Γνωρίζουμε τα Cesky Terrier

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
Φοβερα σκυλακια με γερη κραση και μεγαλα αποθεματα ενεργειας... μια πολυ καλη εναλλακτικη στα ''μοδατα'' μικροσωμα τεριε.

Και μεγαλοι τσαμπουκαδες ...δεν κωλωνουν :)

aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0
Αυτο που μου κανει πολυ μεγαλη εντυπωση ειναι ο σωματοτυπος τους.
Αλλα ειναι όντως μια πολυ καλη εναλλακτικη αν θελει καποιος μικροσωμο..κι εχει και το κουραγιο να το εκτονωνει..:)

Angelos

Well-Known Member
26 Οκτωβρίου 2010
847
0
Αθήνα
:) φοβερά τα άτιμα!Το μόνο που δεν μου άρεσε στο βίντεο είναι οτι τα συγκεκριμένα σκυλιά έγιναν απο κάποιο γενετιστή για λόγους μόδας :( Βέβαια το καλό είναι οτι στην προσπάθεια του αυτή κράτησε μόνο τα πλεονεκτήματα του χαρακτήρα αυτών των σκυλιών!Τώρα δεν ξέρω κατά πόσο το πέτυχε,ας μας διαφωτίσει κάποιος που έχει ένα καλύτερα :)

aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0
Απ ότι λεει η εκτροφεας,που μιλαει στο βιντεο, η φυλη δημιουργηθηκε για λογους αναγκης κι όχι για μοδα.
Ας το πιστεψουμε :p

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
Τα terrier πόσα είναι επιτέλους?
αν δεν έμπαινε κάποια στιγμή ένα φρένο θα είχαμε φτάσει να έχουμε terrier αλβανίας-σλοβακίας-λιθουανίας-λεττονίας και ποιός ξέρει και πόσα ακόμα.....
συμπαθέστατα όπως όλα τα σκυλάκια σίγουρα
αλλά είχε ξεφύγει η υπόθεση με όλα αυτά τα τερριέ......τα σπάνιελ γιατί δεν έχουν τόση εξάπλωση? αυτά δεν έχουν ψυχή?

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
α....λίγα είναι μωρέ.....
το 10% των φυλών και ούτε....
Τα Τσέσκι τερριέ απο τι φυλές προέκυψαν? σόρυ αλλά δεν έχω ήχο στο κομπιούτερ της δουλειάς

μπουλης

Well-Known Member
23 Σεπτεμβρίου 2010
752
306
n.smirni
Τα terrier πόσα είναι επιτέλους?
αν δεν έμπαινε κάποια στιγμή ένα φρένο θα είχαμε φτάσει να έχουμε terrier αλβανίας-σλοβακίας-λιθουανίας-λεττονίας και ποιός ξέρει και πόσα ακόμα.....
συμπαθέστατα όπως όλα τα σκυλάκια σίγουρα
αλλά είχε ξεφύγει η υπόθεση με όλα αυτά τα τερριέ......τα σπάνιελ γιατί δεν έχουν τόση εξάπλωση? αυτά δεν έχουν ψυχή?
Οσα και να είναι, θέλουμε και άλλα! (ο κολλημένος)
Τι ζόρι είναι αυτό?:D
Στο σπίτι σου θα τα φέρουμε? :D

Τα spaniels είναι φυλές.
Τα terriers είναι ιδεολογία!!! (ουάου!)

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
ενα ολοκληρο σοι με συγγνεις και στην αμερικη ειναι τα τεριε... τεριε δαγκωτο!!!

Ποτε δεν ημουν φαν και πιστος οπαδος της μοδας... κριμα γιατι ειναι εμψυχα.. αλλα η μοδα .. μονο κακο κανει.. και τα μυαλα στα ρόλεΐ...

bizzare

Well-Known Member
30 Οκτωβρίου 2007
84
0
58
Oropos
www.soulguardianbulldog.com
Καλησπερα κι απο μενα, που τυγχανει να ειμαι και η μοναδικη απο οσο ξερω κατοχος Cesky Terrier στην Ελλαδα ( και εχω 4 ενηλικα απο αυτα ).
Οπως αναφερθηκε και στο βιντεο λοιπον τα Cesky δεν εγιναν βασει επιταγης της μοδας αλλα βασει αναγκης. Ο κος Horak λοιπον κατοχος και των 2 φυλων που χρησιμοποιησε για την νεα φυλη, οντας κυνηγος αλλα και λατρης των τερριερ θελησε να συνδυασει ολα τα πλεονεκτηματα απο τις 2 φυλες και να ελαχιστοποιησει τα οποιαδηποτε ελλατωματα. Αυτο λοιπον ηταν η θεληση του που συνδυασμενη με τις γνωσεις του και την επιστημη του εκανε πραξη το ονειρο του, την γεννηση μιας νεας φυλης. Τα Cesky λοιπον εχουν χαρακτηριστικα και απο τις 2 φυλες αλλα ειναι καταλληλα και για κυνηγι ( ειδικα ξεφωλιασμα θηραματος ), και για agility και για οικογενεια και για φυλακας και πανω απο ολα ειναι ευκολοτερα στο grooming και απο τις 2 φυλες που χρησιμοποιηθηκαν.
Οσον αφορα τον χαρακτηρα τους ειναι οντως πιο γλυκα και λιγοτερο νευρικα απο τα περισσοτερα της ομαδας, παρουσιαζουν μεγαλη επιφυλακτικοτητα στους ξενους αλλα χρειαζονται απο νωρις κοινωνικοποιηση για να "μειωθει" το αισθημα του κυνηγου και να μην φρικαρουν οταν βλεπουν γατες ας πουμε :)
Οσον αφορα την υγεια τους δεν παρουσιαζουν συχνα προβληματα παρα μονο το scottish cramp σε καποια δειγματα και πολυ σπανια καποιο προβλημα με PLL στα ματια

Last edited:

μπουλης

Well-Known Member
23 Σεπτεμβρίου 2010
752
306
n.smirni
βεβαια εκαναν και καποια καλα...δημιουργησαν το Bulldog και το Bullmastiff!:paja1::D
Και τα διασταύρωσαν με terrier,
και έβγαλαν τον υπερσκύλο!:-({|=
Χιχιχιχιχιχι

@bizzare
Τέσσερα!!!?!
Μπράβο!
Μεταξύ τους, πως τα πάνε?