Γλυψιμο ποδι και τρυπουλα.


15 Οκτωβρίου 2019
10
6
29
Καλησπερα σας πριν απο λιγο γυρισαμε απο την βολτα μας και γλυφει συνεχεια το ποδι της αλλα δεν κουτσενει. Ψαχνοντας την βρηκα αυτο. Έχει καποιος ιδεα τι μπορει να ειναι???
 

Attachments



mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.633
19.859
Δεν καλοφαίνεται τι είναι.
Μήπως πάτησε κάτι, τρυπήθηκε από κάτι;
Παρακολούθησέ το και αν συνεχίσει να το γλύφει ή αν δεις και επιδεινώνεται, πήγαινε στον γιατρό σου.
 


canis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
1.409
6.533
Αν καταλαβαίνω σωστά από αυτό που φαίνεται, θα έλεγα "μεσοδακτύλια κύστη"... Προκαλείται συνήθως από μπλοκαρισμένους αδένες (τα πέλματα του σκύλου είναι από τα λίγα σημεία του που ιδρώνουν και διαθέτουν ανάλογους αδένες). Οι αδένες μπλοκάρουν είτε από κάποια "βρώμα", είτε από κάποια τρίχα.

Δεν είναι λίγες οι φορές που το ίδιο αποτέλεσμα έχουν και κάποιες αλλεργίες σε συγκεκριμένες τροφές, αλλά και ιδιομορφίες στο περπάτημα όπου τα δάχτυλα "τρίβονται" μεταξύ τους. Οι φυλές τύπου Μπούλντογκ είναι επιρρεπής στο φαινόμενο, τα Λάμπραντορ αλλά και κάποια Σπάνιελ, επίσης. Μπορεί να προκληθεί από μικρές πληγές και τραυματισμούς, μεγάλο βάρος του σκύλου, ακάρεα, μύκητες... Γενικά χαρακτηρίζονται ως πολυπαραγοντικό φαινόμενο.

Συνήθως πονάνε κάπως και ο σκύλος τείνει να γλύφει συνέχεια το σημείο, κάτι που ΔΕΝ πρέπει να κάνει. Πέρα από τις πιο δραστικές λύσεις που θα συζητήσεις με τον κτηνίατρο, υπάρχουν και πιο "ήπιες" και καθημερινές προσεγγίσεις θεραπείας όπως ποδόλουτρα καθημερινά με πράσινο σαπούνι και καλό στέγνωμα, μετά μια κρέμα τύπου Celestoderm ή Fucicort και φυσικά να μην αφήνεις το σκύλο να τα γλύφει. Επίσης, καλά αποτελέσματα έχουν και οι κρέμες για αιμορροΐδες στις κύστες.

Πολλές φορές, απλά το να αποτρέπεις το σκύλο από το να τις γλύφει αρκεί για να εξαφανιστούν μετά από κάποιο διάστημα.


interdigital cyst.jpg



interdigital furunculosis.jpg


Επίσης, έχει αναφερθεί ότι βοηθούν αυτά:

DOUXO CALM SHAMPOO
ALWAYS YOUR FRIEND ΚΡΕΜΑ

Τοπική πλύση ανά 3 μέρες και πολύ καλό στέγνωμα. Για να μην τα γλύφει μπορείς να φορέσεις κολάρο για να μην φτάνει το πόδι ή εναλλακτικά μια κάλτσα.

Φυσικά, καλό θα ήταν να το δει και ένας κτηνίατρος από κοντά.
 
Last edited:
  • Like
Reactions: spyv


SofiaEve

Well-Known Member
17 Σεπτεμβρίου 2013
371
1.118
Θα μπορούσε όμως επίσης, να είναι άγανο?
unnamed.jpg
Καλύτερα μάλλον, να την δει μια ώρα αρχύτερα ένας κτηνίατρος.
 
  • Like
Reactions: Εriana and canis


FrankieChris

Well-Known Member
25 Απριλίου 2018
136
381
35
Πρόσφατα ζήσαμε κάτι αντίστοιχο με κύστη που εμφανίστηκε μέσα σε μια νύχτα κυριολεκτικά (φωτό στο τέλος του ποστ). Πήγαμε στον κτηνίατρο και εφόσον υπήρχε υποψία για ξένο σώμα, κούρεψε την περιοχή και το άνοιξε με μέθη. Μας σύστησε ζεστά ποδολουτρα για να μεινει ανοιχτό και να στραγγίζει καθώς είχε βάθος η κύστη. Βρέθηκε μέσα ξένο σώμα , μικρό απροσδιόριστο κομμάτι μάλλον από άγανο. Επειδή είχε ανοίξει και το προηγούμενο βράδυ η κύστη από το γλυψιμο πιθανόν το υπόλοιπο είχε ήδη βγει.
IMG_20200525_193257.jpg
 


Εriana

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2019
283
905
Μεγάλη προσοχή με το άγανο αυτή την εποχή, ιδιαίτερα τα σκυλιά με πολύ τρίχωμα! Ο δικός μου δύο φορές την έχει πατήσει. Μια στο πόδι και μια στο αυτί.
Στο πόδι κατάλαβα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά γιατί το έγλυφε και δεν κούτσαινε, στο αυτί γιατί έγερνε το κεφάλι του δεξιά και το τίναζε.
Το άγανο από την στιγμή που θα εισέλθει προχωράει όλο και βαθύτερα μέχρι πνευμόνια και καρδιά.
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.103
Μηνύματα
895.593
Μέλη
19.914
Νεότερο μέλος
nicksugar3