Δερματικό στις άκρες των αυτιών

ChilliJRT

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2011
1.970
139
Πάτρα
Μήπως έχει δέντρα φυστικιές εκεί που κάθεται ο σκύλος?
Εμένα πάντως, που έχει πολλές αλλεργίες, κλέβει φυστίκια από μας κ τρώει κ δν παθαίνει τπτ. :D Ευτυχώς γτ αν είχε ΚΑΙ σε αυτά, το επόμενο βήμα θα ήταν να την βάλω σε γυάλα!

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Tελικά η σκυλίτσα έχει καλαζάρ 1:800 και ουρολοίμωξη εκτός των άλλων. :(
Ξεκίνησε θεραπεία και η κατάσταση της είναι πολύ καλή, παρά τον τίτλο.

fani

Well-Known Member
30 Οκτωβρίου 2010
2.468
408
Αθήνα
Tελικά η σκυλίτσα έχει καλαζάρ 1:800 και ουρολοίμωξη εκτός των άλλων. :(
Ξεκίνησε θεραπεία και η κατάσταση της είναι πολύ καλή, παρά τον τίτλο.

Περαστικά εύχομαι στο κοριτσάκι σου!!!

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Λοιπόν, νεότερα από την σκυλίτσα.

Εδώ και κάποιες μέρες ξανά εμφάνισε συμπτώματα ουρολοίμωξης, αλλά και είχε διάρροιες με αίμα από χθες.
Και σήμερα άρχισε να βγάζει τσίμπλες και η μύτη της ξεράθηκε απίστευτα.
Πήγαμε λοιπόν σε έναν πολύ έμπιστο και καλό κτηνίατρο σε διπλανή πόλη,
για δεύτερη γνώμη. (Ίσως από τους καλύτερους κτηνιάτρους που έχω δει ποτέ)

Αν κάνω λάθη στην ορολογία συγχωρέστε με, αλλά είμαι πτώμα και δεν τα θυμάμαι πολύ καλά.
Γενικά με το που την είδε, είπε πως έχει "φάτσα λεισμανίασης" και συζητήσαμε και μας είπε πως θεωρεί την θεραπεία με zylapour όχι ιδιαίτερα αποτελεσματική στην προκειμένη περίπτωση.
Τα λεμφογάγγλια (ανάθεμα και αν λέγονται έτσι,αλλά είπαμε η κούραση) ήταν εμφανώς πρησμένα (το είχα δει κι εγώ που τη χάιδευα χθες) και μαδούσε και σαν τρελή ενώ χθες δεν μαδούσε. Κάτι είπε πως είναι σε έξαρση η λεισμανία και η κλινική εικόνα δεν ήταν καλή. Ο τίτλος είχε βγει 1:800 θυμίζω.

Κάναμε εξετάσεις,όπου και είδαμε ανεβασμένες τις 2 από τις 3 τιμές για το συκώτι, όπου και οφείλεται προφανώς στο zylapour αλλά θα τις επαναλάβουμε σε λίγο καιρό.

Θα ξεκινήσουμε milteforan διότι έχει μεγαλύτερα ποσοστά ίασης, και ο συγκεκριμένος κτηνίατρος την θεωρεί πολύ καλύτερη θεραπεία, αφού είδαμε πως το επιτρέπει και η κατάσταση της.

Για τις διάρροιες έδωσε ένα "κοκτέιλ" σιρόπι για 7 ημέρες, καταπολεμεί 4 ασθένειες μόνο τα gardia (αν γράφεται έτσι :p) συγκράτησα από αυτές.

Μου εξήγησε επίσης πως το δερματικό στις άκρες των αυτιών (που ομολογώ πως είχα ψάξει πολύ τι μπορεί να είναι και δεν βρήκα κάτι αντίστοιχο) σχετίζεται ξεκάθαρα με το καλαζαρ, διότι είπε κάτι για τριχοειδή αγγεία τα οποία πλήττονται πρώτα λόγω της ασθένειας και τα οποία υπάρχουν στις άκρες των αυτιών επίσης υπάρχουν και στο συκώτι και στα νεφρά και στο δέρμα, και για αυτό έχουμε συνήθως τα πρώτα συμπτώματα της νόσου να εμφανίζονται εκεί.
Δυστυχώς δεν είχα σημειωματάριο μαζί να κρατήσω σημειώσεις, ολόκληρο μάθημα μας έκανε :D

Ούρα δεν καταφέραμε να πάρουμε για καλλιέργεια διότι δεν μας έκανε την χάρη η σκυλίτσα, αλλά το σιρόπι κατά 60% βοηθάει και τις περιπτώσεις αυτές, αλλά όπως και να χει θα πάρουμε κ ούρα.

Άντε περαστικά στην μικρή και μόλις έχω νεότερα θα σας πω..

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Επίσης ο τίτλος 1:800 πως σας φαίνεται..?

Διότι η πρώτη κτηνίατρος είπε πως είναι ο πιο άσχημος που έχει δει ποτέ..:eek:

Εσείς ποια θεραπεία από τις συνηθισμένες 3 έχετε ακολουθήσει σε ανάλογη περίπτωση και ποια η γνώμη σας;

:)

*Αν κάποιος από τις γύρω περιοχές (Κοζάνη κλπ) ενδιαφέρεται για καλό κτηνίατρο μπορώ να σας συστήσω ανεπιφύλακτα τον συγκεκριμένο.

Last edited:

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.140
4.852
Ο τιτλος δεν ειναι μεγαλος και αντιμετωπισιμος με την προυποθεση οτι δεν εχουν πειραχτει νεφροι κ συκωτι. Βεβαια το ζυλαπουρ δε θα εκανε τιποτα απο μονο του. Με το μιλτεφοραν θα δειτε γρηγορα αλλαγη στην εικονα του ζωου.
Ο κτηνιατρος ειναι πολυ σωστος... τα ξεραμενα αυτια και η εντονη τριχοπτωση του σκυλου στα καλα καθουμενα τις περισσοτερες φορες ειναι καλαζαρ.
Περαστικα στην μικρη!

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Ευχαριστώ πολύ Αμαλία!
Όσους ρώτησα το ίδιο μου είπαν για το ζυλαπούρ, και δεν το γνώριζα!

:)

thanos tara

Well-Known Member
9 Δεκεμβρίου 2010
273
0
Να ρωτησω ο τιτλος 1/800 τι ακριβως μας δειχνει τι αναλογια ειναι?Μεχρι ποσο μπορει να φτασει?

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Αν δεν κάνω λάθος ο τίτλος αναφέρεται σε αντισώματα.
Δεν γνωρίζω το εύρος τιμών, αλλά 1:100 και 1:200 συνήθως χρίζουν επανεξέτασης, και από 1:400 και πάνω αν δεν κάνω λάθος ο σκύλος θεωρείται ότι νοσεί.

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Έχω τώρα την μικρή σπίτι,την φιλοξενώ για το ΣΚ και αν και τα συμπτώματα έχουν υποχωρήσει, η μύτη της είναι ξερή πολύ.
Και μόλις παρατήρησα ότι πρήστηκε σαν ενα καρούμπαλο στην μουσούδα κοντά στην μυτή και είναι κόκκινο.. :(

Τι να κάνω?Μπορώ να κάνω κάτι ή είναι λόγω λεισμανίασης ή του milteforan?
Είναι 4η μέρα αν δεν κάνω λάθος που ξεκίνησε μιλτεφοραν..

Να βάλω λίγο πάγο, δεν ξέρω κάτι ενυδατικό ίσως? Όλο φυσάει προς τα έξω, φαίνεται πως την ενοχλεί..

(Τέτοια ώρα γιατρό δεν μπορώ να βρω)

Veronica

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2010
3.213
6
Always somewhere
www.youtube.com
Ξερό το δέρμα ή μέσα; Να βάλεις κρέμα τη γνωστή απαλή με το περιστέρι ή βαζελίνη;
Μέσα θα έβαζα μπακτρομπάν. Σε λιγες ωρες θα ξημερώσει όμως. Περίμενε να βρεις τον γιατρό.

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Η επιφάνεια έχει κάνει κρούστα (το είχε καιρό) και το έχει δει ο γιατρός είναι λόγω λεισμανίας.
Τώρα όμως έχει κάνει στην μουσούδα (πίσω από την μύτη χοντρικά όπως κοιτάς την μούρη) ένα κόκκινο καρούμπαλο...

Έλεγα να μην βάλω τίποτα χημικό ή καλλυντικό γιατί θα το γλύψει λογικά..