Δάγκωμα αυτοάμυνα και νομοι

mariakala

Well-Known Member
26 Απριλίου 2011
2.154
1.431
Λοιπόν έχω καιρό να σας γράψω alla κάνω come back με hot θέμα... το έχουμε ξανασυζητήσει μέσα στο forum και δεν το βρίσκω με tpt... έχουμε και λέμε υποθετικό σενάριο... περπατώ με το σκυλί μου δεμένο... του την πέφτει λεύτερο σκυλί με τον ιδιοκτητη κάπου στο βάθος κήπος το δικό μου σκυλί έχει δυνατά σαγόνια και εγώ δεν ακούω τον παρορμητισμό μου που μου λέει μπες ανάμεσα αλλα αφήνω τον σαγόνια να αμυνθεί!!! αποτέλεσμα 1. καταφέρνει αρκετές στο επιτιθέμενο σκυλί αποτέλεσμα 2. το στέλνει στα θυμαράκια...
Ψάχνω την νομική βάση πάνω στο θέμα και τι αποτέλεσμα tah είχε ένα τέτοιο σκηνικό στην πρώτη και στην δεύτερη περίπτωση σε εμενα και το σκυλί μου

Έτυχε σκηνικό σε πολύ καλή φίλη που όμως μπήκε ανάμεσα και ναρωτιόμαστε τι θα είχε γίνει αν έπραττε διαφορετικά...

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
...εγώ δεν ακούω τον παρορμητισμό μου που μου λέει μπες ανάμεσα αλλα αφήνω τον σαγόνια να αμυνθεί!!! αποτέλεσμα 1. καταφέρνει αρκετές στο επιτιθέμενο σκυλί αποτέλεσμα 2. το στέλνει στα θυμαράκια...
Μαρία μου, καταρχήν συγχαρητήρια στην πολύ καλή σου φίλη! Κατά τη γνώμη μου, έπραξε άριστα, ότι και να λέμε "εδώ μέσα" όταν μας πιάνει ο οίστρος μας...

Το μελετάω το θέμα την τελευταία 5ετία... και έχω καταλήξει ότι προτιμώ να με στείλει εμένα στα θυμαράκια (ο σκύλος μου), παρά να στείλει το άλλο σκυλί (είναι η δική μου αδυναμία προς το "σκύλο", αλλά και τη "σκύλα")...

Υ.Γ.1. Εννοείται ότι (στο σενάριο αυτό, με το ελεύθερο σκυλί κλπ.) αν "γλυτώναμε" όλοι, θα επακολουθούσαν τα διάφορα καντήλια προς το ανεύθυνο αφεντικό κλπ.

Υ.Γ.2. Νομικά, ίσως και να έβρισκες το δίκιο σου... αλλά, μην το ρισκάρεις πλήρως, με την ΕΛληνική Δικαιοσύνη...

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.062
Θεωρητικα, ξανατονιζω ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ομως, αν εχεις λαβει εσυ ολα τα απαραιτητα μετρα ωστε να μην μπορεις να κατηγορηθεις για αμελεια (δλδ συνοδευες το σκυλο σου που ηταν στο λουρι με ολα τα απο του νομου προβλεπομενα) κ μπορεις να αποδειξεις οτι ο αλλος σκυλος ξεφυγε της εποπτειας κ βρεθηκε λυτος κ σας επιτεθηκε, εσεις ειστε αυτοι που μπορειτε να στραφειτε κατα του αλλου κ οχι ο αλλος να κατηγορησει εσας, ασχετως εκβασης.
Υπαρχει καποιο αρθρο του Αστικου Κωδικα στο οποιο βασιζονται "ο τελων αδικοπραξια δεν δικαιουται αποζημιωσης" κ κατι αλλα....
Οπως λενε ομως κ στο χωριο μου "ου μπλεξεις"......
Βοηθαει να μπεις αναμεσα......

• Like
Reactions: johnk

mariakala

Well-Known Member
26 Απριλίου 2011
2.154
1.431
Θα πάω σήμερα να την δω γιατί μιλήσαμε χτες και είναι και αυτή και ο φίλος της μπανταρισμένοι... κατέληξαν και οι 3 στο τμήμα δεν ασκήθηκαν μηνύσεις ktlp. γιατί ήταν και οι 3 δαγκωμένοι και χτυπημένοι και μου είπε ότι αν κάνανε κάτι ήταν αυτεπάγγελτο και θα κατέληγαν όλοι μέσα και μετά το τμήμα πήγαν και οι 3 νοσοκομείο... Το σκυλί που κρατούσε στα χερια της δεν ήταν δικό της δεν γράφω φυλή για ευνόητους λόγους όταν λέω σαγόνια ψιλο - καταλαβαινεται πως αναφέρομαι σε μια μεγάλη ομάδα σκύλων που έχουν κατηγορηθεί πολλάκις... το οποιο έμπλεκε ακόμα πιο πολύ την κατάσταση... το δικό της που ήταν και αυτό στο σκηνικό ευτυχώς την άκουσε και δεν μπήκε στον χορό... εύχομαι αν μην μου τύχει ποτε αν και την έχουμε γλυτώσει στο "παρατσακ" με τον μικρό κάποιες φορες με ελεύθερο σκυλί την εμπλοκή! Πάντως επειδή πήρε την γνώμη εκπαιδευτή δεν θα πω πάλι για να μην υπάρξουν χαρακτηρισμοί την έκραξε και της είπε ότι έπρεπε να αφήσει τον σαγόνια να κάνει την δουλειά του... εγώ πολύ φοβάμαι ότι νομικά αν είχαμε τα χειρότερα δεν θα έβρισκε το δίκιο της!!!

mariakala

Well-Known Member
26 Απριλίου 2011
2.154
1.431
στην αρχή σίγουρα βοηθησε ότι μπήκε ανάμεσα και κάπως κουλαντριστικε η κατάσταση αλλα κατέφτασε αλαφιασμένος ο άλλος ιδιοκτητης σε πανικό μονο που δεν χοροπηδούσε από ότι μου είπε η φίλη και εκεί το δεμένο του άρπαξε τον αγκώνα εκεί χάθηκε η μπάλα... τώρα ανακατευθινομενη ήταν, πήγε να προστατέψει την φίλη μου... δεν ξέρουμε... σε τέτοιες περιπτώσεις ότι και αν πεις κι ότι κι να κανεις μετά μονο παρορμητικό θα μπορούσε να είναι...

kosmaki

Well-Known Member
17 Σεπτεμβρίου 2015
367
793
38
Αν αποδεχθεί βέβαια το δικαστήριο πως ο σκύλος ήταν επιθετικός μπορεί να πει ότι ως μέτρο πρόβλεψης/αποτροπής το λουρί δεν αρκούσε και έπρεπε να υπάρχει φίμωτρο κτλ... Οπότε δεν είναι τοοοοσο σίγουρη η δικαίωση κατ εμε (πάντα θεωρητικά)

• Like
Reactions: Orilis

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.985
20.421
Περιοχή; :rolleyes:
Το λυτό σκυλί, τι σχέδιο ήταν;
Με την φίλη, με μπέρδεψες...ποιανού σκυλί είχε πάρει αγκαλιά και γιατί; Το λυτό του αλλουνού, για να μη το φάει ο σαγόνιας;

mariakala

Well-Known Member
26 Απριλίου 2011
2.154
1.431
Περιοχή; :rolleyes:
Το λυτό σκυλί, τι σχέδιο ήταν;
Με την φίλη, με μπέρδεψες...ποιανού σκυλί είχε πάρει αγκαλιά και γιατί; Το λυτό του αλλουνού, για να μη το φάει ο σαγόνιας;
Περιοχή κέντρο ρηγίλλης
Αν θυμάμαι καλά κάτι σε λευκό ποιμενικό
Δεν είχε πάρει αγκαλιά κάποιο σκυλί
μπήκε ανάμεσα στα σκυλιά η παλαβή και την λέω παλαβή γιατί το καθένα ήταν από 45 κιλά κι υατή είναι πιο μινιατούρα από εμενα...

οποτε έχουμε 1. λυτό σκυλί (ποιμενικός)
2. δεμένο σκυλί που κράταγε (σαγονιάς)
3. το δικό της σκυλί που ήταν υπό την εποπτεία του φίλου της (κροκοδειλάκι)

• Like
Reactions: mareco

mariakala

Well-Known Member
26 Απριλίου 2011
2.154
1.431
Αν αποδεχθεί βέβαια το δικαστήριο πως ο σκύλος ήταν επιθετικός μπορεί να πει ότι ως μέτρο πρόβλεψης/αποτροπής το λουρί δεν αρκούσε και έπρεπε να υπάρχει φίμωτρο κτλ... Οπότε δεν είναι τοοοοσο σίγουρη η δικαίωση κατ εμε (πάντα θεωρητικά)
αυτά σκέφτομαι κι εγώ ότι πολλά μπορούνε να ειπωθούνε γενικά... κι επειδή όπως ξέρουμε όλοι κάποιες φυλές είναι στιγματισμένες το δίκιο σου όταν υπάρχει σοβαρός τραυματισμός μπορεί και να το χάσεις...

• Like
Reactions: Orilis and kosmaki

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.985
20.421
Πολλά μπορούν να συμβούν σε μια δικαστική διαμάχη, ναι. Αλλά αυτό που τονίζεις κι εσύ, για τα pitbull, δεν πρέπει να το λες. Δεν ισχύει, στις αίθουσες δικαστηρίου, από μόνο του, ως επιχείρημα και δεν πρέπει κι εμείς οι σκυλάδες, να το ξεστομίζουμε.

SofiaEve

Well-Known Member
17 Σεπτεμβρίου 2013
371
1.118
Μήπως, κατά σύμπτωση, το λυτό σκυλί ήταν λευκό θηλυκό ποιμενικό, ολίγον ασιάτικο, με κομμένα αυτιά?

mariakala

Well-Known Member
26 Απριλίου 2011
2.154
1.431
Πολλά μπορούν να συμβούν σε μια δικαστική διαμάχη, ναι. Αλλά αυτό που τονίζεις κι εσύ, για τα pitbull, δεν πρέπει να το λες. Δεν ισχύει, στις αίθουσες δικαστηρίου, από μόνο του, ως επιχείρημα και δεν πρέπει κι εμείς οι σκυλάδες, να το ξεστομίζουμε.
Δεν είναι pit είναι ημίαιμο που ανήκει στην ευρύτερη κατηγορια που ανήκει και ο δικός μου ως ημίαιμος και κάποιοι τον βλέπουν και τον θεωρούν τέρας!!! 45 κιλά είναι ποιος ξέρει τι έχει μέσα!!! ένας κεφαλας και μισος!

mariakala

Well-Known Member
26 Απριλίου 2011
2.154
1.431
Μήπως, κατά σύμπτωση, το λυτό σκυλί ήταν λευκό θηλυκό ποιμενικό, ολίγον ασιάτικο, με κομμένα αυτιά?
αχ δεν ξέρω τόσες λεπτομέρειες θα ρωτήσω αλλα γιατί το λες υπάρχει παρελθόν?

SofiaEve

Well-Known Member
17 Σεπτεμβρίου 2013
371
1.118
Είναι ένας τύπος, που τον έχω πετύχει Κολωνάκι και γύρω κανα δυο φορές, με τέτοιο σκύλο, μονίμως λυτό. Κάπως είχαμε πιάσει κουβεντούλα (όχι πρόσφατα), τον ρώτησα απλά για τα κομμένα αυτιά και μου είπε πως του την δώσαν έτσι. Και διατεινόταν πως είναι πολύ καλή και τον ακούει πάντα.

Φίλη που εργάζεται σε πετ σοπ της περιοχής, μου είπε πως τελικά δεν είναι τόσο καλή, και δεν τον ακούει πάντα.

mariakala

Well-Known Member
26 Απριλίου 2011
2.154
1.431
Είναι ένας τύπος, που τον έχω πετύχει Κολωνάκι και γύρω κανα δυο φορές, με τέτοιο σκύλο, μονίμως λυτό. Κάπως είχαμε πιάσει κουβεντούλα (όχι πρόσφατα), τον ρώτησα απλά για τα κομμένα αυτιά και μου είπε πως του την δώσαν έτσι. Και διατεινόταν πως είναι πολύ καλή και τον ακούει πάντα.

Φίλη που εργάζεται σε πετ σοπ της περιοχής, μου είπε πως τελικά δεν είναι τόσο καλή, και δεν τον ακούει πάντα.
Μάλιστα αν ταιριάζει η περιγραφή θα σε ενημερώσω!!!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.985
20.421
Εχει κι ένα σεττεροκάτι, αυτός ο Κολωνακιώτης;
Αν ναι, τον έχω δει πολλές φορές, με λυτό το ποιμενικό, να τα βγάζει βόλτα σε κεντρικότατους δρόμους.

• Like
Reactions: johnk

SofiaEve

Well-Known Member
17 Σεπτεμβρίου 2013
371
1.118
Εγώ τον έχω δει μόνο με το λευκό ποιμενικό κανα δυο φορές, αλλά ξαναλέω πως τον είχα δει κάποτε παλιά (πέρυσι?). Την κουβέντα με τη φίλη την έκανα πιο πρόσφατα, και μου είπε πως ακόμα λυτό το βγάζει και έχει προξενήσει αρκετούς καβγάδες με άλλα σκυλιά...

Johnkokk

Well-Known Member
2 Ιουνίου 2015
266
786
52
Χωρίς να γνωρίζω τι γίνεται νομικά (υποθέτω οτι με κοινή λογική την ευθύνη την έχει ο παραβάτης, δηλαδή αυτός που τον είχε ελεύθερο), ηθικά νομίζω οτι πρέπει να κάνουμε οτι μπορούμε ωστε να μην έχουμε θύματα.

Τα ένστικτα που οδηγούν τα σκυλιά να τσακώνονται κάποιες φορές, δεν πρέπει να μας εμποδίσουν ωστε να κάνουμε αυτό που πρέπει και να προστατέψουμε και τα 2 όσο μπορούμε.

Φυσικά μετά πλακώνουμε στο ξύλο τον κηδεμόνα του ελεύθερου για να μας φύγει το στρές :rolleyes:

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Εχει κι ένα σεττεροκάτι, αυτός ο Κολωνακιώτης;
Αν ναι, τον έχω δει πολλές φορές, με λυτό το ποιμενικό, να τα βγάζει βόλτα σε κεντρικότατους δρόμους.
Βλέπω, όλες σας στο Κολωνάκι κυκλοφορείτε... που σας χάνουμε, που σας βρίσκουμε...:p:D

Υ.Γ. Τελικά, @mariakala , ΠΟΙΑΝΟΥ ήταν το σκυλί που κρατούσε η φίλη σου???
Πολύ σημαντική ερώτηση αυτή...:cool:

mariakala

Well-Known Member
26 Απριλίου 2011
2.154
1.431
Βλέπω, όλες σας στο Κολωνάκι κυκλοφορείτε... που σας χάνουμε, που σας βρίσκουμε...:p:D

Υ.Γ. Τελικά, @mariakala , ΠΟΙΑΝΟΥ ήταν το σκυλί που κρατούσε η φίλη σου???
Πολύ σημαντική ερώτηση αυτή...:cool:
ΔΕΝ ήταν δικό της... το έβγαζε βόλτα για κάποιον άλλο το βγάζει βόλτα κάθε μέρα όμως εδώ και πολύ καιρό...

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.344
Μέλη
20.112
Νεότερο μέλος
Anastasia skia