με κανονική ψάθα!), βαρύ σε κατασκευή (δεν κουνιέται με τίποτα από τη θέση του), με εξαιρετική πρόσφυση (γιατί είναι σαγρέ σαν ψάθα) και που σφουγγαρίζεται ή πλένεται με το λάστιχο.

afg

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2013
570
27
Ενταξει για οταν θα μεγαλωσει και θα γνωριζει καλα οτι δεν κατουραμε μεσα στο σπιτι , δεν εχω προβλημα να βαλω παντου χαλια κανονικα.
Τωρα ομως που εναι 2,5 μηνων περιπου ειναι βασανο το κατουρημα και αν στρωσω χαλια θα ειμαι ολη την ωρα πανω απο το κεφαλι του , πραγμα που ειναι πολυ κουραστικο. Ενω τωρα και να κατουρησει πλακακι μικρο το κακο.
Εμενα οταν μεγαλωσει θα γινει και 40 κιλα βοδι και λιγο δυσκολα να τρεχει και να παιζει μεσα σε 70 τμ σπιτι.
Τρεξιματα και τετοια μονο εξω.
Ειδα παντως οτι στο Praktiker εχει κατι φθηνα κιλιμια και λεω να παρω κανα δυο.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.676
11.109
Athens
Καμιά φορά τα ελαφριά χαλιά είναι χειρότερα γιατί γλυστράνε μαζί με το σκύλο - οπότε δεν γλιτώνεις την ολίσθηση. Θυμήθηκα τώρα ότι είδα τις προάλλες στα Jumbo, στα είδη κηπουρικής ένα πλαστικό αφρώδες δάπεδο. Για δες αυτό - λογικά θα είναι πιο αντιολισθητικό από τα κιλίμια και σε ...τιμές Jumbo!

afg

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2013
570
27
αααα ευχαριστω δεν ειχα σκεφτει καθολου τα Jumbo , ειναι και διπλα μου.

Lovey the Lab

Well-Known Member
21 Απριλίου 2011
2.175
200
Φιλε σε καταλαβαινω. Ειναι προβλημα το κατουρημενο χαλι και μυριζει. Αλλα μεγαλυτερο προβλημα θα χεις αν -χτυπα ξυλο- τραυματιστει ο σκυλος σου. Θα χεις άλλα, χειροτερα τρεχαματα. Δωσε κανα 50αρικο και παρε χαλια της πλακας απο καμια λαϊκη και θα σαι οκ.

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.004
1.515
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Δωσε κανα 50αρικο και παρε χαλια της πλακας απο καμια λαϊκη και θα σαι οκ.
και να προσεχεις να πλενονται ευκολα!!

Εγω καθε 4-5 μερες τα αλλαζα ολα τα "δαπεδοστροσιδια" και τα επλενα στο πλυντηριο- στην αρχη ειχα και ολο το σπιτι γεματο πανες και βασικα πηγαινε αρκετα γρυγορα μονο εκει- αλλα δεν της πετυχαινε παντα!! ( σκυλος στην πανα- και ποπος εξω!).

marilena83

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2010
549
0
Κυψέλη
Εμείς κάναμε αυτό που λέει ο/η lovey, πήραμε κάτι χαζές μοκετούλες από λαϊκή (και δεν είναι τόσο κιτς όσο φοβόμουν πρέπει να πω) ώστε να θεωρηθούν αναλώσιμα της κουταβοπεριόδου. Επίσης όσο είχαμε ατυχήματα, επειδή τα εντόπιζα άμεσα (την είχα σε στενή παρακολούθηση) τα καθάριζα άμεσα κι ούτε γάτα ούτε ζημιά! Σαν καινούριο!

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.004
1.515
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Το καθαρισμα με ξυδι κανει πολυ καλη δουλεια!!!

Με κοιταγανε περιεργα στο Supermarket καθε φορα που πηγαινα με 15-20 μπουκαλια ξυδι στο ταμειο- αλλα δεν βαριεσαι!!

Lovey the Lab

Well-Known Member
21 Απριλίου 2011
2.175
200
Aσε τι γινεται με το ξυδι. Παντου το χρησιμοποιούμε: Στο πλυσιμο της Lovey, στα χαλια. Πλεον το αγοραζω με το λιτρο..

mariakala

Well-Known Member
26 Απριλίου 2011
2.151
1.427
ευχαριστώ πολύ να ρωτήσω κάτι ακόμα...υπάρχει και κάποιος μπούσουλας για αναλογια νερού ξυδιού?

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
για να μη γλυστραει το χαλι βαζεις στο πατωμα ταινια διπλης οψης ειδικα για χαλια γιατι και η δικια μου εριχνε σπινιαρισματα ==)) ,,,,