Δερματίτιδα εξ επαφης

Eroe

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2017
1.444
2.759
Θεσ/νικη
Προχθές εβγαλε ο Ηρωας κατι κοκκινα σπυράκια στην κοιλιά και στα πόδια. Πηγαμε κατευθείαν στον doс ο οποιος συμπερανε οτι προκειται για μια εξ επαφής δερματίτιδα απο καποιο φυτο ισως, μας εγραψε την κρεμα Isaderm που ουτως η αλλως παντα την εχω στο φαρμακείο μου.

Ερώτηση προς ιδιοκτήτες πολυ κοντότριχων σκύλων, εχετε βρει ποτε ποια συγκεκριμένα φυτά κι αλλα αλλεργιογόνα "εξωτερικού χώρου" φταίνε για τέτοια εξανθήματα; το ρωτάω ετσι γτ μεσα στο σπιτι αν φταιει πχ καποιο απορρυπαντικο ειναι πιο εύκολο να το καταλάβεις, αλλωστε οι περισσότεροι ουτως ή αλλως δεν χρησιμοποιούμε χλωρίνη και προτιμαμε υποαλλεργικα απορρυπαντικά.

ΥΓ κανουμε τεράστιες βολτες στο δάσος, αλλα κι εδώ μέσα στην πόλη οπου παμε εχει χορτα φυτα αμμο κλπ..

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.669
11.091
Athens
Όχι δεν μου χει τύχει με φυτά, αλλά μια φορά που είχαμε ερεθισμένο μάτι, ο ντοκ με ρώτησε αν εκεί που είχα πάει τους σκύλους είχε πεύκα. Απαντώντας πως ναι μεν υπήρχαν αλλά πιο μακριά και ότι δεν πέρασα από κάτω τους, μου είπε ότι οι τρίχες από τις κάμπιες μπορούν να μεταφέρονται με τον αέρα.
Βέβαια είναι νωρίς ακόμα για να χουμε τρίχα στον αέρα συν του ότι έβρεξε αλλά ...προς μελλοντική χρήση, αχρείαστο νά ναι.

• Like
Reactions: Eroe

Eroe

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2017
1.444
2.759
Θεσ/νικη
Πεύκα υπάρχουν αρκετά εκεί που πηγαίνουμε και φέτος έχει μάλιστα και μπόλικες φωλιές από κάμπιες οπότε σε λίγο θα μαζέψουμε τα κουβαδάκια μας κ θα πάμε σε μια άλλη παραλία... Σ'ευχαριστώ γτ είναι όντως σημαντική πληροφορία.
Πάντως αυτά τα σπυριά που έχει ο Ήρωας σαν απο τσουκνίδα είναι, τέτοιο πράμα (παίζει να είναι πράγματι απο τσουκνίδα; )