Δεύτερος σκύλος

Viviana

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2011
2.901
546
Χολαργός
Το τελευταίο καιρό,μου έχει μπει η ιδέα να πάρω και ένα άλλο σκυλάκι,αλλά το σκέφτομαι και δεν ξέρω αν μπορώ να το κάνω,γιατί δεν είμαι σίγουρη πως θα αντιδράσει ο Ρόκυ που είναι κυριαρχικός!
Ας μη ξεχνάμε ότι πριν τη φιλοζωική ήταν στο δρόμο. Ομως το τελευταίο καιρό βλέπω ότι σε όρισμένες περιπτώσεις αρσενικών στη βόλτα,αν του υποταχτεί ο άλλος ηρεμούν τα πνέυματα.
Αν έκανα τέτοια κίνηση θα έπαιρνα θηλυκό αυτό είναι το μόνο σίγουρο,αλλά θα το δεχτεί?
Παρακολουθώ τις αγγελίες των αδέσποτων που χαρίζονται,όπως επίσης και κάτι γλυκές φατσούλες στο fazoo και έχω μπει πολλές φορές στο πειρασμό!
Θα ήθελα τη γνώμη σας και την εμπειρία σας μήπως κιόλας μου διαφεύγει κάτι.
Σας ευχαριστώ.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
Τσέκαρέ το με σύνεση
και αν μπορείς πραγματικά να τα φέρεις βόλτα όπως πρέπει με δύο σκυλιά
αλλά και αν θα είναι τα πνεύματα ήρεμα στο σπίτι

τα αρσενικά με τα κουτάβια συνήθως δεν τα πάνε και πολύ καλά-δεν τα πειράζουν κιόλας,αλλά δεν τα αφήνουν να πολλιοπλησιάσουν,λένε ότι σκέφτονται "κουτάβι,ωχ....τώρα θα εμφανιστεί και η τρελλή η μάνα του και θα κάνει φασαρία" ....κάπως έτσι δηλαδή,μεταφορικό είναι

ίσως να έβλεπες κάποιο ενήλικο θηλυκό το οποίο να έπαιρνες για φιλοξενία αρχικά

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
ναι ναι-θηλυκό έτοιμο στειρωμένο και το βρίσκεις να είναι και "καλό κορίτσι" ήρεμο,υποτακτικό με την καλή έννοια

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
τα αρσενικά με τα κουτάβια συνήθως δεν τα πάνε και πολύ καλά-δεν τα πειράζουν κιόλας,αλλά δεν τα αφήνουν να πολλιοπλησιάσουν,
Τι να πω τότε, πόσο τυχερή είμαι?
Όταν έχω ένα σκύλο που αντιπαθεί τα σκυλιά πιο πολύ κι από γάτα... που περάσαμε απ' την υστερία, στην επίθεση, κι απ' την επίθεση στην αδιαφορία (αν κι εφ' όσον ο άλλος σκύλος δεν πλησιάζει) μετά από τρομερή προσπάθεια? Και δέχτηκε το (αρσενικό) κουτάβι μου μέσα σε διάστημα ημερών - και τώρα όχι μόνο το υφίσταται (γιατί περνάει απ' αυτό ΤΑ βασανιστήρια) αλλά παίζει πού και πού μαζί του, παρ΄ότι δεν έπαιξε με άλλο σκύλο από τότε που ο ίδιος ήταν κουτάβι?

Μπορεί μεμονωμένη περίπτωση, αλλά στ' αλήθεια πιστεύω ότι αν ένας σκύλος, έστω και κυριαρχικός γνωρίσει έναν άλλο σκύλο πολύ μικρό, μαθαίνουν να συνυπάρχουν και τα βρίσκουν μεταξύ τους, γιατί πάνω απ' όλα η αγέλη.
Αν είναι και θηλυκό ακόμα καλύτερα.

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Γνώμη μου είναι πως είναι καλύτερο να έχει κανείς 2 σκυλιά, αν πραγματικά μπορεί να τα έχει.
Είναι πολλά τα θετικά αν καταφέρεις να τα ταιριάξεις. Κάνουν παρέα όταν λείπεις στη δουλειά, εκτονώνονται περισσότερο ακόμα κι όταν δεν προλαβαίνεις να τα πας μεγάλες βόλτες κλπ
Βέβαια υπάρχουν και αρνητικά ειδικά όταν μιλάμε για σκυλιά πάνω απο 20 κιλά το καθένα, πιο δύσκολη μεταφορά, πιο δύσκολο να βρεις ξενοδοχείο κλπ κλπ.

Σκέψου καλά και αν αποφασίσεις θετικά, διάλεξε κάποιο θηλυκό 2-4 ετών ηπίων τόνων και πιο μικρόσωμο από τον Ρόκυ (αλλά όχι πολύ πιο μικρόσωμο)

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.826
8.020
Βιβή θηλυκό θα το δεχτεί σίγουρα. Βλέπω τον σκυλάκο που φιλοξενώ με την λούση, είναι δύο αγγελούδια μαζί. Και είναι και τα δύο κυριαρχικά ζώα.

Viviana

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2011
2.901
546
Χολαργός
Εξαρτάται για ποιον λόγο θέλεις να έχεις δεύτερο σκύλο....
Κατάρχήν να σου πω ότι αν μπορούσα θα είχα πολύ περισσότερα,γιατί τα λατρεύω και θα ήθελα να φροντίσω ότι αδέσποτο έβρισκα!!
Πράγμα που δεν γίνεται,γιατί αν γινόταν θα έπρεπε να είχα φτιάξει κατφύγιο!!!
Στη συγκεκριμένη τώρα περίπτωση,όπως είπε και Λάρα,το θέλω για να έχει μια παρέα κι ο Ρόκυ που πιστεύω ότι αν το δεχτεί θα ασχολείται κι εκείνος περισσότερο,θα παίζουν κλπ.
Εκτός αυτού θέλω να προσφέρω μια στέγη και πολύ αγάπη σε άλλο ένα αδέσποτο!
Σκέφτομαι όντως για πιο μικρόσωμο θηλυκό στειρωμένο και ήπιων τόνων.

Viviana

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2011
2.901
546
Χολαργός
Να πω μια ιδεα αφου ειπες οτι ψαχνεις απο φιλοζωικη? Ενα απο τα κουταβια της ΚουκΛάρας? :D
Το είχα σκεφτεί,αλλά κάποτε πολύ παληά που είχαμε ένα γκέκας κουτάβι θυμάμαι πόσο πολύ στην αρχή ταλαιπωρηθήκαμε μέχρι να μάθει κάποια πράγματα γι αυτό προτιμώ ενήλικο.
Τώρα θα μου πεις γιατί δεν ισχύει για το ενήλικο αυτό που λέω?
Επειδή όμως έβλεπα με το Ρόκυ όταν τον πήρα ότι δεν είχαμε τρομερά προβλήματα στην αρχή,και με μια εκπαιδεύση που κάναμε στη βασική υπακοή,άλλαξε θέλω να πιστεύω ότι κάτι παρόμοιο θα συμβεί και με το άλλο.
Βέβαια το ξέρω ότι κάθε σκυλί έχει το χαρακτήρα του και θέλει διαφορετικό χειρισμό,αλλα θα αντιλαμβάνεται καλύτερα κάποια πράγματα λόγω ηλικίας!

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Αν θεωρεις οτι μπορεις να ανταπεξελθεις σε οτι συνεπαγεται για την αποκτηση και δευτερου σκυλου
τοτε ναι προχωρα.

Απο αδεσποτα υπαρχουν πολλα και αν δεν παινεψεις το σπιτι σου θα πεσει να σε πλακωσει!
Κοιτα και εδω αν και δεν τα λες και πολυ μικροσωμα!
Λουιζα
Λουση
Foxy

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Με την περιγραφή μου ήρθε στο μυαλό και αυτή η μικρή.

Με δεδομένο τα κίνητρα που σε κάνουν να σκέφτεσαι να υιοθετήσεις δεύτερο σκύλο θα σου πρότεινα να σκεφτείς και τις φιλοξενίες. Έτσι βοηθάς όχι ένα αλλά πολλά αδέσποτα, ο σκύλος σου έχει παρέα και παράλληλα κάνεις ένα τέστ στον εαυτό σου ώστε να δεις αν πράγματι μπορείς να αναλάβεις κάποια στιγμή και μόνιμα δεύτερο σκύλο. Δεν υπονοώ ότι πιστεύω πως για κάποιο λόγο δεν μπορείς. Απλά το θεωρώ χρήσιμο βήμα για οποιονδήποτε. Ούτε εγώ ήμουν προετοιμασμένη για το τι σημαίνει δεύτερος σκύλος στην πράξη άλλωστε.

Viviana

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2011
2.901
546
Χολαργός
Αν θεωρεις οτι μπορεις να ανταπεξελθεις σε οτι συνεπαγεται για την αποκτηση και δευτερου σκυλου
τοτε ναι προχωρα.

Απο αδεσποτα υπαρχουν πολλα και αν δεν παινεψεις το σπιτι σου θα πεσει να σε πλακωσει!
Κοιτα και εδω αν και δεν τα λες και πολυ μικροσωμα!
Λουιζα
Λουση
Foxy
Ναι τις είχα δει τις φωτο και είναι γλύκα και οι τρεις τους!!!
Αμα μπορούσα Ειρήνη και τις τρείς θα τις έπαιρνα.χεχεχε..Το έχω υπόψιν μου πάντως και σ'ευχαριστώ!

Last edited by a moderator:

Haska

Well-Known Member
10 Δεκεμβρίου 2011
52
0
60
athens greece
Μην το σκεφτεσαι αν μπορεις να το κανεις. Εγω εφερα στον Φρεντυ μου που ειναι 8 χρονων την Χασκα και του την πασαρα απλα. Η μικρη ειναι απο το καταφυγιο Ζωγραφου, στειρωμενη και ιδιο μεγεθος με τον Φρεντυ, δηλαδη καμμια 30αρια κιλακια ο καθενας...
Μπορω να σου πω, πως απλα γυρισε και τον κοιταξε και του πηρε τον αερα με ενα βλεμα μονο.
Καθονται μια χαρα μαζι και δεν τους αρεσει και πολυ να χωριζονται πλεον. Παρ οτι μεγαλοι σε ηλικια και οι δυο, απο τοτε που βρεθηκαν μαζι αρχισαν να χαζοκουταβιζουν και να παιζουν μεταξυ τους. Μαζι κοιμουνται, μαζι τρωνε, μαζι πανε βολτα και μαζι μοιραζονται το κρεβατι μου αφηνοντας μου και μια γωνιτσα να χωραω και εγω.
Ο Φρεντυ ειναι πολυ πιο ηρεμος εκτοτε, πιο ισοροπημενος και του κοπηκε και το κακο ελλατωμα να προσπαθει να "καβαλησει" οτι εβρισκε μπροστα του. Με το που τον κοιταει απλως η αλλη, επανερχεται στην ταξη, οτι και να παει να κανει. Το αντιθετο δεν ισχυει γιατι η αλλη ειναι λιγο πριγκιπεσα....
Δεν θα το μετανιωσεις. Βρες ενα ενηλικο για να μην εχει την τρελα και σου παρασυρει και το αλλο, θυληκο για να μην υπαρχει θεμα κυριαρχιας και στειρωμενο για να μην γινεις γιαγια πριν το καταλαβεις. Στο μεγεθος δεν υπαρχει προβλημα, αλλα συνηθως τα μικροσωμα σκυλια "τσινανε" λιγο με τα μεγαλυτερα γιατι τους δημιουργουν ανασφαλεια.
Αυτα.....

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Και εγω αν μπορουσα θα ειχα πολλα! Παντως αν θες να κανεις καμια βολτα προς τα μερη μας
να της γνωρισεις και απο κοντα πολυ ευχαριστως! Ειμαι σιγουρη πως θα βρεις καποιο φατσακι
να υιοθετησεις! Εξαλλου υπαρχουν τοσα πολλα που χρειαζονται σπιτι. . .

Viviana

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2011
2.901
546
Χολαργός
Με την περιγραφή μου ήρθε στο μυαλό και αυτή η μικρή.

Με δεδομένο τα κίνητρα που σε κάνουν να σκέφτεσαι να υιοθετήσεις δεύτερο σκύλο θα σου πρότεινα να σκεφτείς και τις φιλοξενίες. Έτσι βοηθάς όχι ένα αλλά πολλά αδέσποτα, ο σκύλος σου έχει παρέα και παράλληλα κάνεις ένα τέστ στον εαυτό σου ώστε να δεις αν πράγματι μπορείς να αναλάβεις κάποια στιγμή και μόνιμα δεύτερο σκύλο. Δεν υπονοώ ότι πιστεύω πως για κάποιο λόγο δεν μπορείς. Απλά το θεωρώ χρήσιμο βήμα για οποιονδήποτε. Ούτε εγώ ήμουν προετοιμασμένη για το τι σημαίνει δεύτερος σκύλος στην πράξη άλλωστε.
Εχεις δίκιο σάυτό που λες,πολύ γλυκούλα αυτή η σκυλίτσα.....

io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
Και εγω θα σου προτεινα να το τολμησεις εφοσον εισαι σιγουρη οτι μπορεις να ανταπεξελθεις στις αναγκες 2 σκυλιων και οτι μπορεις να κανεις υποχωρησεις σε καποια πραγματα επειδη θα εχεις 2 σκυλια. Σου ανεφεραν πολυ σωστα το θεμα ξενοδοχειου και διακοπων. Αν ειναι σπαζοκεφαλια να βρεις μερος διακοπων που να δεχονται τον 1 σκυλο σου ειναι σαφως πιο δυσκολο με τα 2.
Σωστη η σκεψη σου για θυληκο κατα την γνωμη μου οχι πολυ μικροτερο τοσο σε ηλικια οσο και σε μεγεθος. Και ισως σκυλακι καταφυγειου για να μπορουν να γνωριζουν και τον χαρακτηρα του. Εκτος φυσικα και αν προκειται για καποιο αδεσποτο που το φροντιζει συστηματικα καποιος και γνωριζει οσο μπορει τον χαρακτηρα του. Ισως να ξεκιναγες καλυτερα με φιλοξενεια για να δεις και ποσο ταιριαζουν μεταξυ τους πριν την οριστικη υιοθεσια.