Διάρροια

Robin

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2013
217
2
Δυτική Μακεδονία
Καλημέρα,

Χθες το πρωί άφησα το κουτάβι σε έναν φίλο μου γιατί είχα δουλειές. Δεν είχε φάει και όλο το φαγητό του και πήγα και τροφή.

Αυτός τον άφησε έξω στον κήπο του οπότε όταν επέστρεψα, μετά από 4 ώρες ήταν κουρασμένο αλλά ευδιαθετος. Τον πήγα σπίτι, μας έκανε χαρές έφαγε τον έβγαλα για την ανάγκη του και είδα διάρροια. Ο μικρός κοιμόταν όλο το απόγευμα αλλά το βράδυ πάλι είχε διάθεση έφαγε επαιξε. Τέλος πάντων χθες συνολικά έκανε 4 φορές Διάρροια και δυστυχώς και σήμερα το πρωί. Σήμερα ίσως και να είχε λιιιιίγο αίμα . λόγω της μορφής τους δεν είμαι σίγουρος αλλά έχει κανονικά διάθεση για παιχνίδι. Να προσθέσω πως όταν είμαστε έξω τρώει ΌΤΙ βρει. Με αδυναμία σε κάτι λουλούδια κίτρινα που αν τα κόψεις έχουν κάτι σαν γάλα και βρωμάνε

Για να είμαι ειλικρινής άλλες φορές είναι σαν πολτός και άλλες πολτός με ένα τμήμα σχηματισμενο . Πριν 5 μέρες μπήκα στην διαδικασία αλλαγής τροφής. Η παλιά ήταν η tonus και η καινούρια brit care. Για αρχή βαζω μέσα στην τόνους μερικές κροκέτες brit.

Άραγε να φταίει αυτό? Η μετά από πέντε μέρες δεν στέκει? Έφαγε τίποτα από κάτω η κόλλησε τίποτα :-(? Να γυρίσω σκέτη τόνους?

Οποία βοήθεια πολύτιμη.

Ευχαριστώ

Last edited:

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
συνηθως ξεκιναμε λιγες ημερες με ρυζι βραστο και κοτοπουλο να ηρεμησει το στομαχι του απο κατι που τον πειραξε,,, αλλα αν ειδες αιμα η σκουλικια περιεργης μορφης η αδιαθεσια η επισκεψη σε κτηνιατρο και μαλιστα επειγοντος ειναι μονοδρομος,,,,,
,,
με την αλλαγη τροφης υπαρχει θεμα σε αρκετα σκυλια.. ενα και μονο συστατικο μιας τροφης ειναι αρκετο για να μην εχει καλη πεψη,,,,

Last edited:

afg

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2013
570
27
Και εγω εκανα αλλαγη τροφης και δεν ειδα διαρροια. Ειδα καποιες φορες πιο μαλακα τα κακα του.
Αφου κανεις σταδιακα την αλλαγη δεν νομιζω να φταιει αυτο. Το λογικο ειναι να εκανε διαρροιες τις πρωτες μερες. Οχι την 5η. Εκτος και αν εχει δυσανεξια στην μπριτ. Τι να πω ?
Αν ειδες και αιμα μπορει να προκληθηκε κολιτιδα για καποιο λογο.
Δεν το λες και στον κτηνιατρο αν το ξαναπαρατηρησεις?

Robin

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2013
217
2
Δυτική Μακεδονία
Το φάρμακο για τα σκουλήκια το πήρε πριν 5 μέρες σε μορφή σιρόπι λόγω κιλών και δεν του κάθισε καλά όποτε θα πάμε σε χάπι την επόμενη φορά, αλλά σκουλήκια δεν έβγαλε. Η μάνα μου λέει δεν είχε αίμα και Διάρροια θεωρείται πιο υγρή μορφή του ρομπιν ξεκινάνε σχηματισμενα κάπως και καταλήγουν μια μάζα μαλακή με υγρό.

Τις πρώτες μέρες πάντως με την νέα τροφή ήταν πιο καλο σχηματισμενα θαρρώ. Σήμερα μαγείρεψε για μας κοτόπουλο η μάνα μου και ξέμειναμε από κοτόπουλο. Λίγο κιμά με ρύζι θα του κάνω.

Σε ευχαριστώ πολύ

Viviana

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2011
2.901
546
Χολαργός
Εγω θα σου ελεγα να ρωτησεις τον κτηνιατρο για να εχεις το κεφαλι σου ησυχο,και να μη τρεχεις μετα.Θελει παντως προσοχη και στο θεμα να τρωει οτι βρισκει απο κατω γιατι ποτε δε ξερεις!
Ο δικος μου οταν παρουσιαζει αναλογα θεματα που δεν ειναι κουταβι βεβαια,του φτιαχνω ρυζι με βραστο κοτοπουλο,και μετα επανερχεται!
Φυσικα βεβαια ενημερωνω και τη κτηνιατρο μας για περαιτερω συμβουλες!

Robin

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2013
217
2
Δυτική Μακεδονία
Σε πρώτη φάση θα του κάνω ρύζι με λίγο κιμά λόγω έλλειψης κοτόπουλου και από αύριο θα ρωτήσω τον κτηνίατρο. Σήμερα του έδωσα μόνο τόνους. Όχι τίποτα, αλλά η brit care θεωρείται καλύτερη.
Πάντως και να έχει φάει πριν 5 λεπτά, ο, τι βρει στην αυλή το τρώει. Όλο μη και μη είμαι. Και να πεις ότι είναι και κανένα θηρίο. Miniature pinscher είναι.

Last edited:

Robin

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2013
217
2
Δυτική Μακεδονία
Καλά αν δεν του κάτσει και το ρύζι θα πηδηχτω από το παράθυρο..

Αν το ενοχλούσε η καινούργια τροφή δεν θα παρουσίαζε πρόβλημα από τη δεύτερη μέρα? Επειδή στην 6 το παρουσίασε.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.653
11.064
Athens
Καλό είναι πάντως να έχουμε πάντα καβάντζα μια κονσέρβα hills w/d - για περιπτώσεις διάρροιας.

Eπίσης, στην περίπτωση που δίνουμε κοτόπουλο βραστό να είναι χωρίς τις πέτσες - σκέτο ψαχνό μόνο. Και το ρύζι να είναι βρασμένο σε σημείο "λάσπη".

Robin

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2013
217
2
Δυτική Μακεδονία
Καλησπέρα. Το μεσημέρι πήγαμε στον γιατρό . μας έγραψε 3 φάρμακα και μου είπε να μην τον ταισω το μεσημέρι. Μόνο το βράδυ λίγο λαπά και τα φάρμακα. Το ένα είναι με προβιοτικα, το άλλο για παλινδρόμηση και το τρίτο αντιβίωση. Όλα αυτά για 5 μέρες.

Την ζημιά πρέπει να την έκανε ότι τρώει αυτά τα λουλούδια και όχι μόνο.. Συνεχίζουμε με ρύζι κότα και πρώτα ο Θεός επανερχομαστε.

Δεν μου αρέσει που θα τον μπουκώσω στα φάρμακα. Συν τοις άλλοις πάμε και πίσω στα εμβόλια :-\

Ευχαριστώ πολύ παιδιά

ΥΓ vrmode τι κάνει αυτή η κονσέρβα?

Last edited:

Hlianna

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2009
1.567
647
Καλό είναι πάντως να έχουμε πάντα καβάντζα μια κονσέρβα hills w/d - για περιπτώσεις διάρροιας.

Eπίσης, στην περίπτωση που δίνουμε κοτόπουλο βραστό να είναι χωρίς τις πέτσες - σκέτο ψαχνό μόνο. Και το ρύζι να είναι βρασμένο σε σημείο "λάσπη".
η i/d δεν ειναι για τις διαρροιες? :-k

Megane

Well-Known Member
25 Απριλίου 2013
132
3
Καλημερα! Αντιπροχτες φτανοντας στο τελος του τσουβαλιου ειδα οτι υπηρχαν σκουλικακια κατω,κατω! :/ Απο τοτε ο σκυλακος μ οταν τον βγαζω βολτα κανει 2,3 φορες κακα τν πρωτη μαλακα-τουρτα κ τις αλλες δοιαρροια! Σημερα το πρωι παλι τα ιδια 3,4 φορες εκανε κ τν τεταρτη εβγαλε κ αιμα λετε να εφταιγε η τροφη?? Του μαγειρεψα ρυζακι κ βραστο κοτοπουλο κ εδωσα μολις αντι τροφη.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.953
20.376
Φυσικά, θα μπορούσε να φταίει η τροφή, αν ήταν χαλασμένη.
Κοίταξες ημερομηνία λήξης;
Την είχες προσεκτικά αποθηκευμένη;
Πόσο καιρό, την είχες ανοιγμένη;

Αν οι δικές σου συνθήκες ήταν σωστές, να παραπονεθείς στο μαγαζί που την αγόρασες. Επρεπε να τους την πας, να την δουν και ενδεχομένως να στην αντικαταστήσουν.

Megane

Well-Known Member
25 Απριλίου 2013
132
3
Την ειχα ανοιξει ουτε μια βδομαδα κ ειδα τα σκουλικακια στο τελος της π αδιασε κα8ως ηταν το μικρο τσουβαλακι τα 2,5kg π μ εκαναν δωρο με τν μεγαλη συσκευασια 13kg της Sam's Field.! Τους εστειλα email τν ιδια μερα κα8ως δν ειναι καταστηματα της πολης μ κ απαντηση δν πηρα.! Ευτυχως αδειασα τν μεγαλη συσκευσαια για να τν δω κ ηταν μια χαρα!!!!