Διάρροια

Marion_Russel

Well-Known Member
17 Οκτωβρίου 2013
567
675
Καλησπέρα!*sick*

ζητώ τη βοήθειά σας, καθώς τις τελευταίες ημέρες έχω επισκεφθεί τον κτηνίατρο τρεις φορές και λέω μήπως το αποφύγω αυτή τη φορά.
Εδώ και μία ή δύο ημέρες η Fido, όταν τη βγάζω για την ανάγκη της, την πρώτη φορά τα κακά της είναι κανονικά και μετά βγαίνουν νερουλά. Σκέφτομαι μήπως την πείραξε το εμβόλιο κατά της λύσσας, το οποίο κάναμε προχτές. Δεν της έχω αλλάξει κάτι στη διατροφή της.
Προς το παρόν θα της φτιάχνω γευματάκια με κουάκερ, που μου πρότεινε ο γιατρός, την προηγούμενη εβδομάδα που μου έκανε εμετούς.
Οι συμβουλές σας θα μου φανούν πολύ χρήσιμες. Ευχαριστώ:sad:

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
• Η σκύλα πότε αποπαρασιτώθηκε τελευταία φορά?

Αν είχε εμετούς και τώρα διάρροιες εγώ θα συζητούσα με τον γιατρό μου το ενδεχόμενο λήψης Peptonorm σιρόπι για προστασία στομάχου και Flagyl για τις διάρροιες!
Επίσης θα έκανα ξανά αποπαρασίτωση στο ζώο!Θα τα έπιανα δηλαδή ταυτόχρονα όλα!

Thodoras

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2012
662
303
Πάτρα
Και μένα ο μικρός έκανα διάρροια για αρκετό καιρό και τελικά ήταν το κοτόπουλο..όποτε του έδινα κοτόπουλο τα έβγαζε διάρροια...
Δοκίμασε αν θες και τις κονσέρβες Id hill ... είδα τεράστια βελτίωση

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
Και μένα ο μικρός έκανα διάρροια για αρκετό καιρό και τελικά ήταν το κοτόπουλο..όποτε του έδινα κοτόπουλο τα έβγαζε διάρροια...
////////,,,,
............
δεν το διαβασες αυτο μαλλον,,,,,,,

Δεν της έχω αλλάξει κάτι στη διατροφή της.

Marion_Russel

Well-Known Member
17 Οκτωβρίου 2013
567
675
• Η σκύλα πότε αποπαρασιτώθηκε τελευταία φορά?

Αν είχε εμετούς και τώρα διάρροιες εγώ θα συζητούσα με τον γιατρό μου το ενδεχόμενο λήψης Peptonorm σιρόπι για προστασία στομάχου και Flagyl για τις διάρροιες!
Επίσης θα έκανα ξανά αποπαρασίτωση στο ζώο!Θα τα έπιανα δηλαδή ταυτόχρονα όλα!

Την Τρίτη την πήγα στο κτηνίατρο και της έδωσε το χαπάκι για τα παράσιτα, αμπούλα δεν της έδωσε, καθώς της έβαλα πολύ πρόσφατα το scalibor. Από Τετάρτη ξεκίνησε η διάρροια. Για αυτό σκεφτόμουν μήπως της έπεσε βαρύ το εμβόλιο επειδή είναι ακόμη μικρή?..(5 μηνών) Εκτός και αν δεν παίζει τέτοιο ενδεχόμενο.
[Εμετό έκανε την προηγούμενη εβδομάδα ένα βράδυ μόνο. Την επόμενη την πήγα στον κτηνίατρο, αλλά επειδή την είδε εντάξει, μου είπε να περιμένουμε αν ξανακάνει και παράλληλα να της δώσω γευματάκια με κουάκερ που είναι πολύ χωνευτικά. Αυτό έκανα για μία μέρα και μετά κανονικά τις κροκέτες της και ήταν μια χαρά. Θα την πείραξε κάτι που έφαγε γιατι αρπάζει από κάτω ό,τι βρει και κάποιες φορές δεν την προλαβαίνω. ]

Marion_Russel

Well-Known Member
17 Οκτωβρίου 2013
567
675
Εγώ έχω ένα δίμηνο περίπου που της δίνω συγκεκριμένη ξηρά τροφή..

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
• και Flagyl για τις διάρροιες!
Το Flagyl είναι αντιβίωση δλδ καταπολεμά το μικρόβιο που προκαλεί τις διάρροιες ...αν υπάρχει μικρόβιο.

Marion_Russel

Well-Known Member
17 Οκτωβρίου 2013
567
675
γευματάκια με κουάκερ;;; καινούργιο αυτό. με γάλα ή νερό; (αν είναι το πρώτο, ξέρουμε γιατί κάνει διάρροιες...!)
γευματάκια και με νερό και με κουάκερ. όχι σε τόση μικρή ποσότητα (δύο κουταλιές τησ σούπας) δεν του κάνουν κακό, γιατί κι εγώ αυτή την απορία είχα.

Marion_Russel

Well-Known Member
17 Οκτωβρίου 2013
567
675
Το Flagyl είναι αντιβίωση δλδ καταπολεμά το μικρόβιο που προκαλεί τις διάρροιες ...αν υπάρχει μικρόβιο.
Αυτό μπορείς να του το δώσεις και χωρίς τη συμβουλή του γιατρού αν το πρόβλημα είναι μόνο οι διάρροιες??
Γενικότερα θέλω να ρωτήσω, αν πρέπει να έχουμε για το σκύλο μας ένα "βαλιτσάκι πρώτων βοηθειών" ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων, ώστε να μπορούμε να αντιμετωπίζουμε μόνοι μας κάποια περιστατικά με τα οποία έχουμε ξαναβρεθεί αντιμέτωποι.. Για παράδειγμα επειδή, το πάω για την ανάγκη του σε χόρτα, μία φορά πήγε σε τσουκνίδες και του πρήστηκε η μουσούδα του. Ο κτηνίατρος του έβαλε μία αλοιφή και του έδωσε ένα χαπάκι. Αν ξανασυμβεί θα μπορούσα να το κάνω εγώ αυτό.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Συνήθως όταν έχεις ερεθισμένο στομάχι με εμετούς και μετά έχεις διάρροια σημαίνει ότι κάποιο μικροβιάκι υπάρχει και έχει ερεθίσει και τα δύο!Γι'αυτό και είπα να το συζητήσει με το γιατρό του για flagyl!

neo_gp

Active Member
29 Δεκεμβρίου 2013
26
0
Καλησπερα κι απο μενα παιδια.Τις τελευταιες 10-12 μερες αντιμετωπιζω κι εγω το ιδιο προβλημα με διαροιες στη μικρη.Αρχικα μου εκανε διαροιες (νερο) και ο γιατρος μου ειπε να της δωσω για 2-3 μερες κοτοπουλο με ρυζι το οποιο και εκανα και εστρωσσε το σκυλι αλλα μολις της ξαναδωσα ξηρα μετα απο 2 μερες αρχησε παλι διαροιες,Μου ειπε ο γιατρος να μη την ταισω για μια μερα και μετα να της αρχησω την κλινικη της Hills και αν δεν υποχωρησει να παμε για εξετασεις?ηπως ειναι γαστρεντεριτιδια?η μηπως ειναι προβλημα της ξηρας (Hills puppy).

Giotaper

New Member
2 Ιανουαρίου 2014
1
0
Holargos
Καλημέρα κι από μένα!
Έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με την μικρή μου. Είναι 5μηνών σχεδον και τις τελευταιες 20μερες (μπορει και παραπανω)ταλαιπωρειται με διαρροιες. Στην αρχη ειχε και εμετους για 2μερες και φοβηθηκα για καμια γαστρεντεριτιδα. Πηγαμε στον γιατρο και μας ειπε να της δινουμε την κονσερβα της Hills Ι/D. Οι εμετοι σταματησαν και οι διαρροια πηγαινε πολυ καλυτερα, μολις της εδωσα παλι ομως την ξηρα παλι τα ιδια...
Τωρα της δινω την ξηρα της I/D αλλα και παλι δεν τα κανει κανονικα...ειναι πολυ αμολυτα...εχω απελπιστει...
Ο γιατρος λεει οτι μαλλον ειναι η τροφη αλλοιωμενη (επαιρνα την Hills Puppy)η την πειραζει κατι στα συστατικα της...αλλα μου κανει εντυπωση γιατι δν της την αλλαξα για να την πειραζει κατι..

neo_gp

Active Member
29 Δεκεμβρίου 2013
26
0
Ωχ ωχ ωσ.αυτες οι ομοιοτητες δε μ αρεσουν!!!Ιδια ξηρα ιδια προβληματα??
Ωρα να αλλαξουμε ξηρα τοτε,αν και προσανατολιζομαι πολυ εντονα προς Bar , δεν εχω ακουσει κανενα που να δεινει ωμη και να εχει προβλημα με διαροιες