Διάροια

DogzLover

Well-Known Member
16 Μαϊου 2010
384
0
Neverland
Γεια σας, δεν μπορουσα να περιμενω μεχρι το πρωι και ανοιγω τωρα το θεμα.
Εδω και μια εβδομαδα σχεδον το σκυλι μου 1 στις 3 φορες κανει διαροια :(..Δεν ξερω τι φταιει, του εδωσα ρυζι αλλα δεν το εφαγε.Οταν πιανω την κοιλια του ειναι ζεστη αλλα δεν τσεκαρα τα αυτια του για να σας πω.Κατα τα αλλα ολα μια χαρα!Πινει νερο, τρωει λαιμαργα και ειναι γεματο με ενεργητικοτητα..:)

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Δινω επιλογες και διαλεγεις:
α)του αλλαξες τροφη προσφατα
β)του εδωσες δικο σου φαγητο και το πειραξε
γ)εφαγε κατι απο εξω,χορτο,κτλ
δ)του δινεις φαρμακο για κατι και επηρεαστηκε
ε)γαστρεντεριδα,πολλα σκυλια αυτη την εποχη κανουν διαρροιες
στ)παρασιτα στην κοιλια του
ζ)η τροφη του ηταν σε ζεστο μερος και χαλασε(δεν ξερω αν μπορει να γινει,υποθετω...)

Δε μπορω να σκεφτω κατι αλλο.Δε πας και στο γιατρο;1 εβδομαδα ειναι αρκετη

DogzLover

Well-Known Member
16 Μαϊου 2010
384
0
Neverland
Στην αρχη δεν ηξερα οτι η τροφη δεν κανει να ειναι εξω απο το ψυγειο και μπορει να τον πειραξε αυτο αλλα απο τοτε εχει περασει αρκετος καιρος και δεν εχει σταματησει η διαροια, ισως να εχει ελαττωθει..Το σκυλι του δινω και μαγειρευτο, αλλα παντα προσεχω να μην εχει ,μεσα υλικα που απαγορευονται για την διατροφη ενος σκυλου.Δεν του δινω καποιο φαρμακο.Σε περιπτωση που εχει γαστρεντεριτιγα ή παρασιτα τι κανουμε??

killah1

Well-Known Member
23 Μαρτίου 2010
142
0
48
Γιάννενα
η τροφή δεν πρέπει να ναι εντός ψυγείου... απλά να είναι καλά κλεισμένη και προστατευμένη απο ήλιο και υγρασία..

1. τι τροφή του δίνεις? μήπως απλά η συγκεκριμένη τροφή "Δεν κάνει" για το σκυλάκι σου?
2, το ρυζάκι το σκέτο λογικό μου κάνει που δεν το έφαγε :p ουτε εγω δε θα το τρωγα... βρασμένο όμως με κοτοπουλάκι?

οπως και να έχει 1 εβδομάδα είναι πολύ... γιατί δεν κάνεις ένα τηλέφωνο στον κτηνίατρο??? :confused:

DogzLover

Well-Known Member
16 Μαϊου 2010
384
0
Neverland
Την κονσερβα την εχω στο ψυγειο και οταν θελω να του δωσω την ζεσταινω..Ειναι λαθος??
Δεν τον πηγα στον κτηνιατρο μηπως δεν ειναι κατι σοβαρο και μπορεσουμε να βρουμε που οφειλεται.Τονιζω οτι κανει διαροια 1 στις 3 φορες..
Τι να κανω να παω στον κτηνιατρο?

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Έχεις προσέξει πότε κάνει διάροια;
Μετά από ποιό γεύμα ας πούμε;
Τις υπόλοιπες φορές είναι κανονικά σχηματισμένα τα κόπρανα;

Προσωπικά, γαστρενετρίτιδα το θεωρώ απίθανο να έχει αφού τα συμπτώματα δεν ταιριάζουν.....

killah1

Well-Known Member
23 Μαρτίου 2010
142
0
48
Γιάννενα
sorry ,δεν κατάλαβα πως μιλάμε για κονσέρβα, υπεθεσα πως εννοουσες ξηρά τροφή...

όντως, η κονσερβα μετά το άνοιγμα θέλει ψυγειο αλλά δε νομίζω πως χρειάζεται ζέσταμα πριν καταναλωθεί.. λογικά χρειάζεται απλά να τη βγάλεις απο το ψυγείο λίγο πριν τον ταϊσεις για να φτασει σε θερμοκρασία δωματίου.. πάρε ένα τηλέφωνο τον κτηνίατρο να τον ρωτήσεις και θα σου πει αυτός αν χρειάζεται να τον δει απο κοντά...

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
57
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
να ρωτησω
ειπες 1 στις 3 φορες κανει διαρροια ,τι μορφη εχει ? σαν πουρες ? ή νερο τελειως ? με βλενες ή χωρις ? τις αλλες δυο φορες που δεν κανει διαρροια δηλαδη ειναι κανονικα σχηματισμενα τα κακα ? η μυρωδια ειναι η ιδια ολες τις φορες που κανει κακα ή στη διαρροια μυριζει πολυ περισσοτερο ?
τι ηλικια εχει ο σκυλος ? ποσες φορες ταιζεις την ημερα ? τι ποσοτητα δινεις ? ποτε εκανες τελευταια φορα αποπαρασιτωση ?

DogzLover

Well-Known Member
16 Μαϊου 2010
384
0
Neverland
Ο σκυλος ειναι 2 μηνων τρωει τρεις φορες την μερα.Την διαροια την κανει το βραδυ πρωτα παμε βολτα και μετα τρωει το τριτο γευμα.Τις αλλες φορες ειναι κανονικα σχηματισμενα, στην διαροια σαν πουρες, οχι νερο τελειως.Ο σκυλος εκανε αποπαρασιτωση πριν 3 εβδομαδες ή λιγοτερο δεν θυμαμαι..Για την μυρωδια δεν ξερω.Ποσοτητα κανονικη για ενα κουταβι

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.140
4.852
Αποπαρασιτωση εχετε κανει? Αν οχι παρε μια παστα και δωσε του την ποσοτητα που αναγραφεται με μια συριγγα.
Εαν οι διαρροιες ειναι σαν πουρες με βλεννες τοτε μαλλον προκειται για κολιτιδα, τα ιδια ειχε και η Ντολυ μας.

Με προλαβες! Αποπαρασιτωση εκανε με χαπι ή παστα πριν 3 βδομάδες?

DogzLover

Well-Known Member
16 Μαϊου 2010
384
0
Neverland
Τι ειναι η κολιτιδα?
Δεν ξερω τι εννοουμε λεγοντας αποπαρασιτωση, το χαπι για τον εχινοκοκκο?

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
57
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
το σωστο θα ηταν να βαλεις τα κακα σε ενα αποστειρωμενο ποτηρι και να τα δωσεις για καλιεργεια στο γιατρο ,απο εκει θα δεις αν υπαρχει καποιο βακτηριο ή οχι
2 μηνων κουταβι πολυ κακως βγαινει εξω βολτα
πρεπει να μιλησεις για πολλα πραγματα με το γιατρο σου

Darkness

Well-Known Member
8 Απριλίου 2010
792
4
Αποπαρασίτωση κάνεις για τα σκουληκάκια στο έντερό του.
Εμβόλια κάνατε;
Καλά λέει η Κρίνα, δύο μηνών κουτάβι και ΕΙΔΙΚΑ εάν δεν έχει ολοκληρώσει τα εμβόλιά του, απαγορεύεται να το βγάζεις έξω.
Μίλα με τον κτηνίατρό σου καλύτερα.

DogzLover

Well-Known Member
16 Μαϊου 2010
384
0
Neverland
Εκανε εμβολιο, πηρε ενα χαπι για τον εχινοκοκκο και μια αμπουλα για παρασιτα.
Για την βολτα ρωτησα και μου ειπαν πως πρεπει να βγαινει 4-5 φορες την μερα για δεκα λεπτα με ενα τεταρτο.
Να κανουμε και αποπαρασιτωση ή αποπαρασιτωση ειναι το χαπι που πηρε ηδη?

Darkness

Well-Known Member
8 Απριλίου 2010
792
4
Εκανε εμβολιο, πηρε ενα χαπι για τον εχινοκοκκο και μια αμπουλα για παρασιτα.
Για την βολτα ρωτησα και μου ειπαν πως πρεπει να βγαινει 4-5 φορες την μερα για δεκα λεπτα με ενα τεταρτο.
Να κανουμε και αποπαρασιτωση ή αποπαρασιτωση ειναι το χαπι που πηρε ηδη?
Κατά την άποψή μου, εάν δεν ολοκληρώσεις τα εμβόλια, μην το βγάζεις έξω.
Δεν έχει σημασία για πόση ώρα βγαίνετε. Το κακό μπορεί να γίνει μέσα σε 2-3 λεπτά.
Φύλαγε τα ρούχα σου, που λένε..
Για τα υπόλοιπα, πιο αρμόδιος είναι ο κτηνίατρος. Ρώτησέ τον για να είσαι 100% σίγουρος.