Γνώμες για αναπαραγωγή ή στείρωση

pmatsios

Member
20 Ιανουαρίου 2011
16
0
Είμαι νέος κάτοχος σκύλου, έχω ένα γαλλικό μπουλντόγκ αρσενικό 1,5 χρονών (μη με παρεξηγήσετε, δεν είμαι θύμα της μόδας γαλλικών μπουλντόγκ, συνειδητή επιλογή ήταν). Καθώς ο σκύλος μου έχει αρχίσει να έχει κάψες (κυρίως με το χέρι-πόδι μου) και συζητώντας με άλλους κατόχους σκύλων γενικά, μου πρότειναν οι πιο πολλοί να το στειρώσω. Μου ακούγεται λίγο άκαρδο, αλλά λογικά σκεπτόμενος ίσως είναι η καλύτερη επιλογή. Για πείτε άλλοι με περισσότερη εμπειρία.
Παίζει ρόλο η ηλικία του;
Παίζει ρόλο η ράτσα;
Έχει ψυχολογικές επιπτώσεις στο σκυλί η στείρωση;
Εάν δεν το στειρώσω αλλά το προσέχω να μην ζευγαρώσει, είναι καλύτερα ή χειρότερα;
Ευχαριστώ. Οποιεσδήποτε πληροφορίες-συμβουλές καλοδεχούμενες.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.826
8.020
Υπάρχουν πολλές συζητήσεις στο φόρουμ για την στείρωση που θα σε ενδιέφερε σίγουρα να τις διαβάσεις. Από κει και πέρα και οι δύο αποφάσεις έχουν υπέρ και κατά και είναι καθαρά θέμα υποκειμενικό. Άλλοι θα σου πουν ότι είναι καλύτερα άλλοι χειροτερα. Στα υπέρ της στείρωσης είναι ότι αποφεύγεις τον καρκίνο του προστάτη αργότερα, στα κατα ότι κάνεις ένα χειρουργείο που θα μπορούσες να αποφύγεις, και ότι τα θέματα συμπεριφοράς όπως αυτά που αναφέρεις αντιμετωπίζονται και με εκπαίδευση δεν χρειάζεται τόσο ριζική λύση όπως η στείρωση.
Ψυχολογικά δεν γνωρίζουμε πως επηρεάζει τον σκύλο, άλλους σκύλους τους έχει ηρεμήσει και κάνει μαλθακούς και κάποιους άλλους δεν τους έχει επηρεάσει καθόλου.

Lucimar

Well-Known Member
19 Οκτωβρίου 2011
664
14
Ιωάννινα
Για κανένα λόγο μη το ζευγαρώσεις.
Όσο για τη στείρωση στα αρσενικά εγώ προσωπικά είμαι κατά εκτός και αν έχεις προβλήματα συμπεριφοράς (πχ επιθετικότητα).
Εγώ το θηλυκό μου το στείρωσα,το αρσενικό όχι...

DOG.CRIME

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2010
1.289
7
Αν έχεις προβλήματα συμπεριφοράς,εκπαίδευσε τον σκύλο σου, μόνη ή με την βοήθεια κάποιου εκπαιδευτή.
Δεν είναι λύση η στείρωση,και απορώ με αυτούς που την προτείνουν τόσο εύκολα!

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Αν έχεις προβλήματα συμπεριφοράς,εκπαίδευσε τον σκύλο σου, μόνη ή με την βοήθεια κάποιου εκπαιδευτή.
Δεν είναι λύση η στείρωση,και απορώ με αυτούς που την προτείνουν τόσο εύκολα!
συμφωνώ απόλυτα. Ανεξάρτητα του αν είμαι υπέρ ή κατά της στείρωσης πολλοί την πλασσάρουν σα χαπάκι κατευνασμού του σκύλου και αυτό είναι λάθος, καθότι ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα.

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.004
1.514
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Εαν ο σκυλος ειναι υπερσεξουαλικος- ουτε με εκπαιδευση δεν γινονται και πολλα.

Εαν αυνανιζεται καθε μερα αρκετες φορες, μπορει στο περασμα του χρονου να παθει ζημεια στον προστατη.
Τοτε ειναι καλυτερα να στειροθει.

Αλλα στης περισσοτερες περιπτοσεις μπορουμε να επεμβαινουμε εκπαιδευτικα.

Sadah

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2010
779
137
Θεσσαλονίκη
Στειρωση να κανεις οταν και αν υπαρξει προβλημα υγειας, για το οποιο δεν μπορεις να κανεις διαφορετικα...
Με αρκετη προσοχη καθως και με εκπαιδευση μπορεις να αποφυγεις καποια πραγματα κ να σταματησουν τα ενοχλητικα καβαληματα. (χερια ποδια)
Γνωμη μου μην βαζεις στο χειρουργιο το ζωακι ετσι απλα και ευκολα...
Ανεπιθυμητη συμπεριφορα, δυσκολα μεν, αλλα διορθωνεται.
Η στειρωση ομως ειναι ανευ επιστροφης! Σκεψου το πολυ καλα πριν κανεις οτιδηποτε.

betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.757
48
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Δεν ξέρω για τον τόπικ στάρτερ αλλά εμένα πείσατε :). Το σκεφτόμουν πολύ σοβαρά να τον στειρώσω. Όπως τα άκουγα τα πράγματα (από το κτηνίατρο και διάφορα άρθρα), δεν το γλιτώνει κανείς τον καρκίνο. Μόνο η στείρωση σώζει. Πήρε λοιπόν αναβολή το θέμα της στείρωσης. Αν δω ότι δεν κόβεται το καβάλημα και το σκυλάκι υποφέρει, θα το ξανασκεφτώ. Σωστά;

pmatsios

Member
20 Ιανουαρίου 2011
16
0
Η προοπτική να το ζευγαρώσω παίζει; Τα γαλλικά λένε ζευγαρώνουν και γεννάνε δύσκολα. Εάν το κάνει μια φορά μετά θα θέλει συνέχεια :D???

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.004
1.514
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Η προοπτική να το ζευγαρώσω παίζει; Τα γαλλικά λένε ζευγαρώνουν και γεννάνε δύσκολα. Εάν το κάνει μια φορά μετά θα θέλει συνέχεια :D???
Οχι, δεν παιζει να ζευγαροσει.
Ναι, γεννανε πολυ δυσκολα.
Ναι, θα θελει συνεχος!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.949
20.368
Δεν ξέρω τι έχεις ακούσει να λέει ο κάθε άσχετος, αλλά σ'αυτό το φόρουμ, η προοπτική του ζευγαρώματος όχι μόνο δεν παίζει, αλλά ούτε σαν αστείο δεν συζητείται :mad:

Γιατι ΔΕΝ ζευγαρώνουμε τα σκυλιά

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.004
1.514
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Δεν ξέρω για τον τόπικ στάρτερ αλλά εμένα πείσατε :). Το σκεφτόμουν πολύ σοβαρά να τον στειρώσω. Όπως τα άκουγα τα πράγματα (από το κτηνίατρο και διάφορα άρθρα), δεν το γλιτώνει κανείς τον καρκίνο. Μόνο η στείρωση σώζει. Πήρε λοιπόν αναβολή το θέμα της στείρωσης. Αν δω ότι δεν κόβεται το καβάλημα και το σκυλάκι υποφέρει, θα το ξανασκεφτώ. Σωστά;
Μια φιλη μου ειχε σκυλο πολυ υπερσεξουαλικο. Τοσο πολυ που μολις μυριζε θηλυκο- ασχετα εαν ηταν σε οιστρο η οχι, τρελαινονταν και δεν υπακουγε ουτε εντολες ουτε τιποτα.
Για να δοκιμασει εαν οντος ειναι απλα "ανεκπαιδευτος αναρχας " η οι ορμονες του παιζουν τρελα, του εβαλε το Chip για την στειροση του αρσενικου. Ο σκυλος εγινε πολυ πιο δεκτικος, μπορουσε να συνκεντροθει και ηρεμησε τοσο πολυ, που αποφασισε να τον στειροσει, αφου περασει η δραση του Chip.

betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.757
48
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
του εβαλε το Chip για την στειροση του αρσενικου
πρώτη φορά το ακούω αυτό.

Ο δικός μου δεν ξέρω καν αν είναι υπερσεξουαλικός. Θέλω να πω ότι είναι μικρούλης ακόμα (7 μηνών), και δεν ξέρω, μπορεί να είναι κάτι που με διόρθωση μπορεί να κόψει. Θα περιμένω λοιπόν να δω πως τα πάει. Θα ρωτήσω και κάποιον εκπαιδευτή πρώτα μάλλον.
Είχα καταλάβει ότι η στείρωση ήταν δεδομένη. Θα χαρώ πολύ όμως αν μπορεί να την αποφύγει και να μπορεί να είναι υγιές, χαρούμενο και να μην ταλαιπωρείται.

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.208
927
Καναδάς
Ανδριάνα τι είναι αυτό το chip που αναφέρεις;

Αν καταλαβα σωστα ειναι κατι που ακουσα κι εγω απο γνωστο μου κτηνιατρο προσφατα. Ειναι ενα τσιπακι το οποιο τοποθετειται κοντα στο αυτι και εχει επιδραση για καποιους μηνες. Ορμονες δηλαδη οπως μου εξηγησε, οπως καποτε χρησιμοποιουσαν τις αντισυλληπτικες ενεσεις. Τις παρενεργειες απο τις ορμονικες ενεσεις δεν νομιζω πως χριεαζεται να τις θυμηθουμε.

Αν και το θεμα εχει ξανασυζητηθει, μου κανει εντυπωση πως μερικοι ειστε κατα της στειρωσης στα αρσενικα μονο, λες και για τα θηλυκα ειναι αλλιως. Τα αρσενικα τα βλεπετε διαφορετικα, τα λυπαστε, βαζετε τον εαυτο σας και τον ανδρισμο τον ανθρωπινο στη θεση του σκυλου, δεν ξερω πως να το αιτιολογησω...
Ο δικος μας σκυλος ειναι πλεον 8 χρονων κι ευνουχισμενος απο 1 ετους και κατι, κι ειναι ενα απολυτα φυσιολογικο σκυλι, ουτε κοιμισμενο, ουτε χοντρο ουτε τιποτα. Στο χερι του καθε ιδοκτητη ειναι πιστευω σε πολυ μεγαλο ποσοστο για το αν το σκυλι του θα παχυνει και θα γινει κοιμισμενο. Εχει και τετοια αστειρωτα. Σαφως και δεν ειναι πανακεια η στειρωση αλλα βλεπω τα αδεσποτα και τι στρες κουβαλανε οταν μυρισουν θηλυκο, που καθονται μερες εξω απο τη φιλοζωικη και αρνουνται να φανε και κλαινε συνεχεια και πραγματικα πιστευω οτι δεν αξιζει να το περνανε ολο αυτο για το τιποτα. Αλλα τα αδεσποτα ειναι αλλο καπελο. Μεσα στο σπιτι του ο καθενας μπορει να αποφασισει για το τι θεωρει σωστο και τι οχι για το δικο του σκυλι και να πραξει αναλογα. Αρκει να μη δημιουργει κουταβια κι ολα τα επακολουθα προβληματα.

Εαν ζευγαρωσεις το σκυλι σου παροτι σου λεμε διαφορετικα να ξερεις πως την πατησες, δεν θα ηρεμησει αλλα αυτο που κανει τωρα θα γινει πιο εντονο.

Λουνομαμά

Well-Known Member
26 Δεκεμβρίου 2011
108
1
Ηράκλειο Κρήτης
Ναι, τι είναι αυτό το chip? Με ενδιαφέρει πολύ αυτό το θέμα, καθώς σκέφτομαι τη στείρωση για το μικρό μου, αλλά από την άλλη φοβάμαι μήπως του αλλοιώσει το χαρακτήρα του. Betty, ο δίκος μου έκανε κινήσεις αλλά με ενα ΜΗ και ένα παιχνίδι να του αποσπα΄σει την προσοχη το έκοψε. Τώρα, τι κάνει όταν λείπω... δεν ξερω;)

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.004
1.514
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Το Chip αυτο λεγετε Suprelorin και ειναι της Virbac!

Εδω θα βρειτε πληροφοριες http://www.virbac.gr/p-virbacgrpubgr/pdf/ProductBrochures/SuprelorinBrochureOptimized.pdf

Στην γερμανια κυκλοφορει αρκετο καιρο. Ξερω αρκετους που το εχουν δοκιμασει στα αρσενικα τους.
Ειτε, επειδη ζουνε σε σπιτια με "αναμεικτες αγελες" - αλλα δεν πρεπει να ζευγαροσει, επειδη η θηλυκια ειναι μικρη σε ηλικια ακομα. Ειτε, επειδη θελουν να δουν, πως αντιδρα ο σκυλος εαν θα ηταν στειρομενος, χωρις αυτο να μην ειναι αναστρεψιμο πια.
Υπαρχουν αρκετοι λογοι.
Βεβαια δεν ειναι λυση για παντα! Πανω απο 1-2 φορες δεν θα το εβαζα στον σκυλο μου- μετα θα τον στειρωνα κανονικα πια- η θα τον αφηνα οπος ειναι- αναλογα με τα αποτελεσματα.

Last edited: