Δεμοδήκωση σε γαλλικό μπουλντόγκ [promeris duo]

cookie la francaise

Well-Known Member
8 Ιουλίου 2013
181
33
Καλησπερα σε ολους!ειμαι καινουργιο μελος αν και σας διαβαζα αρκετο καιρο!!!εχω μια γαλλικη μπουλντογκινα 1,5 ετους κ εχουμε δεδομικωση...μου πε ο κτηνιατρος να της βαλω την αμπουλα promeris duo.αλλα αντιδρα πολυ κ δε της αρεσει καθολου.τωρα που σας γραφω καθεται ξαπλωμενη χωρις καμια διαθεση....εχει κανεις τετοια εμπειρια???

jac

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2011
800
2
Italia
εχει ως παρενέργεια τον λήθαργο ανάμεσα στα υπόλοιπα....και μου κάνει εντύπωση που στην έδωσε μες το καλοκαίρι για γαλλικό μπουλντοκ γιατι δεν ενδεικνύεται για ζώα που υποφέρουν απο θερμικό στρες. (νομίζω τα μπουλντοκ έχουν τέτοιο θέμα). Συνήθως η επίδραση κρατά ένα 24 ωρο. Εαν δεις και ο σκύλος δεν επανέλθει στα φυσιολογικά του επικοινώνησε με τον κτηνίατρο.

cookie la francaise

Well-Known Member
8 Ιουλίου 2013
181
33
σ ευχαριστω για την απαντηση, ελπιζω να επανελθει γρηγορα, δε μπορω να τη βλεπω ετσι, αυτη ειναι ολο ζωντανια κ μεσ στο παιχνιδι...παντως αυτη η αμπουλα μυριζει παρα πολυ εντονα, δεν απορω που εχει ξενερωσει τοσο η μικρη μου..μηπως να τησ παρω την advocate την επομενη φορα??ειναι περισσοτερο ανεκτη???

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Λοιπόν, όταν εμείς είχαμε δεμοδίκωση βρήκαμε θεραπεία μόνο με sebacil. Αναλογία 1ml sebacil διαλυμένο σε 1 λίτρο και πλύσεις 1 ή δυο φορές την εβδομάδα. Πλύσεις όμως όχι μόνο τοπικά αλλά σε όλο το σώμα, να στάζει το σκυλί και ελαφρύ τρίψιμο με ένα σφουγγάρι. Εμείς είχαμε πολύ έντονο πρόβλημα. Η Λάρα είχε γίνει πουά από τα κενά. Πλήρης αποθεραπεία και πλήρης επανεμφάνιση γούνας σε 1,5 με 2 μήνες. Ρώτα τον γιατρό σου.

cookie la francaise

Well-Known Member
8 Ιουλίου 2013
181
33
Θα τον ρωτησω,ευχαριστω πολυ!!!εμεις στο κεφαλι κ στο αυτι εχουμε αραιωσει λιγο.οταν η cookie ηταν περιπου 6 μηνων το ανακαλυψαμε οτι το χε, και τοτε εκανε 3 μηνη θεραπεια με promeris αλλα δε της αρεσει καθολου.μυριζει πολυ εντονα...κ τοτε αν θυμαμαι καλα ηταν υποτονικη τη πρωτη μερα κ εκανε σαν παλαβη οταν την πρωτοβαζαμε...για αυτο ρωτησα για να δω αν φυσιολογοκο αυτο...τωρα της ξαναεμφανιστηκε μαλλον γιατι ειχε παρει κορτιζονη για την ωτιτιδα...παντως η δεμωδικωση ειναι κατι που δε φευγει οιτε κ οτν θα πεφτει το ανοσοποιητικο του σκυλου θα επανεμφανιζεται???ειναι κατι αλλο που μπορω να κανω???

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Από το κεφάλι ξεκινάει συνήθως. Το sebacil που σου είπα θεωρείται παρωχημένο γιατί έχουν βγει πιο εξειδικευμένες λύσεις. Όταν εγώ όμως αντιμετώπισα το πρόβλημα, μια φορά πριν 12 χρόνια και άλλη μια πριν 9, ήταν το μόνο που μου έδωσε οριστική λύση, και είχα δοκιμάσει πολλά. Συνήθως εμφανίζεται σε μικρές ηλικίες οπότε κάνεις θεραπεία όταν εμφανιστεί. Εμείς μετά τα 2-3 δεν είχαμε ποτέ ξανά πρόβλημα. Για να γνωματεύσει με σιγουριά θα πρέπει οπωσδήποτε να πάρει ξύσμα γιατί υπάρχουν και άλλα δερματικά που μοιάζουν με τη δεμοδίκωση.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.416
Σου ανέφερε ο γιατρός αν πρόκειται για εντοπισμένη ή γενικευμένη δεμοδήκωση;

cookie la francaise

Well-Known Member
8 Ιουλίου 2013
181
33
Οχι, αλλα της ειχε παρει δειγμα απο το κεφαλι κ ειδαμε στο μικροσκοπιο το παρασιτο.ποιες ειναι οι διαφορες τους??χρειαζονται αλλες εξετασεις???
Η κουκιτσα ακομα ειναι ζαβλακωμενη, μονο με αυτη την αμπουλα το παθαινει αυτο...:mad:

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Προς ενημέρωση σας!

Η δεμοδήκωση είναι κληρονομική καθώς η σκύλα μεταδίδει το μικρόβιο κατά την γαλουχία στα κουτάβια!
Έτσι αν εντοπιστεί δεμοδήκωση οποιασδήποτε μορφής αυτόματα αν μιλάμε για υπεύθυνους ανθρώπους η σκύλα/μάνα καθώς και τα κουτάβια βγαίνουν από την αναπαραγωγή!

Στην περίπτωση σας, για να μην μεταδώσει το μικρόβιο και συνεχιστεί θα πρέπει να μεριμνήσετε ώστε η μικρή σας να μην ζευγαρώσει γιατί θα μεταδώσει το μικρόβιο στα κουτάβια τα οποία θα υποφέρουν και εκείνα!Καθώς επίσης και η μάνα της σκύλας σας δεν θα πρέπει να ξαναζευγαρώσει!Ενημερώστε αυτόν από όπου πήρατε την σκύλα σας να το ξέρει!Μην φέρνει στον κόσμο άρρωστε σκυλιά!

Και τώρα μια τελευταία ερώτηση που κρίνει αν ο κτηνίατρος είναι γάτα!
Σας ενημέρωσε ο/η κτηνίατρος ότι δεν πρέπει να ζευγαρώνουν σκυλιά με δεμοδήκωση?Ναι ή όχι?

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.416
Στέλιο, όλα αυτά που λες, ισχύουν όντως για την γενικευμένη δεμοδήκωση. Γι'αυτό ρώτησα, για να καταλήξω σ'αυτά που λες κι εσύ. Δεν ισχύουν όμως, για την εντοπισμένη.

Το ότι δεν πρέπει ποτέ να ζευγαρώσει η σκυλίτσα του μέλους, είναι αυτονόητο, για πάρα πολλούς λόγους.

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
Η δεμοδήκωση δεν οφειλεται σε μικρόβιο αλλά στο παράσιτο Demodex canis, το οποίο ανήκει στην φυσιολογική χλωρίδα του δέρματος.

Οι σκύλοι που νοσούν έχουν κληρονομικό πρόβλημα με την λειτουργία των Τ-λεμφοκυττάρων.

nfeel

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2011
1.491
514
UK
Γεια σου ρε alexia που βάζεις τα πράγματα στη θέση τους :thumbup: :)

Sent from my Galaxy NOTE II using tapatalk

cookie la francaise

Well-Known Member
8 Ιουλίου 2013
181
33
Καλημερα!!!!η κουκη ειναι πολυ καλυτερα σημερα!!ζωηρη και χαρουμενη!!!με ολα αυτα που μου γραψατε, και σας ευχαριστω πολυ, μου δημιουργηθηκαν καποιες αποριες...δηλαδη η δεμοδικωση δεν φευγει, οπως για πχ οι ψιλοι????και ποια η διαφορα γενικευμενης και εντοπισμενης???εμεις εχουμε λιγη αραιωση στο κεφαλι κ στη βαση των αυτιων..ειναι και οι 2 τυποι δμοδικωσης κληρονομικοι??και τι πρεπει να κανω απο δω κ περα για το σκυλι μου για να μην επανεμφανιστει???
Ενας χρηστης επισης με ρωτησε αν μου πε ο κτηνιατρος κατι για την αναπαραγωγη, οχι δε μου πε,σε ποια περιπτωση δε πρεπει να ζευγαρωσει?οχι οτι το χω στο μυαλο μου να το κανω

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.416
Σε καμμία περίπτωση δεν πρέπει να ζευγαρώσει, έτσι κι αλλιώς.
Ειδικά ένα γαλλικό μπουλντόγκ. Το ζευγάρωμά του, μόνο ως ανέκδοτο, μπορεί να αναφέρεται.

H γενικευμένη δεμοδήκωση, εμφανίζεται με συμπτώματα σε όλο το κορμάκι του σκύλου και έχει κληρονομικές καταβολές. Σίγουρα, πρέπει να ειδοποιηθεί [λιντσαριστεί] ο βλάκας που έκανε την γέννα και που σίγουρα ήξερε ότι η σκύλα του έχει δεμοδήκωση [που σιγά μην τον νοιάζει δηλαδή] για να μην ξαναβάλει ούτε την σκύλα του, αλλά ούτε και τα κουτάβια της [και το δικό σου δηλαδή] σε αναπαραγωγή.

Μεταξύ μας, χοντρό ξύλο θέλει γενικώς, όποιος ζευγαρώνει γαλλικό μπουλντόγκ.

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Με την κατάλληλη αγωγή φεύγει. Αυτό βέβαια δεν αποκλείει την επανεμφανησή της. Είδικά σε νεαρές ηλικίες. Οι τρύπες θα γεμίσουν πάλι με μαλί. Δηλαδή δεν φεύγει απλά εξαφανίζονται τα συμπτώματα.

cookie la francaise

Well-Known Member
8 Ιουλίου 2013
181
33
Σε καμμία περίπτωση δεν πρέπει να ζευγαρώσει, έτσι κι αλλιώς.
Ειδικά ένα γαλλικό μπουλντόγκ. Το ζευγάρωμά του, μόνο ως ανέκδοτο, μπορεί να αναφέρεται.

H γενικευμένη δεμοδήκωση, εμφανίζεται με συμπτώματα σε όλο το κορμάκι του σκύλου και έχει κληρονομικές καταβολές. Σίγουρα, πρέπει να ειδοποιηθεί [λιντσαριστεί] ο βλάκας που έκανε την γέννα και που σίγουρα ήξερε ότι η σκύλα του έχει δεμοδήκωση [που σιγά μην τον νοιάζει δηλαδή] για να μην ξαναβάλει ούτε την σκύλα του, αλλά ούτε και τα κουτάβια της [και το δικό σου δηλαδή] σε αναπαραγωγή.

Μεταξύ μας, χοντρό ξύλο θέλει γενικώς, όποιος ζευγαρώνει γαλλικό μπουλντόγκ.
Αρα η δικια μου θα εχει εντοπισμενη δεμοδικωση αφου εχει μονο στο κεφαλι...ειναι κατι σοβαρο???και πως εξασφαλιζω τη μη επανεμφανιση της???
Οσον αφορα στο ζευγαρωμα ποιος ειναι ο λογος που λες οτι τα γαλλικα δε πρεπει να ζευγαρωνουν???επειδη μπορει να χρειαστει καισαρικη και αρα ειναι ταλαιπωρια γιατη σκυλιτσα???
Ασχετο, δε μπορω να εμφανισω τη φωτογραφια προφιλ...καμια ιδεα...??

cookie la francaise

Well-Known Member
8 Ιουλίου 2013
181
33
Με την κατάλληλη αγωγή φεύγει. Αυτό βέβαια δεν αποκλείει την επανεμφανησή της. Είδικά σε νεαρές ηλικίες. Οι τρύπες θα γεμίσουν πάλι με μαλί. Δηλαδή δεν φεύγει απλά εξαφανίζονται τα συμπτώματα.
Καταλαβα, ειναι δηλαδη καυι σαν τον ερπη???θα το κουβαλαει παντα