Δαγκώματα από κουτάβι 2,5 μηνών labrador retreiver


akiourtsidis

Member
18 Μαϊου 2011
6
0
Εχω ενα κουταβι labrador 2,5 μηνων και εχω τεραστιο προβλημα, εχει στιγμες που δαγκωνει υπερβολικα δυνατα μεχρι που κανει πληγες στα χερια μου και στα ποδια, του εχω παρει διαφορα παιχνιδια που ειναι για τα δοντια του αλλα ασχολειτε ελαχιστα με αυτα και μετα απο 10 λεπτα ξαναρχιζει με τα χερια μου και με τα ποδια μου. Αν μπορει κανεις να μου δωσει μερικες συμβουλες, ευχαριστω.
 


underdog

Well-Known Member
5 Απριλίου 2011
1.223
135
αρχικα υπομονη.
παντα να το αποθαρρυνεις αμα σε δαγκωσει. ειτε γυρνωντας την πλατη σου και να φευγεις για να καταλαβαινει οτι οταν σε δαγκωνει τελειωνει το παιχνιδι ειτε λεγωντας του μη με "τονο" μαλωματος. υπαρχουν παρα πολλοι αλλοι τροποι!!!
οποιον/οποιους και να επιλεξεις να ξερεις οτι ειναι μωρο και θελει το χρονο του. δηλαδη μπορει να το καταλαβει αλλα πιο μετα να το επαναλαβει κ.ο.κ. μην απογοητευτεις!!!

κι εμεις περασαμε αυτη τη φαση αλλα τωρα που ειναι 4 μηνων το εχει κοψει παρα πολυ.
οι πιο εμπειροι θα σου πουν πιο πολλες λεπτομερειες.
στο φορουμ υπαρχουν παρα πολλα σχετικα θεματα!!! ψαξε και θα τα βρεις.
 


l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.643
7.753
Tα κουτάβια εκτός παό ελάχιστες εξαιρέσεις δαγκώνουν, γιατί όμως του επιτρέπεις να σου κάνει πληγές. Εγώ με το με έχει αγγίξει με τα δόντια του του σκούζω σαν να πόνεσα πολύ, του γυρνάω την πλάτη και τον αγνοώ. Αν ξαναεπιχειρήσει τον μαλώνω έντονα. Δεν τον έχω αφήσει ποτέ να φτάσει στο δάγκωμα αν και το επιχειρεί λόγω αλλαγής δοντιών.
 


Gkolfo

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
52
0
Θεσσαλονίκη
Ο δικός μου δάγνωνε απο βρέφος.. Εχω πετάξει 2 μπουφάν, 3 φόρμες και ένα ζευγάρι παπουτσια που τους άνοιξε τρύπες καθώς τα φορούσα...
Αρχικά προσπάθησα ό,τι μάθαινα ότι μπορούσε να βοηθήσει. Πήρα παιχνίδια απο διαφορετικά υλικά. Εκανα ήχους κουταβιου που πονάει, αλλά έψαχνε να δει πού είναι το σκυλάκι.. Έκανα ΜΗ με έντονο ύφος, αλλά ήταν σα να του έλεγα "ορμα Τζάκ".. Έκανα τη μέθοδο "σε δαγκώνει? το αφήνεις για κάποια δευτερόλεπτα μόνο του και επιστρέφεις", αλλά μετά την τρίτη φορά, όταν επέστρεψα τον είδα να με περιμένει με ύφος "ήρθες? μου έφερες φαΐ?οχι? δεν πειράζει..θα φάω εσένα!!".... Τζίφος..
Τελικά, και με πολυ μεγάλη υπομονή και ενημέρωση, συνειδητοποίησα ότι με δαγκώνει επειδή έχει πολύ ένταση και δεν ξέρει πώς να την εκτονώσει.. Παρατήρησα ότι όταν, τη στιγμή που με δάγκωνε του έλεγα "Φοίβο, πάμε βόλτα?", σταματουσε να δαγκώνει, άρπαζε ένα παιχνίδι του και με κοίταζε όρθιος, απέναντί μου για να πάμε βόλτα (η οποία μπορεί να είναι το να κάνουμε την περίμετρο της αυλής - 150μέτρα). Απλά δε θέλει εκείνη τη στιγμή να μείνει στάσιμος. Θέλει να μυρίσει, να κυνηγήσει τις πεταλούδες και να τρέξει.. Και ναι λοιπόν! Περήφανα αναφέρω ότι ο σκύλος μου με έχει εκπαιδεύσει....!!!!
Οπότε, παρατήρησε το σκύλο σου και θα καταλάβεις τι του φταίει. Μετά θα καταφέρεις να επικοινωνήσεις μαζί του καλύτερα.
 


Efh

Well-Known Member
ο ναρούτο μου ειναι 2.5 μηνων σαν το δικο σου μονο που ειναι ημιιαμο λαμπραντορ...
οντως και μενα με δαγκωνει και κανω υπομονη εχω παρει σχοινια και πλαστικα παιχνιδια..αλλα το δαγκωμα δαγκωμα
εε ενταξει μορε τωρα βγαζει δοντια......


http://www.youtube.com/watch?v=N_4euotbeD0&feature=player_embedded
 




Στατιστικά Forum

Θέματα
33.117
Μηνύματα
895.868
Μέλη
19.929
Νεότερο μέλος
mariamaraki