Δάγκωμα απο αδέσποτο

lenaki124

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2010
1.436
9
ηθελα να ρωτησω τι κινδυνοι υπαρχουν αν σε δαγκωσει ενα αδεσποτο και τι πρεπει να κανεις αν συμβει αυτο. σημερα ημουν στο δρομο και με πλησιασε ενα αδεσποτο. φαινοταν φιλικο και μου κουνουσε την ουρα. σαν χαζη κ γω απλωσα το χερι μου να το χαιδεψω και με δαγκωσε, οχι για παιχνιδι, μου γρυλισε κι ολας.. ευτυχως ομως τραβηξα αμεσως το χερι μου και απλα με γρατζουνισε λιγο με τα δοντια. δεν ξερω μπορει να εχει ασχημες εμπειριες και να φοβηθηκε. :( γι αυτο με αφορμη αυτο το γεγονος ηθελα να ρωτησω τι γινεται σε περιπτωση που ενα αδεσποτο σε δαγκωσει για τα καλα...

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.395
Για έναν αντιτετανικό φαντάζομαι θα πρέπει να πας. Κάποτε έλεγαν ότι θα πρέπει να πιαστεί το σκυλί για να ερευνηθεί το ενδεχόμενο λύσσας, αλλά νομίζω ότι λύσσα έχει πάρα πολλά χρόνια να εμφανιστεί στην Ελλάδα, οπότε δεν ξέρω αν ισχύει και αντιλυσσικό.
Πάντως, αν δεν ξέρεις να διαβάζεις την γλώσσα του σώματος και το τι είδους κούνημα ουράς σου κάνει, καλύτερα να κρατάς μακριά τα χεράκια και γενικά οτιδήποτε προεξέχει, για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο :D

lenaki124

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2010
1.436
9
λυσσα ε? με εφτιαξες τωρα... :( που να το φανταστω, αφου αυτο με πλησιασε, με μυρισε, μου κουνουσε και την ουρα. πραγματικα φαινοταν πολυ φιλικο δεν ξερω γιατι αντεδρασε ετσι... ισως να φοβηθηκε οτι θα του κανω κακο, αδεσποτο ειναι φανταζομαι θα εχει φαει αρκετο ξυλο το καημενουλικο.. παντως ειχε λουρακι, πιστευω οτι καποιος το ειχε και το εγκατελειψε, οποτε λογικα θα εχει κανει εμβολια

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.395
Βασικά το αντίθετο είπα για την λύσσα. Οτι δεν υπάρχει πια...
Ετσι κι αλλιώς, αν δαγκωθείς τόσο πολύ, στο νοσοκομείο όπου θα σπεύσεις, θα ξέρουν τι πρέπει να σου κάνουν.
Πάντως, σε περίπτωση που δεν ξέρουν... μην τους αφήσεις να σε ράψουν μέχρι να κλείσουν τελείως οι πληγές...

lenaki124

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2010
1.436
9
ναι καταλαβα τι ειπες για τη λυσσα αλλα φανταζομαι οτι δεν μπορουμε να ειμαστε σιγουροι 100%... θα παρω και ενα τηλ τον κτηνιατρο του δικου μου να τον ρωτησω αν και δεν ανησυχω ιδιαιτερα γιατι οπως ειπα δεν προλαβε να με δαγκωσει πολυ. ευχαριστω παντως! :)

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Θα συμφωνήσω με την mareco!

Εγώ όταν πλησιάζω οποιονδήποτε σκύλο κατεβαίνω στο επίπεδο των ματιών του -δηλαδή σκύβω- ,απλώνω το χέρι σε σχήμα μπουνιάς και χωρίς απειλή!

Το κούνημα της ουράς είναι πάντα που μας ξεγελάει!Θα πρέπει να διαβάζουμε την στάση σώματος του σκύλου!

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Ναι λύσσα δεν έχουμε πια στην Ελλάδα..

Εξαρτώνται πολλά.. από το δάγκωμα μέχρι και από την στοματική υγιεινή του σκύλου.., συνήθως προκαλεί στην περιοχή πρήξιμο..
Πάντως αν γίνει πάνω από τζιν, το τζιν ενεργεί σαν αντισηπτικό συνήθως σε περίπτωση πληγής και κάπως προστατεύει.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Αντισηψία καθέ αυτή δεν θα το έλεγες.., (δεν βάζεις ένα τζίν δηλαδή πάνω αν κάνεις πληγή..)..αλλά προστατεύει πιο πολύ από άλλο ύφασμα σε μία πιθανή μόλυνση.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Λόγο του υλικού του τζιν..(απο τι αποτελέιτε μην ρωτήσεις δεν γνωρίζω..)

Όταν είχα πέσει μου είχαν πει στο νοσοκομείο είσαι τυχερή που φόραγες τζιν..(το τζιν δεν είχε σκιστεί τελείως είχε γίνει μικρή πληγή..αλλά δεν είχε γίνει καμία μόλυνση και οι ιατροί το αιτιολόγησαν λόγο του τζιν).

Το ίδιο είπαν και σε έναν φίλο μου που δαγκώθηκε από σκύλο φορώντας τζιν.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Προφανώς διότι το τζιν είναι σκληρό ύφασμα και δεν σκίζεται εύκολα έτσι ώστε να έρθει το τραυματισμένο δέρμα σε άμεση επαφή με τα δόντια του σκυλου ή σε περίπτωση ατυχήματος με το έδαφος, χώμα κτλ έτσι ώστε να προκληθεί μόλυνση. Όχι όμως ότι κάνει αντισηψία. :)

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Ναι.. λογικό αυτό..!! :)

Πάντως οι ιατροί το είχαν αναφέρει και ως "αντισηπτικό".., τώρα δεν ξέρω..

Theo

Well-Known Member
24 Νοεμβρίου 2010
356
1
Αθηναίων Πολιτεία
όπως τα λέει η ROTTIE είναι.

21 χρόνια που οδηγώ μηχανές, όσες φορές έχω σαβουρντωθεί, το τζιν μόνο προστασία έναντι τριβής έκανε.

Στα δαγκώματα επειδή είναι σκληρό ύφασμα με πυκνή πλέξη, προσφέρει και προστασία έναντι διάτρησης.

lenaki124

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2010
1.436
9
Προφανώς διότι το τζιν είναι σκληρό ύφασμα και δεν σκίζεται εύκολα έτσι ώστε να έρθει το τραυματισμένο δέρμα σε άμεση επαφή με τα δόντια του σκυλου ή σε περίπτωση ατυχήματος με το έδαφος, χώμα κτλ έτσι ώστε να προκληθεί μόλυνση. Όχι όμως ότι κάνει αντισηψία. :)
ναι αυτο ακουγεται πιο λογικο, το τζιν σε σχεση με οποιοσηποτε αλλο υφασμα προσφερει περισσοτερη πσοστασια. εμενα ομως με δαγκωσε στο χερι... τελικα δεν εγινε τπτ ουτε καν πρηστηκε και ο γιατρος μου ειπε να μην φοβαμαι.. ειχα κανει και αντιτετανικο πριν λιγο καιρο γιατι ειχα γρατζουνιστει σε μια προκα οποτε λεει οτι ειναι καλυμενη.

samsok

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2009
1.091
100
ναι αυτο ακουγεται πιο λογικο, το τζιν σε σχεση με οποιοσηποτε αλλο υφασμα προσφερει περισσοτερη πσοστασια. εμενα ομως με δαγκωσε στο χερι... τελικα δεν εγινε τπτ ουτε καν πρηστηκε και ο γιατρος μου ειπε να μην φοβαμαι.. ειχα κανει και αντιτετανικο πριν λιγο καιρο γιατι ειχα γρατζουνιστει σε μια προκα οποτε λεει οτι ειναι καλυμενη.
αν ειχες κανει αντιτετανικο ορο και οχι εμβολιο ,εισαι καλυμενη μονο καμια 30αρια ημερες...