Διάρροια

pantnt30

Member
18 Ιουνίου 2010
21
0
Γεια σας.
Το amstaff μου είναι 9 μηνών.
Του έδινα ξηρά τροφή pro plan puppy , η οποία του έφερνε πολλά αέρια.
Εδώ και ένα μήνα του δίνω την Acana puppy και εξακολουθεί να έχει αέρια και μία φορά εβδομαδιαίως κάνει διάρροια.
Τρώει 450 γρ ημερησίως τη κανονική ποσότητα δηλαδή.
Τα κιλά του είναι φυσιολογικά και τρώει κανονικά .
Πώς να το αντιμετωπίσω ;
Μήπως κάποιες ειδικές εξετάσεις ;
Ευχαριστώ.
Παντελής.

Angelos

Well-Known Member
26 Οκτωβρίου 2010
847
0
Αθήνα
Σκέψου και το ενδεχόμενο το κουτάβι να καταπίνει και αέρα καθώς τρώει,οπότε και η μόνη έξοδος αυτού είναι απο εκεί που ξέρουμε όλοι τέλος πάντων :p

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Πρεπει να τρωει γρηγορα,αν δεν τρωει ετσι τοτε να ανησυχεις(τα αερια δημηουργουνται απο την τροφη μεσα στο στομαχι και οχι μονο επειδη καταπινει αερα),αλλα κατεβασε και λιγο τα γραμμαρια της τροφης 450 ειναι πολλα 65 κιλα Φιλα τρωει τοσα.
Την μια στις τοσες διαροια με την ξηρα θα την εχεις ετσι και αλλιως η τελος παντων σχεδον διαροια.(υπαρχει περιπτωση να αργει να βγη εξω βολτα?για κακα εννοω)

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.590
857
Ξεσσαλονικη!!!
ηλια η ακανα που δινει ο φιλος,για 65 κιλα σκυλι, θα εγραφε κοντα στα 700 γρμ...για τα 450 που δινει εχεις δικαιο ,απο οτι θυμαμαι,ειναι λιγο παραπανω απο οτι θα επρεπε να φαει ,με βαση τα κιλα που φανταζομαι οτι εχει το ζωο στους 9 του μηνες.ποσα κιλα ειναι το σκυλι σου ?υπαρχει περιπτωση να ειναι κ αυτο που σου λεει κ ο ηλιας για τις βολτες.αν τον αργεις πολυ...

οσο για το γρηγορα κ αμασητα....οπως γουσταρει αυτος θα φαει.με το καιρο θα ηρεμησει καπως,αλλα μην περιμενεις τιποτα πολυ διαφορετικο.τρωνε γρηγορα γενικα!

pantnt30

Member
18 Ιουνίου 2010
21
0
Ευχαριστώ πατριωτάκια για το ενδιαφέρον.
Το άσχημο είναι οτι μεταξύ 7 και 9 το βράδυ μου έκανε και 3 φορές εμετό.
Δεν ξέρω τι να υποθέσω,

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Βλέπεις τίποτα περίεργο όταν κάνει διάρροια?
Κάτι σαν ρύζι ή κλωστή? Τι χρώμα έχει η διάρροια?

Αν συνεχίσει εμετό να το πας κτηνίατρο. Συνεχές εμετό και διάρροια είναι κάτι που πρέπει να το δει γιατρός.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Ευχαριστώ πατριωτάκια για το ενδιαφέρον.
Το άσχημο είναι οτι μεταξύ 7 και 9 το βράδυ μου έκανε και 3 φορές εμετό.
Δεν ξέρω τι να υποθέσω,
Nα το πας στον κτηνίατρο..
Αν το σκυλί συνεχίσει να κάνει εμετό και διάρροια θα πρέπει να αποκατασταθούν οι ηλεκτρολύτες του και ίσως χρειαστεί να μπεί σε ορό (αν συνεχίσει και αύριο).

Απομάκρυνε την τροφή του για ένα 24 ωρο..και νερό δίνε του εσύ ανά μια ώρα με ένα κουταλάκι (η υπερβολική πρόσληψη νερού μπορεί να προκαλέσει επίσης εμετό).

Η διάρροια και ο εμετός τι χρώμα έχουν?

Angelos

Well-Known Member
26 Οκτωβρίου 2010
847
0
Αθήνα
Χμμ.. εγώ θα σε ρωτούσα κάτι άλλο,το σκυλί έχει όρεξη;Παρατηρείς κάποια αλαγή στην συμπεριφορά του;Να κοιμάται λίγο παραπάνω ας πουμε,να κάθεται σε μία γωνιά,να αναζητα ησυχία;Κάτι τέτοιο τέλος πάντων;Το οτι τρώει με όρεξη είναι καλό :) να σου δίνει κουράγιο αν έχεις ανησυχήσει αρκετά!!Μήπως έχει πρόσβαση σε τροφή/φαγητό που δεν κάνει να φάει;;Του δίνουν τίποτα στο σπίτι;Το ταίζεις αποκλειστικά και μόνο ξηρά;

pantnt30

Member
18 Ιουνίου 2010
21
0
Αποκλειστικά το δίνω μόνο ξηρά τροφή.
Ορεξη έχει και αρκετή μάλιστα.
Οπως είπα και ποιο πάνω στις βόλτες του θέλει προσοχή , διότι απο κάτω οτι βρεί είναι σε θέση να το φάει.
Σήμερα το πρωί είναι ποιο ήρεμος.
Δεν το έδωσα να φάει για να ηρεμήσει το στομάχι του.
Το απόγευμα θα του δώσω βραστό κοτόπουλο και ρύζι και θα το συνεχίσω για 2-3 ημέρες.
Τους ηλεκτρολύτες που χάνει πως τους αντικαθιστά.
Πρέπει να βάλει ορό σε κτημίατρο η υπάρχει κάποιο φάρμακο που μπορώ να του δώσω εγώ.
Ευχαριστώ όλους σας και σας εύχομαι καλή ημέρα.
Παντελής

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Πρέπει να πας στον κτηνίατρο.
Εμέις δεν μπορούμε να κάνουμε διάγνωση ;)

Πήγαινε να σιγουρευτείς ότι δεν είναι κάτι παθολογικό!

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Πρέπει να βάλει ορό σε κτημίατρο η υπάρχει κάποιο φάρμακο που μπορώ να του δώσω εγώ.
Υπάρχει ειδικό που σου δίνουν στα φαρμακεία.., αν εξακολουθεί τον εμετό και την διάρροια πρέπει να το πάρει.., τον ορό (που αν έχει σταματήσει δεν θα χρειαστεί) τον βάζει ο ιατρός και μονο αυτός.
Πρέπει να πας στον κτηνίατρο.
Εμέις δεν μπορούμε να κάνουμε διάγνωση

Πήγαινε να σιγουρευτείς ότι δεν είναι κάτι παθολογικό!
Αυτό ;)

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Αποκλειστικά το δίνω μόνο ξηρά τροφή.
Ορεξη έχει και αρκετή μάλιστα.
Οπως είπα και ποιο πάνω στις βόλτες του θέλει προσοχή , διότι απο κάτω οτι βρεί είναι σε θέση να το φάει.
Σήμερα το πρωί είναι ποιο ήρεμος.
Δεν το έδωσα να φάει για να ηρεμήσει το στομάχι του.
Το απόγευμα θα του δώσω βραστό κοτόπουλο και ρύζι και θα το συνεχίσω για 2-3 ημέρες.
Ευχαριστώ όλους σας και σας εύχομαι καλή ημέρα.
Παντελής
Οταν πεφτουν οι ηλεκτρολυτες δινουν συνηθως almora. Αλλα πρεπει να κανεις πρωτα εξετασεις για να δεις τις τιμες του και μετα να δωσεις αν χρειαζεται. Καλυτερα να συννενοηθεις με τον κτηνιατρο σου!

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Αλλα πρεπει να κανεις πρωτα εξετασεις για να δεις τις τιμες του και μετα να δωσεις
Δεν χρειάζεται να κάνει εξετάσεις αν για δύο μέρες και πάρα πάνω έχει διάρροιες και εμετούς..
Είναι ευνόητο πως οι ηλεκτρολύτες θα πέσουν..αλλά συνήθως το προλαμβάνει ο κτηνίατρος με τον ορό και τους αποκαθιστά.

Το θέμα είναι να μην επαναπαυόμαστε και να πηγαίνουμε στον ιατρό με τέτοιες ενδείξεις..

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Δεν είναι φάρμακο ακριβώς..
Στην ουσία και με αλατόνερο (κυρίως στον άνθρωπο) κάνει την δουλειά του.

Αλλά τίποτα δεν αφήνουμε στην τύχη του..
Διάρροια και εμετός δείχνει μια ενόχληση που θέλει διερεύνηση.
Μπορεί να είναι μια δηλητηρίαση έως κάτι το παθολογικό..(από ξηρά το θεωρώ σχεδόν απίθανο εκτός και αν ήταν χαλασμένη).

Eπίσης κάποια συμπτώματα που θυμίζουν ελαφρές ιωσεις δικές μας ..στα σκυλιά δεν είναι πάντα τόσο αθώα..

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Το κοντο μας και το μακρυ μας,πρεπει να παει στον κτηνιατρο λετε,αλλα ολοι κανετε και της διαγνωσης σας και του λετε και τι θα κανει ο γιατρος.
Αν το σκυλι πινει νερο δεν χρειαζεται ορο(δεν θελει μυαλο αυτο),ορο χρειαζεται στις περιπτωσεις αφυδατωσης(λακτοζη και ισως και λιγο σταφυλοζακχαρα αν ειναι πεσμενο απο αφαγια)η δοση υπολογιζεται απο την αφυδατωση κανονικα πρεπει να παιρνει τοσο οσο και η διαροια του(υπαρχει περιπτωση αυτος ο ακινδυνος ορος να το σκοτωσει το σκυλι αν ειναι περισσοτερος,δεν μπορει να το χρησημοποιησει),συνηθως σε αυτη την ηλικια ειναι διατροφικο το προβλημα(αν το σκυλι ειναι εμβολιασμενο σωστα),οσο πινει και τρωει δεν πρεπει να κανει ο γιατρος τιποτα(ισως να συστησει αλλαγη τροφης).