Δεύτερος σκύλος στο σπίτι


dexterous

Member
28 Φεβρουαρίου 2021
9
6
27
Καλησπερίζω ,
όπως έγραψα και σε ένα άλλο thread ,σκοπεύω να πάρω ένα μπιγκλ .Το θέμα μου είναι το εξής , έχω ήδη μια ημίαιμη σκυλίτσα 5-6 ετών (την είχαμε βρει στα σκουπίδια !) , η οποία μένει μόνιμα έξω ,σε περιβάλλον βέβαια με μεγάλο κήπο και άπλετο χώρο .Το αφεντικό της είναι ο πατέρας μου στην ουσία ,καθώς όταν την πήραμε ,έλειπα για σπουδές ,οπότε εκείνος πήρε τις αποφάσεις . Το μπιγκλ όμως ,τουλάχιστον τους πρώτους μήνες θα πρέπει να μένει μέσα στο σπίτι ,αν και θέλω γενικά να το έχω κυρίως μέσα .
Το ερωτήματα είναι :
Κατα πόσο θα ζηλεύει το πρώτο σκυλάκι και πως μπορώ να το αντιμετωπίσω ; Προσπάθησα να την βάλω μέσα άλλα έδειχνε λίγο πιεσμένη ,καθώς είναι υπερδραστήρια και μεγαλόσωμη .Δεν είχε χώρο ,στριμοχνώταν και γενικά ήταν έξω απ'τα νερά της .Κάτι άλλο που σκέφτηκα ,ήταν να της πάρω περισσότερα παιχνίδια για να κάνω τον κήπο ακόμα πιο διασκεδαστικό ,αλλά θα ήθελα και την άποψη σας .

ΥΓ.Επειδή γενικότερα παρατηρώ μια επιθετικότητα σε θέματα που αφορούν τα σκυλιά και τα ζωάκια γενικά ,δεν έχω και δεν διεκδικώ το αλάθητο ,παρακαλώ αν υπάρχει κάποια "παρατήρηση" ή αν κρίνετε ότι κάνω κάπου λάθος ,να το εκφράσετε ευγενικά και όμορφα .Ζω με σκυλάκια απο 6 χρονών και πάντα θέλω το καλύτερο γι αυτά .
 
  • Like
Reactions: GRDANE


TheBestBoi

Well-Known Member
23 Μαϊου 2020
810
921
27
ας ξεκινησουμε απ'τα βασικα. εαν θελεις το καλυτερο για τα σκυλια σου, τοτε ξεκινα απο το να μιλησεις με τον πατερα σου και να του πεις ποσο επιβλαβες ειναι να ζει ενα σκυλι μονιμα στον κηπο. ενα σκυλι που ζει μονιμα στον κηπο, κινδυνευει απο: φολες, σκνιπες, επιθεσεις αδεσποτων γατιων, σκυλιων και αλλων ζωων, αν ειναι αστειρωτο κινδυνευεις εσυ να βρεθεις υπολογος/η για κουταβια που μπορει να κανει αν το σκασει απ'τον κηπο και ζευγαρωσει, και αλλα πολλα. για να μην πω καλυτερα πως με εναν σκυλο που ζει μονιμα στον κηπο, δεν εχεις καμια απολυτως σχεση. κανεναν δεσμο. ειναι απλα ενα διακοσμητικο για τον κηπο. παρτε ενα garden gnome βρε παιδια, το εχω ξαναπει.... δεν υπαρχει πιο ευγενικος τροπος να τα λεμε αυτα. βαλε το σκυλι μεσα και δεσου μαζι του. και σε διαμερισμα να ζει ενα μεγαλο σκυλι, μια χαρα περναει, αρκει να εχει τις καταλληλες βολτες. δεν εχεις χρονο για βολτες? δεν πρεπει να εχεις σκυλο. δεν εχεις ορεξη και χρονο να δεθεις με ενα σκυλο και το αφηνεις στον κηπο γιατι πιστευεις οτι ειναι καλυτερα γι'αυτο? δε πρεπει να εχεις σκυλο. τι τον θες τον δευτερο? απο οτι καταλαβαινω, ζεις με τον πατερα σου. εαν αφησε το ενα σκυλι στον κηπο, τι σε κανει να πιστευεις οτι δε θα θελησει και το δευτερο να μενει μονιμα εξω? και τοτε τι? θα τα εχεις απλα να τα κοιτας? που ειναι η σχεση μεταξυ σκυλου και ανθρωπου σε ολο αυτο? αμα θελεις απλα να κοιτας ενα ζωντανο να παιζει, πηγαινε σε ζωολογικο κηπο η σε σκυλοπαρκο.
ξαναλεω, βαλτε το σκυλακι που ηδη εχετε μεσα και δωστε του μια καλη ζωη. 3 βολτες της μισης ωρας την ημερα, με τουλαχιστον ενα δεκαλεπτο απτην καθε βολτα να ειναι τρεξιμο, και θα ειναι μια χαρα. εννοειται και να παιζει και στον κηπο για καμια ωρα. αλλα ως εκει. το σκυλι πρεπει να μενει μεσα στο σπιτι για πολλους λογους, οπως ειπα και παραπανω.
 


dexterous

Member
28 Φεβρουαρίου 2021
9
6
27
ενα σκυλι που ζει μονιμα στον κηπο, κινδυνευει απο: φολες, σκνιπες, επιθεσεις αδεσποτων γατιων, σκυλιων και αλλων ζωων, αν ειναι αστειρωτο κινδυνευεις εσυ να βρεθεις υπολογος/η για κουταβια που μπορει να κανει αν το σκασει απ'τον κηπο και ζευγαρωσει, και αλλα πολλα. για να μην πω καλυτερα πως με εναν σκυλο που ζει μονιμα στον κηπο, δεν εχεις καμια απολυτως σχεση.
Το συγκεκριμένο κομμάτι δεν ισχύει ,δεν υπάρχει τρόπος να μπει κάτι στον κήπο ούτε να το σκάσει το σκυλί .
Γενικά το ακούω αυτό που λες και συμφωνώ ,είναι δύσκολο να αλλάξω μια κατάσταση που ισχύει για χρόνια αλλά προσπαθώ .Με το δεύτερο σκύλο ,μάλλον επειδή δεν είναι τόσο μεγαλόσωμος δεν έχει πρόβλημα .Απο τότε που γυρίσα απο τις σπουδές,κάνουμε αλλιώς τα πράγματα .
Θα προσπαθήσω να την έχω μέσα όσο περισσότερο μπορώ ,βέβαια το βράδι λειτουργεί και ως φύλακας οπότε λογικά πρέπει να είναι έξω.

Το "πάρε garden gnome" και το "δεν πρέπει να έχεις σκύλο" δεν το εκτιμώ και το εκλαμβάνω μόνο ως πλάκα .Το συγκεκριμένο σκυλί το έχουμε σώσει απο βέβαιο θάνατο και του προσφέρουμε ,με κάποια λάθη βέβαια ,μια χαρούμενη ζωή.
 


sis

Well-Known Member
10 Μαϊου 2015
1.453
3.255
Αθήνα
Οι σκύλοι είναι κοινωνικά πλάσματα, που ζουν σε ομάδες σκύλων αν είναι ελεύθερα ή ανθρώπων αν ζουν μαζί μας. Δεν ξέρω πόση αξία έχει για τη σκύλα να της δώσεις παιχνίδια να παίζει μόνη της. Μάλλον θα είναι πολύ καλύτερα να παίξεις μαζί της εσύ, είτε με κάποιο παιχνίδι αγορασμένο, είτε να παίξετε μαζί, είτε να προσπαθήσεις να της μάθεις κάποιο τρικ κλπ κλπ
Ό,τι κι αν επιλέξεις, απλά έχε στο μυαλό σου ότι κανένα αντικείμενο δε μπορεί να υποκαταστήσει το χρόνο με τον άνθρωπό της. Το οποίο στην περίπτωσή σου δημιουργεί ενδεχομένως είναι πιο πολύπλοκο, αν ο σκύλος αυτός δεν είνια δική σου επιλογή.

Καταλαβαίνω ότι το συγκεκριμένο ζώο δεν ξεκίνησε με πολύ καλές προοπτικές, αν χρειάστηκε να τη μαζέψετε από τα σκουπίδια. Ότι της σώσατε τη ζωή είναι πολύ αξιέπαινη πράξη και μπράβο σας/στον πατέρα σου. Από την άλλη δε σημαίνει όμως ότι ένας σκύλος είναι ευτυχισμένος αν έχει απλά ένα πιάτο φαϊ και μεγάλο χώρο για να χωράει τη μοναξιά του. Με μια καλή πράξη στην αρχή δηλαδή, δεν "καθαρίζουμε" στη συνέχεια.
Γενική παρατήρηση αν πάσει περιπτώσει, μια που λες ότι ο σκύλος δεν είναι δικός σου οπότε δεν είναι δική σου ευθύνη.

Όσο για την ερώτησή σου αν θα ζηλεύει, ναι είναι πολύ πιθανό. Όταν έρθει ένας νέος σκύλος που θα διεκδικεί πράγματα (από υλικά πράγματα μέχρι ανθρώπους) που έχει μάθει να θεωρεί δικά της, θα υπάρξει αντίδραση. Πόσο έντονη θα είναι αυτή η αντίδραση, εξαρτάται από τον χαρακτήρα της, και σίγουρα ως ένα βαθμό από τος δικές σας αντιδράσεις.

Ξεκίνα να διαβάζεις συστηματικά τα παλιότερα θέμα τα στο φόρουμ, θα βρεις πάρα πολλές ενδιαφέρουσες πληροφορίες. Όπως εδώ:

Δεύτερος σκύλος στο σπίτι
 


Aliki V.

Well-Known Member
1 Μαϊου 2020
554
527
49
Καλησπέρα κι από εμένα
το ότι ρωτάτε σημαίνει ότι θέλετε να είστε σωστός απέναντι στο/στα σκυλιά σας. Η αλήθεια είναι ότι κάποιοι συμφουρμίτες είναι κάποιες φορές λίγο απότομοι και νιώθουμε ότι μας παίρνουν απ τα μούτρα. Όμως έχουν δει τόοοοοοοσα πολλά τα μάτια τους που προσπαθούν να προλάβουν καταστάσεις. Το ίδιο είχα αντιμετωπίσει κι εγώ πριν κάποιους μήνες..όταν αναρωτήθηκα αν πρέπει να μένει το σκυλάκι έξω στον κήπο. Τότε κάποιοι έπεσαν να με φάνε όμως πάντα θα τους ευχαριστώ γιατί όλα όσα μου είπαν με βοήθησαν πολύ και μας έδωσαν, σαν οκογένεια, την ευκαιρία ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ να δεθούμε με το σκυλάκι και να περνάμε υπέροχες στιγμές ..όλα όσα σας είπε ο TheBestBoi είναι πέρα για πέρα αλήθεια..το ζώο έξω κινδυνεύει από ένα σωρό αρρώστιες, ατυχήματα κλπ. Όσον αφορά το ότι
το βράδι λειτουργεί και ως φύλακας οπότε λογικά πρέπει να είναι έξω.
[/QUOTE]

το αντίθετο θα έλεγα. Εξω μπορεί πολύ εύκολα να το "φολιάσει" κάποιος. Το καλύτερο είναι να είναι μέσα στο σπίτι, οπου μπορεί να σε προειδοποιεί με τον παραμικρό θόρυβο αλλά και τρομάζει τους έξω οι οποίοι δε γνωρίζουν τι είδους σκυλί βρίσκεται μέσα στο σπίτι. Είναι πιο δύσκολο να εξολοθρευτεί ένας σκύλος εντός σπιτιού από ότι έξω..
Επίσης όπως είπε κι ο TheBestBoi, δεν μπορείς ν αποκτήσεις δεσμό με σκυλάκι που είναι έξω..δεν το πίστευα αλλά τώρα το βλέπω...είναι σαν να έχω ένα επιπλέον παιδί. Της μιλάμε, μας καταλαβαίνει. Μας δίνει να καταλάβουμε τι θέλει..καταλαβαίνουμε αμέσως αν είναι άρρωστη, αν της συμβαίνει κάτι..."το μαθαίνουμε και μας μαθαίνει" όπως μου είπε κάποτε κάποιο μέλος..
Δεν θέλω να είμαι απόλυτη...αλλά θα σας πρότεινα να δοκιμάσετε σε πρώτη φάση να βάλετε μέσα το σκυλάκι που έχετε έξω..θα είναι δύσκολο και για εκείνο στην αρχή γιατί έχει μάθει αλλιώς..όμως η ζεστασιά, η προσοχή, τα χάδια θα το κάνουν γρήγορα ν' αλλάξει γνώμη. Και μετά..το βλέπετε για ένα δεύτερο σκυλάκι. Ο,τι καλύτερο εύχομαι
 


dexterous

Member
28 Φεβρουαρίου 2021
9
6
27
Εντάξει ,μην το πάμε στα άκρα .Ασχολούμαστε ,παίζουμε και περνάμε χρόνο μαζί της.Απλά δε μένει μέσα :p
 
  • Like
Reactions: Aliki V.


TheBestBoi

Well-Known Member
23 Μαϊου 2020
810
921
27
Τα πραγματα ειναι ακριβως οπως τα ειπε η sis. Κατα τη γνωμη μου, το να λεει καποιος οτι "εσωσα το σκυλι απο βεβαιο θανατο οποτε δε πειραζει που το εχω μονιμα εξω μονο του, τουλαχιστον εχει ενα πιατο φαγητο" ειναι καθαρα ανευθυνο. το λεω πολυ ωμα, αλλα ετσι το βλεπω. ενας σκυλος χρειαζεται ΠΟΛΛΑ περισσοτερα απο ενα πιατο φαγητο, εναν μεγαλο κηπο και νερο. ενας σκυλος ειναι ευθυνη. ειναι ενας ζωντανος οργανισμος. το garden gnome δεν το ειπα καθολου στην πλακα. οποιος δεν ειναι ετοιμος να κανει θυσιες για εναν ζωντανο οργανισμο, καλυτερο να παρει ενα διακοσμητικο αψυχο αντικειμενο, να το κοιταει με τις ωρες.
δεν φτανει μονο να σωζουμε ενα αδεσποτο. πρεπει να ξερουμε τι μας γινεται για να μπορεσουμε να του δωσουμε την ζωη που αξιζει, οχι οτι βλεπει η πεθερα. δεν βλεπω ας πουμε καμια διαφορα απο το αν ειναι αδεσποτο με το πως ζει αυτη τη στιγμη, περαν απο το οτι μαλλον μαζι σας εχει κτηνιατρικη περιθαλψη. περαν αυτου, και αδεσποτο να ηταν, καποιος θα το ταιζε, και θα ζουσε ολη μερα εξω. οπως και τωρα καλη ωρα. οποτε ποια η διαφορα? παιρνουμε ενα ζωο μονο για να εχουμε να λεμε οτι καναμε καλη πραξη, η παιρνουμε ενα ζωο για να δεθουμε μαζι του, και γιατι θελουμε να ζησουμε την ζωη με εναν σκυλο?
καταλαβαινω πως η γενια των γονειων μας βλεπουν αυτα τα πραγματα πολυ διαφορετικα απο οτι εμεις. δε βλεπουνε τα αλλα ζωα ως ισοτιμα μελη μιας οικογενειας. ομως πραγματικα πιστευω πως εφοσων μενεις μαζι με τους γονεις σου, και το δευτερο σκυλακι μαλλον εξω θα καταληξει. και δε θα μπορεις να κανεις και κατι κιολας, γιατι δεν ειναι δικο σου το σπιτι, αρα δε παιρνεις εσυ τις αποφασεις. γι'αυτο σου λεω, παλεψε για το σκυλι που ηδη εχεις. χτισε μια σχεση μαζι της, και ασε το δευτερο σκυλι. εχεις ηδη σκυλι, που χρειαζεται φτοντιδα. αν δεθεις πραγματικα μαζι της και πισεις τον πατερα σου να καταλαβει την αληθεια, και οτι το ζωο εξω κινδυνευει, τοτε θα δεις οτι δε θα νιωθεις καμια αναγκη για δευτερο σκυλο.
 




dexterous

Member
28 Φεβρουαρίου 2021
9
6
27
Άκουσε να δεις φίλε μου @TheBestBoi ,
Μου λες αυτή τη στιγμή ότι κακομεταχειρίζομαι ένα σκυλί και περηφανεύομαι επειδή το έσωσα .Με κατηγορείς για απάνθρωπη συμπεριφορά και μάλιστα βάζοντας και λόγια στο στόμα μου ,που ποτέ δεν είπα .Μου λες με λίγα λόγια ότι έχω το σκυλί να σαπίζει μόνο του και απλά το κρατάω ζωντανό .Επειδή λοιπόν ,δεν με ξέρεις ,και αγνόεις αυτά που σου λέω για τον χρόνο που αφιερώνουμε και την αγάπη που δίνουμε στο σκυλί παρότι μένει έξω ,θα σε προτρέψω να μην ξαναγράψεις στο συγκεκριμένο thread .
Εφόσον έχεις βγάλει αυτό το συμπέρασμα ,με γεια σου με χαρά σου αλλά χρειάζεσαι βοήθεια .Πρέπει να καταλάβεις ότι δεν είναι όλοι οι άνθρωποι τα τέρατα που έχεις στο μυαλό σου και σίγουρα δεν πρέπει να κατηγορείς και να χαρακτηρίζεις άτομα που δεν ξέρεις .
 


zerom0

Well-Known Member
14 Οκτωβρίου 2015
490
728
Αθήνα
Να ρωτήσω κάτι;
Κάποτε μια αλήτρω κουτάβα τριγυρνούσε σε εξοχική γειτονιά. Από μωρό.
Επιχείρησα να τη βάλω σπίτι, να την κρατήσω, στον κήπο όμως.
Την τάισα, την έπαιξα, της έβγαλα σκυλομαξιλαράκι νεράκι και το βράδι άραξε σε μια προστατευμένη μεριά στη βεράντα. Ξημερώματα με ξύπνησε από ουρλιαχτά....ήθελε να βγει έξω, έξω από τον κήπο που δεν τον λες και μικρό, μιλάμε για δράμα χοντρό όμως, σα να την έσφαζες!
Της άνοιξα την πόρτα κι έφυγε σαν τρελή....έμεινα σαστισμένη και στεναχωρημένη.
Αυτή η σκυλίτσα έφυγε σε νεαρή ηλικία, 2-3 ετών, από τι άλλο; Από φόλα.
Ομως είχε καταφέρει στη γειτονιά, να τρυπώνει στα σπίτια μέσα από τα κάγκελα και όλοι την τάιζαν, έκανε παρέα με τα σκυλιά τους κι άιντε μετά στο διπλανό σπίτι για το ίδιο πάρτι.
Κάποιοι επιχείρησαν να τη μαζέψουν με τα ίδια δραματικά αποτελέσματα. Κατάφεραν μόνο να της προσφέρουν ιατρική περίθαλψη.
Τι θέλω να πω;
Οταν λέμε ότι ένα σκυλί έχει μάθει έξω και δεν την παλεύει μέσα στο σπίτι (στην προκειμένη), μήπως δεν είναι και τόσο παράλογο μερικές φορές;
Χωρίς σε καμία περίπτωση να υποστηρίζω ότι εξ αρχής παίρνουμε σκυλί για να το αμολύσουμε στον κήπο και τέλος. Είμαι κάθετα αντίθετη.....αλλά; Είναι απίθανο να έχει μάθει ότι οι ώρες ηρεμίας του είναι σε εξωτερικό χώρο, με την προυπόθεση ότι δεν στερείται την παρουσία της οικογένειάς του σε όλη την υπόλοιπη μέρα;
Μιλάω για προυπάρχουσα τέτοια συνθήκη, θέλω να είμαι σαφής.

Και ναι, θεωρώ ότι η ανιση αντιμετώπιση σε περίπτωση που πάρεις 2ο σκύλο δεν έχει πολλές πιθανότητες να πετύχει.
Ασε που το κουτάβι θα κατουροχέσει, θα κάνει ζημιές οπότε και η μελλοντική δική του έξοδος από το σπίτι δεν φαντάζει τόσο απίθανη θεωρώ εφόσον δε ζεις μόνο εσύ εκεί.
 


dexterous

Member
28 Φεβρουαρίου 2021
9
6
27
Ασε που το κουτάβι θα κατουροχέσει, θα κάνει ζημιές οπότε και η μελλοντική δική του έξοδος από το σπίτι δεν φαντάζει τόσο απίθανη θεωρώ εφόσον δε ζεις μόνο εσύ εκεί.
Τέτοιο ζήτημα δεν υφίσταται ,δεν υπάρχει λόγος να αναφέρεται καν .

Ο λόγος που το σκυλί μένει έξω είναι κυρίως διότι είναι πολύ μεγάλη και λόγω της αντίληψης ότι ο φύλακας μένει έξω (αντίληψη που γενικά υπάρχει) .Αυτό που γνωρίζω σίγουρα είναι πως την παρούσα στιγμή είναι ένα ευτυχισμένο σκυλί .Έχω δει σκυλιά μέσα σε σπίτια που δεν τους έδινε κανείς σημασία .Αυτό το θέμα :μέσα καλά ,έξω κακά τελικά ίσως είναι θέμα των ανθρώπων ,και στην τελική αυτό που μετράει είναι ο χρόνος που αφιερώνεις και η αγάπη που προσφέρεις .
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.103
Μηνύματα
895.609
Μέλη
19.914
Νεότερο μέλος
nicksugar3