Δεν ηξερα,δεν προλαβα...

Panagts

New Member
15 Αυγούστου 2010
4
0
γεια σε ολους κ δυστυχως ξεκιναω ασχημα.ειχα ενα χασκι 5 ετων.η διαθεση κ η εμφανιση του ηταν μια χαρα,αν εξαιρεσουμε οτι ηταν παντα 2 με 3 κιλα κατω απο το φυσιολογικο βαρος.ολα τα προβλεπομενα εμβολια τα ειχε κανει.ξαφνικα την πεμπτη το απογευμα δεν ηταν καλα.ειχε πυρετο 40.5 εκανε εμετο κ δεν ηθελε να βγει βολτα.αμεσως στον κτηνιατρο για εξετασεις.αποτελεσμα ερλιχιωση 1/400 και λεισμανιαση(καλαζααρ) 1/200.σε αρχικο σταδιο κ τα δυο,αντιμετωπισιμα οπως ειπε η κτηνιατρος αφου δεν ειχαν πειραχθει τα νεφρα κ το συκωτι του.ξεκιναμε αγωγη,πεφτει ο πυρετος κ ξαφνικα ο σκυλος το εχθες το πρωι πεθανε.μεσα σε δυο μερες δηλαδη εγινε ολη η ιστορια.δεν ειχε αιμοραγια,μπορουσε να σηκωθει κ να περπατησει αλλα δεν ειχε δυναμεις.βγηκε στην αυλη,ξαπλωσε και πεθανε.η κτηνιατρος αμεσως ηρθε στο σπιτι.τη ρωτησα απο τι πεθανε ο σκυλος μου κ ειπε πως δεν ξερει,μαλλον ειχε καποια χρονια παθηση.να σημειωσω οτι η συγκεκριμενη δεν ηταν ο παρακολουθων κτηνιατρος του σκυλου καθοτι ολο το γεγονος εγινε στο εξοχικο μας.ο γιατρος που τον παρακολουθουσε κανονικα ειχε βρει το σκυλο μια χαρα στην τελευταια επισκεψη προ 5 μηνων.τι εγινε δεν ξερω.αν μπορειτε πειτε μου την γνωμη σας γιατι κοντευω να τρελαθω.ευχαριστω πολυ.συγγνωμη αν εχω κακο συντακτικο αλλα δεν ειμαι κ στα καλυτερα μου.ευχαριστω.

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Πραγματικα λυπαμαι πολυ...Τοσο ξαφνικο...:(
Δεν ξερω τι μπορει να ειχε ο σκυλος.Μηπως καποια νεκροψια να εδινε φως;:confused:

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.179
3.020
ΑΤΤΙΚΗ
λυπάμαι πολύ..!:(:(
συμφωνώ με την skylakos... για την νεκροψία. όλα τα υπόλοιπα είναι μόνο υποθέσεις...
τι αγωγή πήρε ο σκύλος;

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.395
Από τέτοιους δείκτες ερλίχιας και καλαζάρ, δεν έχω ξανακούσει τέτοιο αποτέλεσμα. Αντιθέτως, αντιμετωπίζονται με επιτυχία.
Υπάρχει περίπτωση να ήταν λάθος οι εξετάσεις; Του είχατε ξανακάνει εξετάσεις για ερλίχια και καλαζάρ; Αν όχι, σκέφτομαι μήπως το σκυλί υπέφερε πολύ καιρό πριν το καταλάβετε και βρισκόταν δυστυχώς σε κάποιο τελικό στάδιο. Αλλιώς πράγματι μόνο μια νεκροψία θα σας πει την αλήθεια.
Τι να πω;
Καλό του ταξίδι και κουράγιο σε σένα :(

Panagts

New Member
15 Αυγούστου 2010
4
0
παιδια τα φαρμακα τα εχω στο εξοχικο.αυριο που θα παω θα ξερω.παντως πηρε αγωγη για ερλιχιαση κ για καλαζααρ μονο zylapour.μια μερα πηρε τα φαρμακα κ πεθανε.ηταν ο πρωτος μου σκυλος κ δεν ειμαι καλα.

Last edited:

Panagts

New Member
15 Αυγούστου 2010
4
0
mareco δεν του ειχαμε ξανακανει εξετασεις.εδειχνε υγιης ομως κ δεν ειχε κανενα συμπτωμα.δεν ξερω...δεν βγαζω ακρη.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.395
Αν θέλεις να βγάλεις άκρη, μπορείς μόνο με νεκροψία. Αλλιώς μην βασανίζεσαι, δεν έχει νόημα.
Να ξέρεις όμως ότι κατά κανόνα, εξετάσεις για ερλίχια και καλαζάρ, κάνουμε με ευλάβεια, δύο φορές τον χρόνο σε συγκεκριμένες εποχές.
Μπορεί να είχε νοσήσει και να μην το είχατε καταλάβει. Μπορεί να είχε συμπτώματα και να μην ξέρατε να τα αναγνωρίσετε. Χίλια δυό μπορεί...
Γι' αυτό λοιπόν, νεκροψία ή τίποτα...

Panagts

New Member
15 Αυγούστου 2010
4
0
η αληθεια ειναι οτι δεν ηξερα ποια ειναι τα συμπτωματα.μετα την ανακοινωση των αποτεσματων των εξετασεων εψαξα κ εμαθα αρκετα κ για τις δυο αρρωστιες.δεν ειχε κανενα συμπτωμα ο σκυλος μου.κανενα ομως.οσο αναφορα τον τακτικο κτηνιατρο εχω να πω οτι ειναι απαραδεκτος γιατι ποτε δεν μας ειπε να του κανουμε εξετασεις αιματος.παντως ειναι πολυ ασχημο αυτο το συναισθημα.προσεξτε τα μικρα σας σαν τα ματιας σας....

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Λυπάμαι πάρα πολύ για το σκυλάκι σου. :( Είναι πραγματικά τρομερό, ιδιαίτερα αφού ήταν ο πρώτος σου σκύλος. Τώρα σχετικά με την αιτία θανάτου, όντως θα πρέπει να κάνεις νεκροψία. Μπορεί οι παθήσεις που είχε να μην έπαιξαν ρόλο σ' αυτήν την περίπτωση και να ήταν απλή σύμπτωση. Π.χ. πρόσφατα πέθανε μια φίλη μου που είχε μεν καρκίνο, αλλά πέθανε από εμφύσημα. Αν δεν κάνεις νεκροψία να δεις γιατί ακριβώς, τα υπόλοιπα είναι υποθέσεις και μάλιστα δυστυχώς αβάσιμες. Έχεις κοιτάξει μήπως τα φάρμακά του έχουν πιθανές παρενέργειες σε ορισμένους σκύλους? Κοίταξε στο ίντερνετ με αναζήτηση: Zylapour, ή όποιο άλλο φάρμακο, και side effects. Υπάρχουν επίσης αρκετές φυλές σκύλων που μπορεί να εμφανίζουν αντίδραση, λόγω μεταλλαγμένου γονιδίου που φέρουν, σε ορισμένα φάρμακα, αλλά αυτό μόνο τεστ DNA μπορεί να στο πει που γίνεται σε λίγα μέρη στον κόσμο. Τα παραπάνω τα λέω διότι μπορεί να είναι χίλια δυο πράματα.

Τι προληπτικά αντιπαρασιτικά του έδινες για τις δυο ασθένειες που διαπίστωσες? Επίσης είθισται στην Ελλάδα να γίνονται τακτικά εξετάσεις γι' αυτές κάθε χρόνο?

Και πάλι συλλυπητήρια... :( :(