Δεμοδήκωση σε γαλλικό μπουλντόγκ [promeris duo]

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Αρα η δικια μου θα εχει εντοπισμενη δεμοδικωση αφου εχει μονο στο κεφαλι...ειναι κατι σοβαρο???και πως εξασφαλιζω τη μη επανεμφανιση της???
Οσον αφορα στο ζευγαρωμα ποιος ειναι ο λογος που λες οτι τα γαλλικα δε πρεπει να ζευγαρωνουν???επειδη μπορει να χρειαστει καισαρικη και αρα ειναι ταλαιπωρια γιατη σκυλιτσα???
Ασχετο, δε μπορω να εμφανισω τη φωτογραφια προφιλ...καμια ιδεα...??
Απ' όσο γνωρίζω δεν υπάαρχει μέτρο πρόληψης. Απλά αντιμετωπίζεις κάθε φορά το πρόβλημα όταν εκδηλώνεται. Μην σε αγχώνει όμως δεν σημαίνει ότι καθε λίγο και λιγάκι θα τραβιέσαι. Μπορει να μην σου ξαναεμφανίσει τίποτα.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.416
Αν όμως το εμφανίζει συχνά, ένα γαλλικό μπουλντόγκ, μόνιμα σε θεραπευτικές αγωγές, δεν είναι ότι καλύτερο. Δεν είναι, έτσι κι αλλιώς, αλλά...λέμε τώρα...

συλβοσκυλο

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
2.036
294
καλωσηρθες με το γαλλακι σου!
Μην το σκεφτεις καν να την ζευγαρωσεις...Δυστυχως η φυλη που αγαπαμε, εχει εκφυλιστει τοσο πολυ, οποτε ας αφησουμε την δουλεια του ζευγαρωματος μονο στους πολυ ειδημονες εκτροφεις!

Να μας παρουσιασεις το γαλλάκι σου!Απο που το πηρες??
και περιμένουμε φωτογραφίες!

cookie la francaise

Well-Known Member
8 Ιουλίου 2013
181
33
Σ ευχαριστω συλβοσκυλο!!!κουκλιτσα η μικρη σου!!!προσπαθησα να ανεβασω φωτογραφιες της δικιας μου αλλα δε μπορεσα:(εκανα upload μια φωτογραφια προφιλ και ουτε αυτη εμφανιζεται, μηπως φταιει που μπαινω απο το ταμπλετ??οσον αφορα τη προελευση της μικρης μου, δυστυχως μου την κανανε δωρο και λεω δυστυχως γιατι μου την κανανε παραγγελια απο ουγγαρια, απο οσο ξερω δεν ειναι κ οτι καλυτερο...παρολα αυτα ως μελος της οικογενειας πλεον θα αντιμετωπισουμε οτι μας φερει το μελλον οπως θα καναμε και για μας!!!:)

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.416
Μόνο που καλό θα είναι, να ενημερώνεις φίλους, γνωστούς και συγγενείς, οτι...σκύλο αφενός δεν παίρνουμε απ'οπουδήποτε και αφετέρου, δεν τον κάνουμε δώρο :rolleyes:

cookie la francaise

Well-Known Member
8 Ιουλίου 2013
181
33
Εχεις δικιο mareco, ειναι μια αποφαση ζωης, δεν ειναι ενα εμπορευμα που δωριζεις, εχει ψυχη και πολλες αναγκες στις οποιες δε μπορει ο καθενας να ανταποκριθει με συνεπεια..παρολα αυτα ξερω οτι ισως δεν ειναι απο καλη εκτροφη κ οτι θα ειμαι διπλα της οτι και να μας φερει ο χρονος...τωρα στερνη μου γνωση ας σ ειχα πρωτα....

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
Υπάρχουν κάποια μέτρα που μειώνουν τις πιθανότητες.

• Πρώτα απ' όλα να σιγουρευτείς ότι η δεμοδήκωση δεν οφείλεται σε άλλη ασθένεια, πχ διαβήτη, Cushing, καρκίνο, θηριοειδή.
  • Ανοσοποιητικό σύστημα: Ενίσχυση με σωστή διατροφή πλούσια σε Ω3, απαραίτητα εμβόλια, σωστή υγιεινή
  • Στείρωση θηλυκού σκύλου: όταν βλέπουμε υποτροπή που σχετίζεται με τον οίστρο και τις ορμονικές αλλαγές
  • Φάρμακα που επηρεάζουν το ανοσοποιητικό: τα κορτικοστεροειδή χειροτερεύουν την κατάσταση
  • Και το σημαντικότερο: να αποσύρονται από την εκτροφή, όχι μόνο τα σκυλιά που πάσχουν, αλλά και τα υπόλοιπα της τοκετοομάδας.

cookie la francaise

Well-Known Member
8 Ιουλίου 2013
181
33
Υπάρχουν κάποια μέτρα που μειώνουν τις πιθανότητες.

• Πρώτα απ' όλα να σιγουρευτείς ότι η δεμοδήκωση δεν οφείλεται σε άλλη ασθένεια, πχ διαβήτη, Cushing, καρκίνο, θηριοειδή.
  • Ανοσοποιητικό σύστημα: Ενίσχυση με σωστή διατροφή πλούσια σε Ω3, απαραίτητα εμβόλια, σωστή υγιεινή
  • Στείρωση θηλυκού σκύλου: όταν βλέπουμε υποτροπή που σχετίζεται με τον οίστρο και τις ορμονικές αλλαγές
  • Φάρμακα που επηρεάζουν το ανοσοποιητικό: τα κορτικοστεροειδή χειροτερεύουν την κατάσταση
  • Και το σημαντικότερο: να αποσύρονται από την εκτροφή, όχι μόνο τα σκυλιά που πάσχουν, αλλά και τα υπόλοιπα της τοκετοομάδας.
Σ ευχαριστω αλεξια, θα το ψαξω με τον κτηνιατρο...παντως ειχε παρει κορτιζονη για ωτιτιδα, ισως εφταιγε κ αυτο που επανεμφανιστικε. Ω3 ειναι σε καψουλες???το λαδι σωλομου κανει??οταν λες εμβολια εννοεις κατι παραπανω απο τα κλασικα που κανουμε στα σκυλακια??

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
Υπάρχουν κάψουλες πχ viacutan plus αλλά και το λάδι σωλομού κάνει.
Κορτιζόνη όσο μπορείς να την αποφεύγεις.

Τα κλασικά εμβόλια εννοώ.

συλβοσκυλο

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
2.036
294
Το viacutan plus εκανε καλο και σε εμας, που μαδαει παρα πολυ αυτο τον καιρο, και ειχε αραιωσει πολυ σε καποια σημεια!
Εχει στρωσει αρκετα η τριχα απο τοτε που ξεκινησαμε τις καψουλες!

cookie la francaise

Well-Known Member
8 Ιουλίου 2013
181
33
Απο φαρμακειο ή απο πετσοπ το βρισκω???ο κτηνιατρος μου ειπε οτι η βιταμινη Ε κανει καλο στο ανοσοποιητικο του σκυλου