Δερματικό πρόβλημα από στηθόλουρο

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.208
927
Καναδάς
και κατι αλλα που ειναι σχεδον ολο δερμα και λιγη αλυσιδα πισω εκει που δενει ο οδηγος.

Φανταζομαι ομως οτι αυτο το ολο δερμα ισως να μην σφιγγει ευκολα κι ισως ξεγλιστραει. Στο σπιτι μπορειτε να μη φορατε τιποτα. Εμεις ετσι κανουμε. Οτι αφησουμε πανω στο λαιμο του πανω απο 2-3 ημερες του φερνει ερεθισμο και κανει hot spot.

matilda

Well-Known Member
16 Ιουλίου 2007
1.431
1.022
Δοκιμασε το martingale νομιζω λεγεται και half collar. Ειναι υφασματινο ολο και εχει 2 κρικους στους οποιους ειναι περασμενη αλυσιδα οποτε αν τραβηξει ο σκυλος το λουρι σφιγγει αλλα μονο μεχρι ενα συγκεκριμενο σημειο.

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.208
927
Καναδάς
Δοκιμασε το martingale νομιζω λεγεται και half collar. Ειναι υφασματινο ολο και εχει 2 κρικους στους οποιους ειναι περασμενη αλυσιδα οποτε αν τραβηξει ο σκυλος το λουρι σφιγγει αλλα μονο μεχρι ενα συγκεκριμενο σημειο.

Τετοιο εννοουσα αλλα με δερμα το εχω δει εγω. :)

matilda

Well-Known Member
16 Ιουλίου 2007
1.431
1.022
Εχει η Trixie με υφασμα - ναυλον απο αυτο που γινονται τα περισσοτερα κλασσικα κολλαρα. Εμεις το πηραμε γιατι ακομα και το κλασσικο κολλαρο τριβοταν στο λαιμο και μας χαλαγε την πλουσια κομη μας (τρομαρα μας). Αυτο ειναι χαλαρο αρα δεν τριβεται στο τριχωμα αλλα στην βολτα γινεται κανονικο και σταθεροτατο κολλαροι.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.082
Nομίζω ότι πρέπει να το δει γιατρός γιατί μπορεί να νομίζω ότι είναι από το κολλάρο και να είναι δεμοδήκωση..

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.208
927
Καναδάς
Nομίζω ότι πρέπει να το δει γιατρός γιατί μπορεί να νομίζω ότι είναι από το κολλάρο και να είναι δεμοδήκωση..
Καλημερα! Εχει κι αλλου σημαδια? Πιτυριδα στο προσωπο? Συνηθως δεν ξεκιναει απο το λαιμο η δεμοδηκωση. Λες να ειναι τοσο συμπτωματικο και να εμφανιστηκε κιολας στο σημειο του κολαρου? :confused:

Πηγαινε τον για να σου φυγουν οι αμφιβολιες. Αν δεν το πας συντομα και θελεις να τον παρακολουθησεις ακομη λιγο, δοκιμασε να κανεις μερικες κρυες κομπρεσες με χαμομηλι ή μαυρο τσαι. Βοηθαει πολυ κι ειναι φυτικο δεν θα τον επιβαρυνεις σε τιποτα. :)

lenaki124

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2010
1.436
9
Οπως ειχα γραψει παλιοτερα στο θεμα και στον δικο μου ετσι ξεκινησε. Νομιζα οτι ηταν απο το κολαρο αλλα τελικα ηταν δεμοδηκωση. Βεβαια αργοτερα εκανε και αλλα 2-3 σημαδακια μικρα. Στην κοιλιτσα, στο μουσουδι και στο λαιμο. Δεν χανεις τιποτα να ρωτησεις τον γιατρο. Επισης ο δικος μου δεν ειχε πιτυριδα στο προσωπο οπως λεει η Nizinny. Δεν ειδα πολλα συμπτωματα οποτε δεν καταλαβα αμεσως το τι ειχε.
Βεβαια το πιο πιθανο ειναι να ειναι καποιος ερεθισμος, αλλα μιλα με τον γιατρο καλου κακου για να εισαι ησυχη.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.082
Γύρισα κιόλας! Πήρε υλικό για να το στείλει στο εργαστήριο καλού κακού αλλά μου είπε ότι είναι μάλλον από το κολλάρρο. Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες θα πάω να του πάρω κάτι δερμάτινο... Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι μου έκανε στο αυτοκίνητο ο δαίμονας. Έκοψε το σαμαράκι του που τον έδενε με τη ζωνη ασφαλείας. Δεν είχα κολάρο να τον βγάλω από το αυτοκίνητο και ζήτησα από το γιατρό.. Αυτός ο διάολος έχει σίγουρα τζακ ράσσελ μεσα του!!!!

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.082
Ήρθαν οι απαντήσεις , ούτε μύκητας ούτε ψώρα, τίποτα τέτοιο.
Μετά κατευθείαν κάναμε εξετάσεις καλαζάρ ξανά, παρόλο που είχαν γίνει τον Δεκέμβριο, επειδή μαδούσε , είχε την πληγή και ανησύχησα, μου είπε και ο γιατρός ότι υπάρχει περίπτωση. Σήμερα βγήκαν οι εξετάσεις, 0 τίτλος στο καλαζάρ, ερλίχεια ακόμη 1/200.