Δάγκωσαν τον σκύλο μου... ΒΟΗΘΕΙΑ!!

efthimisl

Member
23 Ιουλίου 2013
7
0
Καλησπέρα σε όλη τη παρέα.. παρακολουθώ καιρό το φόρουμ αλλά τώρα ήρθε η ώρα να γίνω μέλος και ζητήσω την βοήθεια σας.
Αρχικά να σας ενημερώσω πως έχω ένα ημίαιμο γκολντεν ριτρίβερ 6 ετών.
Χτές το βράδυ ενώ ήταν βόλτα με τον πατέρα μου του επιτέθηκαν 2 αδέσποτα και πρόλαβαν και τον δαγκώσανε 2-3 φορές. Οι πληγές δεν είναι μεγάλες και έχει ξεκινήσει ήδη αντιβίωση. Ο σκυλάκος μου όμως είναι πολύ φοβισμένος, δεν πλησιάζει κανέναν και συνέχως είναι ξαπλωμένος χωρις να έχει καθόλου όρεξη. Επιπλέον, δεν έχει όρεξη καθόλου για φαγητό... μέχρι και ψητά μπιφτέκια αγνόησε.. το ξέρω πως ειναι κατανοητό εν μέρει να φέρεται έτσι τις πρώτες ώρες αλλά ειμαστε πολύ στεναχωρημένοι. Σας παρακαλώ πείτε μου.. πως πρέπει να του φερόμαστε τώρα? υπάρχει περίπτωση να του αφήσει ψυχολογικό τραύμα και να απομακρυνθεί από εμάς? σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας και περιμένω την βοήθεια σας γιατί είμαι να σκάσω

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.416
Καλώς ήρθες στο φόρουμ.

Λυπηρό γεγονός, ευτυχώς όχι με πολύ δυσάρεστες συνέπειες.
Δεν πρόλαβε ο μπαμπάς σου, να τον προστατεύσει ε;

Οπως και να 'χει, δεν θα πρέπει να του αλλάξετε πρόγραμμα. Ούτε συμπεριφορά. Κάνετε, οτι κάνατε πάντα, πριν το συμβάν. Μέσα και έξω από το σπίτι. Μην δείχνετε [με τις πράξεις σας] ότι τον λυπάστε ή στενοχωριέστε. Σαν να μην έγινε ποτέ τίποτα. Και σιγά-σιγά, θα επανέλθει. Αν φυσικά, δείτε και περνάει ο καιρός και η κατάστασή του είναι στάσιμη, ή ακόμη χειρότερα, περισσότερο φοβική, καλό θα ήταν να μιλήσετε με έναν εκπαιδευτή.

efthimisl

Member
23 Ιουλίου 2013
7
0
Καλώς ήρθες στο φόρουμ.

Λυπηρό γεγονός, ευτυχώς όχι με πολύ δυσάρεστες συνέπειες.
Δεν πρόλαβε ο μπαμπάς σου, να τον προστατεύσει ε;

Οπως και να 'χει, δεν θα πρέπει να του αλλάξετε πρόγραμμα. Ούτε συμπεριφορά. Κάνετε, οτι κάνατε πάντα, πριν το συμβάν. Μέσα και έξω από το σπίτι. Μην δείχνετε [με τις πράξεις σας] ότι τον λυπάστε ή στενοχωριέστε. Σαν να μην έγινε ποτέ τίποτα. Και σιγά-σιγά, θα επανέλθει. Αν φυσικά, δείτε και περνάει ο καιρός και η κατάστασή του είναι στάσιμη, ή ακόμη χειρότερα, περισσότερο φοβική, καλό θα ήταν να μιλήσετε με έναν εκπαιδευτή.
σ΄ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση. δυστυχώς τα αδέσποτα πεταχτήκανε από το πουθενά.. ο δικός μου αντέδρασε σε σημείο που έριξε τον πατέρα μου κάτω και εν τέλει κατάφεραν και δάγκωσαν και τον ίδιο λίγο στο χέρι. θα ακολουθήσω τις συμβουλές σου και θα προσπαθήσω να του φτιάξω την διάθεση. Είχα διαβάσει κάπου να τον αφήσω στην ησυχία του και να μην τον ενοχλώ μέχρι να έρθει εκείνος να μου δείξει ότι θέλει.
Υπάρχει περίπτωση πάντως να τον επηρεάσει τόσο πολύ και να κρατήσει αυτή τη στάση? θα είναι το χειρότερο μας να τον δούμε να απομακρύνεται.. και όσο για το φαγητό? είναι λογικό να μην τρώει τίποτα??

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.876
8.090
Όχι δεν είναι λογικό να μην τρώει τίποτα. Ο γιατρός τον είδε;

efthimisl

Member
23 Ιουλίου 2013
7
0
ο γιατρός τον είδε το πρωί και είπε πως είναι φοβισμένος και πονάει..και ίσως γι΄αυτο δεν θέλει να φάει... τι άλλο να κάνω βρε παιδιά????? εν τω μεταξύ δεν είμαι μαζί του ακόμα γιατί σπουδάζω σε άλλη πόλη και δεν μπορώ να πάω κοντά του νωρίτερα από την Παρασκευή.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.416
Υπάρχει περίπτωση πάντως να τον επηρεάσει τόσο πολύ και να κρατήσει αυτή τη στάση? θα είναι το χειρότερο μας να τον δούμε να απομακρύνεται.. και όσο για το φαγητό? είναι λογικό να μην τρώει τίποτα??
Ζωντανός οργανισμός είναι. Τίποτα δεν αποκλείεται. Θα τον παρακολουθείτε και αναλόγως θα πράξετε. Αστε τον όμως όντως 2-3 μέρες, χωρίς να ασχοληθείτε. Δεν τρώει ούτε λιχουδιές; Ούτε κάτι υπερβολικά νόστιμο; Δοκιμάσατε; Θα πρέπει να φάει, αφού παίρνει και αντιβίωση. Αν συνεχίσει να μην τρώει, οπωσδήποτε ενημέρωση του γιατρού.

efthimisl

Member
23 Ιουλίου 2013
7
0
λοιπόν τελικά έφαγε για τα καλά :). Έκατσε κοντά στους γονείς μου και έφαγε ότι του είχαν φτιάξει.
Ο Ερμής τρελαίνεται για μπάνιο στην θάλασσα.. κάνει με τις ώρες σχεδόν κάθε μέρα. η γνώμη σας ποια είναι? να μπεί σήμερα? η να δοκιμάσουμε σε λίγες μέρες? προς το παρών δεν έχει πάει ούτε βόλτα. δεν δείχνει ότι θέλει. πάντως μου είπανε πως δείχνει πολύ "ζαβλακωμένος" για να κολυμπήσει.. παρ΄όλα αυτά σας ευχαριστώ πολύ για τον ενδιαφέρον σας και για τον χρόνο που αφιερώνετε..

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.876
8.090
Όχι να μην μπει σήμερα , έχει πληγούλες και μπορεί να επιμολυνθούν!
Εντάξει αφού έφαγε όλα καλά, με την αντιβίωση θα γίνει περδίκι. Περαστικά σας.

efthimisl

Member
23 Ιουλίου 2013
7
0
Όχι να μην μπει σήμερα , έχει πληγούλες και μπορεί να επιμολυνθούν!
Εντάξει αφού έφαγε όλα καλά, με την αντιβίωση θα γίνει περδίκι. Περαστικά σας.
άντε να δούμε γιατί έχουμε τρελαθεί.. έχει περάσει τοοοοοσα πολλά ο καημένος!!! οπότε τον αφήνουμε λίγο στην ησυχία του και βλέπουμε σωστα???

underdog

Well-Known Member
5 Απριλίου 2011
1.223
135
λοιπόν τελικά έφαγε για τα καλά :). Έκατσε κοντά στους γονείς μου και έφαγε ότι του είχαν φτιάξει.
Ο Ερμής τρελαίνεται για μπάνιο στην θάλασσα.. κάνει με τις ώρες σχεδόν κάθε μέρα. η γνώμη σας ποια είναι? να μπεί σήμερα? η να δοκιμάσουμε σε λίγες μέρες? προς το παρών δεν έχει πάει ούτε βόλτα. δεν δείχνει ότι θέλει. πάντως μου είπανε πως δείχνει πολύ "ζαβλακωμένος" για να κολυμπήσει.. παρ΄όλα αυτά σας ευχαριστώ πολύ για τον ενδιαφέρον σας και για τον χρόνο που αφιερώνετε..

αυτή την ερωτηση καντη στο γιατρο σου που εχει δει το σκυλο.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.876
8.090
άντε να δούμε γιατί έχουμε τρελαθεί.. έχει περάσει τοοοοοσα πολλά ο καημένος!!! οπότε τον αφήνουμε λίγο στην ησυχία του και βλέπουμε σωστα???
Ναι, νομίζω θα σας πει και ο γιατρός να μην βραχούν οι πληγές του, να κλείσουν πρώτα! Μια χαρά θα είναι, θα το ξεχάσει γρηγορότερα από εσάς :)

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.416
Εγώ θα τον έβαζα πάντως. Δεν μας έλεγαν από μικρά [εμένα ακόμη δηλαδή] ότι το αλάτι και ο ήλιος κάνουν καλό στα τραύματα; Τα ψήνουν; Αρκεί, να μην κυλιστεί σε άμμο και όντως τα κάνει χειρότερα.

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Κι εγώ θα τον έβαζα στη θάλασσα. Πέρα από αλάτι, περιέχει και ιώδιο. Μια καθαρή παραλία με βότσαλο, δεν πιστεύω ότι θα βλάψει. Τηλεφωνείς και στον κτηνίατρο να τσεκάρεις, μη σε πάρουμε στο λαιμό μας, και αποφασίζετε με τους γονείς σου.

Περαστικά του!

efthimisl

Member
23 Ιουλίου 2013
7
0
θα ρωτήσω και τον κτηνίατρο να μου πεί την γνώμη του.. δεν με αγχώνει το θέμα των πληγών. και απ΄ότι κατάλαβα του έχει δώσει μισό χάπι κάθε μέρα για τον πόνο.. ίσως γι αυτό να είναι και ζαβλακωμένος.. πλέον το μόνο που φοβάμαι είναι μην εν τέλει απομακρυνθεί και από εμάς..

ntoulis

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2013
3.217
2.435
Λαχανάκια Βρυξελλών
αν εχει δει τις πληγες κτηνιατρος,ολα οκ..για το μπανιο δεν το βρισκω καλη ιδεα..παντα υπαρχει κινδυνος απο αμμο,και γενικα αν η παραλια και το νερο ειναι σχετικα καθαρο..αν ειναι να μην κανει τρελες στην παραλια και ειναι και καθαρο το νερο να μπει..αλλα για λιγο..οχι με τις ωρες..γιατι μπορει να εχουν βαθος οι πληγες..και θα μαλακωσουν και θα καθυστερησει και η διαδικασια επουλωσης...ειναι κατι σαν την φουσιντιν..αλλοι λενε κανει καλο μια αντιβιωτικη αλοιφη σε τραυμα και αλλοι λενε οτι η βαζελινη που εχει κανει υγρο ενα τραυμα και καθυστερει η επουλωση..για την συμπεριφορα..ο καλυτερος γιατρος ειναι ο χρονος... καντε οτι κανατε και ολα θα ειναι οκ σε μερικες μερες....η αναγκη για φαγητο-ασκηση-παιχνιδι-βολτα κτλ κτλ νικαει τα παντα σε μια ψυχη...περαστικα...α και να πινει αρκετο νερο..

Hlianna

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2009
1.567
647
παντως η δικια μας κτηνιατρος οταν εκανε ραμματα η Μοκα απο δαγκωμα σκυλιου μας ειπε σε νερο να μη βραχει αλλα να παμε για μπανιο στη θαλασσα! 10 μερες το τραυμα δεν ειχε κλεισει ουτε λιγο, με το που εκανε μπανιο στη θαλασσα σε 2 μερες ειχε θρεψει.
Ρωτα ομως τον γιατρο σου να σαι σιγουρη!

efthimisl

Member
23 Ιουλίου 2013
7
0
λοιπόν επανέρχομαι με ευχάριστα νέα.. τώρα το απόγευμα τον αφήσανε στον κήπο και έτρεχε και έπαιζε λες και δεν είχε γίνει τίποτα.... φαινότανε χαρούμενος..:D μακάρι να φτιάξει η διάθεση του! Όσο για το μπάνιο θα ρωτήσω και τον κτηνίατρο το βράδυ. Άλλωστε και οι πληγές του δεν είναι βαθιές...

ntoulis

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2013
3.217
2.435
Λαχανάκια Βρυξελλών
ολα μια χαρα.. ωραια..οι ανθρωποι ειναι προικισμενοι με την λησμονια.. ισως ισχυει και για καθε ζωντανη ψυχη..πλατωνας και πλουταρχος εχουν πει διαφορα περι αυτου... ειδικα ο πλουταρχος το καλυτερο παιδι !

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
το οτι δεν ετρωγε ισως εφταιγε η αντιβιωση,,, η δικια μου μετα απο αντιβιωση εκατσε μια μερα νηστικη,,,, οσο για θαλασσα και πληγες υπαρχουν και μολυσμενες θαλασσες υπαρχουν απο περιεργους μικροοργανισμους,, ,,, η καλυτερη ιαση ειναι ο αερας και ο χρονος...