ΔΙΑΡΡΟΙΑ ΚΑΙ ΕΜΕΤΟΣ

_Chris_

New Member
19 Μαρτίου 2010
4
0
Έχω ένα λαμπραντόρ που εδώ και ένα μήνα κάνει διάρροιες και εμετούς (και με αίμα). Όχι συνέχεια βέβαια. Στην αρχή έκανε 2 εμετούς. Μετά 5 μέρες ήταν μια χαρά. Μετά για 2 μέρες έκανε διάρροιες. Μετά από συμβουλή της κτηνιάτρου πήρε κάτι χάπια και σταμάτησαν οι διάρροιες. Μετά για ξανά 5 μέρες ήταν οκ. Μετά ξαναέκανε εμετούς. Μετά ξανά οκ για διάστημα μιας εβδομάδας. Τώρα από χτες άρχισε πάλι διάρροιες. Όλο αυτό το διάστημα τρώει κοτόπουλο με ρύζι και φαρμακευτικές τροφές σε μικρά γεύματα πολλές φορές. Έχω παρατηρήσει ότι όταν τρώει κοτόπουλο με ρύζι είναι τις περισσότερες φορές καλά αλλά όταν πάω να του δώσω ξηρά τροφή, την οποία παλιά έτρωγε κανονικότατα ξαναρχίζει. Όλο αυτο το διάστημα έχει πάρει φάρμακα και για διάρροια και για εμέτο και έχει κανει και ορό για να μην αφυδατωθεί. Οι εξετάσεις αιματός του ήταν μια χαρά. Εξετάσεις κοπράνων θα γίνουν από εβδομάδα. Τον προσέχουμε σαν τα μάτια μας 4 άνθρωποι και δεν μπορούμε να καταλάβουμε τι έχει. Αν κάποιος είχε παρόμοια εμπειρία ή ξέρει κάτι που θα μπορούσε να με βοηθήσει θα του ήμουν ευγνώμων.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.395
Chris καλώς ήρθες στο φόρουμ. Τι ηλικία έχει το σκυλάκι σου; Ενας μήνας είναι πολύς καιρός για να συνεχίζεται το πρόβλημα. Είναι προφανές ότι η αγωγή που παίρνει δεν αποδίδει. Πρέπει να το ψάξετε άμεσα, βαθύτερα. Οσοι άνθρωποι και να είστε από πάνω του, τι να καταλάβετε; Εκτός αν είστε κτηνίατροι... Στην κτηνίατρό σας έχετε εμπιστοσύνη; Μήπως να διασταυρώνατε τις διαγνώσεις της;

_Chris_

New Member
19 Μαρτίου 2010
4
0
2,5 ετών είναι φίλε. Ναι έχουμε εμπιστοσύνη, μας είπε ότι είχε γαστρεντερίτιδα και τωρα ότι ίσως του έχει δημιουργηθεί και κάποιου είδους αλλεργία στη ξηρά τροφή που έτρωγε. Κάναμε εξετάσεις αίματος οι οποίες ήταν πολύ καλές και θα κάνουμε από βδομάδα και κοπράνων. Το περιέργο είναι ότι γίνεται καλά για διαστήματα 5 ημερών περίπου και μετά ξανά τα ίδια. Αλλά και όταν κάνει εμετούς ή διάρροιες τις περισσότερες φορές μετά έχει πολύ καλή διάθεση. Εσύ τι προτείνεις? Να πάμε και σε άλλον κτηνίατρο? Αυτά τα συμπτώματα τα έχεις ξανακούσει? Τι πιθανολογείς ότι μπορεί να έχει?

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Η επαναληψη των συμπτωμάτων έχεις παρατηρήσει αν σχετιίζεται με κάτι;
Ας πούμε, αν τρώει κάτι συγκεκριμένο ή συμβαίνει σε συγκεκριμένες ώρες μετά το φαγητό, ή δεν ξέρω τι άλλο...

Θα μπορούσες πάντως να πάρεις καμία ακόμα γνώμη απο έναν άλλο κτηνίατρο!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.395
Δεν πιθανολογώ. Δεν είμαι γιατρός. Τον τελευταίο καιρό ακούγεται πολύ η γαστρεντερίτιδα. Τα συμπτώματά του είναι κλασικά. Αν κάνεις μια αναζήτηση στο φόρουμ, θα βρεις και άλλους ομοιοπαθούντες. Ακολουθείστε τις οδηγίες της γιατρού σας ή αν δείτε και συνεχίζεται το πρόβληα, ζητήστε και δεύτερη γνώμη. Εσείς θα κρίνετε. Περαστικά του και ενημέρωνέ μας.

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Μήπως είναι κολλίτιδα...? Συνήθως η κολλίτιδα είναι που έρχεται και φεύγει. Μήπως τρώει πολλά κόκαλα? Το ΓΠ που είχα είχε χρόνια κολλίτιδα και ποτέ δεν μπορέσαμε να το ξεπεράσουμε.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Μήπως είναι κολλίτιδα...? Συνήθως η κολλίτιδα είναι που έρχεται και φεύγει. Μήπως τρώει πολλά κόκαλα? Το ΓΠ που είχα είχε χρόνια κολλίτιδα και ποτέ δεν μπορέσαμε να το ξεπεράσουμε.
Kαι η κολλίτιδα έδινε κι εμετούς;

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Ναι, είχε εμετούς με κίρινο υγρό...και τα κακά του ήταν τη μια πολύ μαλακά με άσπρες βλένες και την άλλη διάρροια.
Βέβαια, δεν ήταν ανα 5 μέρες...σταθερά...ήταν πχ. 2 φορές το μήνα και ξανά μετά από δύο μήνες....η ένα μήνα συνέχεια και πάλι μετά από 3 μήνες...
Ανάλογα...

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Τρελή ταλαιπωρία...14 χρόνια...και δεν υπήρχε τίποτα που να μπορώ να κάνω. Εκτός από τα συνηθισμενα φάρμακα για εμετούς και διάρροιες...αλλά πάντα επανερχόταν...
Ο κτηνίατρος μου είχε απαγορέυσει ΤΕΛΕΙΩΣ τα κόκαλα...

valeria

Well-Known Member
9 Δεκεμβρίου 2009
563
3
Αθηνα
Κ εμεις περασαμε κολιτιδα πριν 2 εβδομαδες αλα μονο με διαρροια και αιμα, οχι εμετο. Πηραμε flagyl σιροπι για 3 μερες και τρωγαμε κοτοπουλο με ρυζι και περασε αμεσα.

_Chris_

New Member
19 Μαρτίου 2010
4
0
Ευχαριστώ πολύ καταρχήν για το ενδιαφέρον σας. Μίλησα και με ένα άλλο γιατρό φίλο μου (όχι κτηνίατρο) και μου είπε ότι πρέπει να κάνω οπωσδήποτε εξέταση κοπράνων γιατί μπορεί να έχει κανένα μικρόβιο και να θέλει αντιβίωση. Για την ακρίβεια μου είπε ότι θα θέλει σχεδόν σίγουρα κάποια αντιβίωση. Πάνω κάτω τα ίδια που μου έχει πει και ο κτηνίατρος. Άρα κάνω εξέταση κοπράνων και βλέπω. Αυτό που με είχε παραξενέψει εμένα και δεν το είχα δει σε άλλο θέμα είναι ότι τα συμπτώματα φεύγουν και έρχονται συνεχώς. Θέλω να πιστεύω ότι είναι κάτι που περνάει και απλά ο οργανισμός του θέλει περισσότερη βοήθεια για να το ξεπεράσει.

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
57
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
θα πρεπει να κανεις μια σειρα απο εξετασεις

αιματολογικες και βιοχημικες μαζι με εκεινες της αμυλασης και της λιπασης στον ορο του αιματος
αναλυση ουρων
κοπρανολογικη
ακτινογραφηση κοιλιας
υπερηχοτομογραφια
ενδοσκοπηση
ερευνητικη λαπαροτομη

_Chris_

New Member
19 Μαρτίου 2010
4
0
Εντάξει πάει πολύ καλύτερα. Οι εξετάσεις του βγήκαν καλές και του έχω πάρει μία ειδική τροφή και σταμάτησαν οι διάρροιες. Το μόνο θέμα είναι όταν χρειαστεί να του ξαναδώσω την παλιά του τροφή, αλλά αυτό θα το κάνω μετά από αρκετές μέρες.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Με προσαρμογή..απο αυτην που δίνεις τώρα αναμιγμένη με την παλιά.. και σιγά σιγά μόνο την παλιά..