Γνωρίζετε εκτροφέα Basenji;


Kωστας

Member
19 Φεβρουαρίου 2021
13
6
41
Καλησπέρα θα ήθελα να ρωτήσω εάν κάποιος ξέρει κάποιον εκτροφέα ράτσας basenji

Ξέρει κάποιος?

Καλησπερα ενδιαφερομε για κουτάβι basenji γνωρίζει καπιος εκτροφέα αυτής της ρατσας
 


canis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
1.410
6.538
Καλησπέρα @Kωστας

Δεν γνωρίζω εκτροφέα Basenji στην Ελλάδα, αλλά θα μπορούσα να σου γράψω τι θα έκανα εγώ σαν βήματα επιλογής και ίσως σε βοηθήσουν κάπου...

Αρχικά θα σκεφτόμουν πολύ και θα ζύγιζα τα κριτήρια και τους λόγους που θέλω ένα σκυλάκι τώρα σε σχέση με το αύριο και το μεθαύριο, κ.ο.κ.

Κατόπιν θα έκαναν το ίδιο στο για ποιο λόγο θέλω ένα σκυλάκι συγκεκριμένης φυλής και ποια τα θετικά και τα αρνητικά αυτών των επιλογών (σκύλος συγκεκριμένης φυλής ή απλά σκύλος).

Στη συνέχεια και αν κατέληγα σε φυλή θα αφιέρωνα χρόνο να μάθω για την φυλή. Κυρίως θα επικεντρωνόμουν σε θέματα υγείας και χαρακτήρα/ταπεραμέντου.

Αν συνέχιζα να θέλω σκύλο συγκεκριμένης φυλής θα προσπαθούσα να βρω αν υπάρχει η δυνατότητα/πιθανότητα υιοθεσίας κάποιου αδέσποτου ή σκύλου σε ανάγκη (ιδιοκτήτης που πέθανε, που φεύγει εξωτερικό, που δίνει το σκύλο για διάφορους λόγους) αυτής της φυλής.

Αν δεν υπήρχε αυτό το ενδεχόμενο θα προσπαθούσα να βρω ανθρώπους που έχουν σκυλιά αυτής της φυλής και να συζητήσω μαζί τους. Να μαζέψω απόψεις, να συνθέσω και να κρίνω με βάση και τις δικές μου γνώσεις μέχρι στιγμής (αφού διαβάζω, ψάχνω, βλέπω, ακούω).

Θα έψαχνα για Club της φυλής, για ομάδες φίλων, για κυνολογικό όμιλο. Μέσα από αυτά θα συνέχιζα την ενημέρωση μου και θα προσπαθούσα να βρω εκθέσεις και δρώμενα ώστε να παραβρεθώ και να συζητήσω με τους ανθρώπους εκεί.

Θα μιλούσα με εκτροφείς, με εκπαιδευτές και γενικότερα με ανθρώπους που δείχνουν να ασχολούνται με αυτή την φυλή.

Χρησιμοποιώντας κάθε γνώση, γνωριμία, κριτήριο, άποψη και εικόνα που είχα αποκτήσει θα κατέληγα σε ανθρώπους που δείχνουν να μου ταιριάζουν, που μου ήταν συμπαθής ή απλά μου έδωσαν την εντύπωση ότι έχουν αυτό που ψάχνω και θα τους "περνούσα ένα τελευταίο κόσκινο". Πιθανόν, σε αυτό το σημείο τα κριτήρια μου να ξεπερνούσαν και αυτά της κυνοφιλίας/κυνολογίας.

Τέλος, θα έπαιρνα σκύλο από αυτή την επιλογή και πάντα θα ήμουν έτοιμος να αντιμετωπίσω το οτιδήποτε σε συνεργασία με αυτόν τον άνθρωπο που εγώ επέλεξα... και φυσικά πάντα με το ενδεχόμενο να έχω κάνει κάποιο λάθος ή να αποδειχθεί εκ των υστέρων ότι κάτι δεν υπολόγισα σωστά. Αλλά το ρίσκο το έχω περιορίσει πολύ...
 


Kωστας

Member
19 Φεβρουαρίου 2021
13
6
41
Ευχαριστώ για την βοήθεια έχω διαβάσει για τον σκύλο απλά πήρα τηλεφωνώ σε petshop η τιμή είναι αρκετά μεγάλη για μένα και ψάχνω αν καπιος εδώ μέσα εκτρέφει την συγκεκριμένη ράτσα
 
  • Like
Reactions: canis


canis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
1.410
6.538
Ενδιαφέρον που φτάσαμε στο σημείο να φέρνει Basenji ένα pet shop. Κάποτε αν έμπαινες σε pet shop και έλεγες "Basenji" σου λέγανε "Γείτσες!" και σου προσφέρανε χαρτομάντηλο...

Ποια ήταν η τιμή;
 




canis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
1.410
6.538
Δε ξέρω αν έχεις διαβάσει τίποτα στη σελίδα εδώ ή σε άλλες σχετικά με το πόσο καλή επιλογή μπορεί να είναι η απόκτηση σκύλου από pet shop, αλλά ρίξε μια ματιά γενικότερα.

Προσωπικά και συμφωνούν και οι περισσότεροι μαζί μου, δεν θα απευθυνόμουν σε pet shop για να αποκτήσω σκυλάκι συγκεκριμένης φυλής. Πόσο μάλλον ένα "εξωτικό" και σπάνιο σκυλάκι για το οποίο θα μου ζητήσουν και μπόλικα €.

Πως και Μπασέντζι όμως;

Υ.Γ. Μη γράφεις και σε άλλα θέματα... Οι ίδιοι το βλέπουν. Περισσότερες πιθανότητες να βοηθηθείς έχεις αν συγκεντρωθείς σε ένα θέμα και δώσεις και περισσότερες πληροφορίες.
 


Kωστας

Member
19 Φεβρουαρίου 2021
13
6
41
Γνωρίζω ότι τα petshop είναι ακριβά αλλα ήθελα να δω περίπου τιμή πάντως διάβασα κάπου εδώ ότι υπάρχει στη βόρεια ελλαδα καπιος που ασχολείται με την συγκεκριμένη ράτσα
 


canis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
1.410
6.538
Να φανταστείς ότι τα pet shop είναι συνήθως τα φθηνά... αλλά δεν είναι η τιμή το κυριότερο στο θέμα της απόκτησης σκύλου.

Με αυτό δε θέλω να σο πω πως τα λεφτά δεν είναι σημαντικός παράγοντας. Το αντίθετο... Υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να ξοδέψεις πολλά περισσότερα λεφτά, σε βάθος χρόνου, για μια "φθηνή" αγορά από pet shop ή αλλού παρά από μια "ακριβή" αγορά που όμως σου παρέχει μια παραπάνω σιγουριά και βοήθεια.

Επίσης, ψάξε και τις λέξεις puppy mills, backyard breeders, dog trafficking.

Συνήθως, οι άνθρωποι που μπορούν να σου προσφέρουν τα παραπάνω είναι εκτροφείς. Με αυτό μη φανταστείς ντε και καλά εκτάσεις, πολλά κλουβιά και εκατοντάδες σκυλιά. Μιλάμε για κάποιους ανθρώπους που γουστάρουν την φυλή που ασχολούνται και θα μάθεις πολλά μόνο και αν τους ρωτήσεις και συζητήσεις μαζί τους.

Μπορείς να βρεις μέσω των social media ομάδες φίλων της φυλής και να διαβάσεις συζητήσεις, να ρωτήσεις κι εκεί.

Πως και Μπασέντζι όμως;
 




canis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
1.410
6.538
Εμπειρία από και με σκυλιά έχεις; Είχες δικό σου σκύλο ποτέ και αν ναι, πες λίγα λόγια για αυτόν και πως ήταν η συμβίωση.

Τώρα μένεις μόνος;
Συγκατοικείς;
Πως τα σκέφτεσαι τα πράγματα με ένα Μπασέντζι στην καθημερινότητα σου;

Α, επίσης, μέχρι πόσα θα μπορούσες να διαθέσεις για την απόκτηση του;
 


Kωστας

Member
19 Φεβρουαρίου 2021
13
6
41
Άκουσε με είμαι κυνηγός τώρα βέβαια τα χα ψυλοπαρατησει και θέλω ένα δραστήριο σκύλο συντροφιά είχα κουτσκαρ και ποιντερ ξέρω κάποια πράγματα και ψάχνω ας πούμε κάποιον εκτροφέα για να αποκτήσω τον συγκεκριμένη σκύλο σε μια λογική τιμή εγώ ας πούμε τον τελευταίο μου σκύλο τον είχα πάρει 250ευρω κουτσκαρ καθαρισμό χωρίς χαρτιά βεβαια
 
  • Like
Reactions: canis




Kωστας

Member
19 Φεβρουαρίου 2021
13
6
41
Τώρα μένω με την μητέρα μου πάντα υπήρχε σκύλος στο σπίτι αυτή τι στιγμή δεν έχουμε εκτός από ένα κόκκινο που φέρνει κατά καιρούς ο αδερφός μου όταν έρχεστε για κανένα μήνα από Αθήνα κατά διαστήματα
 








canis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
1.410
6.538
Κατά την γνώμη μου, κάνεις λάθος που θες να πας στο "εξωτικό" Μπασέντζι. Τα Κούρτσχάαρ είναι κορυφαία σκυλιά, πανέξυπνα και δραστήρια... και σίγουρα μπορείς να βρεις πιο εύκολα αυτό που θες. Το ίδιο και τα Πόιντερ, άλλο ένα κορυφαίο και παρεξηγημένο σκυλί. Δεν είναι απλά ένα κυνηγόσκυλο.

Με σιγουριά, πάντως, μπορώ να σου πω πως κανένας δε θα σου πει 250-300€ για Μπασέντζι και αν στο πει θα αποκτήσεις ένα σκύλο που θα μοιάζει με Μπασέντζι και θα έχεις δώσει 250-300 για να πάρεις κάτι που το έπαιρνες και δωρεάν.

Ξαναλέω όμως, ρίξε μια ματιά στη σελίδα και διάβασε θέματα για την απόκτηση σκύλου. Ψάξε και τους όρους που σου έγραψα και βλέπεις...

Θέλω ένα σκυλάκι για παρέα, τι μου προτείνεται;

Μερικά χαρακτηριστικά του ανεύθυνου εκτροφέα

Γιατί θέλω σκύλο;

Αποκτώ κουτάβι ή μελλοντικό πρόβλημα;

Σκύλος και Μόδα

Υιοθεσία αδέσποτου σκύλου

Αγαπητέ ανεύθυνε εκτροφέα

Ο σκύλος ως καταναλωτικό προϊόν

Εμπειρίες από pet shops και BYB
 








Στατιστικά Forum

Θέματα
33.113
Μηνύματα
895.807
Μέλη
19.923
Νεότερο μέλος
micknaf