Δηλητηριαση απο το scalibor

christina287

Well-Known Member
18 Ιουλίου 2011
133
0
Χτες το πρωι ξυπνησα και ο Σαββας ειχε κανει διαρροια και εμετο εξω απο το σπιτι του. Ειχε βγαλει απειρα πλαστικα κομματακια και ξυλα που ειχε φαει και πιστεψα οτι, οπως παντα, τα εβγαλε και θα ειναι καλα.
Στη συνεχεια ομως παρατηρησα οτι ειχε τρεμουλο, μυικους σπασμους και ασταθεια. Δε μπορουσε να σηκωθει στα ποδια του και κατουρησε πανω του στην προσπαθεια του να βγει απο το σπιτι του. Περπατουσε σαν ζαλισμενος και δεν ειχε καθολου δυναμεις.
Τοτε ειδα και το κουμπωμα απο το scalibor και καταλαβα οτι το εφαγε!!!!
Πηγαμε αμεσως στο γιατρο και του εκανε μια ενεση για δηλητηριαση και μια για τις διαρροιες.

Το βραδυ ομως ηταν παλι χαλια. Δεν εβγαινε απο το σπιτι του, δε μπορουσε να περπατησει, δεν ειχε φαει τιποτα ολη μερα και δεν επινε ουτε νερο.
Δυστυχως δε μπορουσα να βρω κτηνιατρο γιατι κανενας δε σηκωνε το τηλ του. Πηρα σε μια 24ωρη γραμμη βοηθειας και μου ειπαν να περιμενω μεχρι το πρωι γιατι απο το τηλ δε μπορουσαν να μου πουν τιποτα.
Τον πηρα στο δωματιο και κοιμηθηκε μαζι μου για να τον προσεχω και σημερα ειναι σαφως καλυτερα αλλα αυτος δεν ειναι ο Σαββας μου.
Εφαγε, αλλα δεν εχει ενεργηθει ακομα και εχει ακομα λιγη ασταθεια στο περπατημα του.
Με κοιταει κ μ αυτα τα ματακια του και μου δειχνει οτι υποφερει και δεν ξερω τι να κανω.
Επικοινωνησα και σημερα με τον γιατρο και μου ειπε οτι θα ταλαιπωρηθει για καποιες μερες και οτι η ασταθεια θα αργησει να φυγει λογω της δηλητηριασης. Μου ειπε να του δωσω zantac για το στομαχι κ αν συνεχιστουν τα συμπτωματα θα του δωσουμε αντιβιωση.
Αχ περασαμε μια πολυ δυσκολη νυχτα αλλα ελπιζω να μου γινει γρηγορα καλα γιατι δεν αντεχω να τον βλεπω ετσι. Αν και νομιζω οτι το καταευχαριστηθηκε που κοιμηθηκε στο κρεβατι μου και που αντι για ξηρα τροφη θα τρωει ρυζι με κοτοπουλο για λιγες μερες.

Δε ξερω τι αλλο να κανω μ αυτο το σκυλι.. το ατιμο ολο κατι παθαινει. :(

christina287

Well-Known Member
18 Ιουλίου 2011
133
0
Ελα μου ντε!!!! Προφανως ειχε ανοιξει λιγο και δεν το πηρα χαμπαρι και το εβγαλε και το εφαγε. Εγινε και το βραδυ και ετσι το εφαγε ανενοχλητος.

christina287

Well-Known Member
18 Ιουλίου 2011
133
0
Βγαζει συνεχεια το κεφαλι του απο τα καγκελα για να βλεπει κατω και μαλλον εκει καπως ανοιξε.

mkekakis

Member
28 Σεπτεμβρίου 2009
5
0
..Μου ειπε να του δωσω zantac για το στομαχι κ αν συνεχιστουν τα συμπτωματα θα του δωσουμε αντιβιωση...
Θα μπορούσες να ρωτήσεις τον γιατρό σου για ποιο λόγο σε χημική δηλητηρίαση πρότεινε zantac και γιατί προτείνει αν συνεχίσει η αστάθεια να του δώσει αντιβίωση?

Επίσης αν έχετε άνεση σε παρακαλώ ρώτησε τον ποιες ήταν οι δραστικές ουσίες στις ενέσεις για τη δηλητηρίαση και τη διάρροια.

christina287

Well-Known Member
18 Ιουλίου 2011
133
0
Επιτελους συνηλθαμε!!!! Και ειμαστε σαν να μην εχει συμβει τιποτα! Συνεχιζουμε να γαυγιζουμε οταν ακουμε πιατα και δεν σταματαμε αν δεν παρουμε τη λιχουδια μας.
Αυτο το σκυλι ειναι τοσο αχορταγο που στο τελος θα φαει και τα ποδια του. Τι να πω.. τελος καλο, ολα καλα. Σας ευχαριστω ολους για τα περαστικα!!! Κ ευχομαι να μη συμβει σε κανεναν αυτο γιατι πραγματικα ετσι οπως τον εβλεπα νομιζα οτι δε θα την βγαλει καθαρη και ειχα τρελαθει.

christina287

Well-Known Member
18 Ιουλίου 2011
133
0
mkekakis
Μου ειπε οτι η δηλητηριαση του προκαλεσε γαστρεντεριτιδα γι αυτο και εκανε διαρροιες και εμετους και οτι το στομαχι του θα ηταν αναστατωμενο και αφου ειχε ηδη πανω απο μια μερα να φαει, για να μην τον ενοχλησει η τροφη, επρεπε να του δωσω zantac.
Αντιβιωση δεν πηραμε τελικα.. αλλα θα την εδινε σε περιπτωση που ανεβαζε πυρετο.
Το βραδυ που δε μπορουσα να βρω κανεναν γιατρο, ο Σαββας ετρεμε ολοκληρος και την επομενη μερα που το ειπα στο γιατρο, μου ειπε οτι ηταν ή απο πυρετο ή απο υποθερμια και αν συνεχιζοταν θα μας εδινε αντιβιωση.
Ευτυχως το τρεμουλο κρατησε μονο εκεινο το βραδυ και ισως να ηταν και απο την ενεση για τη δηλητηριαση.
Δυστυχως δε ξερω ποιο φαρμακο του εκανε γιατι δεν κολλησε το χαρτακι στο βιβλιαριο του. Ο γιατρος αυτος δεν ειναι ο γιατρος του Σαββα γιατι δυστυχως η κτηνιατρος του δεν ειχε που να αφησει τα παιδια της και να ερθει να τον δει και αναγκαστηκα να τον παω αλλου. Αλλα θα προσπαθησω να μαθω και θα σε ενημερωσω.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
γιατι δυστυχως η κτηνιατρος του δεν ειχε που να αφησει τα παιδια της και να ερθει να τον δει και αναγκαστηκα να τον παω αλλου.
Γενικά να ξέρεις πως στα δύσκολα φαίνονται οι ιατροί..οπότε στην θέση σου σίγουρα θα είχα και άλλον ένα καλό ιατρό στα υπόψιν..για να μην σου πω πως θα έβαζα τον άλλον σε πρώτη σκέψη και τον "δικό" μου σε δεύτερη..
Δεν είναι δικαιολογία αυτή..

christina287

Well-Known Member
18 Ιουλίου 2011
133
0
Γενικά να ξέρεις πως στα δύσκολα φαίνονται οι ιατροί..οπότε στην θέση σου σίγουρα θα είχα και άλλον ένα καλό ιατρό στα υπόψιν..για να μην σου πω πως θα έβαζα τον άλλον σε πρώτη σκέψη και τον "δικό" μου σε δεύτερη..
Δεν είναι δικαιολογία αυτή..
Συμφωνω αλλα 3 ειναι ολοι οι κτηνιατροι εδω οποτε δεν εχω και πολλες επιλογες.
Να φανταστεις ειχαμε ενα θεμα με τα ποδια του και ο καθενας ελεγε τα δικα του.. για δυσπλασια και τετοια και τελικα τον πηγα Αθηνα και απλα αλλαξαμε τροφη (με λιγοτερη πρωτεϊνη) και τωρα το σκυλι τρεχει χωρις να κουραζεται και χωρις να κουτσαινει. Τοσο απλα. Ειχαμε κανει του κοσμου τα εξοδα για ακτινες, χαπια κτλ, τον ειχα παει και στην πανεπιστημιακη κλινικη στη Θεσσαλονικη και το προβλημα ηταν απλα οτι του επεφτε πολυ η πρωτεϊνη.
Απο 4 μηνων το εψαχνα αυτο το θεμα με τα ποδια του γιατι δεν περπατουσε στη βολτα, οταν ετρεχε λιγο κουραζοταν και κουτσαινε, πηγαινε σαν λαγος και ακομα και στη βολτα σταματουσε στη μεση του δρομου και ξαπλωνε αρνουμενος να κανει βημα. Και τελικα εφτασε 1 ετους (αυριο εχει και γενεθλια το αγορι μου) για να καταλαβουμε οτι εφταιγε η τροφη του.
Το θεμα ειναι οτι δε γινεται να τρεχουμε για το παραμικρο στη Θεσσαλονικη και πρεπει να εχουμε εναν γιατρο εδω που να τον παρακολουθει ειδικα για καποιες τετοιες δυσκολες στιγμες.. ασχετα αν τελικα αποδεικνυεται οτι οταν τον χρειαζεσαι ειναι απων.

blackpit35

Well-Known Member
19 Απριλίου 2011
374
0
Kalamata
Χρόνια του πολλά και να τον χαίρεσαι! Χριστίνα δώσε περισσότερες λεπτομέρειες..όταν λες έφταιγε το φαγητό; και αν θέλεις και τι τροφή του έδινες πριν και ποια τώρα.(θυμάμαι τότε που έλεγες για το πρόβλημα που είχε και το έψαχνες)

christina287

Well-Known Member
18 Ιουλίου 2011
133
0
Χρόνια του πολλά και να τον χαίρεσαι! Χριστίνα δώσε περισσότερες λεπτομέρειες..όταν λες έφταιγε το φαγητό; και αν θέλεις και τι τροφή του έδινες πριν και ποια τώρα.(θυμάμαι τότε που έλεγες για το πρόβλημα που είχε και το έψαχνες)
Σ ευχαριστω πολυ κι εσυ να χαιρεσαι το δικο σου!!!!
Του εδινα acana puppy junior που εχει 33% πρωτεϊνη. Αλλα μαλλον του επεφτε πολυ γιατι τον ειχα μεσα στο σπιτι και δεν "γυμναζοταν" και πολυ, με αποτελεσμα να εχει και καποια κιλα παραπανω και να κουραζεται πιο ευκολα η καρδια του και να τον ενοχλει το βαρος και στα ποδια του..
Τωρα του δινω Josera kids με 25% πρωτεϊνη. Εχει παρει τα πανω του και ειναι πολυ ενεργητικος, εχει χασει κ λιγο βαρος και τωρα απο κει που τον τραβουσα για να παμε βολτα, με τραβαει αυτος και δε μπορω να τον σταματησω με τιποτα.