Δεν παίζει στη βόλτα


natalia

Well-Known Member
30 Μαρτίου 2008
47
0
Όταν πάω βόλτα τη μικρή μου (γερμανικό λυκάκι) ακόμα και να την αφήσω στο πάρκο να παίξει ή να την πάω κάπου για να τρέξει κλπ δεν κάνει τίποτα παρά κάθεται δίπλα μου και περιμένει εγώ να τρέξω. Αν σταματήσω σταματάει και εκείνη και δεν παίζει. Τι μπορώ να κανω;
 


RozaFan

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
84
0
αν κατάλαβα από την λέξη "λυκάκι" που χρησιμοποιείς το σκυλί είναι ακόμα μικρό, δεν το βρίσκω λοιπόν παράλογο που κάθεται δίπλα σου αποζητώντας την ασφάλεια.
Τώρα για το παιχνίδι που λες καλό είναι να συμμετέχεις και εσύ αν δεν υπάρχουν ολόγυρα άλλα σκυλιά για να βρει ερέθισμα το μικρό να παίξει.
 


Gogo

Well-Known Member
1 Φεβρουαρίου 2008
538
0
marko
Χρησιμοποιεις μπαλακι η καποιο αλλο παιχνιδι για να τρεξει;

Απο μονη της οσο ειναι μικρη δυσκολα θα απομακρυνθει απο κοντα σου

αν δεν υπαρχει παιχνιδι η αλλο σκυλακι να παιξουν! :wink:
 


ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Natalia, η σκυλίτσα σου είναι ένας ώριμος σκύλος που κοντεύει τα 5 έτη και είναι απόλυτα φυσιολογικό να έχει λιγότερη όρεξη για παιχνίδι από ένα κουτάβι.
Γιατί δεν φροντίζεις να της δώσεις κίνητρο (μπαλάκι, σκοινάκι κτλ)?

Και κάτι άλλο…. Τα σκυλιά όταν παίζουν, παίζουν με τα άτομα της αγέλης τους. Η αγέλη της σκύλας σου είσαι εσύ και η μικρή σου περιμένει να συμμετέχεις ενεργά στα παιχνίδια σας! Άδραξε την ευκαιρία να τρέξεις και να παίξεις μαζί της και είμαι σίγουρη ότι θα το ευχαριστηθείτε και οι δυο! :wink: :D
 




natalia

Well-Known Member
30 Μαρτίου 2008
47
0
Το λυκάκι το χρησιμοποιώ χαιδευτικά γιατί για μένα μωρό είναι και ας είναι 4,5 χρονών :p
Έχω προσπαθήσει με μπαλάκια αλλά στο τέλος καταλήγω να τα κυνηγάω μόνη μου. Στο σπίτι παίζει έχει όρεξη, έξω απλά περπατάμε. Για λυκόσκυλο που ζει σε διαμέρισμα, πόση ώρα την ημέρα θεωρείτε πως είναι το ιδανικό για βόλτες;
 


keyman

Well-Known Member
18 Ιουλίου 2007
1.010
1
ΑΘΗΝΑ
www.keyman.gr
Δεν το θεωρώ παράλογο ούτε κακό.Αν δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα υγείας πάντα βέβαια που την εμποδίζει να παίξει.Με το ζόρι θα την κάνεις να παίξει?Είναι ο χαρακτήρας της τέτοιος μάλλον.Εμένα δεν μου ακούγεται άσχημο :wink:
 


canine-being

Well-Known Member
6 Σεπτεμβρίου 2007
81
1
Καλησπέρα!

Αν το σκυλί σου είναι γενικά ντροπαλό, θα πρέπει να ξεκινήσεις κάποια προεκπαίδευση και κάποιες ασκήσεις αυτοπεποίθησης για να βοηθηθεί! Αν τώρα η συμπεριφορά του είναι γενικότερα φυσιολογική, απλά σου έτυχε το λαχείο έχοντας ένα πολύ ανθρωποκεντρικό σκύλο! Στην περίπτωση αυτή φρόντισε αυτό να το συντηρήσεις, γιατί μπορεί να έχεις στα χέρια σου, ότι οι άλλοι προσπαθούν να πετύχουν με πολύ καιρό εκπαίδευση. Δηλ να γίνουν το επίκεντρο της προσοχής των σκυλιών τους! Τι ηλικία έχει?

Αυτά και χρόνια πολλά σε όλους!
 


natalia

Well-Known Member
30 Μαρτίου 2008
47
0
Γενικά είναι εντάξει η συμπεριφορά του, αλλά είναι αυτό που λες σαν να είμαι το κέντρο του εγώ. Είναι 4,5 χρονών.
Οπότε λέτε να μην ανησυχώ ε?
 


canine-being

Well-Known Member
6 Σεπτεμβρίου 2007
81
1
Καλησπέρα!

Aπο την στιγμή που γενικότερα συμπεριφέρεται φυσιολογικά δεν έχεις λόγο να ανησυχείς! Είναι μήπως στειρωμένο? Γιατί σε προβληματίζει τόσο? Παλιά είχε περισσότερη ενέργεια?
 


natalia

Well-Known Member
30 Μαρτίου 2008
47
0
Οχι δεν είναι στειρωμένο. Παλιότερα έπαιζε κάπως περισσότερο. Σήμερα ήμασταν βόλτα και πάλι να τρέχω μόνη μου κατέληξα... :roll:
 




lone wolf

Well-Known Member
13 Οκτωβρίου 2006
706
3
Athens
natalia είναι ένα σκυλί σχεδόν 5 χρονών το οποίο ποτέ δεν έπαιζε πολύ όσο μεγαλώνει τόσο θα μειώνετε και το παιχνίδι που θα κάνει είναι λογικό. Πιστεύω ότι πρέπει να ανησυχείς μόνο αν η συμπεριφορά του έχει αλλάξει πολύ κατά τα άλλα θα πρέπει να δεχτείς ότι είναι ένα ήσυχο σκυλί. Πολλοί θα σε ζήλευαν για αυτό. :)
 


sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
εχει το σκυλι που ψαχνει το 95% (εμενα θα με εκνευριζε) του πλυθησμου και παραπονιεται!!
 


natalia

Well-Known Member
30 Μαρτίου 2008
47
0
Λέτε ε? :D
Εντάξει απλά δείχνει να βαριέται. Η δηλαδή είμαστε βόλτα προσπαθώ να την παίξω, να τρέξουμε κλπ και αυτή περιμένει πως και πως να της βάλω το λουρί της να φύγουμε. Συν ότι στο σπίτι, μπορεί να έχει διάθεση να παίξουμε μαζί, δηλαδή μου φέρνει τα παιχνίδια της κλπ όμως όταν έχω δουλειά εγώ όλη μέρα θα είναι στο κρεβάτι και θα κοιμάται.
 




vaso

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2008
1.197
1
Θεσσαλονίκη
Ο δικός μου προβληματισμός είναι ο εξής.. (δεν έχει απόλυτη σχέση με το θέμα γιατί η δικιά μου μια χαρά χαίρεται και παίζει έξω)
Απλά το θέμα μου είναι αν είναι δυστυχισμένη μέσα..

Όταν έιμαστε στο σπίτι ή θα μασουλάει κανένα κόκαλο ή θα κοιμάται αν δεν τις δίνει κάποιος σημασία. Βάριεται μέσα ή είναι απλά ήσυχη? Γενικά όπου πάμε έρχεται και κοιμάται εκεί που καθόμαστε..Ανησυχώ μήπως είναι μελαγχολική γιατί άλλα ακούω για κοκεράκια (υπερκινητικά και τέτοια).

Βγαίνουμε 3 φορές τη μέρα βόλτα από κανένα 40λεπτο αλλά τώρα με τη ζέστη η μεσημεριανή βόλτα δεν υποφέρεται.. :(
 


LUNA07

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2007
1.657
3
45
thessaloniki
ετσι ακριβως ειναι και η δικια μου...
εμαθε πολυ να ειναι μαζι σου και ειναι ηρεμη,
δεν σημαινει κατι αυτο :wink:
ισα ισα που ειναι κατι θετικο :D