Δεμοδήκωση και milbemax!

Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
50
Θεσσαλονίκη
marthathesharpei.blogspot.com
Tι σχέση έχει το milbemax με την δεμοδήκωση?
Νομίζω το έχω ξανακούσει, πρέπει να έχει σχέση (σα θεραπεία)

Εγω δεν καταλαβα τι σχεση ο οιστρος με τη δεμοδηκωση? :confused::confused::confused:
Μήπως (λέω εγώ τώρα) έπεσε λόγω οίστρου το ανοσοποιητικό της σκύλας και βγήκε στη φόρα η δεμοδήκωση;

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Απο οσο γνωριζω χωρις να ειμαι κτηνιατρος, η Δεμοδηκωση εντοπιζεται κατοπιν εξετασης στο μικροσκοπιο ξέσματος της περιοχης που εμφανιζεται το προβλημα. Οτι εμφανιζεται δηλαδη αυξημενος αριθμος ακάρεων εκει. Εγινε κατι τετοιο στην περιπτωση που συζηταμε ή με το ματι απλα βγηγκε διαγνωση ; Υπαρχουν αλλοιωσεις που μοιαζουν με την Δεμοδηκωση αλλα ωφειλονται σε ελλειψη στοιχειων. Μονο με το μικροσκοποιο εχουμε θετικη διαγνωση.

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.208
927
Καναδάς
Νομίζω το έχω ξανακούσει, πρέπει να έχει σχέση (σα θεραπεία)

Μήπως (λέω εγώ τώρα) έπεσε λόγω οίστρου το ανοσοποιητικό της σκύλας και βγήκε στη φόρα η δεμοδήκωση;

Μπορει να ισχυουν και τα δυο. Εξαλλου δεν ειμαστε γιατροι, τις αποψεις μας λεμε κι οσα εχουμε ακουσει.

Νικοπαπ σε καμια περιπτωση μη βασιστεις στο ιντερνετ και σε ενα ματσο αναρμοδιους για ιατρικες διαγνωσεις οπως εμεις. Ακολουθησε τις θεραπειες των γιατρων, εμεις εδω μονο ιδεες, εμπειριες κι αποψεις ανταλλαζουμε για να γινομαστε λιγο πιο "ψιλιασμενοι" και σαν ιδιοκτητες των σκυλων και σαν πελατες καθαρα οπως μας βλεπουν καποιοι.

Last edited:

nikospap

Well-Known Member
2 Μαϊου 2011
62
0
Απο οσο γνωριζω χωρις να ειμαι κτηνιατρος, η Δεμοδηκωση εντοπιζεται κατοπιν εξετασης στο μικροσκοπιο ξέσματος της περιοχης που εμφανιζεται το προβλημα. Οτι εμφανιζεται δηλαδη αυξημενος αριθμος ακάρεων εκει. Εγινε κατι τετοιο στην περιπτωση που συζηταμε ή με το ματι απλα βγηγκε διαγνωση ; Υπαρχουν αλλοιωσεις που μοιαζουν με την Δεμοδηκωση αλλα ωφειλονται σε ελλειψη στοιχειων. Μονο με το μικροσκοποιο εχουμε θετικη διαγνωση.
Με το μάτι!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
και δε μου φάνηκε και γερακίσιο............

nikospap

Well-Known Member
2 Μαϊου 2011
62
0
Μπορει να ισχυουν και τα δυο. Εξαλλου δεν ειμαστε γιατροι, τις αποψεις μας λεμε κι οσα εχουμε ακουσει.

Νικοπαπ σε καμια περιπτωση μη βασιστεις στο ιντερνετ και σε ενα ματσο αναρμοδιους για ιατρικες διαγνωσεις οπως εμεις. Ακολουθα τις θεραπειες των γιατρων, εμεις εδω μονο ιδεες, εμπειριες κι αποψεις ανταλλαζουμε για να γινομαστε λιγο πιο "ψιλιασμενοι" και σαν ιδιοκτητες των σκυλων και σαν πελατες καθαρα οπως μας βλεπουν καποιοι.
Μα το έχω ξεκαθαρίσει άπό την αρχή ότι το απόγευμα η ρούμπια θα δει κ 2ο γιατρό..... και το είχα αποφασίσει από την πρώτη αναζήτηση που έκανα στο google γτ δεν μου κολούσε κτ καλά....
Και φυσικά θα σας απαντησω μόλις θα έχω νέα ώστε να υπάρχει συνέπεια και απάντηση στον προβληματισμό μας και αύριο μεθαύριο ενας συμφουρμίτης να έχει ακόμα μία επιλογή!

XPHSTOS

Well-Known Member
2 Μαρτίου 2010
241
0
ΠΛΑΓΙΑΡΙ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
Και εμένα παρουσίασε η Αυρα το ίδιο πριν 6-7 μήνες. Ο ιατρός έξυσε το σημείο το εξέτασε με το μικροσκόπιο και την βρήκε θετική σε δεμοδηκωσι. Η θεραπεία ήταν ενα μίγμα απο φάρμακο και γλυκόζη (για την πίκρα) για 10 μέρες πρωί βράδυ. Μου είπε ότι ακόμα και αν δούμε βελτίωση θα επαναλάβουμε αλλά 10 μέρες.
Το οποίο και κάναμε, συνολικά δεν μας πείρε πάνω από 40Ε μαζί με τις εξετάσεις.
Μου ανέφερε όμως πως έχει και μια άλλη θεραπεία με Interceptor αλλά δεν την εφαρμόζει γιατί το κόστος φεύγει πάνω απο 300 (2-3 χάπια την ημέρα).
Παντός με το τέλος τις θεραπείας μου είπε να παραβλέψω 1 δόση Interceptor που ήταν για εκείνων τον μήνα.

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Αν υπάρχει κάποιος που να γνωρίζει κάποιον στο Μενίδι η υποδειξή του είναι σεβαστή και επιθυμητή!!!
Ανεβαινεις λιγο πιο πανω??
Αλεξανδρος Προκοπιου τηλ 210 2431536 (εκ μερους της Τινας πες να πας),
ειναι λιγο πιο πανω απο την Αμυγδαλεζα.

nikospap

Well-Known Member
2 Μαϊου 2011
62
0
Καλησπέρα επιστρέφω για να σας ενημερώσω ...
Επισκέφτηκα λοιπόν τον Αλέξανδρο (πολύ θετικές εντυπώσεις) ο οποίος πήρε δείγμα από την ρούμπια κ μου επιβεβαίωσε ότι πρόκειται για δεμοδήκωση !
Θα μου δώσει μία αλοιφή να βάζω κι όλα καλά ...
και ζήσαμε εμείς καλά κ αυτοί καλύτερα!!!

Σας ευχαριστώ όλους (σχεδόν) για το ενδιαφέρον κ τις υποδείξεις!!

nikospap

Well-Known Member
2 Μαϊου 2011
62
0
Περαστικα λοιπον. Θα ηθελα αν μπορεις να μας πεις ποια ειναι αυτη η αλοιφη για την Δεμοδηκωση.
tactic μου εδωσε ( 14 ευρώ) να της βάζω με παραφινέλαιο σε αναλογια 1:9!

nikospap

Well-Known Member
2 Μαϊου 2011
62
0
Ναι υγρό..λάθος κατάλαβα εγώ για αλοιφή!
Μέχρι να αρχίσει να εμφανίζει τροχοφυία σε εκείνο το σημείο..
Ελπίζω να μην υποτροπιάσει κ εμφανίσει κ σε άλλα σημεία.. προς το παρόν τοπικές πλύσεις μια φορά την ημέρα!

rudy

Well-Known Member
27 Ιουνίου 2011
155
11
θεσ-νικη
εμεις καναμε μια αγωγη ενεσιμη,μια ενεση την βδομαδα για 1 μηνα κανονικα αλλα ο μικρος αντεδρασε καλα στο φαρμακο κ στις δυο ηταν σαν να μην ειχε νοσησει ποτε.τωρα οσο καλα κ να τον κοιταξεις δεν μπορεις να ξεχωρισεις τα σημεια που το εμφανισε.το κοστος ηταν 10 ευρω η ενεση,τιποτα δηλ