Γρίπη των πτηνων

elena.dogwalking

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2007
189
5
Komotini
Σήμερα επαθα μια μικρη φλασιά...

Λογο των περασμενων ημερων ακουσα οτι παλι εμφανιζωνται κρουσματα γριπη των πτηνων θα ηθελα να ρωτησω υπαρχει και κινδυνος για τα μωρά μας ?

πως κολλαει κανεις ?
υπαρχει περιπτωσει να κολησο εγω και να το μεταφερω στο σκυλο μου ?

Λογο το οτι σημερα μου ξεφυγαν η κοτουλες στο παραθαλασσιο και της εποιασα τελικα στην εντελη αλλα μετα ειχα κατι κουτσουλιες στα χερια τα ξεπληνα με νερο και εποιασα και τα σκυλια μας οπως και την ποντικο και μετα επαθα ενα τρεμουλα μην κολληση τιποτα η μικρη μου...

(ξερω ειμαι υπερπροστατευτικη αλλα πραγματικα παιδια περσει εφαγα ενα μεγαλο ταρακουνημα στην ζωή μου και ειναι οτι ποιο σημαντικο υπαρχει αυτη την στιγμη στην ζωή μου οσο περιεργο και να ακουγεται αλλα με εκανε να αντεξω καταστασεις που αμα δεν την ειχα στο πλευρο μου δεν ξερω και εγω τι θα εκανα...)

Σας ευχαριστώ πολυ :oops: που με ανεχεστε και μου λεινετε ολες μου της αποριες... :oops:

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Βρε ελενα...καταρχην δεν εχω ακουσει ξανα τετοια κρουσματα..κατα δευτερον δεν ανησυχεις για σενα..?εσυ τα επιασες..

Υπαρχει και η περιπτωση σαλμονελας την οποια εμεις οι ανθρωποι καταγεγραμενα την εχουμε παρα πολυ μεσα μας χωρις να το ξερουμε με τοσα που τρωμε καθημερινα..

Επισης οι κοτες ειναι δικες σας αρα απο που να κολησουν εφοσον κρουσματα προς το παρον δεν εχουμε ακουσει...
Αλλα για την ιστορια οταν τις πιανεις πλενε τα χερια σου γενικα με νερο και σαπουνι..

:wink:

elena.dogwalking

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2007
189
5
Komotini
εκεινη την στιγμη δεν ειχα σαπουνι απλα τα κ\ξεπληνα με αφθονο νερο ξερω ακουγεται λιγο γελειο απλα ακουστικε ενα κρουσμα στην τηλεορασι...

ξερω ειμαι λιγο υπερβολικη καμοια φορα αλλα ειχα αυτη την απορια... χιλια συγνωμη που σας κουραζω καμοια φορα...

ασχετο οταν ειχε γινει αυτο το κρουσμα αμα θυμαμαι καλα δεν ειχαμε ακουσει για κανενα σκυλο να νοσι απο αυτη την γρηπη ετσι δεν ειναι ?

αμα θυμαμαι μια γατα ειχαν πει και παλι δεν ηταν συγουρι εεε ?

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Θα μας τρελάνεις Έλενα? Για την «Ποντίκω» ανησυχείς? :shock:

Η γρίπη των πτηνών μεταδίδεται από τα πτηνά (κυρίως τα οικόσιτα και τα αποδημητικά) στον άνθρωπο, από εκκρίματα ή περιττώματα.
Εάν ο άνθρωπος που νοσήσει από τον ιό της γρίπης των πτηνών, προσβληθεί ταυτόχρονα από ιό ανθρώπινης γρίπης, οι δυο τύποι αλλάζουν γενετικό υλικό, με αποτέλεσμα να προκύψει ένας νέος μεταλλαγμένος ιός, ο οποίος μπορεί να προκαλέσει πανδημία, διότι είναι άκρως μεταδοτικός και θανατηφόρος!
Τα συμπτώματα ποικίλουν: Από εγκεφαλίτιδες και αναπνευστική ανεπάρκεια εώς πνευμονία και τελικά θάνατο.

Έλενα, εάν υπάρξουν κρούσματα της γρίπης των πουλερικών στην Κομοτηνή, ενημέρωσε μας να μεταναστεύσουμε στα νησιά του Πάσχα! :lol: :lol: :lol:

Προς το παρόν, κάνε ότι σου είπε η Kango1. Ζεστό νερό, σαπούνι και πολύ καλό πλύσιμο, σε περίπτωση που έρχεσαι σε επαφή με κότες.
:wink: :D

elena.dogwalking

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2007
189
5
Komotini
οοοοκ....

καλα μπορει και εγω να ειμαι λιγο υπερβολικη συγνωμη παιδια αλλα καμοια φορα με ποιανει μια ανασφαλεια...

χιλια συγνώμη... που σας κουραζω.... :oops: :oops: :oops: :oops:

elena.dogwalking

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2007
189
5
Komotini
ελπειζω να μην με κοροηδευεται τωρα :oops:

απλα εκανα μια ερωτηση αμα υπαρχουν κυνδινη για τα σκυλια μας....

Μπορει να ακουγεται για μερικους γελεια και χαζι ερωτηση απλα ειχα την περιεργια !

Συγνωμη και παλι αμα γινομαι κουραστικη...

:oops:

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Έλενα δεν γίνεσαι κουραστική!
Απλά σε περίπτωση πανδημίας γρίπης των πτηνών, κινδυνεύει άμεσα η ζωή των ανθρώπων και όχι των σκύλων! Εν ολίγοις, εάν αρχίσουν κρούσματα στη χώρα μας, "κλάφτα Χαράλαμπε"…

elena.dogwalking

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2007
189
5
Komotini
Παιδια μακαρει να μην γινει οπως πρην λιγα χρονια αυτη η τρελα με τα πουλερικα...

καλα ηταν εξτρειμ το θεμα αυτο...

οκ ευχαριστω πολυ για της απαντησεις σας...

καλο σας βραδακι...

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
« Από τα στοιχεία που διαθέτουμε μέχρι σήμερα, γνωρίζουμε ότι ο σκύλος δεν μολύνεται είτε φυσικά είτε στο εργαστήριο από το στέλεχος Η5Ν1 που προκαλεί τη γρίπη των πτηνών. Επίσης δεν έχουμε καμιά ένδειξη ότι ο σκύλος μπορεί να μολύνει τον άνθρωπο»,τονίζει ο Γιώργος Κοπτόπουλος ,διευθυντής στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας και Λοιμωδών Νοσημάτων της Κτηνιατρικής Σχολής τοu ΑΠΘ.»

ΓΡΙΠΗ ΤΩΝ ΠΤΗΝΩΝ

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.320
Μέλη
20.082
Νεότερο μέλος
liakosxr