Δεν τρώει τίποτα... Βοήθειαααα

gkrifonkanis

Active Member
8 Μαρτίου 2011
42
0
Καλησπερα παιδια...Ειμαι ο Κωνσταντινος απο Βολο 23 χρονων...Πριν μερικες εβδομαδες αποκτησα μια σκυλιτσα σαν δωρο αλλα επειδη δεν ειχα ξανα σκυλι δεν ηξερα να συνενοηθω με την κυρια που την χαριζε. Η σκυλα λοιπον ειναι:

Γκριφον κανις Λευκο και ειναι 7 χρονων εμβολιασμενο και τσιπαρισμενο...

Το προβλημα μου λοιπον ειναι οτι δεν τρωει τιποτα και οταν λεμε τιποτα εννουμε τιποτα μονο κοτοπουλο και οσυβλακια
της πηρα τροφη Royal Canin δεν την ετρωγε
της πηρα 2-3 αλλες δεν τις αγγιζε μονο μυριζε της πηρα κονσερβα τπτ και απο εκει....

Πως θα την μαθω λοιπον να τρωει την ξηρα τροφη;;
Δεν γινετε να ξεπαραδιαζομαι στα κοτοπουλο απο τον Μαρινοπουλο....

Βοηθατε παιδια γτ εχει 3μερες να φαει!!!

ΑΓΓΕΛΟΣ2

Well-Known Member
7 Μαρτίου 2010
465
1
βολος
καποιος μαλλον ειναι κακο-καλομαθημενος!

μη της δινεις κοτοπουλο..βαλτης το πρωι το φαγητο στο μπολ και αν δεν αρχισει να τρωει σε 10-15 λεπτα παρτης το και ξαναβαλτης το το βραδυ...
θα κατσει 1-2 μερες νυστηκη θα δει οτι κοτοπουλο δεν ερχετε θα φαει...
μην της αφινεις το φαγητο,αν δεν τρωει να το περνεις και να της ξαναδινεις την ευκερια στο επομενο γευμα...

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Οταν πεινασει θα φαει. Το ενστικτο της αυτοσυντηρισης ειναι πιο δυνατο απο το πεισμα. Και αφου λες οτι κοτοπουλο τρωει σου κανει πεισματα. Θα σου ελεγα μηπως ανακατεθες ξηρα με κονσερβα, αλλα λες δεν τρωει. Αστο να πεινασει και θα φαει, θα δεις.

Veronica

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2010
3.213
6
Always somewhere
www.youtube.com
Μήπως να ανακατέψεις την ξηρά με γιαούρτι ή λίγο λαδάκι ή κάτι πιο γκουρμε; Σιγα σιγα θα μάθει να την τρώει, αν θελεις να τη μάθεις δηλαδή.
Η κυρια που την ειχε της μαγείρευε;

gkrifonkanis

Active Member
8 Μαρτίου 2011
42
0
η κυρια που την ειχε την εδωσε γτ ηταν εγκυος.....
Ναι μαγειρευτα ετρωγε και κρεατα....αυτην ομως μπορει να ειχε καμια ψησταρια και να ειχε περισια εγω τι θα κανω;;
Οταν πηρα την Royal Cannin μου ειπαν να την ανακατεψω με μια αλλη και την ανακατεψα...λετε να φταιει αυτο;;
Ο κτηνιατρος ειπε οτι δεν κανει...

Φοβαμαι μην παθει τπτ.....

Επισης ολη μερα κοιματε ειναι αραχτη...και χθες που καθονταν κοντα στο τζακι αρχισε να τρεμει και να σηκωνει την ραχη της
μιλαμε για πολυ τρεμουλο...μετα απο 3 4 λεπτα συνηρθε και ηπιε ενα μπολ νερο....Μηπως επαθε κατι σαν θερμοπληξια η οχι;;

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.803
4.109
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Μήπως είχε καμιά κρίση; Ο γιατρός τι λέει;
Πάντως δεν νομίζω να σχετίζεται με την άρνηση ξηράς μιας και τρώει σουβλάκια!

gkrifonkanis

Active Member
8 Μαρτίου 2011
42
0
Οχι σημερα ειναι και παλι ενταξει....απ οτι εψαξα μου φανηκε κατι σαν θερμοπληξια ειδα τα ιδια συμπτωματα...
"αρνηση στο καλεσμα τρεμουλο εκφραση αγωνιας"

Τωρα για το φαγητο πως να το κανω να αφηνω την τροφη για 15 λεπτα και να την περνω μετα;;
και το βραδυ παλι;;;
Ειναι πολυ γλυκουλικο εχει και κορδελακια ροζ...χαχαχα
Θα ανεβασω φωτο καποια στιγμη...

agathe

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2011
3.265
114
Σπέτσες
λογικό ν'ανησυχείς, ειδικά αφού δεν ξαναείχες σκυλί.... άγχος αν θα φάει, γιατί δεν τρώει κλπ

αν δεν έχει κάποιο πρόβλημα υγείας, ίσως να είναι το ότι αποχωρίστηκε την αφεντικίνα της μετά από τόσα χρόνια. αλήθεια την έχεις καιρό; την κρατάς προσωρινά, μέχρι να γεννήσει; φαντάζομαι πως θα χρειαστεί λίγη υπομονή εφόσον είναι σε αυτή την ηλικία και άλλαξε περιβάλλον, μέχρι να εγκλιματιστεί στις καινούριες συνθήκες.

πάντως όταν πεινάσει θα φάει....αν δει ότι δεν παίζουν άλλες...ψητούρες...

gkrifonkanis

Active Member
8 Μαρτίου 2011
42
0
Την εχω 2 3 βδομαδες ακομα να εγκλιματιστει;;
μονο με το φαγητο εχω προβλημα...το καλο ειναι οτι δεν κανει τπτ μεσα...γαβγιζει και βγενει εξω...κοιματε ησυχα...
μονο με το φαγητο με απασχολει...και οταν τρωμε για μεσημερι μας κοιταει μες τα ματια....

Επισης θελει πολλες αγκαλιες με κοιταει κι ανεβενει.,,,να την αφησω;; η να της το ξεκοψω;

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
7 χρονών ......
δεν είναι και λίγα

αγκαλιές κάντην
αλλά το νού σου μην τυχών τρίβεται πάνω σου γιατί αυτό θα αποτελεί ένδειξη ότι πάει να αναλάβει τον έλεγχο (και να σε στείλει για σουβλάκια.....)

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.837
8.037
Δεν τρώει ξηρά τροφή γιατί μάλλον ποτέ της δεν της έδωσαν, πάντα έτρωγε μαγειρευτό που είναι σίγουρα αν και δεν έχω δοκιμάσει κροκέτες ακόμα, νοστιμότερο από την ξηρά. Επτά χρόνια λοιπόν έτρωγε κοτοπουλάκια και τώρα η royal της ήρθε κάπως, όπως είναι γνωστό όμως θα πεινάσει και θα φάει, το κόλπο με το μισάωρο και μετά σήκωμα του πιάτου πιάνει συνήθως. Η δικιά μου που είναι και αυτή κακομαθημένη με το φαί της και την πήρα και εγώ μεγάλη, 7 χρονών, και όλη της την ζωή έτρωγε μαγειρευτά
, θέλει κάτι νόστιμο μέσα στην ξηρά για να δελεαστεί και να την φάει, συνήθως της βάζω 1 κουταλίτσα κονσέρβα.
Για το άλλο θέμα που ανέφερες με το τρέμουλο , είδες να τεντώνει τα ποδαράκια της και να ξαπλώνει με την κοιλιά στο πάτωμα ; Σε ρωτάω μήπως ήταν κρίση επιληψίας, παρακολουθησέ την να δεις αν το ξανακάνει σύντομα, ακόμα και αν είναι επιληψία δεν είναι τραγικό αντιμετωπίζεται με φάρμακα ή αν δεν κάνει συχνά κρίσεις τότε και χωρίς φάρμακο θα είναι μια χαρά όπως η δική μου.
Όσο για τις αγκαλίτσες να μην τις κόψεις καθόλου εφόσον δεν σε ενοχλούν, σκέψου ότι το σκυλάκι είναι σοκαρισμένο που άλλαξε τόσο απότομα περιβάλλον και δείξτης όσο περισσότερο ενδιαφέρον μπορείς!
Βάλε φωτογραφίες να την δούμε και μην ανησυχείς θα συνηθίσει σιγά-σιγά και θα τρώει μια χαρά!

Last edited:

gkrifonkanis

Active Member
8 Μαρτίου 2011
42
0
Οχι εγκυος δεν ειναι και δεν υπηρξε ποτε...την ειδε ο γιατρος!
Την κονσερβα κι αυτην δεν την πλησιαζει...τι να βαλω μεσα;; τις εριξα λιγο λαδι 2 κ.γ. το ανακατεψα και της το εδωσα....τπτ παλι

Για το αλλο το θεμα ναι τεντωνε τα ποδια της....και ηταν σαν να βγηκαν τα κοκκαλα και μετα απο 2 3 λεπτα ξαναμπηκαν
Δεν καταλαβενω τι γινετε μ αυτο το σκυλι.....

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.179
3.020
ΑΤΤΙΚΗ
ποιός το κούρεψε έτσι το κακόμοιρο......:confused:

1/βράσε κοτόπουλο ή μοσχάρι και ρίξε το ζουμί πάνω στις κροκέτες (χλιαρό να μην την ζεματίσεις κι΄όλας...)
2/βάλε γιαούρτι μέσα στο πιάτο της και ανακάτεψε μέσα λίγη ξηρά....
3/όταν της δίνεις σκέτη την ξηρά να την μουσκεύεις λίγο σε χλιαρό νερό....
4/γύρνα το στο μαγειρευτό...(το σκυλί είναι μικρόσωμο, θα τρώει λίγο, πιο υγιεινά και θα σου κοστίσει φθηνότερα)....
5/κόψε της το φαί για 2-3 μέρες με τον τρόπο που σου περιγράφουν....

να σου ζήσει...!:)...και πολλές πολλές αγκαλιές!!!

gkrifonkanis

Active Member
8 Μαρτίου 2011
42
0
η πρωην κυρα της το κουρεψε ετσι...και που να το δεις οταν ηρθε πως ηταν...τωρα εβγαλε και λιγο

gkrifonkanis

Active Member
8 Μαρτίου 2011
42
0
Θα τα δοκιμασω ενα ενα σιγα σιγα....που θα παει δεν θα φαει το σκασμενο;;;
Ειναι περιοδος νηστειας και νηστευουμε οποτε και ο σκυλος το ιδιο...χαχαχα

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.179
3.020
ΑΤΤΙΚΗ
η πρωην κυρα της το κουρεψε ετσι...και που να το δεις οταν ηρθε πως ηταν...τωρα εβγαλε και λιγο
....και η κυρά την παράτησε επειδή έμεινε έγκυος......;! :(:mad:

τα νεύρα μου.....:mad: